השילוב של גאבי ופדרי יחד אומר שאין הנעת כדור. בטח לא מול קבוצה אינטנסיבית. הקישור שלנו לא תפקד עד שפרנקי נכנס.
אני רוצה להתעכב על החילופים. הם היו צפויים, כן. אבל היה שם אקסטרא מעניין לטעמי.
ראשית בצד הגלוי של הדברים:
צ’אבי נתן 60 דקות לאדאמה וגאבי. זה שליש מהמשחק המצטבר מול פרנקפורט, וחצי מהזמן הנותר בכלל ישוחק בבית עם ההרכב הראשון.
כלומר, צ’אבי דואג (אני מקווה) לספסל שלו ולא מסתמך על ההרכב הראשון שיחזיק לו את כל המשחקים ללא מנוחה. תוך כדי השמירה על רמה של גאבי ואדאמה הוא גם נתן מנוחה לשחקני מפתח לקראת יום ראשון כשהקרב על הליגה והמקום השני נמשך צמוד מאין כמוהו.
בצד הפחות שקוף של הדברים היה עניין העיתוי לחילופים.
אני ציפיתי לחילוף כבר עם פתיחת המחצית השניה. בטח עם האבדן של פיקה שפגע בנו, בטח עם זה שבמחצית הראשונה היינו בבירור פחות טובים ופחות מסוכנים. אבל לא, צ’אבי הפתיע אותי וחיכה עם החילופים עד לדקה ה 60. למה? יש לי רעיון של הבנה:
החילופים היו מאוד דרמטיים בשינוי המשחק. יותר ממה שציפיתי. זה כאילו בארסה לקחה עליונות בכל המגרש עם פרנקי ודמבלה, וזה הרגיש “מנופח” מעט. ואז נפל לי האסימון. הגרמנים לחצו בקצב גבוה מאוד 60 דקות, ואחרי זה נגמר להם האויר. באותו זמן צ’אבי הכניס שני ג’וקרים רעננים משלו ופשוט שבר את מה שנשאר מהרוח הגרמנית.
צ’אבי דיבר על משחק הלחץ של הגרמנים עוד לפני המשחק ואמר שזה הולך להיות קשה. הוא התכונן וידע היטב לאן הוא מגיע. הוא צפה את האוירה הלוהטת ביציעים שתתן רוח גבית ליריבה והוא כנראה גם ידע שזה יספיק להם לפרק זמן ארוך אבל לא לכל המשחק. אז הוא נתן לאסים שלו לשבת ולהתפנן ולא שלח אותם להכתש תחת המכבש. ברגע האמת זה עבד ושני השחקנים הרעננים נכנסו לשטוף את המגרש ובנו את המהלך לפראן שנתן גול מהסרטים לטעמי.
נוק אאוט טקטי של צ’אבי שהתכונן למשחק בצורה מצויינת. ידע “לתת” פיתיון ולהכין מלכודת ובסוף השיג תוצאה מצויינת בחוץ. מישהו זוכר כמה שנים ברצף לא כבשנו בחוץ בשלבי הנוקאאוט? תיזכרו תיזכרו. זה לא בא ברגל מה שקורה פה עכשיו.
ולגבי הגול, נהניתי ממנו וחיכיתי לו כבר שנים. כבר הרבה זמן שלא ראיתי גול כל כך יפה ממהלך של שיתוף פעולה ודאבל פסים ברחבה במדי בארסה. אני כל כך שמח שמסי שיחרר את העמדה של מס’ 10 שבה הוא היה מחלק כדורי אומן לשחקנים האחרים ושעכשיו סופסוף הם חייבים לשתף פעולה ברמה גבוהה בשביל לייצר גולים.
מסירות הלייזר המדוייקות שלו עשו את המשחק קל עבור כולם, וקצת משעמם עבורי. היו חסרים לי דאבל פסים בין שחקנים בדרך לשער. הוא לא היה צריך את זה בשנים האחרונות. לא עם היכולות המטורפות שהוא פיתח בכיבוש מבעיטות נייחות, העמדת שחקנים במצב מדהים מול השער ופינישים בקטלניות של קוברה. האיש הזה היה כל כך גדול על המשחק שבאמת היה קשה לגרום לקבוצה להתעלות לרמה שלו ולהפוך את המשחק למשהו על אנושי. עכשיו כשכבר למעשה אין צורך בכך, הקבוצה משחקת כדורגל שאני יותר אוהב.
מקווה שלא תכעסו עליי שאני אומר את האמת שאני מרגיש. זה לא אתם, זה אני…
ואגב, RDT, מתישהו אני מקווה שפראן יאכיל אותך מספיק כובעים ויתן לך סיבות לשמוח. אני לא מבין למה אתה מאוכזב מהשחקן. הוא אמנם לא איזה סופר דופר כובש שערים קילר, אבל בשקט בשקט הוא עושה עבודה לא פחות ואפילו טובה יותר מכל חלוץ אחר שלנו, כולל הקראק דמבלה שסנטיאגו כל כך מאוהב בו.
בלי וירטואוזיות מיוחדת, בלי דריבל מטורף ובלי פוזות הבן-אדם תפס את העמדה השמאלית בטרידנטה ועושה משם את העבודה כמו גדול. מייצר שטחים, נכנס לרחבה, משתתף בחילופי מקומות, מאיים על השער מבשל וגם כובש שערים חשובים.
הייתי סקפטי לגביו לפני ההגעה, אבל נראה לי שצ’אבי ידע בדיוק מה הוא רוצה ולמה. 55M הכי משמחים ומדוייקים שהוצאנו בשנים האחרונות.
מסכים עם רוב מה שכתבת, אבל לגבי פראן - אין לו כוח פריצה, אין לו דריבל מספיק טוב, הוא לא מספיק זריז והוא מחמיצן מזעזע.
כן, הוא יודע, לפעמים, לייצר לעצמו שטחים ולהתמקם טוב, אבל אני מרגיש בחלק לא קטן מהמשחקים הוא נעלם לחלוטין, ואולי יותר גרוע - לא מאיים על השומר שלו, בדריבל\פריצה, ואז לא מושך אליו מספיק אש כדי לפנות מקום לשחקנים אחרים. כשהוא כבר מגיע למצבים טובים מול השער, יחס ההחמצות\שערים שלו, לדעתי, רע מאוד, ואני ממש חושש שבמשחקים מכריעים נשלם על זה.
אז כן, פראן השתפר, אבל אני עדיין לא מוכן לאכול את הכובע- מקווה מאוד לעשות זאת בהמשך. לדעתי ההתעקשות של צ’אבי לתת לו לשחק 90 דקות באש או במים היא לא במקום, והרכב בו גם דמבלה וגם אדאמה משחקים יהיה, במקרים רבים, יותר מסוכן ויותר אפקטיבי.
איך יודעים שצאבי חזר לברצלונה?
https://twitter.com/barcacentre/status/1512343564436520967
זה תמיד משום מה קורע אותי מצחוק…
הוא אפור אבל יעיל. במקרה פראן צריך לא לבלבל בין אפרוריות לבין בינוניות. ואני מסכים שזה טריקי.
אזכיר בקטנה שמאז ההגעה שלו בינואר הוא כבש שבעה שערים, ורק אובה כבש יותר ממנו. גם אם הוא לא לא גולר הוא נותן עבודה.
והאמת היא שזה לא פראן במובן הטהור, אלא הצורה שבה צ’אבי משתמש בו.
ממה שאני מתחיל לזהות, פראן לוקח את צד שמאל אבל לא עושה שם עבודה של קיצוני אלא יותר של בונה משחק. נוא מייצר שם כובד משקל ומפנה את השטח לדמבלה / אדאמה לפרוץ מצד ימין עם יכולות הכנף שלהם שעדיפות על שלו - דריבל / מהירות. ברגע שהמשקל נע ימינה לאיזור הדליל ושחקני ההגנה מתחילים לנוע לשם, פראן מצטרף לרחבה והופך למעין חלוץ שני במערך קלאסי של 442. הוא מתדלק את התשע שלו (אובה) ומספק בעצמו איומים על השער.
אתה רוצה את אדאמה ודמבלה יחד, אבל בשביל שלשחקני כנף כמותם תהיה יכולת לבלוט הם צריכים שטחים. במשחק עומד הם לא מסוגלים להניע כדור בצורה חכמה וארוכה לצורך יצירת שטחים.
אומן יעשה יותר נזק עם מברג ביד אחת ופלייר בשניה מאשר שני מברגים או שני פליירים. גיוון מאפשר יותר הזדמנויות.
ושוב, אפור לא אומר בהכרח בינוני.
אני כותב מהנייד, תסלחו לי אם יצא פחות מוצלח וללא הגהה.
אגב, RDT, מתישהו תגלה לנו מה השם (או שזה היה ידוע ושכחתי…)?
חחחחח כתבתי פעם, אבל יכול להיות שזה עוד היה בפורום הישן - יובל.
הניתוח שלך מעניין מאוד, ואני לגמריי יכול להבין מה אתה אומר.
אני חייב להגיד אבל שאני מרגיש שבפועל הרבה פעמים ההפך זה הנכון - שפראן לא מצליח לבטא את עצמו מול הגנה צפופה ולוחצת, ושדווקא ווינגרים זריזים עם דריבל יכולים לעשות את ההבדל. אם יש לך אחד - קל יותר לכסות אותו. אם יש לך שניים כאלו - זה כבר הרבה יותר מסובך. בונוס - זה גם הופך את מרכז המגרש לדליל יותר ונותן לפדרי ואובה יותר מקום לפרוח.
מסכים שהשורה התחתונה היא שהוא הבקיע כבר לא מעט שערים, ואני מסכים שהוא יודע ליצור הזדמנויות לעצמו בצורה מצויינת מבחינת להיות במקום הנכון בזמן הנכון, אבל כמו שאמרת, התפקוד שלו מזכיר קצת חלוץ שני, והניצול הזדמנויות שלו לא מספיק טוב בהקשר הזה.
למה ? מעניין אותי לשמוע.
באופן כללי הם שחקנים בלי נוכחות. רוב המשחק שלהם מתבסס על התגנבויות יחיד ופעולות התקפיות בעומק קו האויב. הם לא יודעים ללוות את הכדור ולנהל את בניית המשחק הברסאי ברמת המאקרו. הם יותר מצטרפים לקו הקדמי מאשר לקישור.
בחודש האחרון אנחנו כן מתחילים לראות את פדרי יותר מנסה לרדת אחורה ולהתכתב עם בוסקטס אבל זה לא זה. אפשר להסתדר עם קשר התקפי אחד כזה אבל שניים זה כבר יותר מידיי. המחליף של פדרי יכול להיות גאבי אבל בשום אופן גאבי לא יכול להיות המחליף של פרנקי.
התנועה ללא כדור של דה יונג היא אחד החכמות בכדורגל העולמי, כולם מדברים על הטכניקה והדריבלים והקסמים של פדרי, אני אישית מתלהב הרבה יותר מדה יונג, כבר הייתי בטוח שהוא לא יצליח בברצלונה, מאמצע העונה שעברה הוא העלה את הרמה שלו לגבהים של וורלד קלאס מהרמה הכי גבוהה.
אני אוהב שחקנים סופר חכמים, כלומר דה יונג ובוסקטס אצלכם.
גם אני מתלהב יותר מפרנקי. בעיקר מאז שצ’אבי הגיע. אתמול המשחק זעק ריקי אבל לצ’אבי יש נקודת עיוורון והוא מעדיף את גאבי ואז את ניקו.
ריקי כבר לא יקבל הזדמנויות בברצלונה, אם גם צ’אבי במשחקים שהוא עושה רוטציות לא נותן לו דקות אז לא רואה איך הוא משתלב בעתיד.
ללכת למקום אחר יהיה הכי טוב בשבילו.
אגב, בדקות המעטות שהוא קיבל הוא הכי טיקה טקה והסיגנון של פפ מכל השחקנים שיש כרגע בסגל שלכם, אם רק לא היה כזה חלש פיזית.
הכי טיקי טאקה מבחינה התקפית כשהוא מנהל את המשחק.
הביאה פה מתישהו ציטוט של קרויף שבמשחק כדורגל יותר משנה מה אתה עושה ב97% שהכדור לא אצלך מאשר ב3% שכן. ריקי בא לקבל כדור בצורה מצוינת, אבל לא תמיד זה מה שאתה צריך מהקשר, אתה צריך שהוא ידע גם מתי לעשות תנועה לעומק או לרוחב בשביל לקבל שם את הכדור.
בנוסף, חצי מהדרך של פפ היא על מה שהשחקן עושה כשהכדור לא אצלו. לפני פיזיות (שגם אותה אין לו) מה שהכי חשוב שם זה המיקום.
בנוסף חשוב לזכור שרוב הפעמים בהם ריקי קיבל דקות היה כמחליף. כשחקן מחליף קל יותר לבלוט. לא במקרה בריאל השחקן הטוב יותר מבין רודריגו ואסנסיו הוא זה שעלה מהספסל, ולא במקרה קאמבינגה טוב בהרבה כשעולה כמחךיף מאשר כשפותח.
ריקי מאוד מזכיר לכם את הנעת הכדור שתרצו לראות. אבל לשיטה שלכם יש עוד דרישות רבות. לבוא לקבל כדור זה חלק כל כך קטן ממנה.
ריקי אדיר, יש לו בעיה אחת - הוא מאבד את העמדה יותר מדי פעמים. וכשזה קורה צריך כושר מטורף לחזור לעמדה ולהציל/למנוע מתפרצת או יתרון מספרי, ואת זה אין לו.
לא יעזור השכל אם הוא לא תופס עמדה טוב. באסה, חשבתי שאפשר ללמד דבר כזה אבל אף אחד לא מוכן להקריב את שכר הלימוד בשביל זה.
בפיסקה הזאת אני מסכים איתך שהציטוט הזה אכן של קרויף, בכל שאר מה שכתבת אני לא מסכים.
התנועה של ריקי פוץ’ בלי הכדור לשטחים מסוכנים שבהם הוא כן יכול לקבל כדור היא ברמה מאוד גבוה.
הוא גם עושה תנועה לשטחים צפופים כדי לקבל שם כדור ולשחרר שחקנים אחרים לשטחים יותר פתוחים.
בכל הקשור להנעת הכדור השחקן הזה גאון.
בכל מקרה הפואנטה היא שכרגע אין מחליף לפרנקי כי את ריקי מייבשים על הספסל. גאבי ופדרי יחד זה לא טוב. ניקו הולך אחורנית מאז שצ’אבי הגיע. ריקי לא נספר. גאבי מקבל הרבה יותר מידיי קרדיט. מניח שצ’אבי חושב על מישהו חדש.
אני לא רואה אותו מספיק. אני פשוט מסרב להאמין ש4 מאמנים שונים מעדיפים המון שחקנים על פניו ללא סיבה.
אני בטוח שיש שם משהו.
בראשון ניחא. בשני מצעורר חשד אבל אולי זה סתם חשש משינוי. השלישי כבר העדיף גם צעירים וגם ותיקים על פניו.
אבל כשהרביעי שהוא גם השחקן אליו משווים אותו לא מאמין בו אז אולי פשוט הבעיה היא בו.
בנתיים השחקנים שמקבלים דקות על חשבונו בהחלט נראים ששווים את זה. גאבי, פדרי וניקו בהחלט מצדיקים את הדקות וריקי נדחק הצידה.
אני חושב שבמקרה שלו מעורב פה יותר הדמיון של האוהדים והרצון שהוא יצליח מאשר שהוא באמת מסוגל.
בנוגע לגאבי ופדרי, אני לא יודע כמה זה הוגן לשפוט בצורה הזו. גאבי בהרכב אתמול החליף את פרנקי, שהוא ביי פאר הקשר הכי טוב שלכם.
ברור שתראו פחות טוב ללא הקשר (ובכללי השחקן) הטוב ביותר שיש לכם בקבוצה.
פרנקי יצטרך לנוח, השאלה מי עדיף כדי להחליף אותו אם לא גאבי.
השאלה היא לא מי מחליף את דה יונג, אלא מי זהות היריבה. קאדיס ומאיורקה עומדות לרדת ליגה ואנחנו פוגשים אותן בבית. ראיו סתם בתחתית ואנחנו מארחים גם אותם. בכלל, הליגה כבר סגורה. אליפות אנחנו לא ניקח גם אם ננצח את כל המשחקים שנשארו לנו. אירופה צריכה לקבל את הפוקוס המקסימלי מעכשיו ועד סוף העונה.
ברור שיש סיבה/ות למה מעדיפים אחרים, זה פשוט לא בגלל הנעת הכדור או התנועה ללא כדור שלו, כי בזה הוא מצויין.
ריקי
ליאור, הטענות שלך דומות לטענות שאמרו על צ’אבי ואיניסטה. גם לחוד, וגם בשיתוף פעולה שלהם. להגיד שהם בלי נוכחות זה הדבר הכי תלוש שאפשר להגיד עליהם. איפשהו קצת קשה לך כנראה לזכור שהם בקושי בני 20. לכל הדברים שאתה מצפה לוקח זמן להגיע, בטח באופן שאתה חולם עליו. לא משנה כמה נזכיר את זה, אבל זה חשוב-גם צ’אבי ואיניסטה לא היו ישר צ’אבי ואיניסטה. הם עברו צירי לידה קשים. אתה רוצה עוד דוגמה? קח את מודריץ’ מהיריבה שלנו. עונה ראשונה הוא היה זבל שם. לוקח זמן לדברים, ויחסית לגיל שלהם הם פשוט מטורפים. מטורפים.
בקשר למשחק, גאבי באמת היה קצת סטטי ובעבר אמרתי שאני מזהה אצלו בעיה וזה ניצול הרגעים המסוכנים שקשר צריך לזהות. יש רגע בהתקפה שהוא הרגע הכי מסוכן, והפעולה הנדרשת היא החשובה ביותר. לעיתים גאבי לא מזהה את זה מהר ופועל, הוא מעדיף למסור את המסירה הבטוחה או לבסס את השליטה בכדור ולסחוט פאול במקרה הטוב. אתמול היה רגע כזה שהוא כבר עשה פעולה מרשימה, עבר שחקן באמצע ואז נוצר בור ששתי שחקנים שלנו רצו אליו. במקום למסור הוא חיכה שניה ואז עשו עליו פאול. מה שלי הפריע זה שגאבי אפילו לא חשב על זה באוטומט, עזבו ראה, הוא אפילו לא חשב על האופציה. אני בטוח שהוא ישתפר באספקט הזה ועוד שנה שנתיים הוא כבר ישחרר את הכדור בלי לראות לבור (שהוא עצמו יצר)
המצטיין שלי זה אריק גרסיה. תחילת העונה שחטנו אותו על כל טעות, אבל ככל שהמשחקים עוברים הפיק בברכיים שלו עבר ולדעתי בלי עין רעה מתחת לעיניים צומח לנו מנהיג לא פחות גדול מאראוחו. מנהיג שקט, שעושה עבודה שחורה ומצליח לשים את הרגל גם כשזה נראה אבוד. אתמול היה לו מבחן גדול שפיקה יצא החוצה, הוא היה צריך להיות המנהיג ולפקח על לנגלה. אפשר להגיד שהוא עשה זאת עם 100% הצלחה. לעשות את זה בחוץ במשחק בפרנקפורט זה לא מובן מאליו. אני מאושר לראות שיש לנו על מי לסמוך בהגנה סוף סוף, ולא הייתי ממהר לתת לכריסטיאנסן את הבמה אחריי מה שויניסיוס עשה לו. צריך לשים לב שאנחנו לא פוגעים בשחקן שמתקדם בצורה מרשימה מאז שצ’אבי הגיע.