הליגה האירופית 21/22 - הדיון המתגלגל:: מודחים ברבע אחרי הפסד 3:2 (4:3 במצטבר) מול פרנקפורט (בוסקטס, ממפיס)

שביט בעוד חמש שנים זה יהיה נחמד לבחון את ההשוואה שאתה עושה פה עם צ’אבי ואינייסטה. אני די מתלהב ממה שפדרי מביא לשולחן בניוחד מאז שצ’אבי הגיע. אני לא יכול לומר אותו דבר על גאבי.

בסדר, גם את פדרי שחטת בהתחלה. פרה פרה נדפוק את כל העדר.

חיפשתי מידע לגבי צ’אבי ואינייסטה בגילם של פדרי וגאבי. האמת, קצת שקשקו לי הביצים כשהבנתי שהם שחקנים יותר טובים לגילם ממה שצ’אבי ואינייסטה היו.

בבקשה שמישהו יגיד לי אחרת, לא מצאתי.

לא יודע מה זה לגילם. אבל אני יעשה לך ספוילר גם בשיאם הם לא יהיו צאבי או איינסטה . וזה לא לגנותם. זה פשוט רף שהם לא ישברו לעולם.

ובכלל לחפש את הגדולה של אינייסטה בסטטיסטיקה יבשה זה משהו שלא תמצא לעולם. בשביל זה צריך זוג עינים.

צ׳אבי חד משמעית היה שחקן טוב אבל לא מדהים בגילאים האלה. אינייסטה הראה יכולות מדהימות על שטח קטן מרגע שעלה לבוגרים, אבל עד שלב מאוחר למדי נראה היה שאין לו טיפה של תכלס במשחק. אני וחבר טוב, אוהד בארסה, התבדחנו קבוע על זה שיש לו סעיף בחוזה שאוסר עליו להבקיע או לבשל. מה שמצחיק שזה כמעט הדבר היחיד שלא השתנה והוא עדיין הפך לשחקן מטורף.

זה עצוב, כי שכחנו לראות כדורגל עם העיניים. התחלנו לראות כדורגל רק דרך שורות סטטיסטיות. שחקנים כמו איניסטה הם ההוכחה לכך. כדורגל זה מעבר למי כבש או בישל, בייחוד בעמדת הקשר.

צ’אבי היה לא יעיל, מאוד סטטי. הוא גם היה מאוד רך ובשנים הראשונות ניסו לעשות אותו קשר אחורי, דבר שנכשל בגלל הרכות שלו. איניסטה פשוט היה אומן אבל לא ידעו כמה אפקטיבי הוא יהיה במשך השנים. המשחק ששם חותמת עליו היה דווקא בגמר נגד ארסנל, כאשר הוא נכנס ועשה את השינוי.

לא חושב שזה הסיפור. אינייסטה היה ונשאר יוצא דופן, כמוהו יש מעטים. ההרגשה שלי זה שהרמה בטופ עולה וכך גם הפערים, מה שגורם לעלייה בכמות השערים של כוכבי התקפה וקישור התקפי (זה כמובן לא ניתן לויכוח). המספרים של “אנשי מספרים” מפעם נראים מצחיקים היום, תסתכל על שבצ׳נקו או ואן ניסטלרוי. למעשה כל סקורר בכיר מתחילת שנות ה-2000. במובן מסויים דווקא השחקנים האלה נפגעים, מבחינת הערכה ומורשת, הרבה יותר משחקני “למרות המספרים” המעטים של היום.

ברור. לפי המספרים והמדידה שלנו “היום” בכל מה שקשור למאני טיים, החשיבות לליגת האלופות והשלבים המכריעים, החשיבות של גולים חשובים ותארים, פדרו מתעלה על ברקאמפ. כל מי שראה את השניים יתן לי סטירה על אמירה כזאת (ספגתי איומים בעבודה).

בסוף יש עיניים, ובמשחק קבוצתי המספרים לא מספרים את הסיפור במלואו.

איך אתה יודע? גאבי נמצא בנקודת פתיחה מדהימה כדי להגיע לשם. פדרי בעיניי כבר כמעט שם, עוד קצת ניסיון וכמה פעולות גדולות במאני טיים וגם עליו ידברו ברמה הזאת.

לכן חיפשתי מידע ולא סטטיסטיקות. קראתי על הפריצה היותר מאוחרת של שניהם.

אי אפשר להשוות את נק’ הפתיחה שלהם לעומת צ’אבי ולהסיק משהו לגבי המשך הקריירה. צעירים מבטיחים יש בשפע, ולא חסרות דוגמאות של כאלה שלא מימשו את הפוטנציאל או שמרו על הרמה לאורך זמן (היריעה קצרה מלהכיל, אבל לצורך העניין, הפתיחה של ארתור בברצלונה הייתה מאוד מרשימה).

המקרה של צ’אבי ואינייסטה פי אלף יותר נדיר.

היה על זה דיון בפורום לא מזמן, אני חד משמעית עם יוני: צ׳אבי זה כמעט הדוגמה הקאנונית ל-late bloomer. יחד עם קארים אולי (יהיו הנסיבות אשר יהיו, קשה להכחיש כמה חריג מה שאנחנו רואים ממנו בעונות האחרונות).

הוא late bloomer ששלט בקישור העולמי ביד רמה 5-6 שנים. הוא פשוט טרף הכל באותו תקופה-בישולים בגמרים יורו, ליגת האלופות, שחקן מצטיין של גמרים וטורנירים שלמים. אני לא מדבר רק על התארים, אלא על החלק שלו בכדורגל באותה תקופה. הוא היה כמו מניה שפשוט התפוצצה שהייתה לה את הקרקע הנכונה.

לא לגמרי מסכים.
אינייסטה לא היה נזכר חצי ממה שהוא עם לא מסי וההתקפה המצוינת של ברסה.
כשאתה משחק בעמדה בה מצופה ממך לתת מספרים ואתה חא נוצן אותם אז אתה באופן ישיר תלוי הרבה יותר בחבריך.
למזלו של אינייסטה הוא נולך ללאום הנכון ושיחק בקבוצה בה מעליו שיחקו מסי, הנרי, אטו, ווייה, זלאטן, סוארז, ניימאר…

המספרים חשובים ואי אפשר להתעלם מהם וקשרים מאז ומעולם לא נשפטו על פיהם בלבד.
אבל ברגע שהחוד שלך נהיה מעט כהה, פה מתחילה הבעיה ואם אותו קשר לא ידע לקחת אחריות ולספק מעט מספרים אז הקבוצה תהיה בבעיה. למזלו של אינייסטה מעליו שיחק מסי שמעולם לא היה כהה בתקופה הזו. ומה זה לא היה כהה אלא היה חד יותר מכל שחקני ההתקפה שהיו אי פעם בהיסטוריה, וזה עוד כשלצידו שיחקו שחקנים שבעצמם היו מאותם שחקני התקפה גדולים.

אני לא בא לזלזל באינייסטה, רק להזכיר שכל הקסם שלשחקן יש ברגליים לא שווה כלום בלי התכלס. אם הקשר מביא פחות תכלס ויותר מסביב אז הוא תלוי בחבריו שיביאו תכלס.
אינייסטה שיחק בעמדה הרביעית במגרש שצריכה להביא תכלס. ברגע שהוא לא מביא אותו אז יותר תלוי ב3 שלפניו.

אני לא באמת מתכוון להגיב לך. או שאתה צריך משקפיים או שאתה צריך להחליף ספורט.

כששאלו את זינדין זידאן בעונה שעברה על ויניסיוס וזה שהוא לא מבקיע כמעט, הוא אמר: “גם אני הייתי שחקן גדול והיה ניתן לדרוש ממני יותר שערים, הייתי צריך להבקיע יותר”. הכדורגל עובר שינויים ופיגו וזידאן שהיו כובשים נניח בדאבל-פיגרס - היום זה עניין שכיח ושחקנים כמו סאנטי קאסורלה בספרד עשו את זה. אני חושב שאפשר לתת למסי משקל קצת יותר גדול אבל כל אחד מהשלושה צ’אבי-אינייסטה-מסי עשה את שני החברים הנוספים שלו כל כך גדול ובכלל אינייסטה שיפר את כולם. הוא גרם לכל מיני ליצנים שהגיעו בתקופות שונות להיראות כמו שחקני כדורגל. סכנה כשהכדור אצלו ברגל, הוא שיפר את כל השחקנים. מעבר לכך אני חושב שאכן הסטטיסטיקה שלו בטור ההבקעות לא מספיק טובה. אבל גול בגמר מונדיאל - אני נותן לו ‘ניקוד’ אחר. כנ"ל השער נגד צ’לסי וכן הלאה.

אני מתנצל שפגעתי באיידול שלך.
תענה לי אתה, אתה חושב שאם החוד שהיה משחק מעליו היה פחות גדול הקבוצות שלו היו יכולות להנות מאותו קשר מטורף שלא מספק מספרים?

תסכים איתי שהמספרים חייבים להגיע מאיפושהו. אפשרי שהקשר יתפנה למשימות אחרות כשמעליו משחקים מסי הנרי ואטו. אבל תאר לך את אינייסטה עם החוד של ריאל למשל. הוא היה מקבל את הביקורות למשל שמודריץ קיבל על התרומה ההתקפית.

אין פה אמירה לרעה על אינייסטה, רק אמירה טקטית. כמו שגדול ככל שיהיה כנראה שלא תרצה לשחק עם קשר אחורי שני או שלישי, כך גם במצבים מסוימים תעדיף קשר שפחות טוב בכמה תכונות שהקבוצה שלך מאוד חזקה בהם עבור שחקן שמספק יותר מספרים.

הנה דוגמה טובה. יש למישהו ספק כמה קרוס שחקן ענק? ועדיין בגלל שהרבה מהתרומה שלו מכוסה על ידי מודריץ אני אעדיף על חשבונו את פדה או קאמבינגה למרות שכל השוואה של אותם שני ילדים שלא קרעו זוג נעליים לגאון הגרמני היא עלבון.

לצורך העניין אם אני בונה קבוצה, אינייסטה ייכנס לקבוצה רק כתלות בשחקנים שלפניו בהסתכלות האם הם יכולים לספק בעצמם מספרים מספיק גבוהים. זאת בניגוד לצ׳אבי למשל שייכנס בכל קבוצה שארכיב בלי קשר לשום דבר.

אם תעצור שניה ותנשום ותקרא שוב את מה שכתבתי תראה שאין פה אלמנט של זלזול בשחקן באמת גדול שפשוט מצריך התאמות טקטיות ולכן הוא לא הנכס שהוא עבור כל קבוצה וכל הרכב.

@Uriah

אני מזמן אותך להעלות את מניפסט אדמילסון.

אריק גרסיה לא מקבל פה מספיק קרדיט (חוץ משביט) אחת ההפתעות היותר טובות שלנו השנה. אני כבר מתחיל לחשוב שאולי אנחנו באמת מסודרים מבחינת בלמים לשנה הבאה. להתחנן ללנגלה שימצא קבוצה חדשה (אומטיטי זה כבר אבוד)

ארוחאו, הדני של צלסי עם השם המעצבן, גרסיה ופיקה בעונת פרידה .

נשאר להביא עוד מגן שמאלי וימני וזהו.

אני חייב להודות שהשנה אני מרגיש שאני אוכל הרבה כובעים בקשר לברצלונה.

אני יקבל בברכה כל פוסט של אוריה בכל נושא ובכל תחום. אבל בבקשה לא להמשיך עם הדיון הזה על אינייסטה . מבזה אותו ואותנו. זה דעתי.

אתה לא יכול לבקש, בכל פעם שעולה השם של אינייסטה, שלא ידברו עליו. הדעה של גב נכונה יותר או פחות (פחות), ואינייסטה גדול יותר או פחות (יותר), אבל לא צריך להיעלב או להיפגע בשם אנדרס בכל פעם שמישהו מעז לא להגיד שהוא הקשר הכי טוב בהיסטוריה.

על אחת כמה וכמה כי זה נכון וצ’אבי היה טוב ממנו.