וואי וואי…מה עשית פה…
אה בסדר זה לא מופרך
צ’אבי היה הקשר הגדול בהיסטוריה
.Boommm
יאללה ביי…
Team Xavi all the way
עם כל הכבוד (הרב מאוד) לסאן אנדרס
ורק אני חושב שאחרי מסי בוסקטס היה השחקן השני הכי חשוב בברצלונה הגדולה?
כל שחקן אינטליגנט שהכישרון העיקרי שלו הוא במוח תלוי בקבוצת השחקנים שלידו. זה לא מוריד במאומה מגאונותם. כל הדיון הזה הזה על אינייסטה מביך. שלו נעליכם. אינייסטה גאון. צ’אבי גאון. בוסקטס גאון. מסי גאון. כל אחדמהם גרם לשני להיות טוב יותר. וכל אחד מהם בלי האחרים היה פחות טוב.
הם גאונים באותה רמה?
גם רונאלדו גאון וגם קרוס גאון. אני עדיין לא אשים אותם באותה שורה עם כל הכבוד לגרמני .
הדירוג בכדורגל הוא לא בינארי וזה בסדר שנדרג ונדון בסידור הפנימי של כל אותם גאונים.
הטענה שלי לא הייתה שאינייסטה פחות טוב כי הוא תלוי בקבוצה שלו.
הטענה שלי היא שלא כל קבוצה יכולה להרשות לעצמה שבקישור ההתקפי שלה ישחק שחקן שלא מספק מספרים, גדול ככל שיהיה.
לא כל קבוצה נהנית משלישיה התקפית כמו שהייתה לאינייסטה לפניו, ולכן בשביל ליצור איזון קבוצות מסוימות יעדיפו קישור שמספק יותר מספרים.
אף אחד פה לא טוען שאינייסטה לא שחקן גדול, כן טוענים שאי אפשר להתעלם מהמספרים בעמדה שלו
אתה עושה אינפלציה למילה גאון.
לגבי השאר, זה בכלל לא משנה מהם המספרים של אינייסטה. מה שמשנה זה מהם המספרים של בארסה עם אינייסטה.
לטעמי וכאחד העוקב (יותר נכון ‘עקב’ - בעבר) אחרי ענפי ספורט רבים אני יכול להגיד שסטטיסטיקה היא לגמרי מספרת 90 עד 95 אחוז מהסיפור. אממה, סטטיסטיקה חייבת להיות הרבה יותר מתוחכמת מגול/אסיסט/ספיגת שער. יתירה מזו, גם סטטיסטיקות יותר מפורטות ברמת קרבות אוויר/תיקול/עמידה בלחץ/דריבל גם הם עדיין לא מספרות את הסיפור.
סיפורה של הסטטיסטיקה היותר מתקדמת מגיעה עם אלגוריתמים מורכבים מאוד המנתחים כל מקרה לגופו, מפלחים כל מאבק אווירי היכן היה ובאיזו פריסה של שחקני יריב מול איזה סוג יריבה, באילו דקות, מה הייתה התוצאה ועוד.
הם מפלחים קידום כדור, תחת לחץ או לא, שמירה על הכדור מול מי וכל אלו בהתאם לאיכות היריבה, לדקה ולתוצאה ועוד.
לו היינו מפענחים את ‘מה מביא אנדרס אינייסטה למגרש’ במילים שאפשר לתרגם ליעילות ובהתאמה לאלגוריתם כלשהו הייתי אומר ש…
- מקדם כדור בשליש המגרש של היריבה
- דריבל מעולה תחת לחץ של יותר משחקן יריב אחד
- שבירת קווי הגנה במסירה ארוכה/בינונית (Long pass/medium pass)
יש עוד פרמטרים אבל הרעיון הובן.
בגלל שהסטטיסטיקה המודרנית רק בחיתוליה אנדרס לא מביא בסטטיסטיקה היבשה ‘תכלס’, אבל זה קשקוש כי בסטטיסטיקות מתוחכמות ניתן ונכון לכמת את היחודיות של אנדרס. מראה עיניים לפעמים עוזר להכרעה בסוגיות של כמה קריטי היה אירוע x במשחק וכמה משקל ניתן לתת לו, אבל יש כוח ענק לסטטיסטיקה. פשוט היא לא הייתה קיימת בתקופת אנדרס או ברגקאמפ או קרויף.
אתם מנסים להסביר לי שאינייסטה גאון. אני לא טענתי מעולם שלא.
אני בגדול טענתי שהוא מתחת צ׳אבי ושבעמדה שלו אני כן מצפה משחקן ליותר מספרים יבשים. אני גם כתבתי זאת לא פעם על קרוס ומודריץ.
כמו שאמרתי, אני אומר את זה גם על מודריץ וקרוס, וגם פה המספרים של ריאל איתם מרשימים.
הבעיה שמבחינתכם להגיד מילה רעה על אינייסטה גם אם היא לצד אלף מחמאות זה לא מספיק. הכל זו פרובוקציה בעיניכם.
המרחק של רונאלדו מאינייסטה גדול בהרבה משל אינייסטה מקרוס לדעתי.
אז אם להכליל את אינייסטה וקרוס תחת הקטגוריה גאון זו אינפלציה אז גם להכליל את רונאלדו ואינייסטה זו אינפלציה.
בכל אופן מיציתי את הנושא, אנרתי את שלי ולא ניסיתי לפתח את הדיון הזה, נטו להביע דעה שהיא באמת שלא כזו קיצונית.
סתם שהבין, לאיזה צד אתה נוטה? אתה חושב שרונלדו יותר “גאון” מאיניסטה?
מה זה גאון כדורגל? שחקן שמלהטט או שחקן שבנגיעה גומר משחק?
גומר משחק יכול להיות גם שאתה מקבל פס לשער ריק. זה לא גאונות. מבחינתי גאונות זה הבנת משחק גבוה ויצרתיות. השילוב של שניהם זה גאונות. זה לא בהכרח קשור להישגים או מספרים, מעניין לי את התחת אם איניסטה כבש 5 גולים בעונה או 10, הכי ה5 גולים הפרש האלה יכולים להיות גולים שלא מועילים בשיט ולא קובעים שום דבר, או שהם גולים קלים שקשורים למיקום נכון ומזל. זה לא מגדיר גדולה של קשר או התעלות מעל הקשרים האחרים בתפקיד שלו. זה רק מספרים.
סתם דוגמה לשחקן שבעיני גאון ואין לו הישגים מטורפים בקריירה-מסוט אוזיל. הוא אומן, הוא קוסם, הוא גאון כדורגל. יכול להיות שעם מאמן אחר או עם קצת יותר אופי הוא היה גם מגיע להישגים גדולים מבחינה קבוצתית, אבל איך שהוא רואה את המשחק ואיך שהוא משחק אותו, הוא גאון. גם גוטי היה גאון, אומנם לפרקים קטנים, אבל גאון.
רונלדו בעיניי לא גאון באותה צורה. יש לו הבנת משחק מאוד “נישתית” של איפה להיות בשביל לשים כדור ברשת. זה מאוד יעיל, זה מאוד שורה תחתונה, וזה כמובן נכס שהופך אותו לגאון בתחום הבקעת שערים, אבל זה לא אותו דבר. הוא לא מבין את המשחק כמו איניסטה או מודריץ’ ואוזיל. הוא לא מסוגל לעשות את מה שהם עושים בלחץ הזה של בניית המשחק באמצע. אם תשים אותו בלחץ באמצע כמו את אוזיל למשל הוא לא ידע איך להתמודד עם זה. וזה לא משהו שאתה מפתח לדעתי, זה משהו אתה נולד איתו. הם פשוט נולדו עם היכולת הזאת לקבל כדור בשדה קרב ולרחף איתו.
ככה אני רואה את זה. איניסטה וצ’אבי מבחינתי מעל כולם לא כי הם היו בברסה, אלא כי הם שילבו את היצירתיות והאינטילגנציית משחק שלהם עם שליטה אבסולוטית במשחק הכדורגל, שני שחקנים שהתעלו על כולם בעזרת הבנת משחק וטכניקה שניצחה הכל-אתלטיות, כוח, פיזיות…לא באמת יכלו להתמודד איתם לאורך זמן בשום מסגרת. זה הוביל לתארים, והצליחו לגרום לכל מי שסביבם לשחק בצורה הזאת ועד היום הנבחרת מקדשת שחקני אמצע כאלה. הם דיברו קודם כל בשפה משותפת, ואז לימדו את כולם את השפה הזאת. השפה הזאת הייתה מכונה טיקי טאקה או ווטאבר. גם אם פפ הניח את התיאוריה, הם גרמו לזה לפעול בשטח ויישמו את זה במגרש. זה הסגנון שהם יצרו ויכלו להעביר גם ברמת הנבחרות, וגם כשהיה חילוף דורות בברסה אנחנו שואפים לחזור לדבר בשפה הזאת. אתה לא יכול להגיד על זה על שחקני אמצע אחרים גדולים, הם לא לקחו סגנון משחק, הטמיעו אותו כשלהם וממש העבירו אותו לכל מי שסביבם.
יכול להיות שזה עניין סובייקטיבי, אבל זאת הדעה שלי על גאונות במשחק הכדורגל. יותר מזה אני לא מתכוון לדבר על איניסטה בהקשר של מספרים, כי כמו שמשה אמר-זה פשוט מוריד מאיניסטה עצם הדיון הזה. לא הייתי צריך ממנו עוד 5 גולים בעונה, בכל עונה הוא נתן לי בדיוק מה שהייתי צריך ויותר מזה.
יפה, ומצד שני תשים את אנייסטה אוזיל ומודריץ במצב ברחבה שבפעולה אחת הם צריכים להבקיע ולגמור משחק והם יכשלו ויכשלו ויכשלו, פעולה שצריך לקחת בחלקיק שנייה שיכולה להיות ההבדל בין עונה מוצלחת לעונה גרועה.
זה לא שחור ולבן, יש הרבה סוגים של גאונות, גליץ’ אכזרי שמפיל את סרג’י רוברטו בתחילת המתפרצת ההיא שנגמרה בשער של מסי בדקה ה90 בקלאסיקו זה גם סוג של גאונות שמודריץ’ לא מבין בו, קסמירו היה מקצץ בלי לחשוב ומבחינתי זה היה נחשב כאקט של גאונות.
גם אני מעדיף את סוג הגאונות של אנייסטה אוזיל וגוטי, אבל בכדורגל מה שקובע זה השערים, ולכן גאונות מהסוג של רונאלדו הוא מצרך יותר נדיר ומתגמל יותר מכל הבחינות
אני ניסיתי, אתה עדיין מתעקש שלקצץ שחקן במתפרצת זה לא פחות גאוני, אני אחזור לסורי ואתעלם…אנחנו לא מדברים באותה שפה כנראה
מסתבר שלא, לקצץ בזמן ובמקום הנכון זה אחד מסוגי הגאונות החביבים עליי בכדורגל.
יש הבדל בין סתם לקצץ לבין לקצץ מתי שצריך, אתה רוצה לתחום את הגאונות בכדורגל איפה שנוח לך.
לסיכום, מבחינתי הגאונים הכי גדולים וחשובים בכדורגל הם אלה שרואים את הדרך הכי ישירה וקצרה לשער, אנייסטה שחקן גדול ככל שיהיה וגם אוזיל הם לא מהשחקנים האלה, רונאלדו כן.
אז ההבנה שלך בכדורגל מאוד מצומצמת ומשעממת. אין לי דרך אחרת לנסח את זה ואין לי טעם לדבר איתך על כדורגל 🤷
בסדר, שיהיה.
בהצלחה מר כדורגל
מנדייטה, כל השחקנים שציינת היו בעלי יכולת מסירה משובחת. אני מניח שזה לא במקרה, כנראה שזו תכונה שמאוד עושה לך את זה (שזה בסדר גמור. גוטי עד היום שחקן הכדורגל האהוב עלי בכל הזמנים). מה שלא ברור אבל זה למה החלטת שזה גאונות ודברים אחרים לא.
אני לא יודע איך אפשר להגיד שהיכולת של רונאלדו להיות תמיד במקום הנכון זה לא גאונות, ואני לא מבין איך זה בדיוק לא מעיד על כך שהוא מבין את המשחק ברמה הגבוהה ביותר. זה לא מזל, זה בנאדם שידע לקרוא מראש מה הולך לקרות, הרבה יותר טוב מאינייסטה מן הסתם. היחיד שהיה גאון ממנו במובן הזה זה כמובן הגמד.
גאונות זה סוג מסוים של יכולת נדירה לראות דברים שאחרים לא. אני דווקא לא בטוח בכלל שהייתי שם את אינייסטה בראש הרשימה הזו. רונאלדו לגמרי כן.