אז זהו שכל הזמן משווים פה לקומאן. כאילו שלפניו לא היו קיקה והצנון, אני באמת לא מבין את זה. את התארים של הצנון אפשר לתת רק למסי. זה לא שהמאמן לא הרים אותם מסוף תקופת לוצ׳ו ואפילו החזיר קצת משחק קישור שנעלם בשלוש השנים של לוצ׳ו, נכון. אבל כבר שם אפשר היה לראות שהקבוצה התחילה להתאמן ברמה נמוכה, ושמסי, בסוף השיא שלו, סחב את הרכבת כמו קטר אימתני. אבל את התארים האלה לא לקח המאמן אלא מסי. אז אין מה לדבר על דאבל ואליפות בהקשר של מאמן.
צ׳אבי הביא אינטנסיביות בעיקר לאופן האימון.
שחקנים שעזבו אותנו אומרים בפה מלא שרמת האימון שהם חוו בתקופה אצלנו הייתה נמוכה. הם יצאו מפה עם כושר גופני נמוך ורמה טקטית ירודה.
קודם כל צ׳אבי יצר מסגרת אימונים רצינית. דאג שצוות האימון והשחקנים כולם יגיעו מוקדם לעבוד באופן פרטני לפני האימון הכללי. החליפו צוותי רפואה, פיזיוטרפיה וכושר גופני. יש עבודה וזה דבר שגם רואים אותו על המגרש. אבל גם פה אין קסמים, רק עבודה קשה ותהליך.
אחרי משהו כמו חמש שנים של כדורגל משעמם ומסי, מתחילים לראות קבוצה שמשחקת כקבוצה.
אחרי משהו כמו חמש שנים של קבוצה שהיא אוסף של אינדיבידואלים שמפיקה פחות מסך חלקיה, עברנו להיות קבוצה שמשחקת בסנכרון ומפיקה יותר מסך חלקיה.
האם אני מרוצה ומרגיש שזה מוצר מוגמר שאני רוצה לראות? לא. כמו ליאור, גם אני רוצה כדורגל יותר סקסי. אבל אקח אתכם לאנלוגיה קצת אחרת. בשביל סקס פראי וסוער צריך כושר גופני. אם השחקנים רופסים, לא מאומנים, משועממים ועסוקים בפלייסטיישן כי אין מי שיאתגר אותם, הסקס יראה בהתאם. כלומר משעמם ולא נעים לעין.
צ׳אבי מחזיר את הקבוצה לכושר ורמת עניין שתביא גם סקסיות. זה דברים שהולכים ביחד, אני מקווה שזה ברור לכולם.
דבר נוסף שאני חייב לאמר. משה איש חכם, הוא מנסה פה להגיד את המובן מאליו אבל מתעלמים מכך. האם צ׳אבי יכול להביא את הסגנון שהוא רוצה? ברור שהוא מדמיין את ברצלונה סקסית ושולטת, מחזיקה בכדור, תוקפת מהאגפים, מניעה כדור בדאבל פסים בתוך רחבת היריב וכובשת חמישיות מול קבוצות שנשארות פעורות פה ואומרות ״שיחקנו נגד קבוצה לא אנושית, זה היה שיעור בכדורגל״.
האם הוא יכול להצליח להנחיל את זה? האם למאמן הצעיר יש את הכלים ללמד את הקבוצה שלו לשחק כמו שהוא רוצה? כמה ניסיון יש לו? שנים ספורות בקטאר עם הצלחה מקומית וחוסר הצלחה ברמה הבינלאומית (ליגת האלופות)? באמת שלא נחשב.
אז אני לא יכול להאשים את צ׳אבי ולאמר שהוא פורט על מיתרי הנוסטלגיה ומדבר על כדורגל קרוייפיסטי רק כי זה מה שהקול׳ס רוצים לשמוע, בזמן שאין לו שום כיוון או כוונה לשחק כזה כדורגל (כמו שעשו הצנון וקומאן). אני מאמין לצ׳אבי בכל ליבי, אבל אין לי מושג אם יש לו או אין לו את היכולת.