ברצלונה מודל 21/22 - סגל, טקטיקה וכל זה

תכנס לגוגל ותחפש התבטאויות של צ’אבי על סגנון הכדורגל שהוא מאמין בו, ובפרט לגבי ברצלונה.

נראה שחלק שכחו פה שהדבר שהרוב חששו ממנו לפני שצ’אבי הגיע זה שהוא יהיה כל כך מחויב לסגנון הברצלונאי שהקבוצה תשחק מופקר.

סבלתם 7 שנים עם רוסיי וברתומאו, לא תחכו שנה כדי לתת לצ’אבי זמן לבנות מחדש נורמלי?

לא רוצים…

אז זהו שכל הזמן משווים פה לקומאן. כאילו שלפניו לא היו קיקה והצנון, אני באמת לא מבין את זה. את התארים של הצנון אפשר לתת רק למסי. זה לא שהמאמן לא הרים אותם מסוף תקופת לוצ׳ו ואפילו החזיר קצת משחק קישור שנעלם בשלוש השנים של לוצ׳ו, נכון. אבל כבר שם אפשר היה לראות שהקבוצה התחילה להתאמן ברמה נמוכה, ושמסי, בסוף השיא שלו, סחב את הרכבת כמו קטר אימתני. אבל את התארים האלה לא לקח המאמן אלא מסי. אז אין מה לדבר על דאבל ואליפות בהקשר של מאמן.

צ׳אבי הביא אינטנסיביות בעיקר לאופן האימון.
שחקנים שעזבו אותנו אומרים בפה מלא שרמת האימון שהם חוו בתקופה אצלנו הייתה נמוכה. הם יצאו מפה עם כושר גופני נמוך ורמה טקטית ירודה.

קודם כל צ׳אבי יצר מסגרת אימונים רצינית. דאג שצוות האימון והשחקנים כולם יגיעו מוקדם לעבוד באופן פרטני לפני האימון הכללי. החליפו צוותי רפואה, פיזיוטרפיה וכושר גופני. יש עבודה וזה דבר שגם רואים אותו על המגרש. אבל גם פה אין קסמים, רק עבודה קשה ותהליך.

אחרי משהו כמו חמש שנים של כדורגל משעמם ומסי, מתחילים לראות קבוצה שמשחקת כקבוצה.
אחרי משהו כמו חמש שנים של קבוצה שהיא אוסף של אינדיבידואלים שמפיקה פחות מסך חלקיה, עברנו להיות קבוצה שמשחקת בסנכרון ומפיקה יותר מסך חלקיה.

האם אני מרוצה ומרגיש שזה מוצר מוגמר שאני רוצה לראות? לא. כמו ליאור, גם אני רוצה כדורגל יותר סקסי. אבל אקח אתכם לאנלוגיה קצת אחרת. בשביל סקס פראי וסוער צריך כושר גופני. אם השחקנים רופסים, לא מאומנים, משועממים ועסוקים בפלייסטיישן כי אין מי שיאתגר אותם, הסקס יראה בהתאם. כלומר משעמם ולא נעים לעין.

צ׳אבי מחזיר את הקבוצה לכושר ורמת עניין שתביא גם סקסיות. זה דברים שהולכים ביחד, אני מקווה שזה ברור לכולם.

דבר נוסף שאני חייב לאמר. משה איש חכם, הוא מנסה פה להגיד את המובן מאליו אבל מתעלמים מכך. האם צ׳אבי יכול להביא את הסגנון שהוא רוצה? ברור שהוא מדמיין את ברצלונה סקסית ושולטת, מחזיקה בכדור, תוקפת מהאגפים, מניעה כדור בדאבל פסים בתוך רחבת היריב וכובשת חמישיות מול קבוצות שנשארות פעורות פה ואומרות ״שיחקנו נגד קבוצה לא אנושית, זה היה שיעור בכדורגל״.

האם הוא יכול להצליח להנחיל את זה? האם למאמן הצעיר יש את הכלים ללמד את הקבוצה שלו לשחק כמו שהוא רוצה? כמה ניסיון יש לו? שנים ספורות בקטאר עם הצלחה מקומית וחוסר הצלחה ברמה הבינלאומית (ליגת האלופות)? באמת שלא נחשב.

אז אני לא יכול להאשים את צ׳אבי ולאמר שהוא פורט על מיתרי הנוסטלגיה ומדבר על כדורגל קרוייפיסטי רק כי זה מה שהקול׳ס רוצים לשמוע, בזמן שאין לו שום כיוון או כוונה לשחק כזה כדורגל (כמו שעשו הצנון וקומאן). אני מאמין לצ׳אבי בכל ליבי, אבל אין לי מושג אם יש לו או אין לו את היכולת.

צ’אבי נתן לשחקנים שלושה ימי מנוחה אחרי מסע המשחקים הארוך שהיה להם לאחרונה (והתוצאות הטובות), ולפני מרץ שמסמן על הכניסה לישורת האחרונה של העונה, החלטה נכונה לטעמי.

למרות זאת פיקה, אלבה, פרנקי, דני אלבס, בוסקטס, ממפיס, פראן, פדרי, ברייתוויט, טר שטגן וסרג’י רוברטו הגיעו להתאמן היום. לא עקבתי אחרי ימי החופש הרבים שחילקו שאר ה"מאמנים" שלנו, אבל מישהו זוכר הגעה במספרים כאלה?

אני מוצא פרט מעניין ברשימה הזאת - כל הוותיקים, באים להתאמן בזמנם הפנוי.
כולל אחד שנושק ל 40, כולל אחד פצוע, כולל אלה שמשחקים בלי הפסקה.
אעלק שבעים, שמנים, עם משכורות עתק, כבר השיגו הכל, אמיגוס, בלהבלהבלה.

כל עוד הייתה לנו בעיה מערכתית של מאמן, צוות אימון, הנהלה, צוות מקצועי וסקאוט כושלים, לא היו סיבות טובות לשחקנים להצליח.

כמו עדר ללא רועה, כל אחד הלך לאן שבא לו או לאן שגרר אותו השביל.
זה לא סתם שהשחקנים האלה, הוותיקים, השיגו את הכל. הם כולם כישרוניים בטירוף, כולם מקצועיים בטירוף וכולם שחקנים עם המון רעב, תחרותיות והישגיות. הם לא היו מגיעים לאן שהגיעו בלי הרעב הזה.

אבל מה? משה וטל בכו פה עוד מהיום שניימאר הלך - אנחנו נעשים ארגנטינה 2 ויש לנו רק תכנית משחק אחת:
מ
ס
י

לנשק להם את הרגלים ולבקש סליחה כשאמרנו שהם טועים ושברתומיאו לא מנסה בכוונה תחילה לחבל בקבוצה. 4 שנים לא שיחקנו כמו קבוצה, אז למה שלשחקנים תהיה מוטיבציה? הרי היה להם מסי… זה הספיק בשביל הכל.

אלף אלפי תודות לצ׳אבי שחזר אלינו, ואני שמח שהוא לא הסכים לעשות את זה תחת הנחש.

שאלה, כמה חלק יש למסי בזה? האם הוא לא משך לשם? מה בעצם קורה בפריז?

נ.ב
אני לא מתרשם מאלבה וסרג’י. הם מרוויחים יותר מואן דייק. שהיה צריך אותם באמת בשביל המועדון הם זרקו את הזי* הכי גדול. הם צריכים לתת בראש עכשיו שיש מאמן

בעיני מסי הוא כמו עצם כל כך גדול שהוא מעוות את הכבידה במרחב ומושך אליו את כל מה שבסביבה שלו.
מסי לא יכול לאפשר בקבוצה לא מאומנת היטב משחק שוטף. פשוט כי כולם רגילים לבעוט אליו במקום לבעוט אל השער.

אגב, אני ממש שמח שצ׳אבי לימד אותם לבעוט לשער ולא למסי - אנחנו כובשים הרבה שערים ככה.

אז מסי… ההחלטה הכי טובה של לאפורטה הייתה לשחרר אותו. הוא עושה את הקבוצה לא מאוזנת. אם היה עובר לקבוצה מאומנת ומאורגנת בטירוף ומקבל שם תפקיד שברור למאמן מה הוא, זה היה יכול להיות מושלם.

בברצלונה הכל כך לא מאורגנת, מסי היה יותר מזיק ממועיל.
אולי בעוד שנה וחצי הוא יכול לחזור לקבוצה שהתאפסה על עצמה ולהעיף אותה לשמיים. אבל בשביל לאפשר לנו להתארגן ולהתאפס הוא היה צריך ללכת.

וגם פה אני אומר, אשמת המאמן שלא ידע איך לקחת קבוצה שעדיין היו לה שאריות של איזון ולחזק את האיזון הזה כשסי עדיין איתנו.
ברגע שתכנית המשחק הייתה תנו את הכדור למסי, מסי כבר לא היה יכול להושיע.

אבל הרבה אומרים שפריז לא נראת טוב. המספרים שלו סבבה-הוא מלך הבישולים, אין לי ספק שהוא יכבוש עוד שערים, הוא ממשיך לייצר מצבים וכו’ וכו’. השאלה האם מסי בתפקידו הנוכחי יכול להשתלב בכל שיטה אחרת שלא תייצר ארגנטינה 2?

שים אותו בצ’לסי, ליברפול או סיטי שמשחקות בתוכנית סדורה ע"פ מאמן ותראה שהוא יכול להשתלב בכל תפקיד בהתקפה (פוצ’טינו לא מוציא 35% מהסגל של פאריס ובטח שאין שם תוכנית משחק).

אוקיי בוא נזרום איתך. במקום מי הוא נכנס בסיטי או ליברפול?

מצטער שביט, אני לא רואה את פריז (עם כל האהבה לפרעוש, גם את מילאן של הגאושו לא ראיתי ואותו אהבתי עוד יותר). גם את סיטי וליברפול אני לא רואה. לא יכול לתת תשובות לשאלות שאתה שואל, אבל אני חושב שפפ היה יודע היטב מה לעשות עם מסי.

עוד נקודה חשובה. מסי כל עוד היה עם מאמנים בינוניים, ידע לתת תפוקה לא מאורגנת בקבוצה לא מאורגנת ולקחת אליפויות.

מה אני מנסה לאמר? שמסי הוא גאון כל כך גדול, שהצליח להביא אליפויות במו רגליו מכלום ושום דבר. רק תראה את היכולות שהוא פיתח בבעיטות חופשיות בשביל להבין מה הוא עשה בשבילנו.

אבל אני לא חושב שמסי מגיע לקבוצה והוא פרימדונה שרוצה תפקיד חופשי ולא מוכן לשחק לפי תכנית של מאמן.

כמו שהיתוש מתחיל להראות טוב תחת צ׳אבי. כמו שאדאמה, שנחשב לטיפש מטופש, נראה טוב תחת צ׳אבי. כמו פיקה שנהיה בלם על תחת צ׳אבי. גם מסי, היה מסתדר לתוך תכנית משחק עם מאמן שהוא אוטוריטה ולא היה עושה בעיות. מסי לא הביא חוסר איזון כי הוא רוצה להיות הכוכב. מסי הביא חוסר איזון כי אף מאמן שהיה פה לא ידע לסדר קבוצה שתעצים אותו.

אבל אני שוקע בפנטזיות, ואם כבר פנטזיות אז בר רפאלי עדיפה בתור נושא. את פפ וקלופ אני משאיר לכם :slight_smile:

בשלושת הקבוצות הייתי משחק איתו כחלוץ, אני יודע שמסי כ9 נסוג זה ניסוי מלפני עשור ומעלה, אבל עם שני קיצוניים חזקים בצדדים (סלאח ומאנה, סטרלינג וחסוס/מאחרז) הוא יוכל לרדת לאחור להיכנס בחללים ולבנות את משחק ההתקפה של הקבוצה שלו.

למעשה מסי הוא כל כך מיוחד שהוא היחיד שיכול לתפקד כ10 במערך מודרני.

״צ’אבי גרם לנו לזכור כמה זה קשה לחכות למשחק הבא.
ולזה אין מחיר.״

~תומגיל

• בארסה מאניה.
    היה לי קשה להתעלם מהציטוט הזה ומכמה שהוא נכון.

לצערי, אני די עוקב אחרי פריז השנה. הוא היה שותף ב23 משחקים מתוך 35, ואפשר לומר שההשפעה של מסי על המשחק של פריז היא אפסית. הם משחקים באותה הצורה כשהוא על המגרש, וכשהוא לא.

את המשחק הראשון של העונה, מול ליל, ראיתי פה בבלומפילד. פריז הייתה מביכה כל כך, והניצחון של ליל היה מוצדק מאין כמוהו. הסיבה - כל הכוכבים לא היו בסגל. המשחק הזה סימל את כל העונה של פריז שעתידה לבוא.

פריז היא למעשה בארסה של וואלורדה בתחילת הדרך. יש לה כוכבים שיכולים לעשות ניסים, אבל שם מתחיל ונגמר המשחק שלה. המאמן לא מביא רעיונות למשחק, אין לו השפעה על מה שקורה במגרש, והקבוצה מגיעה לא מוכנה טקטית ליריבות.

מסי כבר שנים משחק חצי קשר, ובגלל שהקישור של פריז אבוד, הוא יורד כדי לעזור לוראטי לנהל את המשחק. הוא כמעט ולא מקבל כדורים בשליש האחרון של המגרש, וגם כשזה קורה ההגנות מצופפות עם כמויות מטורפות של שחקנים עליו ועל אמבפה.

בנוסף, הכדורגל הצרפתי מאוד אלים, והשופטים מעלימים עין כשזה נוגע לשחקנים זרים. הסיכוי שתישרק עבירה לטובת שחקן צרפתי גם אם הוא סתם נפל, גבוהה הרבה יותר מאשר בעיטה ברגל לשחקן לא צרפתי. זה די דוחה לראות. תוסיפו לזה את העובדה שמסי איבד קצת מהמהירות שלו, ושהוא לא מרגיש בבית - ותקבלו עונה מאוד בינונית בסטנדרטים שלו.

ההימור שלי הוא שמסי יתן את המשחק הכי טוב שלו העונה בברנבאו, כי הוא סוף סוף חוזר למקום מוכר - אבל פריז תעוף ברבע/חצי, תלוי מול מי היא תוגרל ברבע.

סלח לי, לא מרשים אותי בכלל שהם טיפה רואים צאבי ופתאום נזכרים לשחק. איפה הם היו עד עכשיו?

הם זרקו זין אצל ואלורדה סטיין וקומאן ופתאום הם נזכרים?

זה לא חוכמה. לא נותן להם שום קרדיט על זה. אם צאבי רוצה להצליח לטווח ארוך הוא גם לא צריך להתרשם מזה. משלמים להם כל כך הרבה כסף לגלות מקצוענות גם אם הם לא אוהבים את זהות המאמן. זה לא כפתור off on בהתאם למצב הרוח שלהם או זהות המאמן.

משחק ורבע טוב של אלבה לא ישכיח את הזילזול שלו.

סולח לך.

אני מדבר על עדר בלי רועה ואתה מדבר על אינדיבידואלים.
הם עדיין היו עדר בלי רועה וככאלה כל אחד מהם עשה מה בראש שלו. לא יצא מוצלח. אף אחד מהם לא היה צריך להחליף את המאמן, וזה מה שחשוב.

אתה שחקן כדורגל שמקבל מליונים, לא שחקן רוטציה בנערים ב’ בבקעת הירדן. זה לא מקובל עליי. ג’ורדי אלבה לא צריך את צ’אבי בשביל לשים קצוץ בהגנה, הוא לא צריך את צ’אבי בשביל להיות יעיל בהתקפה במקום המסירות אחורה תמיד, והוא בטח לא צריך את צ’אבי בשביל להבין שהוא צריך להשתפר ולתת אקסטרה.

לא, זה נכון. בשביל זה הוא צריך את מסי.
ה one trick pony הזה כבר שנים לא עשה שום דבר מיוחד.

אבל עזוב. הטענה שלי היא שהדג מסריח מהראש. אתם רוצים להאשים גם את השחקנים? יאללה, למה לא.

אני רק אומר שעכשיו כשהראש בריא ולא מסריח, גם השחקנים כבר לא מסריחים את הדשא כמו בעבר. אתה רוצה להגיד שאם השחקנים מקבלים מיליונים אז הדג לא מסריח מהראש? שהם היו צריכים לעשות יותר ולמנות מאמן מטעם עצמם שיחזיר להם את ההבנה הטקטית? לקחת פסיכולוגים צמודים שיעבדו איתם בפן המנטאלי? מאמני כושר ותזונאים? אני חושב שחלקם באמת עשו את זה… אבל עדיין אני חושב שזו אחריות שצריכה להיות ברמת המועדון ולא ברמת השחקן. לא משנה כמה השחקן מרוויח לצורך הנושא הזה.

נו, טוב. כבר קלטתי שאני בדעת מיעוט פה בעניין הזה, זה לא משנה כל כך. אני חושב שמה שטוב זה שכולנו מסכימים שלאט לאט הסירחון מתנקה וההנאה מהמשחקים חוזרת. זה הדבר שאני שמח להתמקד בו.

כי זה הולך הרבה יותר רחוק מהשאלה אם השחקן הזה או האחר מסר יותר מדי אחורה או נשבר ברגעי הלחץ. בסופו של דבר ראיתי משחקים בשנים האחרונות מתוך כפיה ולא מתוך הנאה. עכשיו זה משתנה ואני שמח.

אף אחד לא אומר שהראש פה לא מסריח או יותר נכון הסריח . אבל הגוף גם הסריח והגוף לא צריך להסריח לא משנה מה מצב הראש שלו או בהתאם לזהות שלו. אי אפשר לגלות לזה הבנה או סלחנות. מה זה "צאבי מגיע והנה הם מתחילים לשחק כדורגל " ובשנה הבאה שימאס להם מצאבי? אז נחליף שוב מאמן בהתאם למצב הרוח שלהם?

דרך אגב , הראש הרבה פעמים הסתיר לנו את הסירחון של הגוף. שמקללים כל הזמן את ברתומאו ימח שימו וזיכרו אז שוכחים שהשחקנים גם לא צדיקים.

וזה לא טרחנות או צדקנות. השחקנים אולי משחקים עכשיו בהתלהבות יתרה, אבל הרגלים רעים לא משתנים. אני גם לא מסתיר את זה שהסיבה היחידה שאני מקבל שפיקה ואלבה ימשיכו גם שנה הבאה בקבוצה זה בעיקר שיקול כלכלי מבחינתי.

שאלבה אחרי השער באתלטיקו עושה תנועת השתקה לעבר הקהל כאילו הוא איזה מסי קטן אני רק ירגיש נגדו טינה.