הדרבי מגיע העירה . לאחר ינואר המוצלח מבחינת התוצאות בו השתלטה על הפסגה מחדש, ריאל מדריד תפתח מחר את חודש פברואר האימתני עם הדרבי הביתי נגד אתלטיקו מדריד (17:00, One), כשצ’ולו לא הפסיד בברנבאו בליגה מאז דצמבר 2012. הגיע הזמן לשנות את זה. בייל מחוץ לסגל, מסתמן כמו חמישה קשרים וקארים בחוד
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה לדרבי במצב רוח מצוין לאחר חודש ינואר המוצלח. ממש לא ברמת הכדורגל אבל בהחלט כן ברמת התוצאות – שבעה ניצחונות בשבעה משחקים. השתלטות מחודשת על הפסגה ופער שלוש נקודות מברצלונה, מקום ברבע גמר גביע המלך וזכייה בתואר ראשון העונה – הסופר קופה. ואם תרצו גם הרצף הטוב באירופה של 20 משחקים ברציפות ללא הפסד, מאז אותה מעידה במאיורקה. וכעת מגיע מבחן גדול לגבי המאבק על התואר החשוב באמת – האליפות. זה הזמן של ריאל למצוא את הנוסחה כדי לנצח בדרבי, להשיג את ה-0:1 הקטן-גדול על זה אף הבעיות המוכרות בהתקפה, עם כל הכבוד לכך שקארים בנזמה שבר בצורת בת חודש וחצי במשחק הגביע נגד סראגוסה, הרי ה-0:4 הזה, למרות שמדובר במשחק חוץ נגד קבוצה חביבה – לא מעיד על כלום.
רוצים אליפות? ריאל צריכה לנצח את אתלטיקו בליגה בברנבאו לראשונה מאז דצמבר 2012, נתון פשוט בלתי התפס. חודש פברואר יוצא לדרך, זה הדבר האמיתי. מעבר לפינה כבר אפשר לראות את שמינית גמר הצ’מפיונס וגם את הקלאסיקו בברנבאו במרץ. פעם אחת הקבוצה הזו צריכה להיות ‘במוד צ’מפיונס’ גם בליגה. אפשר להסתפק בתיקו מאופס במטרופוליטאנו, במאסטייה או בקאמפ נואו אבל בבברבאו זה חייב להיות אחרת. ובסיבוב השני ריאל מארחת את כל הגדולות. ריאל לא ניצחה את בארסה או אתלטיקו בברנבאו מאז 2014-15. זידאן כמובן חד במסיבת העיתונאים לצד הקלישאות, לא סומך על התקופה הרעה של היריבה שתמיד עושה צרות והבהיר - ריאל צריכה את הברנבאו: “אנחנו תמיד אוהבים לשחק עם האוהדים שלנו. הם יהיו איתנו ולא חשוב מה שיהיה. הם הכוח שלנו”. אפשר להשתמש בתבוסה המביכה בקיץ כתמריץ אך זידאן לא עושה את זה: “קדם העונה היה ונגמר, היום זה מצב אחר. יהיה לנו משחק מסובך מאוד ואנחנו מקווים לשחק טוב. עבודה קשה היא המפתח. המשחק יהיה גם שונה מהסופר קופה”. אותו סופר קופה הוא דוגמא מצוינת עד כמה קשה נגדם. הפעם אין פנדלים אחרי תיקו…
חודש ינואר המוצלח הסתיים לו
את הכלים המוגבלים העומדים לרשות זידאן אתם מכירים היטב. הוא שוב יצטרך איזו הבלחה – שני בישולים של קרוס, גול של בלם או של קאסמירו. אדן הזאר השלים אימון מלא עם הקבוצה לראשונה מזה חודשיים רק ביום חמישי. זידאן הפתיע כשאמר: “אולי הוא ייכלל בסגל אבל בטוח שלא נסכן אותו”, ובהמשך כמובן לא זימן אותו לסגל. זה היה צפוי, בטח לא בחודש קריטי כזה, וגם אם ישחק כמה דקות – הוא חלוד. כמה שרצינו לספר חדשות טובות – אבל אין. גם גארת’ בייל שכבר קיבל הזדמנויות נגד ולנסיה וברצלונה וכעת העונה ונראה רע, ונמצא במצב פיזי טוב ממנו - נותר בחוץ. זידאן פסל אפשרות שבייל יעזוב לטוטנהאם ואמר: “יש לי 25 שחקנים טובים וקשה לי להרכיב סגל. האם בייל מוכן? כולם מוכנים, אני לא אגיד מי ישחק”. במפתיע, גם רודריגו נותר מחוץ לסגל שיש בו מעט מאוד שחקני התקפה וזה מריח כמו חמישה קשרים ובנזמה.
במשחק הגביע ראינו לא מעט שחקנים בכירים, בעיקר בחלק האחורי. טיבו קורטואה יחזור ושלישיית ההגנה תמשיך כאשר מרסלו יוחלף בפרלאן מנדי למרות שבברנבאו אולי צריכים עוד התקפה. קאסמירו חוזר אחרי מנוחה אותה הרוויח ביושר ואיסקו ומודריץ’ מתחרים על העמדה הרביעית בקישור. זידאן החמיא למשחק ההגנה וכך היה גם בשער המארקה שם דיברו על החומה הבצורה טיבו קורטואה שבליגה ספג עשרה שערים ב-18 משחקים. ריאל מציגה את ההגנה הטובה ביותר בספרד והטובה ביותר שהראתה.
זידאן התייחס גם למנדי: “אני מכיר אותו היטב כי אני אוהב לצפות בליגה הצרפתית. מעל הכל הוא מקצוען גדול ושחקן תחרותי, יש לו פוטנציאל גדול הגנתית והתקפית. הוא אוהב להתמודד והוא מבין לאט לאט מה ריאל מדריד צריכה”. אז מרסלו שהיה יכול להיות פיתרון מול המערך הצפוף – ימשיך להתייבש על הספסל. גם מבקריו הגדולים של מנדי יודו שיש לו מהירות ותשוקה והשליטה בכדור בסדר אך זה לא בא לידי ביטוי ביצירת מצבים. זידאן סיכם: “הדבר הכי חשוב הוא להגן על השער כמו שצריך, במשחק קבוצתי, ואז עם האיכות שיש לנו בהתקפה – נבקיע וננצח”.
הזאר באימון. הפתעה ברגע האחרון?
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, סרחיו ראמוס ©, רפאל ואראן, פרלאן מנדי| קאסמירו, טוני קרוס, פדה ואלוורדה, איסקו, לוקה מודריץ’| קארים בנזמה
מה המצב אתלטיקו?
אתלטיקו מדריד מגיעה למשחק במשבר גדול וכנראה בתקופה הכי גרועה בעידן דייגו סימאונה (לפחות מאז העונה המלאה הראשונה שלו). זה לא רק נשמע דרמטי. בעוד ההפסד לריאל בסופר קופה הספרדי התקבל על הדעת – יכולת טובה במשחק עצמו וחוסר מזל בפנדלים – הרי שהתוצאות הבאות ממש לא. אתלטיקו נכנעה לאייבר 2:0 במשחק חלש ובמחזור האחרון סיימה בתיקו 0:0 ביתי נגד לגאנס הלפני אחרונה בטבלה כשהקהל שורק בוז. בין-לבין הייתה הדחה מביכה מגביע המלך נגד קולטורל לאונסה מהליגה השלישית (הפסד 2:1 בהארכה). מבוכה שלא הייתה בעידן צ’ולו. בסקר המארקה, 72% מהנשאלים קבעו שצ’ולו מיצה את עצמו בקבוצה, עד כדי כך. “אתלטיקו חזרה לעבר”, נכתב לאחר מכן כשהזכירו שהמשחק האחרון לפני בואו של סימאונה היה בדיוק כזה – הפסד 2:1 לאלבסטה הקטנה והדחה מהגביע.
לא צריך סטטיסטיקות כדי לספר עד כמה אתלטיקו בבעיה, טוב מראה עיניים, אבל המספרים פשוט שורפים. 22 שערי זכות בלבד עד עתה (לא פחות מ-12 קבוצות כבשו יותר ממנה), ומעבר לכך – זו הפעם הראשונה בעידן צ’ולו שאתלטיקו לא נמצאת ברביעייה הראשונה בשלב הזה של העונה. יש לה 36 נק’ בלבד לעומת 44 אשתקד והיא רחוקה כבר עשר נקודות מהמקום הראשון. סימאונה אמר בענין: “הקהל ביקורתי ובצדק, שרקו לי בוז גם כשחקן”, ועוד לפני המשחק אמר שאתלטיקו היא החיים שלו ושההפסדים לא מורידים אותו לריצפה". כמובן שאתלטיקו תגיע כדי להילחם, היא תיתן הכל, תציג משחק הגנה אגרסיבי ומופתי וצריך לזכור שהסטטיסטיקה גם איתה במובן מסוים – לא הפסידה בברנבאו מאז 2012. רצף שאפילו לברצלונה אין.
ימים קשים במשרד. סימאונה
בכל מקרה, מעבר לתוצאות האיומות, ההכנה לקראת המשחק הייתה לא אידיאלית. הקפטן קוקה שהחמיר בזמנו את הפציעה שלו במהלך חצי גמר הסופרקופה נגד בארסה (ניצחון 2:3 הירואי אחרי מהפך, בדיוק הקבוצה עליה צ’ולו חלם בקיץ, משחק ממנו לא נותר שום זכר) - לא כשיר לדרבי, ומעבר לכך – ז’ואאו פליקס לא הצליח להתאמן בשלישי ורביעי בשל הפציעה שספג נגד לגאנס והוא יחמיץ את המשחק. הצינקים יגידו שהוא כבש רק ארבעה שערים ובישל עוד שניים, לא מעורב מספיק, לא מספק מספרים ובטח לא עומד בציפיות אבל הברנבאו היה יכול להיות במה נהדרת עבורו ואתלטיקו במצוקה. אגב, יש לה רק שלושה ניצחונות חוץ בעשרה משחקים העונה בליגה. ויטולו יהיה זה שיחליף את פליקס בהרכב ככל הנראה. פצוע נוסף הוא קיירן טריפייר שפתח את העונה בסערה והיה חשוב מאוד בחלק ההתקפי עם ההגבהות המעולות שלו. שימה ורסאליקו שפתח בהרכב נגד לגאנס לאחר 620 ימים (היה מושאל לאינטר כמובן בחלק מהזמן) - אמור לשחק בצד ימין.
מי שיפתח בחוד הוא אלברו מוראטה שהשלים השבוע שנה באתלטיקו מדריד. היה לו רצף העונה של שישה משחקים רצופים בהם הוא כבש. מוראטה מלך שערי הקבוצה עם עשרה כיבושים העונה (16 בסה"כ מאז שהצטרף), כבר הבקיע נגדנו פעמיים במדי יובנטוס ויהווה את האיום העיקרי, כמובן. הקבוצה הודיעה על צירופו של יאניק קראסקו שעזב את הקבוצה בעבר לסין והוא ייכלל בסגל לפיו דבריו של צ’ולו במסיבת העיתונאים. מי שיתחיל כבר מהדקה הראשונה כמובן הוא יאן אובלק שישמח לקחת מנהיגות וגם להזכיר לתקשורת מי השוער הטוב בספרד למרות שהעונה המספרים שלו פחות טובים משל קורטואה. אובלק נוהג לתסכל את ריאל משחק אחרי משחק.
סימאונה (9 ניצחונות מול 12 הפסדים ב-31 המשחקים שלו נגד ריאל מדריד כמאמן) שמח על המחמאות שקיבל מזידאן במסיבת העיתונאים והשיב באותו המטבע (“זה נחמד שמאמן כזה חושב ככה, אני חושב שהוא המאמן האידיאלי לריאל מדריד בזכות השלווה שלו, היכולת להרגיש את השחקנים”), אמר לקראת המשחק: “אני חושב שריאל השתפרה מאוד בהיבט ההגנתי והיא נראית חזקה מאוד. היה לנו שבוע להתכונן למשחק ואני בטוח שנוכל לפגוע בהם. אני מחפש שנהיה דומיננטיים וניתן אמירה על המגרש”. כשנשאל ברמה האישית אמר: “בחיים אתה בוחר איך אתה רוצה לחיות - מעודד או מיואש. תמיד יש קשיים אבל מול כל קושי יש הזדמנות. מה שחשוב הוא מה שאנחנו עושים כי עם השאר אי אפשר להתמודד. התלהבות, רצון לשחק, להתמודד”.
מוראטה. הכוח העיקרי של צ’ולו בהתקפה
אתלטיקו מדריד – הרכב משוער: יאן אובלק| שימה ורסאליקו, חוסה מריה חימנס, סטבן סאביץ’, רנאן לודי|הקטור הררה, תומאס פארטיי, סאול, ויטולו| אנחל קוראה ואלברו מוראטה
היסטוריה ומפגשי עבר:
אתם זוכרים את ה-0:0 בעונה שעברה? סביר להניח שלא, משחק שלא היה בו כלום חוץ מדקות סבירות של סבאיוס והופעת בכורה של סבאיוס. הלכנו שנתיים אחורה – תיקו 1:1 לא הוגן, שוד של אתלטיקו, כשכריסטיאנו כבש בוולה נהדר אחרי בישול של בייל אך גריזמן השווה כעבור ארבע דקות והפורטוגלי הוחלף כדי לשמור אותו ליובנטוס. הצרפתי השבית שמחות גם בעונת הדאבל כשפפה כבש שער יתרון בנגיחה במשחקו האחרון אך הצרפתי כפה שוויון מאוחר. לפניכן היה רצף שחור של שלושה הפסדים ברציפות לאתלטיקו, בלתי נסלח – גריזמן הנחיל לזידאן הפסד בכורה כמאמן ריאל בפברואר 2016, שנה קודם לכן אנצ’לוטי ספג 2:1 בבית ובעונת הדסימה היה זה דייגו קוסטה שקטע 14 שנים לבנות מאין כמוהן בדרבי. כן, זה מטורף, צריך ללכת אחורה עד דצמבר 2012 כדי להיזכר בניצחון ליגה של ריאל בדרבי בברנבאו:
דצמבר 2012: הניצחון האחרון על אתלטיקו בברנבאו בליגה. הגיע הזמן אומרת אמי
אז הלכנו דרך ארוכה בזמן. אתלטיקו הגיעה לברנבאו די נפוחה כשהיא מעל ריאל מדריד בטבלה לראשונה מזה המון זמן, ובפער גדול (8 נקודות), אך ריאל, בעונה חלשה תחת מוריניו – לא השאירה נקודות בדרבי הביתי. כריסטיאנו כבש בכדור חופשי נפלא לרשת של טיבו קורטואה ובמחצית השנייה אוזיל הכפיל במתפרצת נהדרת. זה היה הניצחון הרביעי ברציפות של ריאל בברנבאו. קדם לו 1:4 נהדר בעונת האליפות המרגשת, היה גם 0:2 די סתמי עם בליץ’ קצר של ריקרדו קרבאליו ואוזיל בעונת 2010-11, ובעונת 2009-10 זה היה 2:3 משוגע כשאתלטיקו הובילה משער של רייס אבל ריאל הגיבה בגדול. אלונסו השווה ולאחר מכן שלח בישול מדהים מ-64 מטר אלכסונית לארבלואה. היגואין הוסיף את השלישי ופולראן קבע את תוצאת המשחק.
הלכנו וחיפשנו רצף ניצחונות ארוך ומרשים יותר. ריאל ניצחה חמישה משחקים בברנבאו מסוף שנות ה-70 ועד תחילת-אמצע שנות ה-80. רצף שהחל עם 0:4 בעונת 1979-80 והסתיים עם מאניטה ענקית כשהקינטה דל בויטרה קרמה עור וגידים - חואניטו, סנטיאנה, שטילקה, אנחל וגם מטגוד כבשו. בתחילת שנות ה-90 היה אף רצף של שישה ניצחונות רצופים, כשב- 1994-95 אחד מהדרבים הזכורים איי פעם עם שער הבכורה של ראול אחרי בישול של מיכאל לאודרופ בעין עקומה. וההצגה של ראוליטו לא הסתכמה רק בזה. אותו ראול היה זה שהוליך את ריאל לניצחון בשלהי עונת האליפות עם קאפלו 1996-97 כאשר גם היירו ומיאטוביץ’ כבשו באותו 1:3. למיטיבי לכת, שתי מאניטות היו גם ב-1958-59, ריאל של פוקאש-די-סטפאנו-חנטו, וכן ב-1963-64. המאזן ב-82 המשחקים בהם ריאל אירחה בברנבאו\צ’מרטין: 52 ניצחונות לריאל (63%), 15 תוצאות תיקו (18%) ו-15 ניצחונות לאתלטיקו מדריד (18%), יחס שערים 94:157 לריאל מדריד. עוד נספר לכם כי בסה"כ משחקי הליגה (165) - 87:39 לריאל מדריד בניצחונות, יחס שערים 281:369. בסה"כ המשחקים בכלל 111:56 לריאל בניצחונות (224 משחקים).
כמובן שאי אפשר שלא להזכיר שבין ה-3:1 שספגה ריאל מאתלטיקו ב-1999-00 (איקר קסיאס עלה מהספסל אחרי שאלברו ביזארי הורחק) ועד דייגו קוסטה וסימאונה ב-2013 - ריאל לא הפסידה אף דרבי בליגה - שבעה ניצחונות וארבע תוצאות תיקו (במשך שנתיים אתלטיקו הייתה בליגת המשנה). ומה עם ימי הגלאקטיקוס? אתלטיקו כפתה 2:2 אכזרי בתוספת הזמן ב-2002-03 עם גולאסו של דמיטריו אלברטיני כאשר פיגו כובש צמד אך מחמיץ פנדל, וכעבור שנה ריאל ניצחה 0:2 נפלא אחרי שער בזק של רונאלדו בתום 16 שניות, בישול אדיר של בקהאם לראול וכדורגל שגדלנו עליו. ב-2005-06 קאסנו ובפטיסטה כבשו בדרך ל-1:2 מוזר והיה גם דרבי שפתח את העונה - 2007-08, ווסלי סניידר בהופעת הבכורה שלו בליגה כבש שער ניצחון יפה בבעיטה שטוחה אחרי בישול קליל של גוטי. אגווארו העלה את אתלטיקו ליתרון אחרי פחות מדקה אבל ראול השווה בנגיחה כמובן. נספר שראול כבש שער בזק משלו “בגומלין” בויסנטה קאלדרון ושאותה עונה הסתיימה באליפות. געגועים לראול
געגועים לראול