פראן גרסיה במשחק טוב בסטנדרטים שלו. אסנסיו מתפתח יפה.
זו לא פעם ראשונה שזו התוצאה ביום חלש של בלינגהאם. השחקן החשוב ביותר שלנו. כשהוא לא חד הקבוצה פחות מסוכנת. מקדימה, אם אחד לא טוב השני יתן את השער. בעמדה של ג׳וד אין יתירות וזה מתבטא בחדות.
האמת, הייתה לי הרגשה שאנחנו נאבד נקודות היום. זה היה מעבר לאספניול עצמה (והמגרש המדהים שלהם). פשוט הרגשתי שהרצף שלנו משקר. ואולי יותר גרוע מבחינתו הרצף שלנו גורם לשחקנים ולמאמן להשתחצן. הדבר העצוב מבחינתי זו הפציעה של רודיגר שבמובן מסויים עלולה לגמור לנו את העונה. ועדיין כמה נקודות שלי.
1- הרביעייה שלנו לא מסוגלת לייצר כמעט כלום. אני באמת לא יודע מה הסיבה לכך. יש לי כמה הימורים, אבל הדבר העיקרי שקרלו חייב להתקדם כבר ולהפסעק לשחק איתם ביחד. אבל ציפיות לחוד ומציאות לחוד.
2- משחק נוסף מביך של המגנים שלנו. לא תרמו כלום הגנתית והיו נזק התקפית. לצערי, בסגל הקיים אהי לא רואה מקום לשינוי.
3- הנקודה השלישית שלי מתחברת ישירות לנקודה הקודמת. יש איזשהו פינטוז שוואלווארדה יהיה מגן. מישהו באמת יכול לדמיין את האין קישור שלנו בלעדיו?!?.
4- ונקודה אחרונה, שאולי היא הבעייתית ביותר עבורי. קרלו חייב להחליט מה לעשות עם בלינגהאם. אם הוא רוצה אותו קרוב לשער. אז הוא חייב להוריד מישהו מהשלישייה הקידמית. אם הוחלט שהוא קשר אז תאסור עליו לשחק כל כך קרוב לשער. היצור כלאיים הזה הוא אבי אבות הבעיה שלנו לדעתי.
אבל על מי אני עובד. קרלו ימשיך להיות אנצ’לוטי. אני רק מקווה שנסיים עם תואר משמעותי כלשהו. אחרת זו תהיה בכייה לדורות.
מסכים עם כל מה שרשמת חוץ מזה, לוקאס היה אולי השחקן הכי טוב והכי יצירתי שלנו היום, רוב ההתקפות שכן הצלחנו לייצר משהו ולהפתיע היו דרכו והשיתוף פעולה שלו עם רודריגו טוב מאוד.
בצד השני עם ויני קשה מאוד למגן לבוא לידי ביטוי.
מסכים שהבעיה העיקרית זה המיקום של ג’וד, אי אפשר לשחק עם 4 שחקני התקפה, זה לא עובד וגם מפסידים את בלינגהאם בקישור, לא בונה התקפות ומזמן כבר לא נותן את העבודה ההגנתית המדהימה שהרגיל אותנו מאז שהגיע.
קורה של אמבפה, עצירה מדהימה של השוער על בעיטה של אמבפה, שער של ויני שלא היה צריך להיפסל והבן זונה עם השיער הארוך שהיה חייב להיות מורחק ובסוף דירדל אותנו.
ב-9 מתוך 10 פעמים אותו משחק בדיוק כמו היום היה מסתיים בניצחון נינוח שלנו. חרא מזל.
מפריע לי שמדברים על שיפוט כשמדובר במהלך אחד סופר מעצבן ובאחד נוסף שהוא מאוד גבולי כמו השער שנפסל לנו, בזמן שריאל מדריד באה לסופ"ש בטורקיה (של פעם) ולא עושה כלום במחצית הראשונה. אפס נימה של ביקורת על ריאל מדריד והשחקנים שלה. היריבה היא אספניול זו מהמקום ה-18 בטבלה ולא מנצ’סטר סיטי, היא שיחקה אתמול בכחול ולא בתכלת. הייתי מתחבר גם ל"שיט הפנס" אם זה לא היה קורה כל שבועיים-שלושה היכולת הזו. כל כך הרבה משחקים העונה ניצחנו ולא הרשמנו. ואף שחקן לא בא לדבר עם התקשורת אחרי ההפסד, ממש גנון לפעמים במועדון שלנו.
חוסר מזל זה להפסיד כמו שברצלונה הפסידה העונה לאתלטיקו מדריד למשל. היינו טובים יותר אבל לא בפער כלכך נחרץ.
אני באמת חושב היום איך אני הולך להגיע לפוד קלאסיקו ושזה לא יהיה נאום שפל נגד קרלו אנצ’לוטי כל הפרק מהצד שלי. עדיין עומד על דעתי שעם כל מאמן אחר הסיכוי לאליפות היה גבוה הרבה יותר. לוקה מודריץ’ בפנים דקה 80 במקום דני סבאיוס - ממש מהפכה! ובדקה ה-87 בלבד ברהים וגם זה רק כי כבר ספגנו במתפרצת. מזעזע
אני לא מסכים שהיה חוסר מזל (וכן מסכים עם דור) - כדי לנצח ברוב המוחלט של המשחקים צריך להיות עדיף על היריבה באופן מובהק. הגענו למעט מאוד מצבים, למרות שהיו טובים. קורטואה לוקח לנו כדורים כאלה כל שני וחמישי.
וגם האדום שאולי היה לא מעניין. המהלך לא נמנע והוא יכל לרדת לגליץ נמוך יותר של צהוב וכלום לא היה משתנה.
השחקנים בבירור היו עצלנים היום. יכול להיות שבהיעדר רוטציה, הם נחים לסירוגין ברמתם. בכל מקרה, זה על אנצ’לוטי.
זה די מדהים אבל נדמה לי שאם נבדוק את הסטטיסטיקה שלנו עם רביעיית ה’תותחים’ הקדמית בהרכב, המצב שלנו די רע. זה כבר הפך להיות כל-כך בולט שבפודקאסט ריאל מדריד חמי אלמוג באופן קבוע מבקר את קרלו שהוא משתמש ברביעייה הזו כי היא התקפית מדי, ושחייבים לאזן עם שחקן קישור נוסף במקום רודריגו.
אני מסכים לחלוטין כמובן עם הבעיה, רק לא עם הפיתרון. הרביעייה הקדמית שלנו לא הייתה נחשבת התקפית מדי אצל אף קבוצת טופ אחרת בעולם. הבעיה השורשית היא כמובן קרלו שלא באמת מבין מה הוא עושה ועם איך שהוא משחק (“ג’וד חייב להיות קרוב לשער” ו-“צאו תשחקו איך שבא לכם, כדורגל זה משחק פשוט”), אכן יוצא שכל האמצע שלנו פרוץ, ואין ברירה אלא לאזן עם שחקן קישור נוסף על חשבון שחקן התקפה.
במילים אחרות, מסכים לחלוטין עם זה:
ג’וד הוא שחקן על, אבל הוא לא יכול גם להיות קרוב לשער כדי לנצל את היתרונות שלו וגם לתת עבודה של קשר (בלי לשחק באזורים של הקשר). ריאל צריכה להחליט אם היא רוצה לשחק על היתרונות של ג’וד (הקשר הטוב בעולם) או להפוך אותו לעוד שחקן התקפה נחמד (וכשחקן התקפה טהור, ללא היכולות שלו כקשר, צריך להגיד את זה - הוא כבר לא כזה שוס… יש יותר טובים).
אם ג’וד ישחק כקשר, אמיתי, שעוזר להגנה, מניע כדור, ומצטרף מקו שני להתקפה כשהוא רואה לנכון (כלומר כן הקשר הקדמי מבין השלוש, אבל עדיין קשר), ריאל תוכל להרשות לעצמה לשחק עם שלישייה התקפית מקדימה, ובלי אמצע פרוץ לגמרי. אין שום סיבה שבעולם שכל קבוצה אחרת יכולה לשחק עם שלישיית קישור שבה אחד הגנתי, אחד 50/50 ואחד עם אוריינטציה קצת יותר התקפית, ורק אנחנו לא יכולים.
הבעיה היא לא שאנחנו משחקים בהרכב לא מאוזן, אלא שהצורה שבה אנחנו משחקים היא לא מאוזנת. את מי שצריך להחליף זה את קרלו, לא את רודריגו.
מה שאותי מדהים זה שפרס עדיין מתעסק בקקה במקום להתעסק בדבר האמיתי והוא אנצלוטי, להגיד לשחקנים שהשיפוט לקח מאיתנו נקודה זה מגוחך, אם השיפוט לקח נקודה אז כמה לקח מאיתנו אנצלוטי?
מה שאתה אומר נכון אבל זה מתאים יותר והגיוני יותר שזה מתפוצץ לנו בפנים במשחק נגד ברצלונה, ולא נגד אספניול גם אם זה “דומה”. כמובן שאני עוקץ את קרלו אנצ’לוטי ולא אותך. מנצ’סטר סיטי כבר שנים עם כל כך הרבה שחקנים התקפיים בהרכב ורק רודרי שהיה הקשר האחורי המובהק. אתה אומר לעצמך לפני משחק כמו אתמול שבטח ננצח 0:1 או 0:2 בלי להרשים כי מישהו מארבעת המופלאים יעשה את ההברקה, “שיהיה בסדר”. וזה לא קרה. גם איתם אנחנו לא באמת כובשים הרבה או משחקים יפה לעין. קרלו מורה לספורט, הברקה שלי.
אני גם לא הייתי מזלזל בהחלטה המטופשת והעלובה לשחק עם אורליאן טשואמני ולא עם ראול אסנסיו ואפילו השחיקה של אנטוניו רודיגר…הוא בוחר הכל הפוך.
לשם שינוי אני מתחבר לנהי של המועדון. זה לא רק שאספניול לא באה לשחק כדורגל, זה שהשופט נתן להם לשחק את המשחק שלהם ולנו לא.
בשער הפסול, השחקן של אספניול יוזם את התפיסה, ולא בפעם הראשונה המשחק. השופט מתעלם (כפי שימשיך להתעלם בהמשך המשחק), מה נשאר לאמבפה לעשות? לעמוד במקום? לשחק עם משקולת של 80 ק"ג על הגב?
אלו לא “תפיסות הדדיות” כפי שנאמר על ידי צוות השידור, זה שחקן מגן שתופס שחקן תוקף ושופט שמאפשר סגנון כזה בצד אחד ולא באחר.
היו במהלך המשחק עוד כמה תפיסות ממש אגרסיביות שהשופט נלחם כדי לא לשרוק עליהן ובטח שלא הוציא צהוב, כשזה נקודתי אפשר לעכל את זה אבל כשזה נעשה כחלק ממגמה- השופט מאותת ליריבה שאפשר לכסח חופשי.
אם החליטו בלה ליגה שתפיסות זה אחלה, אז הגיע הזמן להפסיק לשרוק על זה פנדל פעם באף פעם ולתת לכל הקבוצות לנצל את זה.
על ניהול המשחק הגרוע של אנצ’לוטי אין ממש מה להרחיב, אבל ברמת הסגל:
משחק טוב של לוקאס ופראן, לשניהם יש מה לתרום מול יריבות ברמה הזו.
משחק אדיר של אסנסיו. אני לא יודע אם יש כאן שחקן הגנה היסטורי או וורלד קלאס בפוטנציה אבל הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים, בלם מהסוג שמסוגל לשחק “בקו 1” ולנקות התקפות מתפרצות של קבוצות בונקר.
משחק איום ונורא של טשואמני. אני מבין שהוא גרסת 2025 של די מריה וקרלו מכניס אותו להרכב בכל מחיר בתור גלקטיקו, אבל זה מתחיל ממש לפגוע בקבוצה. הוא שאנן, הוא לא מספיק מהיר לשחק כבלם בסגנון שלנו והוא מאבד חצי מהכדורים שהוא זוכה בהם. לא בושה לשלוח שחקן לא בכושר לספסל.
אני מחבב את סבאיוס וגם את גרסת מודל 2025 שלו אבל הוא לא מספיק טוב להרכב. הוא חושב ומשחק לאט וכמעט ולא תורם הגנתית, מה שמשאיר את וואלורדה על תקן דאבל-בייביסיטר לו וללוקאס. אם במועדון החליטו שצריך קשר מנהל משחק אז שירכשו קשר ברמה, כי רוטציית המודריץ’-סבאיוס היא נקודת תורפה כרגע בדיוק כמו חוליית ההגנה.
זאת בדיוק בדיוק הנקודה, ג׳וד התחיל לעשות בית זונות מהתפקיד שלו, כמות הפעמים שאני רואה אותו פשוט עוצר ומטייל במקום לחזור אחורה ולסגור היא ביזיון. שנה שעברה הוא הוגדר כחלוץ במערך ועדיין עשה יותר עבודה טקטית והגנתית.
הוא צריך להיות קשר 50\50 פרופר ולא שום דבר אחר, אנחנו כבר לא צריכים את הגולים שלו.
ואני לא מאשים רק אותו, הוא בא ילד מחויב עם רבאק, קרלו הרס אותו לגמרי והפך אותו לשחקן שחושב רק התקפה וגם מאפשר לו את זה.
אי אפשר להחזיק מערך קישור עם פדה וסבאיוס בלבד.
בגדול לגבי אתמול… אספניול שיחקו בונקר מארץ הבונקרים מאוד קשה לפתח משהו נגד בלוק כזה, במיוחד כשהם מקבלים יד חופשים מהשופט לאלימות ופאולים. הדרך היחידה לפרוץ דבר כזה זאת הברקה וגול שפותח את המשחק ואתמול זה לא קרה.
מצד אחד שחקן סופר מוכשר, שסיפק תמיד מספרים ותרם הרבה מאוד, וגם נתן את כל כולו בכל משחק משחק, קיבל גלאקטיקו על הראש ולכן ניסה לעשות את המיטב מהעמדה החדשה שניתנה לו, ובדיעבד האכיל לא מעט כובעים אוהדים רבים וטובים שחשבו שזה לא יחזיק, אפילו אם הלחץ שלו לא תמיד היה אפקטיבי (אם כי לטעמי היה יותר יעיל ממה שנתפס כאן בפורום לרוב), ובסוף סיים קריירה סופר מפוארת עם דובדבן על הקצפת בדמות גביע עולם עם המון מניות שלו והכרה בתור אחד מחמשת השחקנים הארגנטינאים הגדולים ביותר בהיסטוריה המפוארת של מדינת הכדורגל הזו;
ומצד שני שחקן עם כישרון ועם נתונים פיזיים מרשימים, אבל עם מוסר עבודה ברצפה, שממצב את עצמו כחולייה החלשה בקישור שכולל את דני סבאיוס (החמוד והמועיל, ללא ספק, אבל לא וורלד קלאס בשום צורה), שבכוח מנסים למצוא לו עמדה שתחמיא לו בגלל הבינוניות שלו, פרימדונה שלא מוכנה להתלכלך ושמתלוננת כשחושבים על להסיט אותה עמדה באופן קבוע בהתאם לצורכי הקבוצה, ושצריך שישרקו לו בוז כדי שיזיז את עצמו.
אני מבין שנקודת ההשוואה הייתה הלכאורה הכנסה בכוח שחקן להרכב גם כשהוא לא מתאים. אבל הנסיבות אחרות לגמרי, ובעיקר - מבחן התוצאה.
זה הפסד של שאננות, ככה נראית קבוצה בשאננות.
“הגול יגיע”, “הכישרון ינצח” ואז לא עובדים בשביל זה.
תוספת זמן במחצית הראשונה, עוד דקה השופט שורק, מה עושים הקשרים בריאל מדריד? מתמסרים עם הבלמים.
תכניסו איזה כדור או שניים לרחבה כבר! אולי יפול על איזה ראש נכון?!
שאננות.
ובנושא אחר, השופט, או לפחות שופטי הואר, ישאו בתוצאה כלשהי על המחדל הזה?
שופט כלשהו, במשחק כלשהו, של שתי קבוצות אקראיות, שעושה טעות כזאת, מקבל בראש קצת? יש איזה מנגנון שיגרום לשופטים לעשות את העבודה שלהם בצורה טובה יותר?
מישהו שיסביר להם על הטעויות שלהם?!