מחזור 22 בספרד: 1:2 צולע מאוד על ראיו | כבשו: ויניסיוס ואמבפה

לקראת ראיו וייקאנו

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד הצליחה באורח פלא לחזור אחורה בזמן – שבועיים לאחור. להדחה המבישה מהגביע נגד אלבסטה. לא בדיו’ק אותה הסיטואציה אבל מאז רביעי בערב אלו אותן התחושות לאחר התבוסה 4:2 לבנפיקה והנפילה מהשמינייה אל עבר פלייאוף ליגת האלופות, כאילו הניצחונות על מונאקו ובעיקר ויאריאל לא קרו. שוב הרגשה שהקבוצה בכאוס, שאלבארו ארבלואה קצת נאיבי ולא יודע לאן הוא נכנס, והבוז המסתמן של הקהל בסנטיאגו ברנבאו ממתין לשחקנים. אולי זה מה שימנע מריאל לא ליפול לשנ"צ ב-15:00 בצהריים. איבוד נקודות מחר, כשריאל משחקת אחרי ברצלונה – הוא הדבר האחרון שהקבוצה צריכה כרגע. אגב, תשאלו את צ’אבי אלונסו, כשהמשבר האמיתי של הקבוצה החל עם איבוד הנקודות נגד ראיו בסיבוב הקודם. לריאל קשה מאוד נגד ראיו עם שני ניצחונות בלבד בשבעת המשחקים האחרונים. ואם כבר אלונסו הוזכר, ריאל מקווה לנצח ולהשוות את הרצף הטוב ביותר שלה העונה – שישה ניצחונות ליגה רצופים במחזורי הפתיחה. ואם אפשר לקנות מחדש חלק מהאמון של הקהל – והפעם אולי זה יהיה קשה יותר מאשר לפני שבועיים – אז בהחלט. “ראיו קבוצה שמאוד לא נוח להתמודד מולה, אנחנו רוצים לנצח ברור לנו שעלינו לשחק ברמה הגבוהה ביותר. הגיע הזמן לעבוד קשה, להשתפר, למצוא את העקביות ולהתקדם הרבה”.

אחת משאלות מיליון הדולר היא מתי הקבוצה תפסיק להיות קבוצה של שני שחקנים בלבד – השוער טיבו קורטואה ששמר על שער נקי עשר פעמים העונה בליגה – יותר מכל אחד אחר, אבל גם הוא לא הושיע נגד בנפיקה, וכמובן קיליאן אמבפה שכבש כבר 36 שערים. שניהם הראו את פניהם נגד בנפיקה וזה לא הספיק. אגב, זו לא רק תחושת אוהדים או כותרות בתקשורת אלא נושא שעלה גם בקרב המועדון עצמו, לפחות במארקה. על כך שיש פער גדול בין שניהם לשאר, והיתר אולי מסוגלים להיות בשורה עם השחקנים הטובים בעולם אבל חסרים את העקביות והמנהיגות. “במועדון מסתובב כבר זמן רב הרעיון שהם שני שחקני העילית היחידים באמת בסגל”. איזה עוד שחקן מסוגל לגלות יציבות ואחריות? מה עם ג’וד בלינגהאם ו-ויניסיוס ג’וניור שהיו שניים מאלה ש’סומנו’ אחרי המשחק החלש בפורטוגל. ארבלואה נשאל האם יש שחקנים שאי אפשר לגעת בהם וענה: “אני מבין את הוויכוחים אבל אני רוצה את הטובים ביותר על המגרש. ככל שהם ישחקו יותר דקות כך ייטב. האוהדים גם כן רוצים את השחקנים הטובים ביותר על המגרש ויש לי ביטחון בזה”.

אפרופו אוהדים, ארבלואה שוב קרא לאחדות ומבחינתו זו תהיה אכזבה אם הקהל לא יתמוך. “אני מצפה שהברנבאו יהיה מאחורי הקבוצה. אני תמיד מבקש את תמיכתם של האוהדים כי אנחנו חזקים יותר יחד. המטרה שלנו היא לנצח ולהמשיך להילחם בליגה. אנחנו צריכים את הקהל, הוא עזר לנו נגד מונאקו ויחד עם הכוח שלהם שיחקנו נהדר”. על בנפיקה שמחכה לנו בפלייאוף ההעפלה לשמינית הגמר הוא לא רצה לומר מילה. המאמן נשאל על המסר שלו לחדר ההלבשה לאחר ההפסק בפורטוגל ואמר: “אני מבין שאתם רוצים לדעת אבל זה נשאר ביני לבין הקבוצה”. עוד הוסיף: “כרגע זה לא הזמן לא לאכזבה ולא לאופוריה, אלא להמשיך לעבוד כדי להשתפר. השחקנים מנסים ליישם את מה שאנחנו רוצים במעט זמן שלנו יחד. עלינו למצוא את העקביות שאנחנו רוצים בכל משחק ובכל הרמות”. ארבלואה אמר שהוא בעצמו אמר לשחקניו שהגיוני שהוא עושה טעויות – “אני תמיד מנסה ללמוד מהטעויות שלי, זה הדבר הכי חשוב, זו הדרך שלי וזו העבודה שלי”.

מקצועית, יכול להיות שארבלואה ירצה לחזק עוד יותר את האמצע על אף שמדובר במשחק בית נגד יריבה מתחתית הליגה, יילמד את הלקח על ההפקרות שהייתה, כך שאדוארדו קמאבינגה יחליף את פרנקו מסטאנטואונוץ מה שבטוח הוא שהארגנטינאי יסופסל. ב-AS טוענים שברהים דיאס או רודריגו בתמונה. עם או בלי קשר, עמדת הקשר הימני היא “המסתובבת” ביותר בקבוצה. רודריגו סבל לאחרונה מפציעה וכושרו הטוב נעצר, ברהים דיאס היה באליפות אפריקה, פרנקו היה זה שפתח הכי הרבה (13 פעמים) אך הוא לא יציב. הסגל בהתקפה עשיר אבל בהגנה לא. על אף שהתאמנו גם באימון המסכם, אנטוניו רודיגר שנעדר מאז גמר הסופרקופה וגם טרנט אלכסנדר-ארנולד שלא שיחק מאז דצמבר – עדיין לא בסגל. ואף לא שחקן צעיר מקסטיליה. על כן ראול אסנסיו ימשיך לשחק כשהוא לא כשיר.

במסיבת העיתונאים נשאל ארבלואה על דני סבאיוס שנמחק כהוגן מבחינתו ולא עלה אפילו לא במחליף חירום בשני משחקים מזעזעים של הקבוצה – נגד אלבסטה ובנפיקה, וכן על הקפטן דני קרבחאל שכבר זמן מה נכלל בסגל ולא נראה קרוב לשוב ל-11. “לגבי קרבחאל, המטרה העיקרית שלי היא שיהיה לו זמן משחק קבוע, אם כי זה מתנהל בקצב איטי יותר. אני רוצה להימנע מכל בעיה פיזית, כולנו רוצים למעשה. אנחנו צריכים לקחת את זה צעד אחר צעד ולהיות סבלניים. הדרישות גבוהות ביותר בכל משחק. אני רואה אותו משתפר כל הזמן, ואני יודע שאנחנו צריכים זמן כדי לראות את קרבחאל במיטבו. סבאיוס? אנחנו מכירים את התכונות שלו; הוא שחקן הכרחי ואני בטוח שהוא יהיה חשוב”. קשה להגיד שסבאיוס הוא ה-פיתרון של ריאל מדריד אבל אם נשים בצד את משחק הגביע נגד טאלברה הרי שהוא לא פתח ב-11 מאז התיקו 2:2 נגד אלצ’ה.

תמיד הם. אמבפה וקורטואה - ומי עוד מצטרף?

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, ראול אסנסיו (אנטוניו רודיגר), דין האוסן, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור, ג’וד בלינגהאם

מה המצב ראיו?

ראיו וייקאנו מגיעה למשחק כשהיא בצניחה חופשית וכפסע מהקו האדום. ככה זה עם ניצחון בודד מאז המחזור העשירי, וגם ה-1:2 הביתי על מאיורקה החלשה לא גרם לתנופה, שכן מיד אחריו הגיעה תבוסה 3:0 לסלטה ויגו בבלאידוס והפסד ביתי מאכזב ממש 3:1 נגד אוססונה מהתחתית. המפלה הזו הייתה אכזרית במיוחד כאשר עד לתוספת הזמן שער השוויון של פאטה סיס החזיק מעמד, ואז ראיו חטפה פעמיים והיה לה הכבוד המפוקפק להיות הקבוצה הראשונה שמפסידה לאוססונה בבית. קצת קשה לזכור שראיו מגיעה אחרי עונה היסטורית וכשהיא משחקת באירופה - בקונפרנס-ליג ואף מדורגת במקום החמישי (מאזן 4-1-1) אבל אין ספק שעומס המשחקים פוגע בה. בליגה, “הלחם והחמאה” ראיו מדורגת במקום ה-16 בטבלה במרחק נקודה בלבד מהקו האדום שם נמצאת מאיורקה. ראיו חייבת להתעורר כי בעוד שני מחזורים מחכה לה אתלטיקו מדריד. ראיו הייתה בעונה שעברה עם שבע נקודות יותר (29) ודורגה שביעית. למעשה, יש לה נקודה אחת פחות מעונת 2018-19 בה ירדה לליגת המשנה. “ראיו קרסה נגד אוססונה בזמן פציעות ולא מצליחה לעצור את הרצף החלש שלה. גם פתיחה חזקה לא עזרה”, נכתב בסיקור המשחק במארקה.

אם הצרות המקצועיות לא מספיקות (המאמן איניגו פרס אמר שירידת ליגה בהחלט אפשרית במצב הזה) הרי שסביב ראיו מרחף עניין המגרש – אסטאדיו דה וויקאס שמהווה את הייחודיות שלה מצד אחד, זה שמקשה על הגדולות בשל מימדיו הצרים - הקבוצה מוויקאס השיגה תוצאות תיקו נגד ריאל ונגד ברצלונה. מצד שני כר הדשא מזעזע שכן הקבוצה גם מתאמנת עליו רוב הזמן. “זו בושה, אנחנו לא יכולים לשחק כאן”, אמרו השחקנים, בין היתר התבטא פפ צ’אווריה, אלבארו גארסיה ואפילו שחקן הרכש אילאיס אחומאש. הנשיא ראול מרטין פרסה היה ברור: “אם ראיו תישאר במגרש הזה – היא ‘תמות’”. דמויות נוספות מההיסטוריה של המועדון כמו מאמן העבר פאקו חמס התטאו גם הם בנושא (“אם ראיו רוצה לצמוח היא חייבת ללכת משם”). איניגו פרס הבהיר במסיבת העיתונאים מנגד: “היו לנו שבועות סוערים בשל בעיות מחוץ למגרש, מבחינת סדרה של מצבים שקשורים יותר ללוגיסטיקה ולמבנה. השחקן מתלונן ומתבטא בנימוס, וזה אמור להיות הסוף. זה לא אמור לקחת אנרגיה מהיבט הכדורגל. מעבר לבקשת העזרה, אני לא חושב שזה ישפיע על הריכוז שלהם למשחק נגד ריאל מדריד”.

אלבארו גארסיה וחורחה דה פרוטוס צמד שחקני הכנף נותנים את הטון עם עשרה שערים לקשר השמאלי ושמונה לקשר הימני, אולם רק שלושה של אלבארו הגיעו במסגרת הליגה וזה לא מספיק. לקבוצה ההתקפה השנייה הגרועה בליגה עם 17 שערים בלבד, רק העולה החדשה אוביידו שלמען האמת עם רגל וחצי חזרה בסגונדה – כבשה פחות ממנה. בתשעה משחקים העונה היא לא מצאה את הרשת. בקבוצה בונים על פאט סיס שנעדר כחודש בשל אליפות אפריקה וכבר כבש במחזור האחרון. הקשר יוסיף עוצמות לקבוצה, זה בטוח. אגב, הוא לא זכה לאף מחווה או קרדיט מהמועדון, טקס כלשהו, בניגוד לשאר השחקנים מסנגל בליגה הספרדית ובכלל, עוד משהו שלא עשה שירות טוב לראיו כמועדון.

פרס דרש משחקניו לשמור על ריכוז והוא לא מתרשם מהבעיות של ריאל מדריד: “נגד קבוצות כה חזקות – פיגור מוקדם הוא מסוכן. לשחקני ריאל יש יכולת מנטאלית חזקה והם מתאוששים מהר מאוד. מה שקרה לא ישפיע עליהם מחר”. הוא מסתכל על מפגשי העבר ואומר שאשתקד ראיו שיחקה טוב בברנבאו וזה לא הספיק לה. “מלבד השנה עם אנדוני איראולה כמאמן (2023-24, אז ראיו סחטה תיקו מאופס) אז הקבוצה הציגה משחק מושלם – זה קשה מאוד. אתה תמיד סובל מריאל מדריד. בשנה שעברה שיחקנו טוב והפסדנו. עלינו לשקם את הזהות שלנו ורק כך נוכל להתחרות בריאל מדריד”. המאמן דיבר גם על הקושי של הקבוצה במצבים נייחים ושהיא התרגלה לספוג שערים מאוחרים, וביקש מהאוהדים תמיכה בימים לא פשוטים גם סביב סוגיית המגרש. “אני רואה ריאל מדריד עם אותו פוטנציאל התקפי ויכולת להגיע למצבים ולכבוש בקלות. אם לא נשחק משחק יוצא מן הכלל, זה יהיה כמעט בלתי אפשרי”.

“אין לי את היכולת לשנות את סגנון המשחק במידה ניכרת באמצע העונה וגם לא את הרצון. עלינו להיות יותר יעילים. השנתיים האחרונות היו חיוביות ובקונפרנס-ליג ראיו משחקת טוב ומרוויחה כסף יפה מההשתתפות במפעל”, הבהיר איניגו. המאמן הודיע כי הקשר המרכזי אונאי לופס הוא היחיד שפצוע. אנדריי ראצ’יו המגן הימני שמתסכל את ויניסיוס ג’וניור בשל המהירות האדירה שלו – יהיה זמין בדיוק בזמן. מעבר לכך ייתכן שאילאיס אחומאש, הקשר ההתקפי שהצטרף מוויאריאל ועלה מהספסל במחזור האחרון – יפתח בהרכב. קרלוס מרטין עשוי לאבד את מקומו. נציין כי דה פרוטוס משחק בחוד במחזורים האחרונים.

כבר הרבה זמן לא חייכו. שחקני ראיו

ראיו וייקאנו – הרכב משוער: אגוסטו באטייה| אנדריי ראצ’יו, פלוריאן לחונה, מנדי, פפ צ’אווריה| אוסקר ולנטין, איסי פלאסון, פאטה סיס| אילאיס אחומאש, אלבארו גארסיה וחורחה דה פרוטוס

היסטוריה ומפגשי עבר:

רק ב-1978 נערך המפגש הראשון בין ריאל מדריד לראיו וייקאנו, סיבה אחת אפשרית למיעוט המשחקים היחסי ביניהן (רק 22) והוליד הרבה שערים כמובן, ריאל ניצחה 2:5. בחלוף עונה היא ניצחה שוב, 1:4, עם צמד די נדיר של ויסנטה דל בוסקה. רק פעם אחת בתולדותיה ראיו ניצחה במקדש, בדרך כלל היא מקבלת שם בראש מבלי להשתחצן, וזה הספיק כדי לגרום לזעזוע. בעונת 1995-96 במחזור ה-22 חילרמה כבש כבר אחרי דקה, אמנם ראול השווה בדקה הרביעית אך האורח השלים צמד. זה היה משחקו האחרון של חורחה ואלדאנו, אלוף ספרד בשנה לפניכן - על הקווים. ב-22 המשחקים עד היום ריאל מדריד ניצחה 18 פעמים (82%), שלושה משחקים הסתיימו בתיקו (14%) וראיו כאמור ניצחה פעם אחת (חמישה אחוזים), יחס שערים 73:21 לטובת ריאל כמובן. ריאל כבשה עשירייה אחת נגד ראיו, שביעייה, שישייה וארבע חמישיות בין היתר. בעונה שעברה במחזור ה-27 זה היה ניצחון צנוע הרבה יותר כמובן, ולמעשה אותו 1:2 לא שונה מהניצחונות הקודמים. כל ארבעת הניצחונות האחרונים של ריאל נגד ראיו היו בקטנה, בהפרש של גול. 0:1 בעונת 2018-19 החשוכה, 1:2 בעונת הדאבל 2021-22, 1:2 בעונת 2022-23 כשלא היה כבר על מה לשחק וכאמור אשתקד. קיליאן אמבפה כבש ראשון, ויניסיוס ג’וניור הכפיל בשער גדול ופדרו דיאס צימק. ב-2022-23 רודריגו כבש שער ניצחון דרמטי בדקה ה-89.

בעונת 2023-24 ראיו סחטה תיקו מאוד מתסכל בברנבאו וקטעה לריאל רצף מעולה של 11 ניצחונות בית רצופים. הרצף החל ב-2000-01 עם 1:3 יפה בברנבאו עם שער ענק של ראול שהקפיץ מעל השוער ומהאוויר עשה חצי מספרת. 1:3 חזר על עצמו גם ב-2001-02 וכן ב-2002-03, דרמטי במיוחד, עם שערים מאוחרים של המחליפים פרננדו מוריינטס (85 ו-90) וחאבייר פורטיו (88). ב-2011-12 ריאל הוציאה עצבים, אמנם מיצ’ו כבש ראשון אבל כריסטיאנו רונאלדו סיים עם שלושער ורפאל ואראן רשם שער בכורה במועדון, גם גונסאלו היגואין וקארים בנזמה הבקיעו. בעונת הדסימה ניצחה ריאל 0:5, גארת’ בייל הבקיע צמד ועוד כבשו כריסטיאנו, דני קרבחאל ואלבארו מוראטה. ב-2014-15 די דומה, ניצחון 1:5, הפעם טוני קרוס חגג במיוחד עם שער בכורה במועדון. נציין כמובן שביעייה בעונת 1979-80 כשכבר בדקה ה-28 ריאל הובילה 0:4. קרלוס סנטיאנה כבש צמד, חואניטו גם כן היה בין המבקיעים. בכל מקרה המשחק שכולכם מכירים ארע בעונת 2015-16 עם רפא בניטס על הקווים. ריאל הביסה את ראיו 2:10 באחד מניצחונותיה הגדולים ביותר אבל, ויש אבל גדול. אחרי שער מהיר של דנילו - האורחת הפכה ל-1:2 מהיר בדקה ה-12. מהדקה ה-28 היא שיחקה בתשעה שחקנים, ורק בדקה ה-41 ריאל עלתה ליתרון נוסף. בכל מקרה, בייל לא ריחם עם רביעייה, שלושער לבנזמה וכריסטיאנו ביום בינוני עם צמד. בסה"כ משחקי הליגה התמונה קצת שונה, 32 ניצחונות לריאל מול שישה לראיו. בסיבוב הראשון כאמור תיקו 0:0 משמים בווייקאס במחזור ה-12.

עשור ל-10:2 נגד ראיו

משחק בשעה תקועה, הלו, פה בישראל אין יום חופש ביום ראשון. אבל זה מה שמגיע לנו כנראה, אולי לחסוך לנו עצבים, שנהיה חייבים להבריז מהעבודה ולהסתכל על החיובי או שלא נוכל להיות מרוכזים בצפייה וככה לא נתעצבן.

כמו שכתבתי בפריויו - הקבוצה בעצם עשתה קסם עקום וחזרה לעקום, ליממה-שתיים שאחרי ההדחה מהגביע נגד אלבסטה, כאילו לא היו מונאקו ו-ויאריאל (בדיעבד אני מבין שייחסתי למשחק הזה יותר מדי חשיבות). התחלה טובה למשחק תהיה שריקות בוז מהקהל, השחקנים באמת כמו ילדים קטנים, לא משנה מה קורה ומה עושים - מחבקים אותם או דורשים מהם - הם חוזרים לסורם ומחפשים כמה שפחות לרוץ ולהתאמץ. כדורגל זה לא רק מאמץ בצד אחד - התקפי. מה עוד פעם נכתוב שאנחנו מצפים לתגובה מהם? ואז במשחק אחר כך שוב נפשל?

על כן אני צופה זוועתון לא פחות גדול מאשר במשחק נגד לבאנטה גם אם סביר להניח שנראה הרכב התקפי יותר. ראיו וייקאנו קבוצה שמשחקת כדורגל, בווייקאס אבל קל לה יותר לנטרל את הגדולות, הסנטיאגו ברנבאו מגרש עצום. יש לה כישרון מקדימה ומצד שני כמה שננסה להרים לה - מדורגת מקום 16 בטבלה (שנגדינו תיראה כמו קבוצת צמרת). אם לא ננצח זה ביזיון-כישלון-אסון-לכו לישון. אתה משחק עם שני הצרפתים בהרכב וזה מרגיש לך אפור ומיותר. אתה משחק עם אחד מהם וזה מרגיש לך קישור פרוץ…

עד כמה נמאס לי משחקנים עצלנים? ברמה כזו שלא אכפת לי לראות מחר את פרנקו מסטאנטואונו עוד פעם ב-11 למרות שהוא עם הכדור השם הכי פחות סקסי באגף ימין, אבל הוא מבטיח תשוקה, הקרבה, עבודה, לחץ גבוה. ב-AS מדברים על ברהים דיאס וזה יכול להיות מעניין אבל הוא חייב להתאבד על הצ’אנס הזה אם וכאשר. שיחשוב שהא באליפות אפריקה מבחינתי - עד לגמר. שייקח את הכדור ויעשה דריבל קסום, שלא יפחד לטעות.

הגיע הזמן לראות שחקן אחר מנצח לנו את המשחק חוץ משני פלאי תבל טיבו קורטואה וקיליאן אמבפה. זה באמת כל-כך חשוב. מתי נראה שחקן התקפה אחר שלנו נותן תוצרת אמיתית? את ויניסיוס ג’וניור הבינוני מבקיע צמד למשל? אולי צמד של ג’וד שאני לא זוכר מתי זה קרה פעם אחרונה…זו באמת תחושה שאם פעם בכמה משחקים הכדור לא נכנס לקיליאן - אז שום דבר לא יעבוד בחלק ההתקפי. העונה של ויניסיוס ביזיונית. בפעם הבאה שהוא משחק כל כך גרוע ואנחנו מפשלים - הייתי מטיל עליו את האחריות לעמוד מול התקשורת ולדבר, בתקווה שישאלו אותו הכל ולא ירחמו עליו. לא שאלות לא מעניינות כמו החוזה. על היכולת שלו ומה ההסבר לשנה וחצי החלשות, ההתנהגות שלו, מה הוא עושה כדי לצאת מהמצב הקשה הזה. למה הוא לא עושה הגנה. להיות קפטן שלישי בריאל מדריד זה מביא איתו גם חובות ולא רק זכויות. לגבי ג’וד, אלבארו ארבלואה צריך להיות איתו ברור. מהן המשימות, מהן הציפיות, מהי העמדה, לאן הוא רץ.

אני מציע “מהפכה חד פעמית” - ארדה גולר משחק בעמדה קדמית מתחת לקיליאן אמבפה כדי לנצל את יכולת המסירה שלו, וג’וד בלינגהאם משחק במרכז השדה ממש. עוזר להשתחרר מלחץ, עושה הגנה. גם ככה הוא בכושר לא טוב התקפית - שום פעולה שלו לא הייתה שלמה נגד בנפיקה. לא משנה אגב מי ישחק, כל השחקנים שלנו - זה מרגיש לי - ממזמזים את הכדור יותר מדי, כל כך לאט הם משתפים פעולה. הגיע הזמן למשחק קבוצתי יותר. למשל אפשר להשתמש יותר במגינים, בעיקר בצד שמאל.

בחזרה לאמבפה - שלא תטעו זה מרגש שיש בקבוצה שחקן שנותן גול בכל משחק ואני סופר יחד עם אמבפה ואוהב את הסטטיסטיקות האלה, אני ממש לא מאלה שחושבים שהוא “אשם” במשהו ו”בא על חשבון הקבוצה”. אבסורדי מבחינתי להאשים אותי בחוסר היציבות והפרצופים של ג’וד ו-ויני. מתי נקבל מריאל מדריד חודש ברציפות של כדורגל סביר?

נ.ב: משהו לגבי ההגנה שלנו. אנטוניו רודיגר שיחק בזמנו שמונה משחקים ברציפות בערך למרות שלא חזר מאה אחוז מהפציעה, לא הייתה ברירה. ועכשיו הוא כבר כמה משחקים טובים בחוץ וזה מאלץ את ראול אסנסיו לשחק פצוע. מישהו צריך לשאול שאלות לגבי מה שקורה בהגנה שלנו.

מסע אל העבר לזמנים יותר יפים: בין ראול, לגארת’ בייל וכמובן כריסטיאנו רונאלדו| מדי משחק אני מעלה בדף הפייסבוק שלנו שער גדול מפעם. הנה שער נפלא של המלך ראול. עונת 2000-01, העונה בה ראול הוליך את ריאל מדריד לאליפות ראשונה אחרי שלוש עונות, כשסיים כפיצ’יצ’י עם 24 שערי ליגה. והוא כבש את אחד משעריו היפים בקריירה.

המחזור ה-16, ריאל נגד ראיו בסנטיאגו ברנבאו. לואיס פיגו ואיבן הלגרה קבעו יתרון כפול ומבטיח לריאל אחרי 13 דקות, אלא שמיצ’ל צימק בדקה ה-64 וגרם ללחץ.

בדקה ה-73 פרננדו היירו שלח כדור ארוך. ראול הריח את זה, החל בספרינט בדיוק בזמן. הוא השיג את הבלם, השוער יצא אליו והוא הצליח להקפיץ את הכדור למעלה עם רגל ימין (“החלשה” כמו שאומרים) ואז מהאוויר בחצי מספרת שלח לפינה הרחוקה ולרשת - גולאסו! שער ענק של ראול, 1:3 לריאל והניצחון הובטח. שחקן ההגנה שרץ ועמד על הקו לא הצליח להגיע לכדור.

הידעתם? ראיו וייקאנו היריבה האהובה על גארת’ בייל. הוולשי כבש תשעה שערים נגד היריבה מווייקאס בשבעה משחקים. הבאות בתור הן דפורטיבו לה קורוניה (שמונה שערים) ו-ויאריאל-סלטה ויגו-ריאל סוסיאדד מולן הבקיע שישה.

האמת שישה מתשעת שעריו של בייל הגיעו בעונת 2015-16. בייל הבקיע רביעייה ב-10:2 המשוגע על ראיו בסנטיאגו ברנבאו ובסיבוב השני בהעדרו של כריסטיאנו רונאלדו – ניצח לנו את המשחק. ראיו הובילה 0:2 בווייקאס ובייל הבקיע צמד, את השער המצמק וכן את ה-2:3 הגדול בדהירה נהדרת קדימה. לבייל יש גם צמד במאניטה בעונת הדסימה ושער בעונת 2014-15. הוא הוסיף ארבעה בישולים נגד ראיו אגב.

מה שכן - זה לא מספיק להיות כדי להיות ‘המלך’. לקארים בנזמה יש 11 שערים ב-12 משחקים נגד ראיו והוא ניצח בכולם. השיא שלו היה שלושער באותה עשירייה. הוא כבש בכל ארבעת משחקיו האחרונים נגד ראיו.

במקום הראשון לא שהיה לכם ספק - כריסטיאנו רונאלדו עם 12 שערים נגד ראיו, ועוד חמישה בישולים, בקיצור כבש שער ושליש במשחק. שלושער ב-2:6 הביתי בעונת 2011-12, שער ניצחון בעקב בסיבוב השני. יש לו שער ב-0:2 בחוץ ב-2012-13, צמד ב-2:3 בוויקאס בעונת הדסימה ושער במאניטה, הוא כבש שער בכל משחק ב-2014-15 וגם הוסיף צמד בעשירייה ההיא.

עוד מצאנו: פרננדו מוריינטס עם שישה שערים במדי ריאל מדריד נגד ראיו בשישה משחקים| גם ראול עם שישה אבל ב-12 משחקים.

ובחזרה להיום: מי יפתח בכנף ימין?| ההרכבים המשוערים בתקשורת במדריד לקראת המשחק:

תמימות דעים במארקה וב-AS על כך שאין שינוי בחוליית ההגנה ובמרכז השדה – אורליאן טשואמני, ג’וד בלינגהאם וארדה גולר יפתחו, ואדוארדו קמאבינגה ימתין על הספסל. כמובן שגם ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה מרכיבים את החלק הקדמי. השאלה היא לגבי העמדה בצד ימין ונראה שכל האפשרויות פתוחות. המארקה הלכו עם פרנקו מסטאנטואונו שיקבל שוב קרדיט למרות משחק חלש מאוד נגד בנפיקה, בעוד ב-AS הציבו את רודריגו או ברהים דיאס.

לגבי היריבה ראיו – אנדריי ראצ’יו שמקשה על ויניסיוס במצ’אפים – חוזר להרכב. פאטה סיסה אלוף אפריקה גם שם ושחקן הרכש החדש אילאיס אחומאש. חורחה דה פרוטוס כ-‘9’ מדומה ואיסי פלאסון ואלבארו גארסיה מלך השערים מציגים קישורהתקפי מסוכן. שאלה כנראה לגבי עמדת המגן השמאלי.

שער ה-AS הבוקר: אלבארו ארבלואה במגרד והמאמן מבקש: “אני רוצה את התמיכה של הסנטיאגו ברנבאו” - ארבלואה מעביר מסר חיובי ומצפה לתמיכה מהאוהדים על אף ההפסד הכואב בליסבון נגד בנפיקה| לריאל יש חמישה ניצחונות ליגה רצופים והיא יכולה להשוות את השיא שלה העונה - מששת מחזורי הפתיחה| ראיו מצידה רחוקה נקודה אחת מהקו האדום (מדורגת במקום ה-16).

בפריויו באתר נכתב: “משפט חדש בברנבאו” - ריאל מדריד מתמודדת שוב עם אוהדיה אחרי ליסבון. מקהלת בוז נוספת מרחפת באוויר. ראיו וייקאנו הצליחה לכבוש את הברנבאו רק פעם אחת בעבר, לפני 30 שנה, וזה הסתיים עם עזיבתו של המאמן חורחה ואלדאנו.

יש הרכב.
ההרכב ה"רגיל" חוץ מזה שקמא במקום קרראס.

1. מעניין איך רודריגו יקבל את הפיחות במעמדו (שוב).
  2. מעניין מה עם קרבחאל. מוזר שהוא לא משחק.

מה העניין עם קרראס? יש מצב שארבלואה מספסל אותו בקטע מקצועי? מדובר בליקוק לקאבינגה עכשיו?

-דני קרבחאל לא בכושר משחק לדעתי, אין אחד שלא רוצה לראות אותו חוזר. כבר שמונה פעמים ברציפות שהוא בסגל ולא פתח, אפילו לא בגביע.

-לגבי אלבארו קארראס? הוא היה מושעה מהמשחק נגד מונאקו וה-11 היום הם בדיוק אלה מ”הגוליאדה” וה-1:6. אולי זו הסיבה, והמאמן רוצה עוד שחקן שמניע כדור. לפי המארקה אגב קמאבינגה שיחק בעמדה כבר 28 פעמים בעבר.

-למען האמת בכל הרכב הייתי מתלונן וזה מרגיש לך שזה לא יעבוד, אבל רציתי לראות היום את ברהים דיאס בכנף ימין גם אם זה בכל מקרה סימן שאלה מה המצב רוח שלו והעונה הנוכחית שלו לא טובה.

-שאלת תם: ברצלונה עם XG של כמעט 6.5 אתמול נגד אלצ’ה [לא זוכר שראיתי דבר כזה, בטח לא בליגה נורמלית אם אני שם בצד נגיד משחקים של באיירן מינכן בבונדסליגה], ריאל מדריד בחודש וחצי של משחקים מסוגלת לעשות דבר כזה?גם לא נגד תשעה שחקנים של ראיו כמו ב-2015-16.

במארקה כתבו שהשחקנים קיבלו שריקות בוז עם הגעת האוטובוס לשדרה ליד הסנטיאגו ברנבאו, צריך שהעניין יימשך.

שער ענק של ויניסיוס.
בכללי פתיחה טובה שלנו.

יריבה קצת פחות פיזית וגולר מספר 1 על הדשא.

הוא היה גם די טוב לפני שג’וד חזר מהפציעה, רק אומר… @Razik

האג׳נדה תופסת תאוצה @SantiagoBernabeu

סהכ מחצית בסדר מול יריבה חלשה
ג׳וד נפצע פתאום התחלנן לשחק
גולר מצויין - תמיד אמרתי שלליגה מול יריבות כאלה הוא מצויין, הבעיה איתו היא במשחקים גדולים.
ויני עם מחצית מצויינת ושער כמו פעם. אני מחפש יציבות.

סתם יורים לכל הכיוונים אז גם ג’וד חוטף ריקושטים. ג’וד השחקן שעובד הכי קשה בקבוצה. גם כשהוא לא מבריק התרומה שלו גדולה.

גם לוקאז ואסקז היה שחקן שעובד קשה

לא אהבתי את זה עם קרוס ולא אוהב את זה עכשיו במיוחד שזה בשביל גולר, לא אוהב את כל הפלסטרים האלה כדי להשאיר שחקן אחד בהרכב.

דאבל פיבוט עם גולר לא יעבוד, גם אם קמאבינגה מגן שמאלי ופדה מגן ימני, אנחנו מקבלים יותר מדי התקפות שאחד מפדה וקמאבינגה במרכז היו מונעים בקלות.

כנראה גולר בהרכב זה הוראה מלמעלה, כי אין לי הסבר אחר.

ניסיון מעניין של ארבלואה לשחק עם טשואמני עמוק מאחור ולבנות את המשחק עם האוסן ואסנסיו מהאגפים. עדיין יש בור באמצע המגרש. צריך קשר.

כשאני רואה את הקבוצה הזאת עולה לי בראש תמונה של אריה זקן וחלש שמדיי פעם מנסה לרוץ ולצוד איזו חיה פצועה אחרת. אני לא קונה את ההופעה הזאת, היא לחוצה, חלשה, מול יריבה מוגבלת ושנמצאת גם היא במשבר. ראיו מחוץ לווייקאס זה לא אתגר.

דיי לדבר שטויות

טיעון חזק שלך.
תפסיק למתג את ג׳וד כשחקן שעובד קשה כשהוא בתקופה חושך ועוד כשמרכז המגרש שלנו נראה כמו מסננת אחת גדולה.

הוא לא ממתג, הוא רק מציין עובדות מוסכמות על כולם, מי שמנסה למתג מחדש את ג’וד זה אתה.

עובדות שכבר לא מחזיקות מים.
גוד לא מספק את הסחורה כבר תקופה ארוכה. אני כאן כדי להגיד את זה, לשמחתי גם במדיה התחילו לשים לב לזה.
גוד הוא all around player. מצפים ממנו גם לתפוקה יצירתית.
לא מנסה למתג אותו בשום צורה, רק אומר את הדברים כפי שהם. אתם רוצים לעצום עיניים תהנו

מה עושה ארבלואה ? מחליש עוד יותר את הקישור מבחינה פיזית, מקווה שהוא יודע מה הוא עושה.

אין אף הסבר לזה חוץ מפציעה של אסנסיו. הוא משחק פצוע כבר תקופה, כנראה לא יכל להמשיך.

טשואמני מאוד מאכזב אותי. תליתי בו כל כך הרבה תקוות..

עדיין יש אנשים שחושבים איקר > טיבו?