אם לא שמת לב כולם פה מודעים למצב,פשוט לא מפילים הכל על שחקן אחד.

Jude Bellingham - stats, career and market value
Jude Bellingham, Team: Real Madrid, Age: 22, Country: England, Height: 186 cm, Preferred foot: Right, Shirt: 5, Transfer value: €106.8M
אם לא שמת לב כולם פה מודעים למצב,פשוט לא מפילים הכל על שחקן אחד.
לא הפלתי הכל עליו
אם לא שמת לב
אם בעיניך כשהוא יצא התחלנו לשחק זה אומר שהוא הבעיה לא?
קודם כל נקודתית במשחק הזה במחצית הראשונה לפחות כשהוא יצא היה שינוי חיובי.
שנית, שים לב כשהוא חזר מהפציעה הקבוצה הציגה את פתיחת העונה הטובה ביותר שלה, לא שהיה כדורגל גדול, אבל מרגע שחזר משהו השתבש בדינמיקה הקבוצתית.
אני לא שם עליו הכל וגם לא רוצה לשים עליו הכל.
יש את ענייני ויניסיוס, יש את הבעיות בהגנה, ויש את הקישור הלא מאוזן שלנו. לא חסר בעיות.
פשוט גוד מאכזב אותי יותר מכולם כי ממנו היתה לי ציפייה אחרת. בטח אחרי החצי הראשון של עונת הבכורה שלו.
אני רק אומר את העובדות כפי שהן. וצריך להתייחס גם לעובדות שפחות נעימות לנו.
מרגיש שאני טוחן מים בנושא, יכולים להתחבר ויכולים גם שלא. הכל בסדר
בטח שמתם לב שוויניסיוס ג’וניור קיבל את מבוקשו - “Vinicius es intocable”. בששת משחקיו של אלבארו ארבלואה כמאמן ריאל מדריד - הברזילאי לא עזב את המגרש ולו לרגע. לא במשחק הגביע נגד אלבסטה למשל (התוצאה לא אפשרה זאת כנראה) וגם לא ב-1:6 על מונאקו. “בתקופה העמוסה הזו של העונה, שבה מאמנים בדרך כלל מטפלים בעייפות השחקנים, ארבלואה לא חשב שויניסיוס זקוק למנוחה”, נכתב.
רצף זה של שישה משחקים רצופים מלאים של ויניסיוס לא נראה במשך שלוש שנים - שימו לב. אז, תחת קרלו אנצ’לוטי, בתקופה שבין גמר גביע העולם למועדונים במרוקו למשחק נגד בטיס בחמישה במרץ, שיחק ויניסיוס שישה משחקים מלאים רצופים. למעשה, רצף המשחקים הזה נמשך עד ל-22 משחקים, בערך. במהלך תקופה זו הוא הוחלף, אך מעולם לא לפני הדקה ה-83. אם ויניסיוס, לאחר שיחמיץ את המשחק מול ולנסיה במסטאייה עקב השעיה, ישלים את המשחק בליסבון מול בנפיקה, זו תהיה הפעם הראשונה שהוא יעבור שבעה משחקים מבלי שיוחלף. בפעם הקודמת, ב-2023, הוא הוחלף בדקה ה-89 הן במשחק הקודם (אל אהלי) והן בזה שאחריו (אספניול).
כנראה שמעולם לא היה פער גדול כל כך בין קצב צבירת הנקודות בטבלה (שגם הוא ייעצר מתישהו אי אפשר לשקר ככה כל הזמן) - שהוא הכי טוב בעשור האחרון למעט עונת 2023/24, לבין היכולת החלשה.
עוד קצת “מסביב” למשחק: הפרשן דויד סאנצ’ס דויד סאנצ’ס ברדיו מארקה: "קשה למצוא קבוצה בלה ליגה כרגע שמשחקת כדורגל גרוע יותר מריאל מדריד”. חאבי קאסקרו אמר שהוא צופה שנסיים את העונה עד חודש מרץ. הוא גם מדבר על כך ששחקני ההגנה שלנו פשוט פציעים וזה לא מפתיע מה שקורה.
חשבתי על זה קצת, לא שאני מסכים ב 100% עם @Razik אבל אם להיות כנה אז הפציעה של ג’וד לא כל כך מדאיגה אותי, אני אפילו אולי קצת מאמין שזה יעזור לנו.
…
פה אני רואה את קמאבינגה שנכנס להרכב ליד טשאומני ומאפשר לתחת השמן של גולר לקבל חופש מעבודה טקטית שהוא גם ככה לא עושה, בתחילת העונה היינו הרבה פחות חשופים גם כי פדה היה זה ששיחק ליד טשאומני והתחת השמן כשג’וד היה פצוע, ג’וד חזר וזה השאיר דאבל פיבוט של טשאומני והתחת השמן וזה היה פרוץ, הכמה משחקים הטובים לפני שבעטו את אלונסו החוצה היו כשהבין שמקומו של התחת השמן הוא על הספסל.
אבל נראה שפרז חם על התחת השמן שחייב לפתוח, אז לפחות טשאומני, קמאבינגה ופדה מעמדת המגן השמאלי שיעשו את העבודה כפי שהיה עם התחת השמן הבלונדיני ההוא.
ג’וד יהיה חסר בעיקר בפן ההגנתי. הוא משחק העונה כקשר בוקס טו בוקס ועושה המון פעולות הגנתיות, בקבוצה שזה הבעיה העיקרית שלה העונה. בפן של בניית המשחק והפן ההתקפי, הוא יחסר אבל אנחנו כל כך רעים שזה גם ככה לא מאפשר לו לבוא לידי ביטוי גם ככה אז נוכל לחיות גם בלעדיו. על פניו הוא אינדיווידואליסט ומסתמך על היכולת האישית, אבל זה לא נכון ותמיד הוא ניצל טוב את התיאום שלו עם השחקנים שמסביבו כדי להכנס לשטחים פנויים או לתת כדורים לשחקנים שעושים תנועה. כשהמשחק שלנו תקוע הוא יכול לעשות דריבלים פה ושם על שחקנים באמצע המגרש אבל הוא לא יכול לכפות את המשחק שלו על היריבה. זה פשוט לא השחקן. שימו לב כמה פעמים הוא מקבל כדור באמצע המגרש וישר מנסה ללכת קדימה ונתקע. הבעיה היא לא בג’וד, הבעיה היא במי שמסביבו.
והנה המספרים שלו העונה רק כדי לסבר את האוזן.
נלקח מכאן

Jude Bellingham, Team: Real Madrid, Age: 22, Country: England, Height: 186 cm, Preferred foot: Right, Shirt: 5, Transfer value: €106.8M
בכללי לנתח יכולת של שחקן כשהמועדון והקבוצה בפרט סובלת מכל כך הרבה בעיות, על המגרש ומחוצה לו, זה שגוי במקרה הטוב. הבנאדם כבר הוכיח שהוא יודע לשחק כדורגל מהרמה הגבוהה ביותר. אם הדברים לא היו עובדים רק איתו הייתי שואל איך יכול להיות שהוא שכח לשחק כדורגל. כרגע הוא האחרון שהייתי נוגע בו בקבוצה, ולו בכלל שהוא רץ ומתאמץ בקבוצה שחצי מההרכב בה חבורה של פרימדונות.
הוא עושה המון פעולות הגנתיות, במיוחד לשחקן שהוא הקדמי בשלישיית קישור, הבעיה כשחזר ופדה זז לעמדת המגן זה השאיר את גולר כדאבל פיבוט עם טשאומני, למרות שג’וד נותן 110 אחוז טקטית והגנתית עדיין נפתח מסדרון לפני הבלמים בגלל התחת השמן של גולר, פה הבעיה, עכשיו כשג’וד לא פה קמאבינגה אמור לזוז מעמדת המגן לקישור ואז נקבל 2 קשרים אחוריים שעושים עבודה ויהיה הרבה פחות קל להגיע לעימות מול הבלמים.
אתמול ראיו שלטו והניעו כדור בקלות ולא הצלחנו לחטוף במיוחד מחצית שנייה כי יש לנו 4 שחקנים שיכולים לחטוף כדור, ג’וד היה בחוץ, טשאומני זז להיות בלם כשפדה וקמאבינגה הרכיבו את צמד המגינים הכי טוב בעולם אבל קשה ללחוץ ולחטוף כדור מקישור נגדי כשאתה מגן, תקח לדוגמא את הגמד הקירח של ראיו איסה או איסו, שכחתי את השם, אנס את גולר וסבאיוס אבל כשהגיע ל קמאבינגה או לפדה בצד זה נראה כמו נער מול גבר כשהקירח הפעם הוא הנער.
כשקמא וטשואמני משחקים ביחד בקישור חוסר היכולת שלנו לפתח התקפות גורם לי לכאבים בעיניים.
ואתמול נהנית מהיכולת שלנו להשתחרר ולבנות התקפות כשגולר וסבאיוס שיחקו ?
בוא נתחיל מזה שכדי לבנות התקפות ולתקוף צריך לדעת קודם לקחת את הכדור מהיריבה.
בכל מקרה, שלישיית הקישור שאני עולה איתו אם כולם כשירים זה פדה, קמאבינגה ובלינגהאם, ואם מסטנטואנו אמור לעלות גם בהרכב מעדיף את גולר במקומו.
מה שאני אומר זה שעם הפציעה של ג’וד הבעיה גדלה. או שמתפקדים שם את ברהים שעושה התקפה, או את קמא שלא תורם מספיק התקפית, או שמחזירים את פדה לקישור וטרנט מגן ימני ואז אנחנו בכלל בבעיה.
אבל עזוב אנחנו מדברים על כדורגל זה לא רלוונטי בכלל העונה בריאל מדריד.
או משהו שראינו אתמול מארבלואה ורואים אותו כבר זמן מה מאנצ’לוטי בנבחרת ברזיל, רודריגו מספר 10, כלומר בהרכב בתפקיד של ג’וד ולא קיצוני ימני, גולר בתפקיד קרוס עם ההגנה של קמאבינגה וטשואמני.
רודריגו מספר 10, כלומר בהרכב בתפקיד של ג’וד ולא קיצוני ימני
אני שנים מייחל לזה.
יש לו כמעט את כל האיכויות הדרושות לכך. חכם, זריז מכדרר טוב בשטחים צפופים, דריבל מצוין ומחשבה מהירה. הוא צריך לשפר מעט את יכולת המסירה שלו ובעיקר להיות דומיננטי הרבה יותר.
בלינגהאם וקמאבינגה מתחתיו וטשואמני בלם. הבעיה הכי רצינית שלנו היא צד ימין. אין לנו אף שחקן ברמה גבוהה שם.
חסרה לי פה אחת הבעיות הקשות שיש לג׳וד לאחרונה, והיא שהוא עושה דריבל נפלא של צעד-שתיים ועובר את המגן אבל אז פשוט לא משחרר כדור בזמן (ויש שחקן פנוי בעמדה טובה!!)
והוא מתעקש לנסות עוד דריבל או הטיית גוף ואז מאבד את הכדור כשהוא מול שלושה מגנים או במקרה הטוב מסר אחורה אחרי שהרס התקפה עם פוטנציאל
מבחינתי הוא חייב להיות הרבה יותר דומיננטי בשליש האמצעי של המגרש, ולא רק בפן הגנתי.
רוצה שהוא יתאהב יותר בניהול משחק, ובכללי, הקשרים שלנו חוטפים כדור ויוצאים קדימה הרבה פעמים בלי לחשוב או כשאין הרבה אופציות. זה נוראי. הרבה פעמים זה בגלל חוסר ההבנה שלהם, הרבה פעמים בגלל חוסר היכולת לשלוט בקצב ולנהל משחק - אני מאמין שלג׳וד כן יש את היכולות האלו ורוצה שהוא יביא אותם לידי ביטוי. חבל שעכשיו ארבלואה לא זה שיפקס אותו לתפקיד הזה שכ״כ חסר לנו
דרך אגב, ואולי לא קשור לפה - הנורות האדומות הן לא רק שהקישור שנבנה פה לא טוב מספיק ולא מסוגל לשלוט מול שום קבוצה, אלא ששלושה מתוך ארבעת הקשרים העמדה הכי טובה עבורם זה כמגנים בכלל (טשואמני בלם, פדה וקמא מגנים)
מטשואמני לא ראיתי יכולת בקישור שכל בלם אחר לא יוכל לעשות ולדעתי מבחינת יכולות הוא לגמרי בלם, פדה היחיד שמציג בד״כ רמה גבוהה גם בקישור אבל חייב לידו קשר מנהל משחק
שימו לב כמה פעמים הוא מקבל כדור באמצע המגרש וישר מנסה ללכת קדימה ונתקע.
מקום 48 בליגה בסחיבת כדור. 62 סחיבות סה״כ לעומת 102 של פדרי לדוגמה.
אתה שם לב כמה פעמים הוא מקבל כדור באמצע המגרש וישר מנסה ללכת קדימה?
מקום 48 בליגה בסחיבת כדור. 62 סחיבות סה״כ לעומת 102 של פדרי לדוגמה.
אתה שם לב כמה פעמים הוא מקבל כדור באמצע המגרש וישר מנסה ללכת קדימה?
זה לא רלוונטי איזה מקום הוא בליגה בסחיבת כדור. כבר אמרתי שאני מכיר בכך שהוא לא מבריק כמו שהיינו מצפים ממנו אבל גם כשהוא לא מבריק הוא שחקן שתורם המון באספקטים האחרים במשחק, כפי שהבאתי בסטטיסטיקות למעלה.
מלבד זאת הטענה שלי לא הייתה כמה טוב או לא טוב הוא, אני דיברתי על סגנון המשחק הישיר שלו. הדגשתי את זה בצורה דיי ברורה במשפט שקדם לזה שציטטת. ההשוואה לפדרי למשל שגויה לחלוטין, כי מלבד שאתה לא לוקח בחשבון בשום אופן את השוני בסגנון המשחק שלהם. פדרי מרכז את המשחק והכל עובר דרכו, ג’וד מחפש את המצבים בצורה מתמדת והוא אופורטיוניסט טהור.
לבסוף גם אחזור על המשפט שכתבתי בסוף ההודעה הקודמת. לנתח יכולת אישית של שחקן כשהקבוצה במומנטום שלילי ובמשבר מתמשך זה שגוי מלכתחילה. מעבר לאלמנטים הפסיכולוגיים שאין לי מושג בהם אבל מספיק שחקנים דיברו על הקושי בלשחק כשלא הולך והציפיות ממך גבוהות, אתה גם לא מוצא את עצמך במצבים שאתה רגיל אליהם, השחקנים שמסביבך לא מבינים מה אתה רוצה מהם, קשה הרבה יותר להציג יכולת טובה במצב הזה. צריך לנרמל את היכולת ליכולת הכללית של הקבוצה.
גוד מנסה לחפש מצבים והוא מנסה להיות אופרטיוניסט.
הוא התאהב בזה בעונה הראשונה.
אבל אני אזכיר שכשגוד הגיע הוא היה קשר מרכז מגרש עם נטיות להצטרפות מקו שני.
לגיטימי לנתח כל שחקן בכל מצב. ואנחנו לא מתנחים רק אותו אלא את כל המסריחים על הדשא. אף אחד לא יהיה חף מביקורת כאן.