צ’אבי דיבר אחרי המשחק על כמה היינו יותר טובים, על כמה הגיע לנו לנצח אבל החמצנו כמו ילדים קטנים, ועל כמה הוא מתוסכל לרדת מהמשחק הזה בלי נקודות. הכל טוב ויפה, אבל ההחמצות מסתירות את העובדה שמול באיירן מאוד גרועה לא הצלחנו לשלוט במשחק במחצית הראשונה, גם אם היינו יותר מסוכנים, ואחרי ההפסקה - כשהם יצאו קבוצה אחרת לגמרי ראינו בליץ מטורף של רבע שעה.
דקה לפני הגול הראשון אמרתי למשה ויוסי שלא עלינו למחצית השנייה, ושצ’אבי חייב לעשות מהלך בזק ולהכניס את דה יונג ופאטי במקום גאבי וראפיניה. צ’אבי החליט לחכות עד שנספוג שני שערים בשביל להכניס את דה יונג, וזה נראה שאפשר להגיד שאייל צדק. צ’אבי לא מחזיק מההולנדי מקצועית. אין הסבר אחר. מהרגע שדה יונג נכנס למגרש באיירן כבר לא הצליחה לשטוף אותנו, והרגשתי שאנחנו יכולים לחזור למשחק. אבל אז דקה 80 צ’אבי החליט להוציא את בוסקטס ושוב פעם הפכנו לקבוצה נכה שלא יכולה לעשות שום דבר בהתקפה מסודרת (והאמת שגם לא בהתקפות מעבר מהרגע שדמבלה יצא).
קסייה לא ברמה של ברצלונה, אני מצטער. בטח שלא בתפקיד שלו כגאבי 2. גם גאבי 1 לא מספיק טוב, אז בטח לא גרסת העלי אקספרס שלו. ולמה זה חשוב להדגיש את זה? כי אני רוצה להמשיך לנקודה שנדב בטח לא יסכים איתי עליה - דה יונג כקשר אחורי. הבעיה הכי גדולה של דה יונג כקשר אחורי זה שאין לו דה יונג לפניו. הוא פשוט אומלל בכל פעם שהוא בעמדה הזאת, כי קסייה נמצא בטיזינאמוק ופדרי עדיין לא יודע איך לעזור לנהל משחק. גם בוסקטס היה הרבה פחות טוב עד שדה יונג נכנס, ובאיירן הצליחה לעבור את הקישור שלנו פעם אחר פעם, פשוט במחצית הראשונה ההגנה שלנו התמודדה עם זה די בקלות.
תראו את המיקום של הקשרים שלנו בגול של באיירן. את פדרי ביטלו במסירה הראשונה בינו לבין דמבלה, בוסקטס מדדה לו בחצי המגרש של היריבה, וגאבי רץ אל השחקן במקום ללכת לסגור את החור באמצע, מפספס אותו ואז סאנה רץ בדיוק לאותו חור. זה יהיה עוול גדול להאשים את גאבי בגול, כל העולם רואה שהוא לא מוכן להיות באנקר בהרכב בקבוצה שרוצה להתמודד על אליפות אירופה ורק צ’אבי ממשיך להתעקש במקום ללמד אותו לאט לאט מה קשר צריך לעשות, ואיפה הוא צריך להיות ממוקם. הוא כישרון גדול, אבל לא ברמת המסי והאינייסטה, מה הלחץ לתת לו כל דקת משחק אפשרית בגיל 17?
אנחנו חייבים מהפיכה בקישור, אחרת קבוצות טובות טובות מבאיירן יפרקו אותנו. הבעיה הגדולה ביותר היא שלא הצלחנו להנחית את סילבה. אין לנו קשר שיודע לנהל משחק חוץ מדה יונג, שאותו צ’אבי לא סופר בכלל, ובנוסף אין לנו בק אפ לבוסקטס שכבר לא מסוגל להיות נייד כמו פעם, וההולנדי שלפני רגע סגרנו על זה שצ’אבי לא סופר, לא יכול למלא את המשבצת הזאת כי אז הוא חסר מקדימה, והוא בכלל נמצא על הספסל.
המהפך צריך להתחיל עם גאבי לספסל, דה יונג לדשא ולהמשיך עם שיטת משחק אחרת בקישור. בינואר, או לכל המאוחר בקיץ הבא נצטרך לעשות קופה על קסייה, להנחית סוף סוף את סילבה, ולהביא קשר נוסף שיודע לשחק אחורי במקום/לצד דה יונג. אם צ’אבי לא ישכיל להפוך את הקישור לחולייה ברמה של ההתקפה וההגנה שכבודדות נראו לא רע אתמול, הוא באמת ימצא את עצמו בחוץ מהר מאוד.
הרבה אנשים יזכרו מהמשחק הזה בעיקר את ההחטאות. אני אזכור שהפסדנו אותו על ניהול משחק כושל של צ’אבי. גם ההחלטה שלו לעלות עם אלונסו יצאה בעוכריו, אחרי שהספרדי עזב את השמירה בקרן ונתן לשחקן שלו לנגוח חופשי באין מפריע. לא יודע אם זה עניין של חוסר תיאום, או סתם חוסר ריכוז, אבל נמאס לי לספוג כל משחק גול בנגיחה על המגן השמאלי. ראבק, תנו לבאלדה לשחק!
ומילה על תצוגת השופט. העבירה על דמבלה היא 100% פנדל. לא מבין למה לא היה רשום שזה בבדיקת VAR בכלל, ואם הייתה בדיקת VAR אני לא מבין איך לא הפכו את ההחלטה של השופט.