אני בעיקר תוהה אם צ’אבי הבין שאראוחו לא מגן ימני, או ששוב ייקחו לו 80 דקות להבין שראשפורד לא שם.
לאף אחד אין טיפה של אופטימיות מזה שליונייטד אין חלוץ?
ווגהורסט הזה לא נראה קשור ולא נראה בכלל במשחק הראשון . הוא הגיע ליונייטד רק בגלל 2 נגיחות מול ארגנטינה.
גם סאנצ’ו היה נרה רע מאוד.
אנחנו צריכים לעצור את ראשפורד, זה הכל. יש 3 בלמים טובים מאוד בשביל זה, אם הם לא מסוגלים לעשות את זה אז מגיע לנו להיות מודחים.
אני לא יודע איך נבקיע גול עם ההרכב הזה, נקווה שתהיה הברקה או טעות של השוער או קרן . אנחנו בטח לא נשטוף את יונייטד.
האמת שאני לא אופטימי ולא פסימי. אני פשוט…לא יודע למה לצפות.
בעיקר בגלל שלא צפיתי מספיק ביונייטד השנה, בשביל להבין מה יכול לעלות מולנו היום, אבל גם בגלל שגם בהקשר של ברצלונה אני לא לגמרי יודע למה לצפות.
ההגנה, לפחות מבחינה שמית, אמורה להיות בסדר. אבל הקישור הזה, שבמקרה הטוב לא מתואם ואפור, ובמקרה הרע אלוהים ישמור - זה סימן השאלה הגדול שלי מצד הבלאוגרנה.
זה, ויכולת הכיבוש של לבנדובסקי.
שמח מאוד שצ’אבי נשאר נאמן ל-4-2-3-1 (ותפסיקו לקרוא לזה 4-2-2). סרג’י במשחק הקודם הראה אפס נוכחות ואני מוטרד מהובלת המשחק שלו ושל קסייה אבל זה ההרכב הנכון ביותר שיש בנסיבות שנוצרו. ממש עצוב לי שאני אשכרה מעדיף את אנסו בספסל. לא יודע מה קרה לו. מדכא.
הפעם אני בעד ברצלונה, מתנצל כבר מעכשיו על הנאחס.
אני שמח על הגול של לבנדובסקי, כמובן, אבל הוא ניגש לפנדל הזה עם ביטחון של אנזו פאטי, ובעט גרוע. משהו עובר עליו.
עד כמה שזכור לי לבנדובסקי היה בועט פנדלים מצוין.
מאז שהגיע אלינו הוא בועט זוועה (גם בנבחרת פולין במונדיאל).
מציע להפסיק לתת לו לבעוט פנדלים (וגם ככה אנחנו בקושי מקבלים העונה).
לא אם תשאל את הפרשן הבכיר שמפרשן אותנו.
#עד_מתי_נמני
בדרך הבית מהעבודה ולא ראיתי את פנדל אבל הוא כבש, לא כי מהדיבורים שלכם אני מתחיל לחשוד שהאפלקציה עבדה עליי…
הוא הכניס לא?
לפי נמני, אם אין מגע בין הרגליים, זה לא פנדל. במיוחד אם השחקן בדרך החוצה מהרחבה.
מסתבר שהיה שינוי בחוקה.
איך @Aimarito אמר? זה יותר שדה-חאה החטיא מאשר שלבנדובסקי כבש. אבל כן, היה גול.
קסייה עם משחק מצויין עד עכשיו, אולי הטוב במגרש, הקישור החדש הזה נראה מצויין, לא פחות טוב מהמקורי.
קשה לי לקבל קישור עם סרגי רוברטו כקישור טוב יותר מהמקורי אבל גם לגבי השאר, בעיקר קסייה, יש בעיה עם הסיומת שלו וחדות בפעולות.
הוא פיזי מאוד וטוב מאוד במאבקי כוח ונטרול יריב אבל פחות טוב כשחקן יוצר.
לייק על החצי הראשון של התגובה, פחות על החצי השני.
בכל מקרה, 2 דברים מאוד בלטו לי במחצית הראשונה:
- ברצלונה באה להרגיע, ולהירגע. משחק מאוד שקט, מאוד שקול. לא ראיתי התקפות הרפתקניות, כולל במתפרצות כשצעקתי לעבר המסך “תמסור כבר לראפיניה פולני מטוטמם!!!”. הנחייה מאוד ברורה של צ’אבי להוריד את הקצב, בהבנה שבאולד טראפורד, מול יונייטד הזו, בלי פדרי וגאבי - קצב גבוה זה לא בהכרח רעיון טוב. בטח עם סף השבירה הנמוך שלנו.
- לא יודע אם זה בגלל צ’אבי, או בגלל (הצעירות של) באלדה, אבל נראה שהמגן לא תמיד ממוקם כמו שצריך, במיוחד הגנתית, בכדורים ארוכים של מנצ’סטר. הוא מסתמך המון על המהירות שלו, וזו באמת חתיכת מהירות, אבל עדיף ללמוד איפה להתמקם כדי לחסוך ספרינטים אינסופיים כדי לסגור שחקנים חופשיים של היריבה. שילמד מבוסקטס, מלך ההתמקמות ללא מהירות. זה יעזור לו ולברצלונה המון בהמשך הקריירה.
בניגוד למשחק שעבר יש לכם יתרון ברור במרכז המגרש, אתם לוחצים טוב ומניעים כדור טוב, מאוד מפתיע, לפחות אותי.
יונייטד נתנו לנו פנדל מפגר ובינתיים שורדים, בעיקר בגלל ההגנה המעולה ומשחק סולידי מאוד של בוסי פרנקי וקסיה.
נקווה לטוב, אבל אני עדיין פסימי.
מעבר לקצת דקות בסוף המחצית, הם טובים יותר ומסוכנים יותר. התקפית קשה לי לראות מאיפה יגיע עוד גול אלא אם הם שוב יעשו שטויות, והגנתית אחד בסוף יצליח לחדור את ההגנה.
הקישור שלנו מסורס ברמות בלי גאבי ופדרי.
מאוד מסכים. חסרים לנו שחקנים יצירתיים התקפית בקישור. פדרי טוב כיוצר עם הכדור, גאבי משתפר כיוצר בלי הכדור (ועם רגל של שחקן יריב), אבל מה קורה כשהם לא כשירים/זמינים?
כנראה שזו הסיבה שצ’אבי רצה את ברנרדו סילבה בקיץ. אבל בהינתן האין כסף שלנו, נצטרך למצוא פתרונות מבית. פעם היו פה קולות (חלקם שלי) שאומרים שכדאי לנסות, מול אלצ’ה-ים כאלה, את פראן בתפקיד הזה. מה כבר יש להפסיד?
את המשחק.
בכל אופן,
אתם מסבירים הרבה יותר טוב את מה שהתכוונתי להגיד לטיטי.
זה קישור טוב מאוד לשליטה ובלימת יריב אבל חלש מאוד ביצירה שזה מה שנדרש מבארסה ברוב המשחקים.
עריכה: והנה גם איבוד קריטי של קסייה שמוביל לגול.
עם קסיה אני בסדר, מי שהכי מבאס אותי זה קונדה. בעמדת המגן הוא פשוט פח, לא מגן מעולה ואפס בהתקפה. או שהוא לא בעמדה הנכונה או שאכלנו פלופ.
אהה, עדיף לצ’אבי להגיב קצת יותר מהר. בטקטיקה או בחילוף אפילו. כי לא באנו למחצית השניה.
אם היו שואלים אותי לפני המשחק, לא הייתי חושב שיש לנו סיכוי קלוש לעבור היום ואפילו לא להגיע להארכה בלי פדרי וגאבי ולכן קשה לי להסביר את האכזבה אבל היא כנראה מגיעה מאיך שהמשחק התפתח.
המחצית הראשונה מאוד הפתיעה אבל גם הראתה את הבעיה הגדולה של בארסה השנה שהיא חוסר מחץ.
חייבים, פשוט חייבים, לנצל הזדמנויות כמו שדה חאה ארגן לנו וגם חצאי הזדמנויות שראפיניה (חושך מצרים) דאג לבזבז באומנות.
המחץ בתחילת העונה היה בעיקר לבנדובסקי אבל הבנאדם החליט לעשות ססק ולהעלם בינואר.
תכלס, נשארה הליגה.
מקווה מאוד שצאבי ימצא כבר דרך לפתור את הפערים המטורפים בין מחציות שבאחת רואים קבוצה מרשימה שלא ניתנת להכנעה ובשניה גירסה מפוחדת של הפועל תל אביב בדרבי.
הדחה רביעית ממפעל אירופאי, בשנתיים. רביעית. בשנתיים. זה צירוף מילים שלא חשבתי שאכתוב.
אבל אחלה, לפחות אפשר להתמקד בליגה.
אז נחמד שאנחנו לא סופגים בליגה, וכנראה שגם מול אלמריה ו-ולנסיה המצב יהיה דומה, אבל מול קבוצות שאשכרה תוקפות, ומהר, זה קצת פחות קורה. מול אינטר, באיירן, ריאל, יונייטד - סופגים, וסופגים בגדול.
17 שערים ב-8 משחקים מול קבוצות באמת גדולות. זה לא נתון שהולכים איתו למכולת, זה נתון שהולכים איתו הביתה.
אני לא מבין מה באלדה עשה במשחק הזה. יונייטד השאירו לו את האגף פנוי בהתקפה, כי ידעו שבמקרה הכי גרוע מבחינתם הוא יגביה ליציע הנגדי. מילא זה, אבל הוא היה ממוקם כל כך גבוה הגנתית, שברגע שטן-האח החליט לעשות את האמיתי שלו, והעלה את אנתוני, יונייטד חגגו באגף השמאלי של הגנת ברצלונה.
התגובה של צ’אבי? טוב, אני עדיין מחכה לה.
ובצד השני של ההגנה - קונדה הוא בלם מצוין. אני משוכנע בכך, ועקבתי אחריו מספיק בשנים שעברו כדי להגיד את זה. אבל הוא גם לא בעמדה המתאימה, הוא גם בתקופה רעה, והוא גם לא יודע לתמוך התקפית באגף. במיוחד כשאין לנו התקפה.
מה שמוביל אותי לנקודה האחרונה - לבנדובסקי משחק לבד, ומגיע לו המון קרדיט, וכו’ וכו’. אבל הוא פשוט לא טוב. לא רק היום, לא רק השבוע. מאז פגרת המונדיאל הוא לא איתנו, וזה לא קשור רק לזה שהוא כובש פחות. זו שפת הגוף (תראו את הפנדל), אלו הדברים אפילו הפשוטים שלא הולכים, זו קבלת החלטות טיפשית לפעמים. משהו בחוסר הביטחון של פאטי ופראן נדבק בו.
אני מתגעגע לדמבלה. כן, אמרתי את זה. לא בגלל שאיתו היינו עוברים בטוח, אלא כי הטמטום שלו היה יכול לגרום לדברים טובים במשחק כזה. הוא לא צפוי, הוא לא יודע מה הוא עושה, ובעיקר - הוא יכול ליצור יש מאין. אין לנו אף שחקן אחר שיכול לעשות את זה, בטח כשפדרי פצוע גם הוא.
אבל עזבו טקטיקה, עזבו חילופים, עזבו פציעות, עזבו שמות של שחקנים. יונייטד באו למשחק הזה עם רעל ואש בעיניים. ברצלונה? עם רצון נכון להרגיע, אבל איבוד עשתונות ויכולות בסיסיות רגיל - כל כך רגיל שהוא קורה שוב ושוב (גם) העונה - ברגע שתוכנית א’ לא עובדת. תנו לי חצי מהרוח של השדים האדומים, תנו לי עשירית מהלחימה של הלבנים. עם השאר נסתדר. כרגע אנחנו נופלים ממשב הרוח הכי קטן.
אז מה סיכמנו? חסרים לנו אופי, מגן ימני, קשר התקפי, קשר אחורי, חלוץ, ושחקן אגף שמאל. עכשיו רק צריך כסף. ומאמן שזוכר שמשחקים 90 דקות, וגם אחרי שכובשים.