הליגה האירופית 22/23-הדיון המתגלגל:: שוב עפים מאירופה, אחרי הפסד 2:1 ליונייטד בגומלין הנוקאאוט (לבנדובסקי)

לא חושב שראוי לצאת למועדון אחרי המשחק הזה.

קשה להסביר את הדיסוננס בין צ׳אבי השחקן השולט בזמן ובמרחב לבין צ׳אבי המאמן חסר המעוף. ברור ששחקנים חשובים חסרים אבל זה לא מרגיש כמו בעיה פרסונלית אלא חוסר חשק טוטאלי לשחק במשהו שהוא מעל הילוך שני. להפסיד או לנצח, עדיין מחכה להתרגש

אני מתחיל לחשוב שמגן שמאלי זה רכש דחוף יותר מימני

אני במוד של @Sasha יותר אדישות מאכזבה. גם מההתחלה לא ציפתי לעבור אותם. אני גם יגיד את האמת, אם להיות מודחים טוב שזה ב90 דקות ולא בהארכה או בפנדלים, הסגל מספיק קצר.

דרך אגב תרגיעו אותו שהחילוף של RFA זה חילוף טקטי ולא פציעה שלו. הבנתי שבמחצית ראשונה הוא נפצע וחזר… זה מכה שלא נחזור ממנה…

מה שעשה(או יותר נכון לא עשה) קונדה בשער השני זה לא פחות ממחדל. לאחר העקב של שואו, הוא פשוט עמד במקום וצפה כאחרון האוהדים באנתוני כובש.

אני מאוכזב כי איכשהו נתנו פייט ולא התפרקנו. הרגיש לי שנוכל להשוות ואולי גם לגנוב גול בהארכה.
לא קרה, אבל גם לא נורא. זה לא מפעל יוקרתי, זה היה אמור להכניס קצת כסף , קצת יוקרה על הנצחון על קבוצה אנגלית וזהו בערך.

ה 4-4-2 חסר שיניים הזה זה לא בארסה שאני אוהב. הקשר היצירתי היחיד על המגרש היה פרנקי, אבל הוא שיחק מאחור. למה הוא שם ולא קסיה אני לא מבין, שצ’אבי יסביר.

זו נקודת המפתח הטקטית לטעמי. טן האח הסיק מסקנות במחצית השנייה, עשה חושבים, ביצע שינויים - שחמט טוטאלי על צ’אבי במחצית השניה. ומהצד השני צ’אבי עם פרצוף חסר אונים גם איחר בחילופים אחרי שיונייטד שטפה אותנו וגם כרגיל חסר מעוף - שחקן על שחקן באותה עמדה, טן האח יכל בעיניים עצומות לדעת בדיוק מה כל אחד מהמחליפים יעשה.

זה נכון שקונדה לא משחק בעמדה שלו אבל הבהלה שהפיץ והמסננת שהוא היה לאורך דקות ארוכות זה לא משהו שאפשר לעבור עליו בשתיקה. מצד שני כשכל ההגנה בפאניקה ויונייטד לוחצת ותוקפת גלים-גלים… כל ההגנה לא מסתדרת לכן קשה לי להצביע רק עליו.

ברגע שפאטי נכנס ירדנו ל10 שחקנים, ויותר מזה - תחזירו לי עכשיו את ממפיס ותמכרו את פאטי למרבה במחיר. עדיין לא ברורה לי הסיבה שוויתרנו בינואר על החלוץ המחליף היחיד כאילו אין לנו סגל קצר וכאילו לבאנדובסקי הוא רובוטריק שלא יורד ביכולת אף פעם. חוסר היכולת שלנו כיום להכניס עוד כלי התקפי למרכז הרחבה פשוט זועק לשמיים.

אגב אני חושב שגם עם פדרי וגאבי היינו מודחים היום. יש בעיות כל כך הרבה יותר עמוקות (ובפעם המיליון - בעיקר מנטליות) שגם איתם היינו יכולים לקבל תסריט דומה.

בואו נראה מה יהיה בקלאסיקואים בגביע, אבל עד כה צ’אבי לאט לאט מתגלה בתור מאמן נוק אאוט זוועתי. אין לו מושג איך לתפעל את העסק של משחק ראשון וגומלין.

ציפיתי ליותר גרוע בכנות. הערב ראינו את כל מה שטוב ומה שרע בצ’אבי המאמן.

הטוב:

1. הוא מתעקש לתת ביטחון לשחקנים, ולא פעם הם מחזירים חזרה. היום דווקא קסייה היה לחלוטין סביר.

2. הוא כן לומד ממשחק למשחק. במחצית הראשונה ראינו בארסה מוכנה, ולראשונה מזה הרבה זמן נראה שהשלם שווה יותר מסכום חלקיו, כשכולם מצליחים להבליט את היתרונות שלהם. הוכחה לכך היא שהצליחו להוציא את ראשפורד מהמשחק.

הרע:
הוא פשוט לא דינאמי. במהלך המשחק כל שינוי שמאמין רציני עושה נגד בארסה והקבוצה לחלוטין מאבדת אוריינטציה. זו לא רק השמיכה הקצרה בסגל והפצועים, זה אספקט מאוד לקוי של צ’אבי.

כמה נקודות על המשחק:

1. אני מבין את ההצבה של באלדה. היה חסר לצ’אבי מישהו באגף השמאלי שיעשה טרור ליונייטד. באלדה עם הרבה אנרגיות מילא את התפקיד הזה, תוך כדי שהוא משוחרר מעמידה הגנתית. רק חבל שהוא לא יודע למסור.

2. סרג’י רוברטו לא אינטנסיבי, לא טכני, אבל רואים שהוא מגיע מהתקופה הטובה בקישור של בארסה. זה מתחיל ונגמר בלעדית איפה לעמוד ולקבל כדור. הוא ובוסקטס לא עמדו בקצב בסופו של יום, אבל הם מהווים סיבה מאוד טובה שבמחצית הראשונה התמודדנו יפה עם הלחץ של יונייטד.

3. הכניסה של אנתוני הייתה כל כך צפויה, שמרגיז שצ’אבי לא היה ערוך לזה. לא רק ברמה של להחליף מערך או שחקן, אלא פשוט שינוי בדרישות. זה מה שכל מאמן יעשה כשהוא מול מערך של שלושה בלמים, הוא ינסה לרווח בכל מחיר כדי לייצר חורים ב half space.

4. אני בכנות נהניתי מהמשחק. היה סך הכל משחק איכותי, והקבוצה הטובה יותר ניצחה. אני מקווה שזאת תהיה תחילתה של יריבות ספורטיבית מעניינת, והשאיפה שימשיך האלופות.

5. קונדה ולבה במצב כזה צריכים להתקרר קצת כי הם מאבדים ריכוז. מנגד, אין מי שיחליף אותם.

היידה לליגה

משהו לא נכון קורה בניהול של השחקנים.

הסתכלתי אתמול על סרג’י רוברטו ומה אני אומר לכם, הוא פשוט נראה לא בכושר משחק. יש לזה הסבר? למה סרג’י רוברטו לא בכושר?

בוסקטס בשלבי הקריירה שלו. כנראה השנה האחרונה שלו אצלנו. אין לו את מי לחנוך. אין לו עם מי לחלוק דקות. כשהוא משחק אני מפחד על הלגאסי שלו.

באלדה עם כל ההתלהבות היה אתמול בעיקר מביך. חסרים לו שני אספקטים קריטיים: יכולת מסירה ומיקום הגנתי.

קונדה. לא השתכנעתי שהוא בלם על. מגן הוא בטח שלא. אין שום יכולת לתמוך בהתקפה והוא עודה המון טעויות בכל משחק.

קסיה מתופקד כקשר התקפי כשפיזית כל הנתונים (כולל המציאות) מורים על קשר הגנתי. הבנאדם פשוט לא יודע לשחק עם הכדור. התפקיד של מאמן זה לפתור את תפקוד השחקן. קסיה לא היה רע הוא פשוט לא מתופקד נכון.

לבנדובסקי באמת נראה כמו צל של עצמו.

ראפיניה שוב איבד את הביטחון. כי אחרי שנתן משחק מופתי ו…הוחלף הוא הבין שלא משנה מה החילוף הוא מבית. ככה לא מנהלים כשרון.

אנסו זה סיפור עצוב.

משהו בניהול הסגל לא עובד. מקפיאים שחקנים בסגל קצר כל כך, מעלים ומורידים להם את הביטחון.

משהו בניהול המשחקים לא עובד. לא מתייחסים ליריבה, לא מכינים תכניות משחק מאחרים בחילופים והכל נורא שבלוני.

חייב לומר: קונדה בכמה משחקים רעים, אבל גם היו לו כמה משחקים מצוינים העונה.

לא יודע מה להגיד לך. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמו לשחרר את באלדה מעמידה הגנתית, במשחק מול יונייטד, כשאנתוני עולה במחצית במקום בובו. אחרי הספרינט הראשון של הברזילאי מול כריסטנסן (שבנס לא נגמר בשער), צ’אבי ובאלדה היו צריכים להבין שעם כל הכבוד לטרור ההתקפי שבאלדה היה אמור לעשות להגנת יונייטד (והטרור העיקרי שהוא גרם אתמול זה למביאי הכדורים), הוא קודם כל מגן. וככזה - הוא לא צריך לבלות למעלה, ולצאת לנסיונות חטיפה הרפתקניים באיזור הרחבה של דה-חאה, בזמן שליונייטד יש 3 סילונים מקדימה.

בול.

צ’אבי בא עם תוכנית א’ למשחקים, וזהו. תוכנית שתלויה בכושר הכיבוש של חלוץ אחד, ויכולת היצירה ההתקפית של 2 שחקנים (ששניהם פצועים כרגע). כשאין את זה - הכל נזרק לפח, או שאנחנו יוצאים עם 1:0 קשה.

פציעות זה הרבה מזל, והן קורות גם בניהול סגל מופתי. ולכן על הפציעה של דמבלה אין לי טענות. אבל פדרי זו הפקרות. שנה שלישית ברציפות שהוא נטחן עד פציעה, ובעל כמות דקות לא הגיונית, ביחס לגיל, מעמד, שחקנים אחרים, ואפשרויות החילוף. ואם אראוחו פצוע בגלל עומס - אז גם במקרה שלו זה טיפשי, במיוחד שידוע שיש לו נטייה לפציעות. לא היה קורה כלום אם אריק היה פותח מול כל מיני אלמריות, או שקונדה היה מתופקד כבלם מידי פעם. ואם היה קורה משהו - כנראה שאין טעם להחזיק את 5 הבלמים האלו בסגל.

מצב נפשי לעומת זאת זה קצת פחות מזל. לא יכול להיות שיש לנו כל כך הרבה שחקנים פשוט כבויים. אלו רוברטו, אריק, פאטי, פראן, קסייה (שלא היה רואה מעבר ל-10 דקות במשחק, אם הקישור היה כשיר במלואו), ראפיניה (שגם אם יכבוש שלושער, יוחלף בדקה ה-75 בפאטי), ויש מצב שגם לבנדובסקי וקונדה.

אנחנו קבוצה בלי אופי, שעולה למשחקים גדולים עם סף שבירה נמוך, ושחקנים שנמחקים לגמרי פתאום עולים לדשא ל-10 דקות להציל את המולדת, במקום חצי שעה לפני כן כשהיה עוד אפשר לשנות משהו.

זה לא עובד ככה.

סה"כ הפסדנו לקבוצה טובה מאוד שגם נמצאת בפורמה טובה. לא הובכנו, התמודדנו.
כמו שבוסקטס אמר, הודחנו על דברים קטנים.
זה לא פוסל את מה שאמרתם על צ’אבי, הוא באמת עושה רושם של מקובע, אבל יש לו תירוץ טוב של פציעות וסגל קצר יחסית.

ממפיס רצה דקות, ולא הראה שום דבר שמצדיק זאת. העזיבה באה ממנו, לא מצ’אבי.
אני אסתפק בפאטי או פראן כחלוץ מחליף במקום ממפיס. 0 תועלת לעומת 0 תועלת, מה זה כבר משנה.

כשאראוחו היה פצוע, קונדה הראה יכולת מעולה כבלם ליד כריסטנסן.
אל תשכח שזאת עונה ראשונה שלו והוא עוד צעיר. גם גדולים ממנו התקשו בעונה הראשונה.
אני מסכים שמשהו עובר עליו בחודש האחרון. צריך לרדת לספסל ולתת דקות לאריק או לרוברטו כמגן.

אחרי עוד ערב שכזה בזירה האירופאית החלטתי לעכל קצת את מה שנראה שקורה בברצלונה.

הקבוצה מתקדמת. כן, baby steps וכל הקלישאות אבל היא מתקדמת בכיוון כללי חיובי. ניתן לראות מחציות טובות יותר ממשחק למשחק ועמידה כללית יותר נכונה במגרש ולחץ אפקטיבי לפרקים.

אבל יש כמה נקודות שמראות שבארסה עדיין לא שם. אני אקצין ואומר שאפילו די רחוקה מלהיות שם-

1. מנטאלית הקבוצה פשוט לא יודעת להרוג משחקים ולא יודעת להחזיק את עצמה מול קבוצות איכותיות. מרגיש שמרגע שספגנו את הראשון נפתח הסכר לעוד גולים והתפרקות מוחלטת. אתמול בארסה לא התפרקה מול קבוצה מצויינת, אבל מנטאלית השחקנים נשארו בחדרי ההלבשה במחצית השנייה ואחרי שספגנו את הראשון האווירה הרגישה שיונייטד תנצח ולא שבארסה תחזור. אולד טראפורד וזה… אבל מתברר שאפשר לחזור גם מ2:0 באנפילד.

2. חלוקת עומסים וכושר לקויה. בשלב הזה של העונה ריאל מתחילה להיכנס לפורמה, בבארסה מרגיש שעבר ה״פיק״ ומכאן יש דעיכה. הרבה מהשחקנים נטחנים דק, נראה שככל שהמשחקים מתקדמים אפקטיביות הלחץ של בארסה והכושר שבו נראית הקבוצה הולכים ויורדים. אין אינטנסיביות קבועה, לא מרגיש שמישהו בצוות האימון מפנים שפדרי צריך לשחק 67.5 דקות (סתם זורק) בחודש פברואר כדי להגיע רענן למשחק הבא וכך לגבי כל הקבוצה.

3. ניהול סגל קצר, מקובע וכל מה שכבר נכתב לפניי על צ׳אבי. לא ידוע מה קורה בחדרי-חדרים בסגל של בארסה אבל תמוה בעיניי כל השחקנים שלא מקבלים דקות ברוב המשחקים העונה מול קבוצות תחתית במשחקים רוטציוניים.

4. הפייר פליי לא יהיה לטובתנו, כך שאני לא רואה כיוון כל כך אפשרי לחיזוק בקיץ אלא אם באורך קסם ילכו על ״מאניבול״ ויביאו איזה גיק מומחה דאטא להביא שחקנים מתאימים במחיר בדיחה ויקוו להיות הרד סוקס של הכדורגל.

אבל לצד כל הבאסה, צריך להתמקד בשני המפעלים שעוד אפשר ורצוי להילחם עליהם. אני מקווה ומאמין שעד העונה הבאה יופקו הלקחים הנדרשים ונגיע חזקים יותר.

ויסקה!

איך הוא יכול להראות משהו כשצ’אבי טוחן את לבאנדובסקי עד דק ולא נתן לממפיס מראש שום סיכוי?

כל הדקות של ממפיס העונה מסתכמות בשני משחקי ליגה שפתח בהם בספטמבר (והוחלף אחרי 60 דקות), 15 דקות מול ויקטוריה פלזן ושותפות במשחק הגביע בינואר. כמובן לא שוכח את הפציעה שלו בין לבין.

ברגע שממפיס ראה שגם השעייה של לבאנדובסקי לא מזיזה אותו מהספסל אז כמובן שהוא רצה לעזוב, לכן כמו שכתבתי בהודעה הקודמת לא מבין למה צ’אבי הראה לו את הדרך החוצה כאילו הקבוצה שופעת בכלים התקפיים.

אני יותר ויותר מתחיל להבין שיש לא מעט החלטות של צ’אבי שנובעות מגחמות שלו מול שחקנים (ממפיס, ראפינייה, דה יונג בתחילת העונה, אפילו פבלו טורה). אנחנו לא רואים את הדינמיקה בחדר ההלבשה ובאימונים אז אני לא בא להצדיק את השחקנים אבל ניתן לראות בבירור שהאופי של צ’אבי משחק תפקיד במתודת האימון שלו. האם זה לטובה או לרעה רק הזמן יעיד.

קצת מצחיק אותי שההיעדרות של גאבי ופדרי גורמת לאנשים לחשוב שהם מייצרי ההתקפות ושבגלל ההיעדרות שלהם לא היה לנו את זה. כאילו שעד עכשיו כן היה. הדבר היחיד שעד עכשיו היה זה יריבות חלשות יותר. סה טו.

הדקות המועטות מאוד של ממפיס לא סותרות את מה שכתבתי.
הוא לא קיבל דקות כי לבנדובסקי יותר טוב, ובמעט מאוד שכן קיבל לא הראה כלום.
מה הפלא שאחרים קיבלו דקות לפניו? אז הוא רצה לעזוב ובצדק מבחינתו.
הגבתי קודם לאייל ששאל “איך נתנו לממפיס ללכת?” אז אני מנסה להגיד איך.
זה לא שאם ממפיס היה נשאר, הוא היה עוזר לנו מול יונייטד או בכלל. אין לי שום בעיה עם זה שהוא שוחרר. יש לי בעיה עם היכולת של אלה שנשארו.

אם לדייק, שנתנו לאובמיאנג ללכת.

אובמיאנג כן, אני מסכים. אבל הוא עזב משיקולים פיננסיים, לא בגלל שלא קיבל הזדמנויות או לא היה מקבל.
אולי עוד יחזור בקיץ.

ואם נמשיך את דיון החבל, חבל שנתנו לז’וטגלה ללכת. הוא ישב על משכורת נמוכה מאוד ונמכר תמורת 5M בלבד. היה יכול לתת מנוחה ללבנדובסקי במשחקים רבים בליגה. לא הבנתי אז, ואני לא מבין היום למה נמכר. למה ממפיס ואובה עזבו אני עוד איכשהו מבין, אבל ז’וטגלה לא.

שוב - הנחה לא נכונה שלך. סשה כתב את זה.

סליחה ומחילה