אחד הדברים שאתה מדבר עליהם הכי הרבה הוא העובדה שויתרנו על “בנייה הדרגתית”. מה זה אומר? בנייה הדרגתית היא הסתכמכות על נוער ולעבוד עם מה שיש? אותו נוער שלא מצליח לעלות לליגה השנייה כבר כמה שנים רצוף? התכנית הזאת לא ישימה, ועדיין זה לא לגמרי סותם את הגולל על בנייה הדרגתית.
אנסה לתת טיעון אחר. למרות ההוצאה הכספית שלנו הקיץ (שאפילו היא לא שמה אותנו בראש הטופ 5 של ההוצאות בקיץ הזה באירופה), היחיד שאני יכול להתייחס אליו כ"נפרד" או “מוצר מוגמר” או עם הקללה "גלאקטיקו"הוא לוונדובסקי. כל היתר? פרוספקטים ושחקנים צעירים שהיו דגים גדולים באקווריומים הקטנים שלהם. כפי שלצורך העיניין היה דני אלבס בקיץ 2008. קונדה לא גלקטיקו, ראפיניה לא גלקטיקו, גם פראן טורס, גם דמבלה, גם פדרי, גם ארואוחו, גם גאבי, גם קסייה וגם כריטיאנסן. אני יכול להמשיך, אבל הנקודה ברורה.
במצבה הנוכחי, הלה מאסיה לא יכלה לספק לנו את מה שהיינו צריכים, ופיספסנו יותר מידי דורות בשביל לייצר מהם את מה שהיה לפפ שהוא תוצר של עשורים של בנייה. כי ביקום מקביל בו קוקריה, גרימאלדו, רומיאו, פלנסייה, מרמול, אולמו, פוץ’, אחומאש וז’וטגלה הם הבסיס ועוזרים לנו להמשיך קדימה כולם בונים תיאום, כולם ממשיכים לשחק באופן בו פפ שיחק בעוד השיטה נשמרת במחלקות הצעירות אז אפשר לדבר על התסריט האוטופי שירצה אותך כאוהד. המציאות היא לא כזאת לפחות לא עדיין.
הכדורגל של פפ הוא אפשרי כפי שכולנו יודעים, אבל גם פפ עצמו בכל מקום הוא היה הזדקק לערימות של כסף ושנים של עבודה כדי להגיע לרמה שהוא רוצה, וגם זה לא תמיד מספיק לו בשביל לשחזר את ברצלונה של אז. אתה רוצה לדבר על רכישות גלקטיות? מה פפ עושה בדיוק בסיטי? איך אתה מגדיר קבוצה עמוסת כוכבים כמו שלו?
ברצלונה כרגע בבנייה הדרגתית. היא כרגע עוד עובדת בהדרגה לייצר תלכיד קבוצתי טוב. הם מנסים לייצר מסירות, לרובם זה עוד לא בא בטבעיות. ועל כל פדרי, קונדה או בוסקטס יש עוד הרבה אחרים שלא יודעים עוד איך לתפעל את זה. אני מבין שהקטליזטור המוחלט שלך להאם אנחנו בכיוון זה ריקי פוץ’, אבל למרות הכיף שהוא עושה בליגת הקונוסים בארה"ב הוא כרגע מתנהג הרבה יותר כמו מספר 10 מאשר הקשרים אותם פפ, צ’אבי או לואיס אנריקה מחפשים.
אני מבין את הביקורת מצד אחד על מה שאנחנו רואים כרגע, מנגד אני לחלוטין לא מסכים עם הביקורת שאין לקבוצה כיוון, או לחילופין שאנחנו דומים לריאל מדריד כי היינו צריכים להוציא כסף בשביל לשמור על הכוח של המועדון והעיניין סביבו.