טביעת יד של מאמן, שמנסה להנחיל עקרונות ושיטות ועבודת צוות יום אחרי יום, אימון אחרי אימון, אמורה להיות ניכרת גם בהרכב עם חיסורים. ומה שהיה אתמול זה לא משחק של קבוצה מאומנת. זה היה משחק של יחידים שבורים מנטלית ללא הכוונה איך לתקוף ומאיפה לתקוף ובלי בעל בית על המגרש, כאילו מעולם לא יצא להם לשחק מול קבוצה מסתגרת.
והקטע המוגזם של ההרמות שהחזיר אותנו לימים האפלים ביותר בשנים האחרונות, הוא העדות המושלמת לכך. אין הכנה ראויה למשחק → אין שיטת משחק → אין ברירה אלא להישען על מקריות (הרמות לרחבה).
מדובר בקבוצה שאולי צופפה חביב מאוד אבל בסהכ לא מורכבת משחקני הגנה עילאיים וספגה 40 שערים - במקום השני בליגה מהסוף. אז למה שלא תזיזו כדור במהירות מצד לצד, תנסו לעבור את השומר שלכם ולשחק עם דאבל פסים, כדורים בין הקווים של ההגנה, דרך האגפים והאמצע לסירוגין, בעיטות מרחוק, רבאק אפילו לחץ סביר לא היה אתמול. כל כך מאכזב שנראנו ככה.
עדיין מאמין בתהליך, עדיין רוצה להאמין שצאבי יהיה שם, אבל כרגע הוא בבירור עוד לא שם. והשאלה הגדולה היא כמה לאפורטה ושות’ יהיו סבלניים כמונו עם חבלי הלידה של הקבוצה הזאת אחרי כל המנופים הכלכליים ומסע הרכש שבבירור כוון אל עבר הצלחה יותר מיידית.
זו בדיוק הבעיה שיש לי עם צ’אבי. יש שיטה, אבל היא אמדו הותאמת לסגל ספציפי שמכיל אנשים ספציפים. אפשר להגיד שגם בתקופת פפ יש הבדל אם מדובר על שיטה שעובדת פחות טוב עם שחקנים מסויימים (מה לעשות שכל אלטרנטיבה למסי, אינייסטה וצ’אבי היא פחות טובה), אבל השיטה הייתה מספיק טובה, ובעיקר נשאר עם אותם תווים. אצל צ’אבי זה לא ככה.
עוד משהו שכדאי לכם לקחת בחשבון, הכדורגל מאוד התפתח והתקדם בעשור האחרון.
איכות המאמנים מאוד עלתה, קבוצות יכולות ללמוד את השיטה שלכם, איפה היא חדירה יותר ואיפה היא חדירה פחות. סגל השחקנים שלכם הוא לא מה שהיה לפפ, וגם פפ היום בסיטי צריך להתמודד עם העובדה שלמדו אותו ולכן הוא כל הזמן משנה.
הקדנציה שלו אצלכם, הגיע מוריניו עם אינטר והראה לכולם איך צריך לשחק מול ברצלונה, ואחרי כן באמת קבוצות התחילו לאמץ את הגישה הזו. ברצלונה ההיא הייתה כל כך עליונה על האחרות שהיא עדיין הצליחה ללא בעיות.
הנקודה שלי היא, שצ׳אבי צריך להתמודד עם העובדה שהיום היריבות רואות הכל, לכולן יש איזה צוות שאמון על הניתוחים האלה ויכול לחקור אותם לעומק. זה מוסיף עוד דרגות קושי, וזה מן הסתם לא רק עבור צ׳אבי אלא עבור רוב המאמנים של הגדולות(כולל פפ וקלופ כמובן) וצריך לקחת את זה בחשבון. וגם פה כמובן שיש לו אחריות, כי הוא חייב לעשות התאמות ושינויים. נראה שהוא התקבע על השיטה שלו ובעולם הכדורגל הנוכחי, קיבעון זה לא טוב.
הנקודה שלך בגדול היא נכונה, אבל הבעיה עם מה שצ’אבי נותן שמעבר לתכנית המשחק שלו שהיא עובדת, אבל פגיעה ואפשר למצוא איך להתמודד איתה, צ’אבי לא מוכן לרגע בו מישהו מוכן לתכנית שלו. זה כמו לשחק חצי שחמט. אפשר להגיד שצ’אבי מאמן צעיר ועוד גדל, מצד שני, זו בדיוק הסיבה שהרבה פה רצו שיתחיל בבארסה ב’ ויכיר את המערכת טוב יותר ויעזור לתקן את הבלאגן בתוך המועדון ולגדול ממנו.
התכונה הזאת שלו מתבלטת מאוד במשחקי נוקאאוט כשהיריבה מפוקסת אך ורק בלהתאים את עצמה לברצלונה ושם צ׳אבי מאוד נחשף. למעט צמד המשחקים מול נאפולי שהיו די בתחילת הקדנציה שלו(שם אלמנט ההפתעה עוד שיחק לטובתו) הוא נחשף בכל משחק לטעמי.
זה מזכיר לי שהיה פה פוסט, נדמה לי שאתה כתבת לפני שהוא מונה, על כך שבליגה הקטארית הלך לו טוב, אבל בליגת האלופות האסייתית הוא התרסק שנה אחר שנה.
זה בדיוק זה.
לא לגמרי. היו כמה וכמה משחקים בהם גם ברצלונה ההיא התקשתה.
אבל תמיד הייתה הרגשה שמדובר ביום קיצוני, לאיזשהו כיוון - היריבה ביכולת שיא, ברצלונה ביום מסריח. אלו היו פשוט חריגות סטטיסטיות בתהליך מאוד בולט לעין.
ברצלונה הזו היא לא ברצלונה ההיא, הכדורגל היום הוא לא הכדורגל של אז, ועוד מיליון הבדלים אחרים, אבל מה שהכי מפריע לי, זה -
כשזה הולך - זה הולך.
אבל יותר מידי פעמים נראה שכדי לגרום לכך שלא יילך, לא צריך משחק שיא, לא צריך יכולת על, לא צריך רשימת פצועים. צריך רק משהו פשוט כמו…לעשות חילוף. ואז לברצלונה אין איך להתמודד עם זה שבמקום שחקן x יש בעמדה פתאום שחקן y, וכל המשחק נדפק.
אבל במשחק הזה צ’אבי עשה חילופים, החליף שיטות , החליף סגנון, אפילו השתמש בהלם בתור חלוץ.
זה לא משחק שמוכיח שצ’אבי מקובע, זה דווקא הפוך.
מה שהמשחק מראה זה שאין לנו פלאן בי שעובד.
נכון, זה מה שאמרתי, גם אחרי המשחקים הקודמים - צ’אבי עולה עם תוכנית משחק, לא משנה אם זו התוכנית הרגילה או תוכנית ש"נכפתה" עליו (כי פצועים, רוטציות, הרחקות וכו’), ואם זה לא עובד - אז באסה. אין PLAN B. לא משנה אם ברמת המשחק, או ברמת העונה.