איך לעזאזל 3 דקות תוספת זמן, כשאתלטיקו מבזבזת זמן עוד מהדקה ה-46?
אישית מרגיש לי התיקו הזה כמו הפסד בעיקר כי אתלטיקו פח
פספוס - נקודה
אחלה מחצית שנייה, ככה ציפיתי שנשחק מ-Day One. אבל אני חושב שגם הכל עניין של תיאום ציפיות מעודכן וביחס לרף שהקבוצה שלנו הציגה העונה. אין הסבר ל-35 הדקות העלובות שלנו כשאף שחקן לא עושה תנועה ואין שום תחכום, עם הרכב גלאקטי לכל דבר - במשחקים כאלה נבחנת ההתקפה שלנו לא? הגלאקטיקוס שקובצו יחדיו, אבל התקדמנו. הגול השני כאילו היה באוויר - אבל לא מתנחם בזה. וגם לא בזה שהפסגה שלנו.
בשורה התחתונה - והמדגם כבר עולה לשבעה משחקים (גם אם מילאן ואתלטיק בילבאו הן פיפטי-פיפטי) עדיין לא מסוגלים לנצח קבוצה גדולה. זה לא מספיק כדי שאהיה אופטימי ולא מספיק כדי לקחת תואר. מתי קבוצה לקחה תואר עם אחוזים כל כך גרועים נגד הגדולות? ומה זה שווה לקחת אליפות כזו, אלא אם כן פתאום נתחיל לכבוש שלישיות ורביעיות - אם אנחנו כל כך חלשים במפגשים הישירים והכדורגל די רע? לפחות נעצרה ההפקרות באמצע. גם בואו, אתלטיקו מדריד לא וואו גם אם אמרו בשידור ובטח לא נועזת, עלתה בהרכב די רגיל, מגן שמאלי כקשר כנף. הנה למשל בעונת הקורונה עם זינדין זידאן אז ריאל מדריד ניצחה את ברצלונה ואת אתלטיקו מדריד בבית והשיגה שתי תוצאות תיקו בחוץ.
רגע השיא במשחק היה ביציע. רגעי השיא - השלט הגאוני שלנו על מאה שנים של שליטה לבנה בעיר שזה ממש ככה גם ללא שתי הזכיות המדהימות בליגת האלופות, וכמובן המחווה המרגשת לאגדה מרסלו. ריאל של פעם הייתה מסוגלת גם לנצח משחק כזה. זו העיר שלנו לא? היה חסר שער של סרחיו ראמוס בדקה האחרונה.
הקהל בא ונתן עבודה, שחקנים ברמה הזו - מדבר על היריבים - לא עושים במכנסיים אבל האוהדים דחפו את הקבוצה עד לקצה וחבל שלא ניצלנו את זה, “אין שקט היום” כמאמר הקלישאה כמו שאומרים בשער 5 כאוהד הפועל תל אביב. אווירה של חצי גמר ליגת האלופות כאילו אנחנו ב-2017, גם בדקות בהן הקבוצה לא הצליחה לעבור את החצי ובעט שלא לאיים על השער.
רודריגו הוכיח שבמצב רוח טוב גם בצד ימין הוא אש ולא רק המהלך שהביא לגול. אמרתי את זה לא מעט. הכי טוב בהתקפה ועצם זה שבעט לשער שם ולא מסר (הבעיטה בחצי גובה שהלכה ליד הקורה בדקה ה-71 נדמה לי) זה אומר הרבה על מה שלומו. הוא הרגיש שהוא בזון, שהוא לא צריך למסור לכוכבים הנוצצים ממנו כמובן ושהוא מסוגל להכריע את המשחק. עבר את חאבי גאלאן שוב ושוב ושוב ושוב וגם נע לעומק. השחקן הכי טוב שלנו ב-2025 - כן עדכנתי את הבחירה. שילוב של מספרים ואיכות. ומי הוחלף? הוא. הפתעה!
ג’וד ביום החמצות, פעמיים נגיחות ממצבים קלים - פעם אחת היה פראייר ומסר בעצם ליאן אובלאק כאילו אנחנו באימון ובפעם השנייה היה צריך להוריד את הראש, חבל, אין הרבה מצבים במשחקים הגדולים האלה. ולדעתי, כי אני מתייחס אליו כמו קשר אז כאן הביקורת קצת אחרת - האט את המשחק יותר מדי - פחות לכדרר. אפשר להזיז את הכדור מהר ולא חייבים את המסירה שמצטלמת הכי טוב או הסיבוב האלגנטי על המקום. אמבפה שער וכלום ובכל זאת ברהים דיאס עלה בדקה ה-87. ויניסיוס עם שני מהלכים וזה לא מספיק גם אם אחד מהם השאיר אותנו פעורי פה והוא ניצח איזה שלושה שחקני הגנה. ציון 4 לחצי הראשון וציון 6 לאחר כך אז סה"כ ציון 5. לא ויני של הדאבל. לא מצליח להבין את הראש שלו.
בואו צריך לדבר על זה גם כששחקני החלק הקדמי כאילו מחויבים וכל אחד בתורו מזיז את עצמו - זה בלוף, זה בכאילו. תראו את הלחץ של חוליאן אלבארס למשל היום או ראפינייה מברצלונה. אצלנו זה לא מתואם ומתבצע כדי לצאת ידי חובה. על קרלו אנצ’לוטי קל לעבוד. אמבפה רץ לבלם שלהם כמו שהוא רץ לכדורי העומק?
בגלל שהקבוצה כה שבירה מאחורה ראינו המון זהירות מצד פדה ואלוורדה למשל שלא יכול לנסות דריבל או בומבה מרחוק שזו דרך לפתוח משחק. הרי אם הוא ייאבד מי יעצור מתפרצת של גול?
ראול אסנסיו היה פנטסטי בעיקר בתחילת המשחק ונראה כאילו הוא כאן הרבה זמן - איזה ילד. לוקח סיכונים ומנצח, תוקף את הכדור, בסדר גמור עם הכדור, עושה עבודה של שניים, בשקט נפשי ועם פוקר-פייס. נגד מנצ’סטר סיטי יהיה יותר קשה אבל הוא ייתן את כל-כולו והוא אחלה, חייב להיות בסגל הקבוצה הבוגרת בעונה הבאה וקודם לכן באנקר לצד אנטוניו רודיגר. לא דויד אלאבה ולא הצרפתי גם אם הוא השתפר… וגם פראן גארסיה לא רק נחוש אלא מנצח ויכול לפרוץ קדימה ולהרוויח כמה מטרים - למכור את פרלאן מנדי לסעודיה. הוא לא אוהב כדורגל ונמאס לנו ממנו.
אורליאן טשואמני מילא הוא היה מנסה וכושל, נניח אנטואן גריזמן היה עובר אותו בדריבל או חוליאן אלבארס או שהיה מפסיד בקרב אווירי למרקוס יורנטה. אבל הוא כל כך איטי ועצור ולא אכפתי, הוא לא באמת מנסה, הוא מקטין ראש. הפנדל היה מגושם גם אם לא מאה אחוז. השיפור שלו במחצית השנייה לא נעלם מעיניי אבל זו נחמת עניים.
זה מעבר למשחקים נגד הגדולות על סמך מה החבר’ה בטוחים שהאליפות שלנו? ההגנות של ריאל וברצלונה חלשות שתיהן. ברצלונה כובשת שערים יותר בקלות, היא רעבה, יש לה מאמן טוב יותר…
סבאיוס פעם ראשונה משכנע אותי במשחק גדול. כשמגיע מגיע, היום הוא היה ברמה.
תוצאה סבירה ויכולת טובה. אם רק הבעיטה הזו של רודריגו היתה נכנסת… מצד שני, גם אתלטיקו הגיעו לכמה מצבים לא רעים.
אני בסהכ לא מבסוט ולא מאוכזב. מוקש גדול מאד פלוס פנדל מפוקפק ביותר ועדיין לא הפסדנו. מחצית שניה טובה מאד וגם הראשונה לא רעה. אם רק נלמד לא להפסיד לבארסה - הליגה בדרך אלינו בקצב הנוכחי, וגם הכדורגל משתפר.
דווקא במשחק שחשבתי שקרלו הולך אול-אין ומתאבד התקפית הוא בא ונתן את המשחק הכי טקטי של העונה, המשחק הכי מאורגן שרואים טביעות אצבע של המאמן.
כמה הערות-
כשג’וד נכנס לרחבה אנחנו הרבה יותר מסוכנים אבל מצד שני הרבה יותר פגיעים.
גרסיה, חשבתי שהוא במשחק טוב ואז בדקה ה 70 התחילו לתקוף אותו והוכיח שעדיף מנדי נגד הסיטי.
האשם העיקרי בכל חולות העולם במשחק טוב מאוד לדעתי.
אסנסיו במשחק מצויין ומוכיח סופית שמקומו בהרכב והכי חשוב יכול להזיז את רודגיר לכשיחזור לצד ימין בהגנה.
נראה שקמאבינגה לא מוכן לסיטי.
אני אוהב את סבאיוס
בגדול למרות שההפרש בראש הטבלה הלך אני מרוצה מהמשחק הזה.
לא יודע אם קרוס היה אחראי לזה, אבל באמת הגברת הקצב חסרה לי העונה. דקה 80 ופתאום ויניסיוס מתחיל לטייל אחורה. כן לחץ גבוה, לא לחץ גבוה. המוד מכבש לא מכוייל עד הסוף.
יצרנו הרבה מצבים היום, בטח ביחס לדרבי. אובלק הביא נקודות לאתלטי. בלינגהם חזר להתלכלך במרכז המגרש וזה מעולה לנו, ואפילו טשומאני עם מחצית טובה בהגנה וכמה יציאות קדימה יפות.
היה כדאי להקדים עם החילופים כי הקבוצה קצת איבדה אנרגיה ומומנטום (ואין את קרוס מתאם המכבש מסתבר).
אמבפה וויני לא מסונכרנים בשיט - אבל כל אחד מהם קילר מפחיד וזה כשלעצמו מספיק. חבל שלא מנסים קצת את רודריגו בשמאל ליד אמבפה.
אמבפה עשה עברה ב92:16, הכדור החופשי יצא לדרך ב93:00 והשופט שרק מיד אחרי. תוספות זמן זה עסק שתמיד יתסכל אותי, בעיקר בחוסר האחידות בין שופטים.
אבל בכל מקרה, ריאל הראתה כמה פעמים העונה שהיא לא יודעת להעלות הילוך בתוספת הזמן. תמיד ממסמסת את הכדור והמומנטום.
לא כל כך מסכים, לאתלטיקו היו חצאי מצבים ולא יותר, קורטואה פשוט לא עשה כלום היום.
אם אנצלוטי עושה חילופים יותר מוקדם היינו מנצחים את המשחק הזה,הפחד שלו להוציא כוכבים פשוט מחרפן.
קאמאבינגה לא היה צריך להיכנס היום, לא מכניסים שחקן כזה למשחק כזה.
טשואמני במחצית שניה הרבה יותר טובה, מנגד פראן פחות
וכמה קריטי היה לנו שויני קיבל את הכאפה שלו במחצית, מעניין מי נתן לו אותה
אני מאוד אוהב את המשחקים שפדה משחק כפיבוט, היום היה טיפה יותר מדי אחורה בעיני, אבל נותן המון שקט בעמדה הזאת
קמא צריך להוריד עדיין חלודה
רודריגו היה מעולה, אבל מבחינתי אסנסיו איש המשחק עם משחק מושלם!
נו טוב לפחות לא גנבו משחק כמו מול בארסה.
אם נראה ככה בשלישי, תהיה גוליאדה והנאה לצופה הנייטרלי, לתפור לסיטי חמישייה זה לא מופרך בכלל.
הוא לקח גול בטוח במהלך שמנדי בחיים לא היה עושה - אסנסיו בא לסגור את השחקן של גרסיה, ותוך כדי גרסיה טס למרכז הרחבה להחליף אותו, והסיט את המסירה ברגע האחרון.
הנמרצות והמחוייבות שלו מספיקים לי.
סבאיוס היה פרווה בעיני. איטי מדי במחשבה ובריצה ולא מספיק מדויק במסירה. הוא גם כמעט ולא תורם דבר הגנתית.
ההגנה שלנו איומה ונוראה- איך אפשר להיות מרוצה ממשחק ההגנה כשבכל פעם שאתלטיקו עברה את החצי הם הגיעו לרחבה? עם מיליטאו, רודיגר או אלאבה במקום אסנסיו היינו סופגים לפחות עוד שער. היכולת (האדירה) שלו לנקות מתפרצות היא לא תו תקן להגנה, אלא מוצא אחרון.
אהבתי את המשחק של הבריזלאים בהתקפה, ואהבתי מאוד את ה10 דקות של וואלורדה כמגן. יש לו ערך אדיר בכנף כשהיריבה עייפה. לעומת זאת לוקאס לא מתאים למשחקים באינטיסביות הזו, זה שווה ערך ללשחק עם מודריץ’ כמגן, בחיי. הוא כזה רך ואיטי, ומטריף לי את השכל ששחקן כזה מקבל את סרט הקפטן.
זה בסדר שאתה לא אוהב את מנדי, גם אני לא, אבל אתה לא יכול להפוך אותו למרסלו הגנתית, ועוד למרסלו שבתחילת דרכו.
תוצאה סבירה
יש מצב שהייתי חותם עליה לפני המשחק עקב החרדה ממרכז ההגנה שלנו
אבל צריך להגיד את האמת אתלטיקו פשוט לא עשו כלום היום. סגרנו אותם יפה עם הכלים המוגבלים שלנו ולכן קשה לקבל את זה שהם הבקיעו מכלום ויצאו עם נקודה.
אורז את מנדי לסעודיה במתנה, גארסיה מתחיל להוכיח את עצמו ורוכש לעצמו המון בטחון העונה.
מחצית שניה של בלינגהם מעולה מעורב נכנס המון לרחבה ונתן אופציה לנגיחה מתוך הרחבה חייב חייב לשחק ככה 90 ולא רק מחצית. אחלה ואלוורדה נתן עבודה בלי הפסקה כרגיל. אסנסיו אני מאוהב בילד כל כך מזכיר באנרגיה את ראמוס האגדי רק שאנצלוטי לא יחזיר אותו לספסל שהפצועים יחזרו בהגנה.
אמבפה במשחק חד ומדויק. מחצית שניה של ויני מהפך של 180 מעלות ביכולת לעומת מחצית שניה. ומילה אחרונה על רודריגו מרגיש לי שהילד סוף סוף מגלה יציבות תודה לאל שרק ימשיך ככה. שורה תחתונה ציפיתי לחרא משחק יצאתי עם תחושת פיספוס שלא לקחנו 3 נק היום, לא נורא יאללה משחק הבא בסיטי בליגת האלופות חייבים לחזור הביתה עם ניצחון זה הכי חשוב.
תוצאה רעה.
מחצית ראשונה של כלום ושום דבר, מחצית שניה שהיינו צריכים לסיים עם שלישיה. החילוף של ברהים היה צריך להגיע רבע שעה קודם ולא במקום רודריגו. חבל.
אני לא מסכים. אנחנו נראנו טוב, וכל מהלך התקפי שלנו נחצב בהמון מאמץ - אבל הם נתנו כמה כדורים ארוכים קדימה שהסתיימו בהכנסות כדור מסוכנות לרחבה. וכמובן אחד על אחד בתוספת הזמן שטיבו לקח. המשחק שלהם מול בארסה היה עוד פחות מאוזן והם הצליחו לעקוץ.
משחק טוב ותוצאה טובה - בטח בהינתן הפיגור ובכך שזו אתלטי.
כל פעולה של ג’וד ליד תיבת ה 5 מוכיחה שוב ושוב שאסור היה לוותר על החלוץ האגדי חוסלו, היה יכול לעזור מאוד במשחקים נגד קבוצות קטנות כמו אתלטיקו שהיריבה רק מתבנקרת.
החלוץ החדש מקסטיליה נראה מבטיח. רק עוד 5 פציעות ואנצ’לוטי יגלה אותו העונה
אסנסיו הוא בלם לעתיד אומר לכם, הוא שילוב נדיר של פיזיות, מהירות, טכניקה, מיקום וביצים של שור. אני מהופנט מהילד.
רודריגו נכנס למוד כוכב עקבי סוף סוף, כנראה שההגעה של אמבפה גרמה לו להבין שאם לא עכשיו אז כבר לא יהיה במדי ריאל.
אמבפה ידפוק 40 שערים העונה והוא אפקטיבי, אבל כל מה שראיתי בתחילת העונה תקף, הוא לוקה בהמון אספקטים טכניים בסיסיים.
גרסיה, וואלה אני אוהב את הבחור, לא הכי מוכשר אבל סוחט כל טיפת כישרון ממה שיש ורץ כמו משוגע, מנדי לא צריך להתקרב להרכב.
ג׳וד מתסכל אותי, עוד פעם היו יותר מדי פוזשנים הגנתיים שהוא פשוט שוטט במחצית המגרש במוד חלוץ שלא עוזר בהגנה.
בגדול אתלטיקו הוכיחו בדיוק מי הם כרגיל, קבוצה מפוחדת שבאה לשחק בונקר, ככה לא זוכים באליפות.