זה בדיוק הסיפור של האליפות אשתקד. כדורגל אפור, משעמם ורחוק שנות אור ממה שבארסה אמורה להציג.
זה מסך עשן. תבדקו כמה אנחנו סופגים…
מתי בפעם האחרונה שמרנו על שער נקי מלבד אתלטי? חוץ ולנסיה מתי הבקענו ראשונים?
הסיפור האמיתי מופיע בהגנה, לצאבי יותר קל להפיל על השעירים לעזאזל שלו בהתקפה מאשר לקחת אחריות.
זה ההבדל האמיתי בין שנה שעברה להשנה גם שנה שעברה שיחקנו חרא של כדורגל אבל יכולת אינדבידאלית של שחקני ההגנה הצילו לצאבי את התחת.
וטר שטגן אחד גדול …
נראה לי שיש ל-xg יותר מידיי יחסי ציבור ובארסה פשוט מראה לנו שבוע אחר שבוע את מגבלות המדד הזה.
בארסה כושלת ברמה הכי בסיסית של ניהול המשחק. הרבה לפני הגעה למצבים או יכולת אישית של שחקנים. כל מה שאמור להיות מתודי בקבוצת עילית הוא כישלון בבארסה. בין אם זה הכושר הגופני והפיזיות של השחקנים, בין אם זה המערך המטולא בו אנו משחקים ובין אם זה במשמעת ההגנתית שלא קיימת ובמשחק הסבלנות של הנעת כדור שאבדה כשקומאן הגיע.
העמדת השחקנים על המגרש היא פשוט לא נכונה…
המגינים שלנו עולים (למרות שאין להם שום יכולת ביצירת מצבים) ומי שנשאר מאחור זה 2 הקשרים האיכותיים יותר. בפועל מי שמנהל את המשחק הם בסוף שני הבלמים (ומיותר לציין שהם לחלוטין לא כשירים למשימה) ומי שמנסה להוציא אל הפועל זה הקשרים ההתקפיים או המגינים.
כולם “מחפים” על כולם וכך יוצא שאף אחד לא באמת מבצע את התפקיד שלו…
אין אופציות מסירה טובות אז הולכים על אופציות מסירה גרועות. זה המשמעות של מה שצ’אבי מייצר. זה המוטו העיקרי של בארסה.
המצב בברצלונה מאוד פשוט להבנה, אתם מנסים לשחק כדורגל של קבוצה גדולה עם סגל שלא מתאים לשחק משחק כזה.
אתם משחקים עם הרבה שחקנים למעלה, המגינים עולים גבוה ולוקחים סיכונים, זה גורם למצב שיש לכם הרבה מצבים אבל מצד שני חשופים מאוד מאחורה, עם סגל טוב השיטה הזאת עובדת מצויין, כי ההתקפה יודעת לנצל את המשחק ההתקפי לשערים קלים ורבים וההגנה מספיק טובה כדי להתמודד מול מתפרצות, הבעיה אצלכם שההתקפה לא מתרגמת לשערים וההגנה בינונית ומטה במקרה הטוב אז חוטפים שערים קלים ממתפרצות.
זה לא אומר שאתם צריכים להיראות כפי שאתם נראים, הסגל לא מספיק טוב אבל רוב האשמה היא על צ’אבי, כשיש לך פרגיות אתה לא יכול להכין סטייק עסיסי, תכין את הפרגיות הכי טובות שהיו מעולם, סטייק אתה לא תוכל להכין כמה שתנסה, שילמד ממה שעשה זידאן.
לשים את אראוחו על וניסיוס ? עבד עונה שעברה, אבל אתה מפסיד את הבלם הכי טוב שלך לטובת מגן בינוני, ואז וניסיוס חותך לאמצע וצריך להתמודד רק עם קונדה.
עם אראוחו בלם וקונדה מגן השער הראשון והרביעי היו נמנעים בקלות, אם קונדה עושה פרצופים כשמשחק מגן שיעשה פרצופים ביציע.
פעם חשבתי שמאמנים, ובעקבותיהם הקבוצות שהם מאמנים, מתחלקים ל-2 סוגים: אלו שיוזמים שינויים והפתעות וחידושים, ואלו שמגיבים. אלו ואלו ראויים להערכה, כל אחד מסיבותיו הוא.
אף סוג לא בהכרח מיועד להצלחה או לכישלון מראש, אבל כן רואים בסגנון של הקבוצה את הגישה של המאמן, ומשם אפשר להתחיל לבחון האם זה מבוצע כמו שצריך או לא.
צ’אבי הוכיח לי שיש גם סוג שלישי - אלו שפשוט לא יודעים. פשוט חסרי כל מושג במקצוע האימון. כאלו שעלו על פתרון קסם קצר טווח במצב ספציפי מאוד, בעיקר בגלל חוסר ברירה אחרת, ונתקעו איתו שנתיים (אראוחו מגן ימני, 4 קשרים, באלדה זורק זין בהגנה וכו’), גם כשכל הנתונים מסביב השתנו. חסרי כל יכולת או לשנות מראש על מנת להפתיע את היריב, או לשנות בתגובה בהתאם להפתעת היריב. גם אם היא לא הפתעה בכלל, וגם אם האירוע קרה לפני חצי שעה והם עדיין לא קלטו שהוא התרחש.
חוסר טקטיקה, ניהול סגל כושל, הסתמכות על הברקות יחידים, התבכיינות על מצב הסגל, תגובה נוראית לשינויים - הכל נכון. אבל מה שהכי מכעיס אותי אצל צ’אבי, זה שככל שעובר הזמן, ההפרדה והבדל ההערכה שקיימים אצלי במוח, בין צ’אבי השחקן לצ’אבי המאמן, הולכים ומתפוגגים.
(*) - הכותב כנראה שלא ראה אפילו משחק שלם אחד, במצטבר, מאז ה-7/10, אבל ניזון מכתבות, ניתוחים, שיחות בקבוצות שונות, מעקב אחרי ההודעות פה, תקצירים מוארכים ותחושה כללית.
ככל שהימים עוברים, ואחרי המשחק אתמול ככל שהשעות עוברות, ככה אני מגיע ליותר ויותר הסקות מסקנות.
צ’אבי זה לא מינוי מקצועי. זה היה המינוי שהביא ללאפורטה את הבחירות. ולאפורטה לא מבין מספיק בכדורגל בשביל לקחת החלטות מקצועיות. המינוי של צ’אבי עלה לנו באנשים כמו פימי ואלמאן שברחו כי הבינו למי יש יותר כח במועדון.
נשיא נורמלי נותן למנהל המקצועי את המושכות לבחור את המאמן ולא רק את הרכש. אם מטאו אלמאן היה בוחר מאמן, היינו מקבלים בחירה אחרת.
בקיצור, פוליטיקה תמיד תנהל את המועדון הזה. וזה די נמאס.
אתה צודק בהכל חוץ מהציטוט (אלא אם לא הבנתי אותך נכון).
צאבי היה הבטחת בחירות של ויקטור פונט ולא של לאפורטה.
למען האמת כל הזמן דווח שלאפורטה נגד להביא אותו ובסוף נכנע ללחצים.
בשורה התחתונה, צ’אבי לא הוכיח שלא מדובר במינוי פופוליסטי במקרה הטוב ופוליטי במקרה הרע. ללאפורטה אפשר להוסיף את הסילוק המביש של פימי ולראות את ההצלחה שלו עם לאס פאלמס בשביל להבין שטיב מקצועי לא משחק תפקיד בהחלטות פה.
JUST IN: Deco has been in contact with the agents of various managers for several weeks. [@gerardromero]
https://twitter.com/BarcaTimes/status/1751337382815662515?t=7h0udaUCmeuKdRiHK8sXAw&s=19
דקו גם כישלון גם הוא צריך ללכת הביתה.
למעשה זה שאלמיני לא בקבוצה זה עוד כישלון של האגו המסריח של צאבי.
אין כמו ג’ררד רומרו כדי להעמיק את המשבר עוד יותר. לא מספיק שיש צרות גדולות, בוא נעשה את זה עוד יותר גרוע.
בשביל סקופים וקליקים הכל הולך.
כמו כל הפרשנים שלנו שרק מעמיקים את הקרע בעם בזמן מלחמה ונותנים לגיטימציה לאויב להמשיך.
למה? לדעתי פה הוא כבר מקבל רמזים מהנהלה. זה צעד שמתחיל לדעתי להכשיר את ההדחה של צאבי.
צריך גם לזכור שזה אינטרס של דקו להפיל הכל על צאבי. הוא רוצה לצאת נקי. אני מאמין לרומארו פה. לא סותר שהוא עדיין צהובון ומשחרר הרבה חרטות,
טיפשי לחלוטין לפטר עכשיו את צאבי, אין לנו כסף לזה ואין מחליף נורמלי זמין.
זה לא שיש לנו מה להציל העונה.
לחכות יפה לקיץ ולראות מה נוכל לעשות בכלל עם הכסף שיהיה לנו.
אם הוא יתפטר (וקשה לי להאמין שהוא יעשה את זה), אמנם לא תהיה בעיית כסף אבל כן תהיה בעיה למצוא מחליף נורמלי.
מצידי להעלות את מארקז לחצי עונה. אחרי מה שהיה היום תקרא לי מה שתרצה. צאבי חייב ללכת הביתה. בטח אחרי התגובה המבישה שלו.
אני מבין מדוע אולי יש מחשבות על הפיטורים של צ’אבי.
אבל העיתונאי הזה מוציא כביסה מלוכלכת ומעמיק את המשבר. השחקנים קוראים את זה, הצוות של צ’אבי קורא את זה, וזה מחליש את הקבוצה עוד יותר. עכשיו כל העיתונים ימחזרו את זה והפיטורים של צ’אבי הופכים לדבר כמעט מוגמר במקום סתם שמועה.
אני שונא עיתונאים כאלה שכביכול אוהדים, אבל עושים נזק לקבוצה בהפצת שמועות ופייק.
קודם כל הוא אמור להיות עיתונאי לפני שהוא אוהד. זה לא עסק שלו. אם זה מעמיק או מחליש את ברצלונה, אותי מעניין אם זה אמת או לא.
בנתיים ברצלונה מאשרת שצאבי ממשיך. כנראה שאנחנו צריכים לחטוף עוד כמה מניטות כדי שזה יקרה בסוף.
כנראה שלחטוף רביעיות וחמישיות הופך להיות הנורמה החדשה שאנחנו אמורים לקבל בתור מצב נורמלי.
מסכים לגמרי עם דימה, העונה הזאת גמורה. זעזוע עכשיו לא יעזור בכלום וגם לא יביא לנו שום חוות דעת אמיתית על המאמן החדש. ולג’רארד רומרו זה גם לא משנה אם זו אמת או לא, הוא רק מחפש את הבאזז ואני מבין לגמרי את העצבים של דימה עליו.
אני לא מחבב אותו כמו שתיכם , אבל צריך להתיחס ענינית, אני חושב שזה אינטרס של דקו להתחיל לחפש בוץ על צאבי . כך זה תמיד מתחיל.
צ׳אבי הודיע שהוא עוזב בסוף העונה!
לא מבין את זה בתכלס
מה זה אומר, שויתרו על העונה הנוכחית?
למה זה טוב? או שילך עכשיו, או שישאר ובסוף העונה יודיעו