לא יודע אם זה המקום המתאים, בכל מקרה כמה מילים שלי על צ’אבי, ניסיתי לאזן בין “השנאה” שיש לי כלפיו לבין יראת כבוד שקיימת והאמת גם בתור מאמן. דבר אחד בטוח - יהיה משעמם. לדעתי הוא קצת הגזים אבל תמיד טוב שיש כסאח, יריבות ועקיצות בקלאסיקוס ושלא הכל שליו וכיף.
מדהים איך במועדון הזה - ומצטרף לכך במקרה שלו כישלון מקצועי - קשה להחזיק מעמד, כנ"ל ריאל מדריד וכדומה. לא יהיה פה מקרה יורגן קלופ וליברפול. ז’וזה מוריניו החזיק מעמד שלוש שנים ברציפות בריאל מדריד. פפ גווארדיולה חש שלא יכול עוד אחרי ארבע שנים ואפילו היה צריך שנת שבתון. קרלו אנצ’לוטי כנראה יהיה היחיד בריאל פרט למיגל מוניוס שסוגר ארבע עונות. הלחיץ, הלחץ, הלחץ…
קודם כל אני כן חושב שלצ’אבי הייתה הילה כמאמן, זה משמעותי שאתה אגדה במועדון והשחקן אולי השני הכי גדול בהיסטוריה. רוצה לומר: לא אדבר על מאמני טופ אבל כל מאמן בינוני\כזה עם פוטנציאל שהיה מקבל את הסגל של ברצלונה היה מוציא פחות ממנו לטעמי. וכן היה לו את הגב של התקשורת, בהחלט.
צ’אבי שיקם את הקבוצה, החזיר אותה חלקית למקורות, זה היה מסע יפה ב-2021/22. העניין הוא שקל יותר להושיע, למשל חואנדה ראמוס ב-2008-09 ומה קרה כאשר היה כסף על השולחן, ואפילו אחרי אליפות שאני ממש לא מזלזל בה - היא הייתה חשובה להרגשה של המועדון - הציפיות עולות. פתאום לשלב לא רק תוצאות אלא גם סגנון משחק עוד יותר טוב.
העונה הזו מזעזעת. תבוסה בגמר הסופרקופה כשהכל היה קל מדי, ברצלונה כל כך הרבה פעמים נקלעה לפיגור, אין שום זכר לטקטיקה וליסודות הגנה.
אומרים שאין כסף אבל צ’אבי כן קיבל הרבה. או.קיי לא ג’וד בלינגהאם במאה מיליון יורו אבל להחתים את רוברט לבנדובסקי שהיו כאלה ש’הזהירו’ לגביו משיקולי שכר וגיל - זו החלטה שלו והוא לא זול. כנ"ל ראפינייה בהרבה מאוד כסף ואני הייתי מאלה שלא הבינו את פשר הרכש הזה, פראן גארסיה עוד בינואר ההוא אם כי רכש של ינואר זה שונה, ז’ול קונדה וכן הלאה. מעבר לכך ברצלונה לא יכולה להביא את מי שהיא רוצה אבל כן היו מקרים כמו אילקאי גונדואן שזו מתנה תרתי משמע לקבל שחקן כזה בחינם, ואת הז’ואאוס לא היה לבארסה סיכוי לרכוש והיא ניצלה הזדמנות והתחזקה יחד איתם.
כשאתה מדבר המון על שופטים לפעמים אין מספיק ביקורת עצמית. לא היה משחק של ברצלונה העונה, למעט אתלטיקו מדריד בליגה, בטח אחרי הקלאסיקו - שבארסה הייתה יציבה וחזקה ודומיננטית במשך 90 דקות. שופטים? לא רוצה להתעסק בכך, זו לא הסיבה לפער כל כך גדול. פציעות? גם ריאל מדריד בלי טיבו קורטואה, שנה שעברה בלי קארים בנזמה, ויניסיוס ג’וניור פצוע כבר פעמיים לתקופה של חודש…
לטעמי צ’אבי עשה דברים טובים. העונה הזו כישלון כמעט מוחלט, כי יש שמינית גמר נגד נאפולי, אבל העונה שעברה והזכייה בסופרקופה למשל, האופי, עונה עם ציון גבוה. צ’אבי קידם את גאבי חד משמעית, הצליח להוציא משהו מעוסמאן דמבלה, קידם את אלחנדרו באלדה וכמובן לאמין ימאל שהוא המתנה שהוא משאיר לברצלונה. לטעמי הוא צריך לשחק באופן כמעט קבוע למרות שהוא צעיר. הוא תמיד יוצר משהו, שחקן ההתקפה שהוא המנייה הכי בטוחה בברצלונה.