צ'יפים לצ'אבי - דיון הטקטיקה והסגל לעונת 23/24

בכנות, אין לי מספיק מידע עדיין כדי לשפוט את התפקוד של דקו, אבל יש לי אלרגיה טבעית לעסקנים ברזילאים/פורטוגלים, ולא ממש נראה שיש לו איזשהו ניסיון מקצועי שייתן לו את הכלים למלא את התפקיד בצורה טובה. החלטה רעה מאוד של לאפורטה.

נראה לי שבקדנציה הראשונה חלק גדול מההצלחה נבע מזה שהוא בחר את האנשים הנכונים לצידו. כרגע נראה שבקדנציה החדשה זה לא קורה

צודק חלקית.

הוא בחר בהתחלה באנשים טובים. קרויף ואלמיני. הוא נכנע ללחץ של צאבי ואיך אני יתנסח בעדינות לא נלחם נגד זה. הביא את דקו בגלל שהוא חבר שלו.

אותו דבר עם פימי.

אני שמח באיזה מקום שלא ראיתי הרבה משחקים בשלושת החודשים האחרונים (גם אם הסיבות לא משמחות) אבל מהצד השני, למרות שצ׳אבי שם את המפתחות ובצדק, את מי בארסה יכולה להביא?
איזה מאמן שפוי יגיע לפרויקט שדינו ידוע מראש?
אין לקבוצה כסף להביא אף שחקן או מאמן בקליבר נורמלי. אין שום רצון לחשוב על מכירה של… כמה? 20% מהבעלות? כדי לפתור את הבור הכלכלי ולנסות לחזור להיות שוב תחרותיים.
מי המזוכיסט שירצה להגיע??

וזה עוד לפני שהעליתי את הצורך בצוות מקצועי אמיתי (לא דקו, לא אתה) צוות רפואי יעיל (לא חבריו של צ׳אבי, לא אתם) וצוות שידע להעמיד את הקבוצה עם כושר מתאים ליותר מ-10 דקות אינטנסיביות, עוד הרבה לפני שמנחיתים פה כוכב על.

אם המודל של קבוצה בבעלות הזקנים והאוהדים ימשיך לצד הכשלונות הספורטיביים, היכולת של בארסה לצאת באמת מהמצב הכלכלי הקיים תיקח עוד הרבה שנים שבהן בטוח עוד ישאלו ״למה לא מכרנו 20% כשהיינו שווים יותר?״
זה כדור שלג שהתחיל להתגלגל עם ברתומאו ימ״ש ולא יפסיק עד שיעשו כמה פעולות דרסטיות או לחלופין יחכו המון זמן (במונחים ספורטיביים) לפני שהקבוצה תוכל להכריז באופן רשמי שהיא התאוששה ולהיות תחרותית באמת.

צ׳אבי הלך ובצדק, עוד נסכם את זה אחרי שתיגמר העונה. אבל מה צופן העתיד? לא כל כך מוצא סיבות לאופטימיות זהירה.

ששש אל תגלה את זה ותגיד את זה בקול רם…

לייבא מאמן במצב כזה זה סופר בעייתי בעיניי…

לאפורטה בזבז לנו 3 שנים. לפני כל עונה פיללתי לעונת בניה וכל פעם קיבלתי עונת טלאים עם יומרות לתארים.

יש לנו דור מטורף של שחקני בית צעירים אבל אנחנו פשוט לא מסוגלים לבנות בסיס רציני ולהקריב עונה או שתיים.

בפועל לאפורטה הקריב כבר 3 עונות ועכשיו צריך שוב עונת בנייה. פול גז בניוטרל.

עונה הבאה לדעתי צריכה להיות ריסט. עונה של בנייה. לאפורטה בתחום של הכדורגל אכן נכשל. לא מסכים איתך לגבי הצד הניהולי כלכלי.

בגלל זה אני חושב על חוזה קצר למאמן “אפור” רק שיבוא ושייצב את הקבוצה להשאיר אותנו בין ארבע הראשונים ושיתחילו למכור פה את כל הפרימדונות . ועצוב לי לכתוב את זה, אבל דה יונג כבר לא “שחקן מוגן” בשבילי. אותו דבר קונדה.

השאלה איזה מאמן בכלל יסכים לבוא לחוזה קצר.

מה עשה דה יונג?
נראה לי מהפחות אשמים במצב.

זה לא מה שהוא עשה. זה פשוט אנחנו חייבים כסף והוא אולי היחיד בסגל שיביא את זה.

אבל הוא לפעמים גם הולך במשחקים ולא מתאמץ יותר מידי. אם יש רשימה של אשמים אני לא שם אותו למעלה. אבל יש מצב שזה לא זה. אם יש אפשרות להשאיר אותו אבל גם להביא כסף לחיזוק ולפתור את הפייר פלי אז אני עדיין בעדו.

אנחנו צריכים קודם כל מנהל מקצועי טוב עם סמכויות, שיבחר את המאמן, וגם ידרוש צוות רפואי וכושר טוב יותר, וזה לא רק חל על הקבוצה הבוגרת אלא גם על המילואים.

מאמן הוא לא הדמות היחידה במעטפת, ואם הוא אחראי על כל כך הרבה דברים משהו לא טוב פה. כבר ראינו שתפקיד המנג’ר באנגליה כשל ומועדונים התחילו לעבוד אחרת. זה מה שאנחנו צריכים.

לא יודע אם זה המקום המתאים, בכל מקרה כמה מילים שלי על צ’אבי, ניסיתי לאזן בין “השנאה” שיש לי כלפיו לבין יראת כבוד שקיימת והאמת גם בתור מאמן. דבר אחד בטוח - יהיה משעמם. לדעתי הוא קצת הגזים אבל תמיד טוב שיש כסאח, יריבות ועקיצות בקלאסיקוס ושלא הכל שליו וכיף.

מדהים איך במועדון הזה - ומצטרף לכך במקרה שלו כישלון מקצועי - קשה להחזיק מעמד, כנ"ל ריאל מדריד וכדומה. לא יהיה פה מקרה יורגן קלופ וליברפול. ז’וזה מוריניו החזיק מעמד שלוש שנים ברציפות בריאל מדריד. פפ גווארדיולה חש שלא יכול עוד אחרי ארבע שנים ואפילו היה צריך שנת שבתון. קרלו אנצ’לוטי כנראה יהיה היחיד בריאל פרט למיגל מוניוס שסוגר ארבע עונות. הלחיץ, הלחץ, הלחץ…

קודם כל אני כן חושב שלצ’אבי הייתה הילה כמאמן, זה משמעותי שאתה אגדה במועדון והשחקן אולי השני הכי גדול בהיסטוריה. רוצה לומר: לא אדבר על מאמני טופ אבל כל מאמן בינוני\כזה עם פוטנציאל שהיה מקבל את הסגל של ברצלונה היה מוציא פחות ממנו לטעמי. וכן היה לו את הגב של התקשורת, בהחלט.

צ’אבי שיקם את הקבוצה, החזיר אותה חלקית למקורות, זה היה מסע יפה ב-2021/22. העניין הוא שקל יותר להושיע, למשל חואנדה ראמוס ב-2008-09 ומה קרה כאשר היה כסף על השולחן, ואפילו אחרי אליפות שאני ממש לא מזלזל בה - היא הייתה חשובה להרגשה של המועדון - הציפיות עולות. פתאום לשלב לא רק תוצאות אלא גם סגנון משחק עוד יותר טוב.

העונה הזו מזעזעת. תבוסה בגמר הסופרקופה כשהכל היה קל מדי, ברצלונה כל כך הרבה פעמים נקלעה לפיגור, אין שום זכר לטקטיקה וליסודות הגנה.

אומרים שאין כסף אבל צ’אבי כן קיבל הרבה. או.קיי לא ג’וד בלינגהאם במאה מיליון יורו אבל להחתים את רוברט לבנדובסקי שהיו כאלה ש’הזהירו’ לגביו משיקולי שכר וגיל - זו החלטה שלו והוא לא זול. כנ"ל ראפינייה בהרבה מאוד כסף ואני הייתי מאלה שלא הבינו את פשר הרכש הזה, פראן גארסיה עוד בינואר ההוא אם כי רכש של ינואר זה שונה, ז’ול קונדה וכן הלאה. מעבר לכך ברצלונה לא יכולה להביא את מי שהיא רוצה אבל כן היו מקרים כמו אילקאי גונדואן שזו מתנה תרתי משמע לקבל שחקן כזה בחינם, ואת הז’ואאוס לא היה לבארסה סיכוי לרכוש והיא ניצלה הזדמנות והתחזקה יחד איתם.

כשאתה מדבר המון על שופטים לפעמים אין מספיק ביקורת עצמית. לא היה משחק של ברצלונה העונה, למעט אתלטיקו מדריד בליגה, בטח אחרי הקלאסיקו - שבארסה הייתה יציבה וחזקה ודומיננטית במשך 90 דקות. שופטים? לא רוצה להתעסק בכך, זו לא הסיבה לפער כל כך גדול. פציעות? גם ריאל מדריד בלי טיבו קורטואה, שנה שעברה בלי קארים בנזמה, ויניסיוס ג’וניור פצוע כבר פעמיים לתקופה של חודש…

לטעמי צ’אבי עשה דברים טובים. העונה הזו כישלון כמעט מוחלט, כי יש שמינית גמר נגד נאפולי, אבל העונה שעברה והזכייה בסופרקופה למשל, האופי, עונה עם ציון גבוה. צ’אבי קידם את גאבי חד משמעית, הצליח להוציא משהו מעוסמאן דמבלה, קידם את אלחנדרו באלדה וכמובן לאמין ימאל שהוא המתנה שהוא משאיר לברצלונה. לטעמי הוא צריך לשחק באופן כמעט קבוע למרות שהוא צעיר. הוא תמיד יוצר משהו, שחקן ההתקפה שהוא המנייה הכי בטוחה בברצלונה.

אולי הגיע הזמן למאמן זר לחלוטין שלא מבין ספרדית ופחות לחיץ.
עדיף עם ניסיון בקבוצה גדולה.
טן האח הוא לא אופציה בשבילי. כשלון טוטאלי עם אינסוף משאבים ביונייטד מחק מבחינתי את ההצלחה שלו באייקס. גם צ’אבי בנה מכונה בליגה קטנה, אז מה?
נאגלסמן פוטר מבאיירן בגלל יחסי אנוש. וזה עוד מול גרמנים צייתנים וזרים שמשחקים בגרמניה הרבה זמן. אני לא חושב שהוא יסתדר עם הגברברים הלטיניים שלנו.
על קלופ אני לא חולם אפילו. לא יגיע.
טוכל זאת אופציה.
מה עם האנזי פליק? הוא כשל בנבחרת, אבל בבאיירן בנה מכונה. למה לא מדברים עליו?

הליגה ההולנדית זה לא הליגה הקטארית, עם כל הכבוד, וטן האח גם הוכיח את עצמו באלופות עם אייאקס.

לדעתי הכדורגל שלו זה הכדורגל שלנו והוא כן שווה את ההימור, למרות מה שקרה ביונייטד.

האנזי פליק אופציה.

דימטרי תחפש מאמן מושלם ונשאר בלי מאמן. אין מאמן היום שלא נכשל איפהשוהא ובאיזה קבוצה.

מצטער שנה אחת רעה לא מחקה לטאן האח כלום.

לא יודע מי יכול לבוא במצב שלנו. רק שלא היה “אגדה”

א. קשה מאוד להצליח בספרד בלי ספרדית - זו אחת הסיבות שטן האח נפסל (לא הייתי בחדר ההחלטות אבל ככה פורסם)
ב. כמעט כל הזרים שמגיעים לספרד, לומדים ומדברים ספרדית מאוד מהר. זה יעזור אולי לחצי שנה.

גם אני מצטרף לדעות שחושבות שלא יגיע לפה שום מאמן רציני וכל השמות שהוזכרו פה הם בכירים.
בלתי אפשרי לעבוד בקבוצה בלי תקציב מינימלי.

מבין השמות (שכאמור לא יגיעו) קלופ כנראה היה יכול להיות התאמה מושלמת. הוא ידע לעבוד בדורטמונד עם צעירים כישרוניים יותר או פחות שהפכו תחתיו לכוכבים.
גם בליברפול לא היו רכשים גלאקטיים אלא שחקנים שחשבו שהשיא מאחוריהם (סאלח) או שחקנים שאף אחד לא הכיר/פוטנציאלים שיכולים גם ליפול והוא הצליח ליצור קבוצות מנצחות.

אבל שוב, לא מאמין שנוכל לשלם לו וגם אין סיבה שהוא ייקח את ההימור שהוא לא יכול לעשות כמעט שינויים בקבוצה.

שפה זה אך ורק יתרון. שפה זה לעולם לא חיסרון. אין דבר כזה שעדיף מאמן שלא מבין ספרדית. למה זה טוב? כדי שלא יקרא עיתונים? מאמן מקצועי ממילא לא אמור לייחס חשיבות לעיתונים.

גם התזה לפיה בארסה זה מועדון תובעני באופן יוצא דופן מוטעית בעיניי.

הדבר היחיד שצריך לחפש במאמן זה מקצוענות. שיעבוד קשה על הפרטים. שיהיה אובססיבי ללמוד את בארסה ואת יריבותיה. צ’אבי כמאמן פשוט לא היה כזה.

יש לנו דור מופלא של שחקנים צעירים ואם יש מאמן שלא רוצה לבוא בגלל שיש לנו מסגרת אשראי קשוחה אז שיילך קיבינימט לפריס. בארסה זה המועדון הכי מפואר בעולם הכדורגל.

חבל שאי אפשר רק על המשפט הזה לתת לך לייק כפול.

זה ספין מגוחך, אין שום דבר קיצוני או מיוחד בתקשורת או בקהל הברסאי שהוא שונה מקבוצות צמרת אחרות. מי שלא מסוגל לעמוד בלחץ הברסאי לא יהיה מסוגל לעבוד בשום מועדון צמרת אחר באירופה.

ברור שיש לחץ והכל אבל אפשר לחשוב פפ ליקק דבש או מלקק עכשיו דבש מהתקשורת בגרמניה ואנגליה… וזה סתם דוגמה.

פשוט תירוצים של כל מאמן אי פעם ובכל מועדון שלא מצליח לו. תירוצים של “אכלו לי ושתו לי”

דרך אגב כל מאמן אחר בברצלונה שהיה עוזב שהוא קרוב 4 נקודות לליגה האירופאית ורחוק 10 נקודות מאליפות אחרי שהוא חוטף חמישיה מקבוצת תחתית של הליגה הספרדית (רק להזכיר שברצלונה באיזה שבוע וחצי או משהו כזה בשלושה משחקים חטפה לפחות ארבע שערים והפסידה 3 מתוך ארבע משחקים) בבית שלו ואף אחד לא היה מזיל דמעה עליו. צאבי האחרון אבל האחרון שיכול להתלונן על “תקשורת עוינת”

העניין הוא הפער בין הציפיות לבין האמצעים, ובזה אתם יותר דומים למילאן נניח (אם כי לא לגמרי שם). לפני כמה הודעות היתה פה הודעה על חוסר שביעות רצון מעונה של טרבל וזה לא לחלוטין לא מייצג. לראיה ההודעה של ליאור שמלאה באיזה 100% וודו של היפים ורצון טוב/שיט שאפשר להגיד על כל מאמן שנכשל בלי שום יכולת להוכיח, ו-0 התייחסות לבעיות האמיתיות של הקבוצה (סגל והיכולת הכלכלית לשפר אותו).

אני חושב שההודעה הזאת לא הובנה.
חוסר שביעות הרצון מהטראבל לא נובעת מעצם הזכיה אלא ממה שהובילה אותה זכיה - ההנהלה שאחראית באופן ישיר על מצבנו היום, נבחרה שוב.

בנוסף, צריך לזכור שמדובר ביכולת מטורפת של שלישייה התקפית בשליש אחרון של אותה עונה ולא באיזו מתודה או יכולת קבוצתית יוצאת דופן.

אני לא בוכה על סגל כי אני לא חיפשתי אליפות או גביע… הציפיות שלי מהמאמן הן שיבנה קבוצה התקפית שמחזיקה בכדור ומשחקת טיקיטקה עם הילדים שגדלו אצלנו.

איזה פער בדיוק אתה רואה פה? מצידי שנפסיד 5-3 לויריאל בתנאי ששיחקנו בארסה. יש לי קושי לשחק כמו קבוצת אמצע טבלה ולהפסיד כמו קבוצת אמצע טבלה.

@Ganjo, אתה לא מייצג את הלך הרוח בתקשורת ושל שלל הקהל וגם לא את הדרישות של הנשיא.

במציאות 2 עונות ללא אליפות בבארסה הנוכחית ואתה בבית, בליברפול לדוגמא לא. זה וואחד הבדל.

להשוות את הלחץ בסיטי לבארסה או ריאל זה גם לא רציני. מוזמנים לשאול את פפ מה הוא חושב על זה.