צ'יפים לצ'אבי - דיון הטקטיקה והסגל לעונת 23/24

לא חוכמה… פפ הוא מבארסה. פפ מכיר את כל הכוחות הפועלים בבארסה. ברור שהוא יושפע יותר מהתקשורת הברסאית. זה אומר על המקור של פפ וצ’אבי ולא על התקשורת עצמה.

את זה אני יכול לקבל איכשהו, את נראטיב ״שם התחילו כל הצרות״ (בהקשרי הקישור בעיקר) אני פחות יכול. פשוט כי כל קבוצה נופלת אחרי כמה שנים ואפשר לבנות סיפור דומה על הטרבל של יונייטד, על הזכייה שלנו ב-2002, על הזכייה שלכם ב-2006…

לוצ׳ו מאמן מצליח מאד אצלכם, היו לכם אולי שניים מצליחים יותר אי פעם. טרבל + דאבל ורק אחריהם עונת נפילה. כמובן ש-MSN וסגל זה רוב הסיפור, אבל זו בגדול הפואנטה שלי באופן כללי.

טן האח נכשל ביונייטד כבר עונה שניה, ובעיניי זה מוחק עונה אחת חלומית בליגת האלופות עם אייקס.
אתה ירדת על צ’אבי כשהוא לא עלה מבית של באיירן ואינטר. טן האח הצליח לא לעלות מבית של קופנהגן וגלטסראי, והיה לו תקציב אינסופי.
זה בהחלט מוחק את מה שהוא עשה באייקס.

אין מאמן מושלם, אבל אני רוצה מאמן שהצליח כבר בקבוצה גדולה. או פוטנציאל גדול שעדיין לא נכשל. לא רוצה אחד שנכשל טוטאלית בקבוצה גדולה ממש עכשיו.
לי יותר קל לקבל מאמן שנכשל בנבחרת כמו פליק או רב עם בעלים משוגע כמו טוכל ולא את טן האח.

זה לא נכון , טן האח פישל בעונה השניה אבל בראשונה הוא הגיע ליוניטד לא טובה והצליח ליצב אותם.

לא נכנס לויכוח על זה. כי גם טן האח לא מועמד מרכזי עבורי.

לא אמרתי שאין לחץ ואין תקשורת עוינת בברצלונה. הנקודה שלי שאנחנו לא יוצאי דופן בזה, מוזמנים לראות כמה פעמים רוצים לפטר את אנצלוטי ובעבר את זידאן וזה רק בפורום שלנו רק בשביל לספר לי כאילו אנחנו עלאק יוצאי דופן.

גם אם הייתי מקבל את ההנחה הזאת שנועדה לתת לצאבי תירוצים לכישלונות שלו. הוא טופל בכפפות של משי לעומת אחרים. למה אני כותב את זה? כי גם צאבי וגם קומאן אמרו משפטים בנוסח של “לא אכפת לי לנצח 1-0” תנחשו איזה מאמן רצו להוציא להורג ואיזה מאמן יצא נקי כמו טוסיק של תינוק? חמישים חמישים או טלפון לחבר.

אני יחזור ויכתוב, לקומאן וואלרדה התיחסו פי מאה הרבה יותר מכוער וקשה מאשר אליו.

אני לא משווה אותנו לכל מועדון, ברור שיש מועדנים עם אוהדים עם הרבה יותר סבלנות ופחות תקשורת “עוינת” אני משווה את עצמנו למספר מצומצם של מועדני צמרת .

ובליברפול היו סבלנים לקלופ כי כל אוהד שם הבין איזה עבודה אדירה הוא עשה שם. אם המאמן הבא שלהם יהיה אחד כמו צאבי, אני מבטיח לכם שהם יהפכו להיות מאוד מאוד לא “סבלנים” מולו בסוף השנה אם הם ישמעו את מסיבות העיתונאים שלו אחרי כל פעם שהם מפסידים.

יש בכלל למישהו ספק היום על זה? אני מוכן עכשיו לותר על כל תואר בעונה המקוללת הזאת אם זה היה אומר שברתומאו היה מפסיד כמה חודשים אחרי… ברתואמו היה בדרך הבטוחה הביתה עד שהוא קיבל ממסי מתנה את הטראבל הזה, המצב שלנו היום הוא תוצאה ישירה של הניצחון של ברתומאו ימח שימו וזיכרו. אם ברתומאו היה מפסיד אין לי ספק שהמצב החרבנא שלנו היום לא היה קורה. אין פה אפילו שאלה.

והכי מדכא פה, שברתומאו בזמנו זכה, זה הדבר הראשון שעלה לי בראש.

אני באמת לא מבין את המנטליות הזאת לפעמים… כל אחד וטעמו האישי, לא אזרוק פה את המילה ״פינוק״ כדי שלא תתפוצצו עליי, אבל תראו כמה הישגים לאורך כמה זמן הם לא משהו שאתם זוכרים לחיוב. ריאל מדריד ב-2006/07 היתה בית בושת ביזיוני שפיטר מאמן דקה אחרי אליפות סנסציונית, ועדיין יש לי משם זכרונות מדהימים כאוהד. אצלכם בינתיים יש אליפות עם צ׳אבי, שתי אליפויות עם ואלוורדה ועוד איזה ערימה יפה של גביעים, ולקינוח: טרבל עם כדורגל יפהפה בכל סטנדרט, תו״כ נתינה בראש לכל אורך הנוקאאוט, ועונה אחריו עוד דאבל, שכולם-כולם-כולם בעצם היו שקריים ותחילתו של הסוף. אני יודע שמסי, יודע שמצב פיננסי, יודע שהנהלה פושעת, יודע הכל. אבל תודו שזה קצת הזוי ואין לזה אח ורע אצל אוהדים של אף קבוצה אחרת.

הסברנו לך שזה לא קשור לטראבל אלא לזכיה של ברתומאו בבחירות, בלי הטראבל והוא היה מפסיד בזה.

אני צריך להסביר לך שוב לאיזה תהום ברתמואו זרק אותנו ? אני מבין שבשבילכם ברתומאו היה ברכה בשבילנו קללה.

כן, אבל לא התייחסתי רק לטרבל. נתתי לך רשימה יפה של תארים לאורך עשור.

דרך אגב וזה שוב נגד צאבי, פעם בברצלונה היתה דרישה עצומה לכדורגל יפה לצד תארים. צאבי הוריד אותנו לאליפות בנוסח אתלטי וכמעט אף אחד לא התלונן… היחיד שהתלונן זה סימאונה מאמן אתלטי שהרגיש שצאבי “מעתיק ממנו”

אז צאבי כמו שכתבתי, אחרון אבל האחרון שיכול להתלונן על “תקשורת עוינת”

משה אתה מנהל דיון עם מישהו אחר. אני לא יודע איך זה מתכתב עם ההודעה שלי.

הטענה שלך שאנחנו והתקשורת קשים עם המאמנים בברצלונה נכון? שאנחנו מתלוננים גם אם אנחנו זוכים בדאבל?

הסברתי לך שבתארים שצינת למעלה, היו לנו טענות אוביקיטיבות לקבוצה. אני יכול לפרט תואר אחרי תואר את הטענות שלנו.

לא חושב שאנחנו כל כך “קשים” עם המאמנים שלנו כמו שהרושם שלי שאני קורה את ההודעה.

ובכללי , אני כמו ליאור חושב , שהטענה שהמאמן בברצלונה הוא איזה מסכן חסר ישע שמצפים ממנו יותר מידי היא לא נכונה

מה ההבדל ביני לבין האוהדים של ריאל שלוחצים לפטר את אנצלוטי כי הוא לא מספיק טוב לטעמם?

לא.

אז מה?

הדברים שכן כתבתי.

כתבת שאנחנו לא זוכרים לחיוב עונות של תארים. ואז נתת את הטראבל (הסברתי למה) דאבל עם ואלורדה ( זה לא הדאבל זה רומא) ואליפות עם צאבי (הסברתי גם למה)

גם לזה הגבתי:

אגב, וזו לא הנקודה העיקרית שלי, כשזה עולה בדיון על זה שהאוהדים של ברצלונה לא יותר תובעניים מאחרים זה קצת משעשע/אירוני.

כן אבל תלוי קבוצה וסגל. הציפיות שלנו היו שכל מאמן שיש לו שחקנים כמו מסי איניסטה ובוסי (זורק שמות) ישחק כדורגל בהתאם לצד זכייה בתארים בהתאם.

אם לריאל מדריד היה את מסי והייתם סופגים איתו את ההשפלות שאנחנו ספגנו באירופה עם מאמן מסוים וזה דוגמה אני מבטיח לך שגם אתה היית “תובעני” כמוני :slight_smile:

ובלי קשר למה שכתבת, מה שאתה מעלה זה עוד נקודה לחובת צאבי, כי הציפיות מצאבי היו הרבה יותר נמוכות ממה שהמאמנים שלפניו קיבלו, אף אחד לא ציפה ממנו לטראבל או אפילו דאבל.

צ׳אבי צריך ללכת הביתה, אני לא חולק על זה. במקביל, יש בעיה עם הציפיות שלכם ממאמנים. בסוף, אם אני מבקש ממכם למנות מאמנים לא כושלים בשנות ה-2000 אז זה פפ ורייקארד וזהו בערך. וגם רייקארד כנראה רק כי הגיע לפני פפ וקיבל במזל את רונאלדיניו (שאף קבוצה איתו לא יכולה להיות אפילו קצת משעממת).

כל זה לא קשור להודעה המקורית שהיא בבחינת שאלה פסיכולוגית נטו… לא חושב שיש מקבילה לדבר הזה. כמות התארים שמבחינתכם ״מוכתמים״ או סתם לא משמחים במיוחד. אתה צודק שכנראה הרבה מזה זה מסי, אבל לא רק.

טיטו :heart_eyes: ואנריקה. אני התאכזבתי ממנו אבל הוא לא היה כושל.

ואלורדה קומאן וצאבי נכשלו.

זה ההבדל

@Paco-Pavon

מה עם העונה של פלגריני? הוא נלחם בברצלונה הגדולה אבל שיחקתם כדורגל יפה וצמוד לברצלונה, לא היה מגיע לו עוד עונה ?

כתבתי את הדעה שלי בספרדי. וזה סיבה למה מועדון כדורגל ריאל מדריד בגדול יותר יצליח מברצלונה

הגיע לו יותר מעוד עונה, היה מצויין.

א. בפני עצמם, לא היה היגיון בפיטורין שלו. מסכים עם טיטי. כדי להביא את מוריניו - חד משמעית כן.
ב. זה לא קשור להודעות שלי (כי אמרתי שצ׳אבי צריך ללכת).