אני לא כל כך יודע איפה להתחיל… יש לי כמה דברים שיושבים לי במחשבות ונראה לי שאנחנו נובחים על העץ הלא נכון.
דבר ראשון, חשוב לי להדגיש שאני לא מנקה את צ׳אבי מאשמה. הייתה לו הצלחה יפה בעונה וחצי הראשונות, אבל מאז הוא בירידה תלולה. הוא עצמו רמז לזה כמה פעמים בחודש חודשיים האחרונים ועכשיו הוא אומר את זה בצורה ישירה. הוא שם את המפתחות, ועל זה מגיע לו המון המון ריספקט. אני צריך להזכיר שאת שלושת המאמנים שקדמו לו היינו צריכים לפטר כי הם לא התכוונו בשום שלב לקחת אחריות…
אחרי שאמרתי שצ׳אבי באמת צריך ללכת - כמו שהוא עצמו הודיע, אני רוצה להגיד שהוא לא כישלון כזה גדול כמו שעושים ממנו.
עזבו מצב כלכלי, ציפיות לא ריאליות לתארים וחוסר סבלנות מצד התקשורת לבנייה ארוכת טווח של פרוייקט. צריכם תזכורת למקום בטבלה שהיינו בו כשהוא הגיע? אם אני לא טועה, מקום תשיעי. מאז שצ׳אבי מאמן ברצלונה לא ראינו את המחוזות העגומים האלה. זה דבר שכל מי שמשווה את המיסטר לקומאן צריך לזכור לפני שהוא ממשיך בהשוואה המביכה.
טענות על הצוות הרפואי? רוצים להזכר במכות הפציעות הלא נגמרות של שאר הקבוצות הגדולות באירופה? במכות הפציעות שהיו טרום החלפת הצוות הרפואי? בפאדיחה הבלתי נגמרת עם הפציעה של פאטי שלקחה מאיתנו את אחד הסקוררים המלהיבים שגדלו פה? אנחנו באמת חושבים שהצוות הרפואי שצ׳אבי הביא איתו פחות טוב ממי שהם החליפו? באמת?!
אינטנסיביות? כבר שכחנו את הקלוב דה-אמיגוס? את ההשפלה באנפילד כשהאדומים רצו מהר יותר מהכדורים במסירות של שחקני בארסה וקטפו אותם בלי להשאיר לנו סיכוי? לפני צ׳אבי הקבוצה לא הייתה מסוגלת בכלל לעשות לחץ, שלא לדבר על לשחק עם כושר גופני טוב.
הלאה, אימון? כשצ׳אבי הגיע זה לא רק שרמת האימון עלתה, למען האמת זה היה נראה יותר כאילו סופסוף יש בכלל מאמן על הקווים. זוכרים את קון מספר שהגיע לפני האימון ומצא אורות כבויים ומתחם סגור? זוכרים שכאשר צ׳אבי הגיע השחקנים קיבלו הוראה להגיע שעה וחצי לפני תחילת האימון בשביל שיוכלו לעבוד באופן פרטני?
רגע רגע חברים. בואו נרגיע פה את ההתלהמות. צ׳אבי אולי לא מאמן על, אבל הוא לא נמושה ואני לא מקבל את הטענה שהשחקנים מגינים עליו כי הם נהנים מבית זונות. זה לא. זה ממש לא.
אבל צ׳אבי בהחלט לא מאמן על ולא יודע להכין קבוצה למשחקים ברמות הכי גבוהות. בהתחלה היה לו הייפ ורענון וכריזמה שמוציאה מים מסלע. אבל עם הזמן צריך יותר מזה בשביל להשאר מצליח. צריך דרך, וזה לא משהו שראינו ממנו בזמן שהוא כאן. לא ראינו טיקי-טאקה ולא סביר שנתחיל לראות. אולי זה באשמת השחקנים ואולי באשמת המאמן, לא יודע.
ובכל זאת, התחלתי בזה שאנחנו נובחים על העץ הלא נכון. משהו קרה בבארסה בין הזמן שצ׳אבי הגיע לעכשיו. לא רק שהקבוצה הזו הייתה יוכלה לתת הרבה יותר תחת המיסטר, היא גם נתנה הרבה יותר תחתיו. למעט העזיבה הכל כך קשה של בוסקטס, הסגל הוא דיי אותו דבר פלוס מינוס (גם דמבלה עזב אבל קיבלנו את פליקס ולאמין שזה דיי מכסה על כך) ואף קצת שיפורים (מגן ימני).
בעיקרון, עם צ׳אבי ולמרות צ׳אבי היינו אמורים להיות עכשיו במקום הרבה יותר טוב.
אז מה קרה?
קשה לי עם זה שאנחנו מפילים את הכל על הצוות הרפואי, מאמני הכושר וחוסר ההכנה לקראת הקבוצות האחרות. מרגיש לי שיש עוד מאחורי הנפילה הזו. אולי צ׳אבי איבד את חדר ההלבשה באיזשהו שלב, אולי תפוח רקוב בחדר ההלבשה שאנחנו לא מודעים אליו, אולי הלחץ מסביב למועדון מגיע גם לשחקנים ואולי המעבר להר היהודים.
אולי, כנראה שבטוח, משהו אחר שלא חשבתי עליו.
אמנם הכתובת הייתה על הקיר שצ׳אבי עוד לא מתאים לרמות האלה, אבל זה לא מסביר… לא מסביר את הנפילה הקטסטרופלית של העונה הזו מהעונה הקודמת וזו שלפניה…