הוא צודק מאה אחוז וגם באופן יחסי לשאר הקונוסים , אין לי טענות אליו, ראינו מול ויאריאל את זה טוב מאוד איך צאבי התיחס אליו…
בדיוק מה שאני חושב, וכהוכחה, וטענה לכל מי שטוען בפורום ומחוץ (מוקדש לבארסה מניה שאני מאשים את טל שנכנסתי אליהם אתמול בלילה לדף) שאנחנו קשים מידי עם צאבי
מישהו שמע שריקות בוז לצאבי אחרי שהשופט שרק לסיום? בצדק, טוב שלא שרקו, אבל בוא נהיה אמיתים אם זה היה קומאן ואלורדה או כל מאמן אחר שיורד מהמגרש אחרי שהוא חטף מניטה, שאין לו את החסינות בתור “אגדת מועדון” את שריקות הבוז היו שומעים עד למדריד.
והנה פפ היום מאשש את הטענה שלנו בנוגע ללחץ בברצלונה:
פפ גווארדיולה במסיבת העיתונאים של סיטי: ״אנחנו לא יכולים להשוות את הלחץ שיש בספרד לאנגליה. מהניסיון שלי, בספרד זה פי 1000 יותר קשה. 6 מסיבות עיתונאים בשבוע, כמה משחקים, וכל הלחץ עלייך. הלחץ ספציפית בברצלונה, אי אפשר להשוות אותו לשום דבר אחר״.
אבל גם אם אני יסכים איתו. צאבי הוא אחרון שיכול להתלונן על לחץ וציפיות… איך ראוליטו כתב? האחרון אבל האחרון שיכול להתבכיין על לחץ מהסביבה
אף מאמן אחר עם רקורד כמו שלו לא היה מקבל כזה יחס חיובי מהאוהדים והסביבה. אתם יכולים לשאול את קומאן למשל, שתקפו את האוטו שלו שהוא היה בתוכו ,בשעה שהוא עזב את הקמאפ נואו ולקומאן היה פי 100 נסיבות מקילות לכישלון שלו מאשר לצאבי. תשאלו גם ואלורדה מה הוא חטף והרקורד של ואלורדה אם כל העצבים שלי עליו היה פי עשר יותר טוב משל צאבי… ואחרי זה כל מאמן שלא קוראים לו פפ, איך תקפו אותו על כל משפט במסיבת העיתונאים שהוא אמר . ביחס אליהם צאבי קיבל הכי קל מכולם. (תבדקו את מסיבת העיתונאים לפני הסופר קופה האחרון שצאבי אמר שלא אכפת לו לנצח 1-0 אם הוא יזכה בסופר קופה ובוא תגידו לי לאיזה מאמן אחר שהיה אומר משפט כזה בברצלונה היו "מעבירים את הדף ולא מורידים עליו טונה של מים צוננים על זה, שוב תשאלו את קומאן מה עשו לו שהוא אמר משפטים דומים)
שאני מדבר על רקורד כמו של ברצלונה עם צאבי תסתכלו בטבלה ותבינו שאנחנו בסכנה ממשית לשחק בליגה האירופאית שנה הבאה… אז איזה מאמן אחר שהיה עוזב כך כל האוהדים היו מרחמים עליו כל כך?
כל מאמן שלא קוראים לו צאבי מזמן היה על גריל עם הרקורד שלו. אז תסלחו לי אני לא “קונה” את זה.
יש לחץ? ברור, יש תקשורת חרא ברור, אבל מי שלא יכול לעמוד בזה שלא יקח עליו את האחריות. צאבי לא היה שחקן בברצלונה, הוא לא מכיר? הוא הכיר הכל ונכנס לזה.
הוא צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו למה הוא לא הסכים לצבור ניסיון לפני שהוא נכנס לתפקיד הזה.
שהיה ברור אין לי שמחה לאיד וזה עצוב לי איך שזה הסתיים, לצערי, זה לא הפתיע אותי אבל רציתי בכל כוחי, שאני יאכל את הכובע והפרויקט של צאבי יצליח. תאמינו לי שלא הינ מישהו אחד (טוב חוץ מליאור) שיותר היה שמח ממני במקרה הזה, זה עצוב. אבל צריך ללמוד מזה. גם ברצלונה וגם צאבי.
לא סתם פירלו למפארד וצאבי נכשלו בתוך מאמנים זה לא צירופי מקרים או מזל רע.
סתם שאלה לאוהדי ריאל מדריד. יכול להיות שאני טועה, אז אני מאוד מתעניין, אצלכם זה שונה? אין לחץ וציפיות? אין תקשורת שנכנסת לורידים? זה באמת משהו שמאפיין רק את קטלוניה?
ברור שיש, תשאל את קפלו שזרקו אותו כמו סמרטוט אחרי אליפות פעמיים. בגלל זה כשלא הולך, אין כסף, יש קצת פחות מזל עם רכש וכו׳ - גם אצלנו יש קרוסלת מאמנים. זה כמובן היה נכון בשלהי הקדנציה הראשונה של פלורנטינו ועד הגעת מוריניו בתחילת הקדנציה השניה, אבל גם אחרי העזיבה הראשונה של אנצ׳לוטי עד זידאן (בניטז), וגם אחרי העזיבה הראשונה של זידאן (לופטגי-סולרי-זידאן בעונה אחת).
אם להוציא את קבוצות הנפט והפלסטיק שפפ מאמן אחת מהם (מפתיע שאצלו בקבוצת השייחים והנפט אין לחץ), אני די בטוח שאם אני ישאל את השאלה הזו לכל אוהד של קבוצה בכירה בעולם התשובה תהיה זהה וזה תשובה חיובית.
דרך אגב, אני זוכר מה עשו לפפ בגרמניה כי הוא לא הביא להם טראבל… זה שקוף ואני לחלוטין מבין אותו שהוא רוצה ל"הגן" על צאבי.
ממש לא מסכים. ההנהלה של באיירן התמוגגה מפפ ורצתה שהוא ימשיך, הוא בחר לעזוב. בבאיירן יש לחץ מסוג אחר כשאתה לא מוביל בבטחה את הליגה, כי זה המינימום המצופה מכל מאמן, אבל גם יש את הכלים כדי לעשות את זה כמעט תמיד. ברור שבליברפול אין שום דבר דומה בהקשרי ״תוצאות עכשיו״, אפילו לא ביונייטד כפי שאפשר לראות עם טן האח וגם סולשיאר שקיבלו קרדיט די ממושך יחסית לתוצאות. יונייטד היא אולי היחידה שאפשר להשוות (וצ׳לסי, אבל זה כבר פשוט הנהלה מזעזעת). כל יתר האנגליות לא בסקאלה, וגם לא האיטלקיות ופס״ז.
גם אני יסכים, אז מה צאבי לא הכיר את זה לפני שהוא נכנס לתפקיד? למה הוא סירב שלאפורטה ביקש ממנו להיות מאמן של ברצלונה ב?
זה עוד יותר מראה שאני צודק שזה היה טעות איומה שלו שהוא לא הסכים לצבור ניסיון לפני.
אני עשיתי לעצמי רשימה של מאמנים שהם שחקני עבר שהצליחו וכאלה שנכשלו. מישהו זוכר מקרה ששחקן עבר קיבל ישר קידום למאמן של קבוצה כמו ברצלונה או ריאל מדריד וזה הסתיים בהצלחה?
כל המאמנים שהיו שחקני עבר גדולים שאני זוכר שהצליחו בסופו של דבר הם התחילו בקבוצות נוער או קבוצות פחות בכירות.
הסביבה של בארסה כן קשוחה ורעילה, וזה בא לידי ביטוי ביחס של האוהדים ברשתות ללאמין יאמאל עם ההחמצות מול בילבאו. רבאק, זה ילד בן 16 שגדל במועדון שגם ככה היה הכי טוב במגרש.
מנגד, צ’אבי קיבל יחס מדהים, השאלה למה הוא ציפה? אם הוא ציפה להיות מוגן מביקורת לנצח זה לא יקרה לו בשום מקום תחרותי. עד לפני חודש חודשיים לא עלו כמעט קולות נגדו, שלא לדבר על האליפות הלא ממש מבריקה מהעונה שעברה.
הרכש שצ’אבי קיבל הסתכם ב200 מיליון פלוס השאלות. זה שהוא לא קיבל את זובימנדי וברנרדו סילבה לא אומר שלא היה לו המון כלים בסגל. אני אומנם לנצח אעריך את צ’אבי השחקן והאדם שתמיד יהיה אגדה עבורי, אבל כמאמן הוא בעיקר מצטייר כילד שכועס כשמעירים לו או כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה. אימון לא מתאים לטמפרמנט של כולם.
זה בהכרח קשור לתקשורת? לדעתי זה יותר קשור לזה שריאל וברצלונה הם מועדונים פוליטיים עם נשיא שנבחר בבחירות וזה מביא איתו ביחד את כל החרא שיש בפוליטיקה.
ובקטע הזה נראה לי שצ׳אבי היה עטוף טוב טוב,בטח יותר ממאמנים קודמים.
לנשיא של ריאל או ברצלונה יש בחירות על הראש,לבעלים באנגליה לא,הם יכולים ללכת עם המאמן נגד דעת הקהל ולהמשיך לנהל את המועדון.
לראייה-לפלורנטינו אין מתחרים-הוא כרגע יותר כמו בעלים מאשר כמו נשיא,לכן הוא הייתה לו הפריבילגיה להשאיר את אנצלוטי אחרי עונה גרועה כמו עונה שעברה.
מרטינו עם 40 ניצחונות, 11 תוצאות תיקו ו-8 הפסדים ב-59 משחקים (68% ניצחונות ו-14% הפסדים). ברצלונה כבשה תחתיו 148 שערים וספגה 48 (2.5 שערי זכות למשחק ו-0.81 שערי חובה).
וואלורדה עם 97 ניצחונות, 32 תוצאות תיקו ו-16 הפסדים ב-145 משחקים (67% ניצחונות ו-11% הפסדים). ברצלונה כבשה תחתיו 339 שערים וספגה 128 (2.34 שערי זכות למשחק ו-0.88 שערי חובה).
סטיין עם 16 ניצחונות, 4 תוצאות תיקון ו-5 הפסדים ב-25 משחקים (64% ניצחונות ו-20% הפסדים). ברצלונה כבשה תחתיו 50 שערים וספגה 27 (2 שערי זכות למשחק ו-1.08 שערי חובה).
קומאן עם 39 ניצחונות, 12 תוצאות תיקו ו-16 הפסדים ב-67 משחקים (58% ניצחונות ו-24% הפסדים). ברצלונה כבשה תחתיו 138 שערים וספגה 75 (2.06 שערי זכות ו-1.12 שערי חובה).
צ’אבי עם 75 ניצחונות, 21 תוצאות תיקו ו-26 הפסדים ב-122 משחקים (61% ניצחונות ו-21% הפסדים). ברצלונה כבשה תחתיו 233 שערים וספגה 92 (1.91 שערי זכות ו-0.75 שערי חובה)
ברצלונה של צ’אבי היא הקבוצה שכבשה הכי מעט, וחוץ מזו של קומאן היא גם ניצחה הכי מעט והפסידה הכי הרבה. ברור שבניגוד לכל השאר, לצ’אבי אין את מסי - אבל כל הרשימה פה היא רשימה של אנשי מקצוע דרג ז’. אם אתה לא מסוגל להיות פחות גרוע מהם, אז מה אתה בוכה?
וזה לא רק הסכום של 200 מיליון. זה שחקנים שהוא התעקש עליהם!! הוא יכל להסתפק בכריסטנסן, דמבלה ואובמיאנג ולבקש את זובימנדי וברנרדו סילבה במקום ראפיניה, לבנדובסקי וקונדה. אבל הוא לא היה מוכן לשמוע. הוא בחר גרוע, ואז הוא מאשים את כל העולם שאין לנו תקציב של צ’לסי.
טיטו ביקש בלם מסכן וקיבל את סונג, מרטינו קיבל את ניימאר ונשאר בלי חלוץ, קומאן ביקש שחקני כדורגל וקיבל את ממפיס דפאי במקום. סטיין קיבל את ברייתווייט. פאקינג ברייתוויט!!
הייתי שמח לראות את צ’אבי הולך כבר מחר. יש לו אופי של בכיין מסריח, שלא יצא לי להיחשף אליו כשחקן. לא מסוגל לראות את הפרצוף שלו כרגע.