אני רוצה לחלק את ההודעה הזו לשני חלקים: צ׳אבי ומה שאחריו.
לגבי צ׳אבי, אני רוצה להגיד שיש לי המון המון הערכה אליו.
למרות שיש פה לא מעט הודעות מתלהמות, האיש לקח אחריות לכל אורך הדרך שלו כמאמן בקבוצה. מעולם לא הטיל את האשמה על השחקנים, מעולם לא התיימר להתעלם ממצב הקבוצה גם כשכן דיבר על שופטים או על התקשורת.
המאמן שהיה פה לפניו, צריך להזכיר, היה עסוק בלשלוח עקיצות והערות ותירוצים לכל הכיוונים, כולם היו אשמים חוץ ממנו. הוא ושני קודמיו נאחזו בקרנות המזבח ולא הרהרו אפילו באפשרות של להגיש את התפטרותם לאור היכולת המזעזעת של הקבוצה (במקרה של הצנון רוב הזמן היכולת הייתה טובה, כי - מסי, אבל באלופות הושפלנו שוב ושוב).
צ׳אבי לא זרק את האשמה על השחקנים גם כשהם לא פוגעים כבר חודשים ועם ירידה קשה ביכולת. תמיד אמר שישאר רק עם תוצאות טובות, ועכשיו שם את המפתחות ולא חיכה למכתב פיטורין ופיצויים שמנים.
הוא גם ויתר על הרבה כסף בשביל להגיע אלינו וגם מוותר עכשיו על הרבה כסף בעזיבה שלו. גבר.
אז כן, הוא לא הצליח להביא את רמת הכדורגל שהוא היה רוצה או שאנחנו היינו רוצים. בהתחשב בזה שיש פה אמירה שחוזרת על עצמה - שכל מאמן שירצה להגיע אלינו צריך לעבור הסתכלות פסיכולוגית מקיפה, ובהתחשב בזה שהמצב הזה לא היה כל כך שונה לפני שלוש שנים כשהוא הגיע, אני לא מבין מה הטענות כלפיו במישור האישי.
אני מאוכזב מהיכולת ומהתוצאות (לא ברמת הנקודות אלא ברמת הכדורגל), אבל לצ׳אבי המאמן אין לי שמץ תלונה.
ולגבי היום שאחרי צ׳אבי?
רמת הציפיות שלי מהקבוצה ירדה פלאים. אני כבר לא מצפה לסגנון קרוייפיסטי, לא נדבק לקישור ברסאי ששולט במגרש ולא מבקש טיקי-טאקה. בעניי היום אלו מותרות שהמועדון במצבו הנוכחי יכול רק לחלום עליהן.
אז מה כן? כדורגל התקפי, תוסס וחסר יומרות. אפילו את הכדורגל של לוצ׳ו הייתי לוקח עכשיו בשתי ידיים. מאמן שיודע להעמיד הגנה, לחשוב על התקפה ויש לו רעיונות ברורים על איך להגיע עם הכדור לשער.
הכדורגל שלנו יותר מדי תלוי בכל ה - 11 הפותחים שלנו. אי-אפשר לקבל את זה שכל חיסור בקישור או בהתקפה ואנחנו נהיים אימפוטנטיים לחלוטין. לא ייתכן שכאשר רק אחד מבין פדרי \ גונדו \ פרנקי לא משחק וכבר אנחנו נרמסים או לפחות נראים ממש ממש רע.
לא רואה כרגע מאמן בקאליבר של פפ שמגיע לפה, ובכנות, לא חושב שיש בכלל מאמן בקאליבר הזה כרגע.
לא מכיר את הקבוצות של ג׳זארדו, אבל מי שכן - הוא באמת משחק טיקי-טאקה בליגות בכירות מול קבוצות מאומנות עם כושר גופני גבוה ובונקרים לתפארת כמו שהוא יפגוש אם יבוא לאמן אצלנו?
בא לי לרדת מהעץ.
בא לי לראות ספירנטים באגף, דאבל פסים בין המגן והקיצוני, קצת משולשים בקישור והגנה מסודרת.
באמת שאין לי טענות וממש נהניתי בתקופת רייקארד. אם הוא היה מגיע אחרי פפ היו שוחטים אותו שבוע אחרי שבוע. עם או בלי הגאושו. אבל היה לו המזל להגיע לפני פפ, ולנו המזל ליהנות מקבוצת כדורגל תוססת ומלהיבה.
תביאו. תביאו לי עכשיו מאמן שידע מה לעשות עם השחקנים שיש לנו - הם לא נפולות ונמושות, הם פשוט לא מוצאים את עצמם.