וואלה, אני לא מכיר אף אחד פנוי בשוק. זו העמדה הכי בעייתית שיש באירופה. כל כך בעייתית שמגיעים בינוניים פלוס כמו פוית נשמעים כמו פרוספקט טוב.
כל תקופה יש מחסור כלשהו.
וואלה, אני לא מכיר אף אחד פנוי בשוק. זו העמדה הכי בעייתית שיש באירופה. כל כך בעייתית שמגיעים בינוניים פלוס כמו פוית נשמעים כמו פרוספקט טוב.
כל תקופה יש מחסור כלשהו.
אז למה את אלונסו? יש סיכוי שהוא יוכל לאכלס את הצד הימני כמו אדריאנו רגלי חרסינה? כי אם לא, אשכרה הבאנו בלם בגיל של אלבה שיתחרה איתו על מי עיקח יותר דקות לבאלדה.
לא רואה כמה אלונסו טוב יותר מאלבה ובטח שלא בפער. בזבוז לטעמי
פשוט מאוד אף אחד לא רוצה את אלבה. יושב על משכורת של 11 מיליון נטו, והשחקן הכי גרוע על המגרש רוב הפעמים. ניסו להיפטר ממנו בדקה ה90, לא הצליח. ינסו להיפטר ממנו בקיץ הבא שוב פעם.
כמה קלאס אה? הוא חלק מהבית זונות שפתח ברטומאו, מציעים לך משכורת 9m אתה תגיד לא אחי, 3m זה יותר הגיוני? מה הוא אשם על המשכורת השערוריתית שנתן לו ברטומאו? בסך הכל אף פעם לא נתנו לו תחרות ועד שיש את המעבר הזה לדור הצעיר עם חפיפה של אחד שמכיר טוב את המשבצת אומרים לו תתחפף…
יכלו לדבר איתו מראש. להגיד לו צ’מע י’אח, המשכורת שלך שמנה בשביל המצב של בארסה או שתוריד או שנוותר עליך. מה עשו? חיכו לבדוק אם באלדה בשל, חיכו לראות אם מסתדרים עם המחליף אלונסו ויאללה בכיטה בדקה ה 90. אם זה נכון זה גועל נפש ואלבה לגמרי צודק בעניין.
למה כשהשחקן חושב על הכיס שלו ולא על המועדון הוא גיבור, אבל כשהמועדון חושב על האינטרס שלו ולא על השחקן הוא הנבל?
השאלה היא מה הדרך.
מצופה ממועדון שיתייחס אחרת לשחקן שנתן כל-כך הרבה גם אם הוא מקבל יותר מדי.
הדרך לנסות להעיף אותו בדקה ה90 לאינטר (או כל יעד אחר) היא לא מכובדת.
לא סותר את זה שגם מצופה משחקן שמועדון נתן לו הרבה שיחזיר נאמנות למועדון.
כי כשיש חוזה השחקן והקבוצה אמורים לעמוד בחוזה, כששחקן חושב על עצמו הוא דורש לכבד את החוזה, כשהמועדון חושב על האינטרסים שלו הוא פועל כדי לא לעמוד בחוזה חתום.
אלבה לא מסכן ולא איזה קורבן. אפשר לחשוב שהוא הראשון שמועדון מנסה למכור או להשאיל בדקה 90 . המשכורת שלו יותר מידי גבוהה וכל מי שבאמת מסתכל עליו בשנתיים שלוש האחרונות מגלה שחקן שמזלזל ולא מספק באמת את התמורה. הוא הרבה זמן משחק בתור “טפלון” וחבר בקלאב דה אמיגוס אז עד היום המועדון והמאמנים לא התיחסו לזה. עד שהגיע צאבי.
קחו את אלבה, תעברו למועדנים כמו ריאל סיטי ליברפול באיירן מינכן ותגידו לי אם אלבה הנוכחי הוא שחקן סגל בקבוצות האלו. ויותר מזה , אם המועדונים האלו היו משלמים לו אפילו חצי ממה שהוא מקבל.
מספיק לחפש כל לרחם כל הזמן על השחקנים האלו. הם לא מסכנים או אומללים, כמעט כולם מקבלים הרבה יותר כסף ממה שמגיע להם. עוד מעט יפתחו לי פה מגבית וישלחו לאלבה כסף שיסגור את החודש.
השחקנים היחידים שבאמת עשו להם עוול הקיץ הזה זה דסט ובמיוחד דה יונג.
כן, אבל…
שחקנים תחת חוזה מחדשים את החוזה גם כשהם רחוקים מאוד מסוף החוזה הנוכחי. הם דורשים, ובצדק, שדרוג בחוזה בהתאם למעמד המקצועי שלהם בקבוצה, והקבוצה רוצה לתגמל ולשמור אותם לטווח שנים רחוק יותר - שוב, בהתאם לתרומה המקצועית שלהם.
זה קצת שומט את השטיח מתחת לטענה
ככשחקן חושב על עצמו הוא שואף לשפר את החוזה או לעזוב בחינם. “כיבוד החוזה” הוא עניין חוקי נתון ולא מהווה להוכחה ששחקן “חושב על עצמו”.
אני לא זוכר בן כמה אלבה יהיה בתום החוזה, אבל הוא יהיה הרחק הרחק מעבר לגיל שבו הוא יהיה כדורגלן שיכול לתרום לקבוצת צמרת כמו ברצלונה.
כשהוא בא לחדש חוזה וביקש חוזה לכל כך הרבה שנים קדימה אני בטוח שהוא חשב על עצמו ולא על המועדון.
ג.נ. אין לי בעיה עם זה שאלבה חשב על עצמו, יש לי בעיה עם הצוות המקצועי שנתן לו (ולפיקה) חוזה כל כך מופרך.
דסט לא לרמה.
אחרי שתי עונות, מתוכן חצי עונה ועוד קדם עונה עם צ’אבי, הוא לא הוכיח שהוא יכול לקחת את המקום של רוברטו הבינוני בהרכב, וזה אומר הרבה מאוד.
עם הגישה של צ’אבי לשימוש רב במערך שלושת הבלמים, ההיררכיה למגן הימני תהיה כנראה כזו:
בהתחשב שביירין הרבה יותר זול מדסט, ובהתחשב שעל דסט אולי נצליח לעשות עוד 20M בהמשך, העדיפו להעיף את דסט ולהביא במקומו מחליף זול (במקרה זה נסגר על ביירין - שכמו דסט כנראה ישחק “פעם באף-פעם”).
ממה שהבנתי הודיעו לדסט שהוא לא בתוכניות כבר באיזור הזמן של החזרה מארה"ב, אולי אפילו לפני. איפה פה העוול שעשו לו? לרצות למכור שחקן זה עוול? למה? אנחנו לא בשוק חופשי?
לא דיברתי על הרמה המקצועית שלו אלא על הצורה שהתיחסו אליו ודרך אגב אני מבטיח לך מבחינה מקצועית שהוא יותר טוב מביירין…
לא , פשוט יום אחד צאבי החליט שהוא מחוץ לסגל וזהו. זה מה שאני הבנתי. רק להזכירך יוסי אתה היית מאלו שאמרו לי שצריך לוותר על אלבס כי “דסט השתפר תחת צאבי” אז מאיפה הבנת שאמרו לו שהוא לא בתוכניות?
הויתור על אלבס נראה היום יותר הזוי. משכורת נמוכה מוטביציה עד השמים והיה נותן לנו פלסטר עד ינואר. עדיין חושבים שזה היה החלטה חכמה לשחרר אותו?
אתם נופלים לנראטיב שאוהדי ריאל שוטפים לכם איתו את המוח: לברצלונה אסור לנסות להפטר משחקנים ואם הקבוצה רוצה למכור שחקן היא צריכה לעשות את זה בעדינות רבה והתייפיפות נפש ולראות שהשחקן מסכים ולעשות לו גם קצת קוצי מוצי ולוודא שהוא לא נפגע מעצם הרעיון המחלחל שלא רוצים אותו במועדון.
בחיי שהחלקתם על כל השכל.
זה חלון העברות וקבוצות ניסו, מנסות וינסו להפטר משחקנים שהן לא רוצות בהם תוך מקסום רווחים על השחקן. אחרי הכל קבוצות משלמות הרבה מאוד כסף לקבוצות אחרות בשביל לקבל אליהן שחקנים, וזה בלי שום קשר למשכורת שהשחקן עצמו הולך לקבל. לקבוצות תמיד יהיה אינטרס לשחרר שחקן לא נחוץ במכירה. זה הגיוני ובריא וככה זה צריך להיות.
ומי שלא נוח לו לראות לחץ בתקשורת על שחקנים בשביל שיסכימו לעזוב אז שלא יקרא עיתונים. השחקנים יודעים טוב מאוד כמה הקבוצות שהם משחקים בהן שמו על השולחן בשביל שזה יקרה. זה לא מתנה ולא פריבילגיה, זה כרטיס שחקן. כל עוד שוק השחקנים ימשיך להתנהל עם כרטיס שחקן שנמכר מקבוצה אחת לאחרת אנחנו נמשיך לראות את ההתנהלות הזו.
מי זה אתם? תגדיר מי. רק תזכור יש מפגש בקרוב. אני יבוא עם מזרק חיסון.
גם אני חשבתי שדסט השתפר תחת צ’אבי, אבל בסיום העונה ולפני היציאה למסע הקדם הכנה התחילו קולות שאומרים שצ’אבי לא מאוד מעוניין בדסט ושהוא על המדף.
לדעתי האישית דסט לא שכנע שהוא טוב מרוברטו, ואחרי החידוש של רוברטו בעיסקה זולה החליטו להפרד מההולנדי.
השאלה מי כמעט שלא ישחק: דסט, ביירין או אלבס איננה רלוונטית. בגלל זה הרמה של ביירין לא מהווה פונקציה. לצערי (מקיא בפה) המעמד של ביירין הוא כמו של בואטנג. פלסטר שלישי שישחק פעם באף-פעם. בשביל התפקיד הזה אין צורך לשפוך על דסט משכורת גבוהה.
זה לא משנה בסופו של דבר מה אנחנו חושבים על ההולנדי. מה שמשנה זה שצ’אבי בחר כנראה במערך שלושת הבלמים כתכנית משחק עיקרית ומזה נגזרות החלטות על טיב הסגל.
לגבי אלבס, אתה צודק במאה אחוז. היה מטומטם לשחרר אותו ואני לא מבין למה עשו את זה.
מדברים כאן על שחקנים כמו אלבה, ברייטווויט(או איך שהוא נקרא) ודה-יונג שמבקשים לקבל את המגיע להם ולא חידוש חוזה.
אני אישית אף פעם לא יצאתי נגד בייל, גם לא נגד מריאנו שמבקש לקבל כל יורו שחתמו איתו עליו, מבחינה מקצועית הוא לא לרמה ולא אמור לראות דקת משחק, אבל יש לו כל הזכות לקבל כל יורו ולא לעזוב אם לא רוצה.
אבל גם במקרה שאתה ציינת המועדון יכול לסרב, להסביר לשחקן שהם לא יחדשו ואם לא מתאים לו שיביא הצעה מקבוצה אחרת שתפצה את הקבוצה ותתן לו את החוזה שהוא רוצה, כמו ריאל עם קאסמירו או מאנה עם ליברפול, בברצלונה באים לשחקנים ואומרים להם תורידו שכר או נבזה אתכם, שיבואו לשחקן ויסבירו לו שכבר לא מתאים למועדון להחזיק אותו ישלמו פיצוי וישחררו אותו.
למרות שכבר ענית בעצמך פיסקה אחרי אני גם ארשום את דעתי, לפני חתימת חוזה שכל אחד יבקש מה שהוא רוצה, אם צד אחד לא מסכים שלא יחתום, הבעיות אחרי חתימת החוזה.
אני בכלל לא בטוח שלאלבה יש משכורת עצומה כמו שחושבים.
אולי הייתה לו בעבר, אבל לא עכשיו.
בשנה שעברה דיברו על קיצוצים של כל הקפטנים, וגם שחקנים נוספים. פיקה, אלבה ובוסקטס קיצצו או דחו,.
השנה המועדון רדף אחרי פיקה , בוסקטס ודה יונג כדי שיקצצו או יידחו שוב. אפילו לכלכו קצת על טר שטאגן.
אף אחד לא דיבר על אלבה. לדעתי הוא כבר קיצץ יפה בקיץ הקודם, והוא כבר לא נטל כלכלי.
ספורטיבית אני מקווה שהוא ייראה לצ’אבי שהוא שווה מקום בקבוצה. זה לא יעזור לו לקבל את הכבוד מכם, אני בטוח שהוא ישחק מספיק כדי שתמשיכו לרדת עליו.
סביר להניח שגאבי ובאלדה יעלו רשמית לבוגרת בינואר. לא ברור למה אינאקי עם מס’ של בארסה ב.
כדי שהמשכורת שלו לא תיחשב בתקרת השכר של הקבוצה הראשונה אלא בבארסה ב’. בדומה לגאבי.