לה ליגה כוללים בסגלים גם שחקני מילואים שלקחו חלק בקבוצה הבוגרת. בעמוד הזה אפשר באמת לראות מי נכנס לקבוצה הבוגרת ומי לא.
אני חושב שהכלל הוא פשוט - שחקנים עם מספרים עד 25 שייכים לקבוצה הראשונה, מעל זה - לא.
באתר מופיעים גם שחקני בארסה ב’, כמו באלדה.
אני לא יודע אם קראת למה גאבי עדיין לא חידש חוזה. הסיבה שלא רצו להעמיס את המשכורת החדשה שלו על הקבוצה הראשונה. למרות שהוא מופיע באתר של הליגה, הוא עדיין עם מספר 30 ושייך לבארסה ב’. כך היה גם בשנה שעברה.
הלינק לוקח אותי לעמוד ההעברות. לא ניתן לראות מי הם שחקני המילואים.
צודק, מי שמופיע ברשימת ההעברות נחשב שחקן בוגרים. לא יופיע שם עדיין גאבי. הוא כן יופיע שם בינואר כשיעבור לקבוצה הבוגרת.
אני חושב שזה המקום הנכון לשים את זה:
https://twitter.com/BarcaTimes/status/1566770445734608897
טר שטגן עצר 12 מתוך 13 בעיטות לעשר .
אם זה ימשיך כך, טר שטגן הוא “הרכש” הכי חשוב שלנו הקיץ.
ולחדשות הרעות. בפעם האחרונה שכבשנו מבעיטה חופשית זה היה ב2021 ומסי כבש. מאז הרבה מים עברו בירקון.
ידעתי שתהיה צניחה בתחום הזה לא ידעתי עד כמה. השנה זה נראה גרוע מתמיד. ראיתי בכל מיני היליטס על מרקוס אלונסו שהוא כבש כמה שערי גולאסו בבעיטות חופשיות בצלסי . אולי צריך לתת לו הזדמנות. ראפיניה נכנס טוב לעונה אבל נראה שהוא יותר מעוניין להוריד ציפורים בבעיטות חופשיות מאשר לכבוש… ועל הקרנות שלו אני לא רוצה לדבר… זה בסדר . לא כל אחד מושלם.
מישהו אחר צריך לבעוט את החופשיות, לא ראפיניה.
לבנדובסקי לא מצטיין בתחום הזה במקרה?
אגב, סקרן אותי, ובדקתי כמה שערים נכבשו מבעיטות חופשיות ישירות בשנה שעברה כולה בלה ליגה, כל הקבוצות ביחד.
בחיים לא תנחש כמה.
9 בלבד. ב 380 משחקים.
הקבוצות לא צריכות לפחד לעשות עבירות ליד הרחבה, הסיכוי שזה יהפוך לגול די קטן.
בליגה האנגלית לשם השוואה נכבשו 19 שערים.
בגרמנית 16.
בארסה מאניה מפרסמים שצ’אבי אשכרה צפה בקלטות של ג’ורדי אלבה במשחק האחרון או משהו והגיע למסקנה שהוא מחרבן הגנתית. הלם. תדהמה.
זה מחזק את מה שטענתי בשנה שעברה (קצת מרים לעצמי) שזה שצ’אבי המשיך לעלות עם פיקה ואלבה בעונה שעברה, היא בעיקר בגלל שלא היו לו הרבה ברירות אחרות, ואולי גם כי היה לחץ קודם כל לייצב את הקבוצה, ואז להתחיל לעשות ניסויים.
ראית את הסרט טריינספוטינג?
על העטיפה כתוב “ג’ורדי אלבה” אבל זה קלטות פורנו.
היתרונות - מחליף לבוסקטס, אפשרות לנסות סוף סוף את פרנקי בעמדה הזו, אפשרות להביא שחקן נוסף (בהינתן כסף והגבלת שכר) בעמדה אחרת בקישור.
החסרונות - לא יודע אם פרנקי מסוגל להחזיק את הקישור האחורי לבד (ואז או שנחטוף, או שחובה עוד קשר הגנתי לצידו, מה שיסרס משמעותית את ההתקפה), וזה גם אומר שגאבי ימשיך לפתוח בחלק הקצת יותר קדמי של הקישור.
@Aimarito הבמה שלך.
זה לא בדיוק להחזיק את הקישור האחורי לבד. גם גאבי וגם פדרי עושים המון הגנה. הוא גם לא יצטרך לעזור למגנים כי גם דמבלה וגם ראפיניה יורדים למטה.
זאת שאלה של תיאום בין השחקנים ותיאום ציפיות איתנו האוהדים. העתק של בוסקטס הוא לא יהיה, נצטרך להתרגל לזה. אין לו את היכולת לשחק בנגיעה ואין לו את ראית המשחק המושלמת של בוסקטס. אבל יש לו יתרונות שאין לבוסקטס כמו מהירות וכידרור.
אני בטוח שהוא יצליח אם הוא יישאר בבארסה בשנה הבאה ובוסקטס יילך. אבל אני לא בטוח שבוסקטס יילך ולא בטוח שפרנקי יישאר (בגלל השכר).
בוסקטס כבר אמר שזו העונה האחרונה שלו
אז מה אם הוא אמר? פיקה אמר שאם יהיה שחקן ספסל הוא יפרוש. אומטיטי אמר שהברך שלו מצוינת. צ’אבי אמר שרוברטו לא פצוע. ברייטוויט אמר שהוא לא יילך וילחם על הדקות.
אז אמר.
יכול גם להאריך חוזה לעוד שנה אם בארסה תתחנן.
בבקשה אל תשווה אותו לאומטיטי ובריטויט.
לפי מה שהבנתי זה חלק מהסיבה שהוא לא הסכים לקצץ בשכר, בגלל שזו השנה האחרונה שלו. אני גם חושב שהוא מבין שהגיע הזמן לעזוב. אני מצד אחד מבין את ומצד שני פוחד מהיום הזה.
אני לא משווה, הבאתי דוגמאות ששחקנים אמרו א’ ועשו ב’.
גם בוסקטס יכול.
הכל יכול להשתנות עד הקיץ הבא, ובלי קשר כדאי לנו מאוד שפרנקי ישחק בעמדה הזאת כשבוסקטס לא זמין או נח.
אין לי הרבה מה להגיד. אני יודע שעד כה פרנקי הראה שהוא מתקשה להתנהל לבד בחלק האחורי של הקישור, קל מאוד לבודד אותו וכל ההחלטות שלו מאוד איטיות. הוא יוצר טוב כשהוא ליד קשר נוסף עם נוכחות פיזית.
יש לציין שאני שמח שעולה קונספט כלשהו שמציג את ההכרה בכך שבוסקטס עוזב. אי אפשר להתלות בו יותר, אי אפשר להסתמך על האגדה בת ה 32 הזאת. בין אם זה ניקו או פרנקי זה היה צריך לקרות, ואם פרנקי באמת רוצה את העמדה הוא חייב לשפר המון אספקטים כדי להיות קשר אחורי במערך של 4-3-3, כשהוא זה שדוחף את הקבוצה קדימה ושומר על מומנטום.
מקווה לראות שיפור בתגובה ומהירות ההחלטות שלו כשהכדור אצלו, ושיפור בכיסוי שלו הגנתית.
סרטון נהדר שמראה את הסגולות של פדרי וגם את המגבלות היחסיות שלו. מה שכן, חשוב לזכור ששחקני קישור בסגנון של פדרי נוטים להשתבח עם השנים והניסיון נוטה לתת להם תוספת משמעותית לאיכות הקיימת בניגוד לקשרי בוקס טו בוקס, מגינים או ווינגרים שנוטים לדעוך בצורה לא מחמיאה ברגע שהשיא הפיזי שלהם מאחוריהם.
צ’אבי מחפש את ההרכב המושלם שישחק את המשחק המנצח. היריבה היא ניצב. כשלא הולך לו הוא מנסה להחליף שחקנים.
פפ בבארסה חיפש את הסגל המושלם שישחק את המשחק המושלם. הוא למד באדיקות את היריבה וכשלא הלך לו הוא ניסה להגביר את השחקנים
עברתי על הדיון קצת, כי עבר זמן מאז שהייתה בו הודעה כלשהי. אני אשמח לסמן הודעות שלא עברו את מבחן הזמן (כולל שלי אם אני זוכר נכון), אבל אני כמעט תמיד ממליץ על הערוץ הזה שנותן אחלה סקירות על שחקנים.
הסרטון הבא מסביר מה טוב בגאבי, למה הגיוני שליאור לא יאהב אותו, וכמה הוא בכלל לא קרוב או רלוונטי להשוואה לקשרים כמו צ’אבי אינייסטה, ודווקא נאמר שהוא יותר מזכיר את לואיס אנריקה השחקן (@Mendieta אשמח לשמוע את דעתך בעיניין).
הוא לא הקשר שיודע לנהל משחק, אחוז המסירות שלו גבוה ברובן הן מסירות לאחור, חזק בעיקר בקרוסים בשמאל, דירבל סביר, תרומה הגנתית סך הכל נאה ומעבר למספרים יש הרבה אנרגיה מצידו, ויכולת לקרוא שטחים בצורה מצויינת. עם כל המתואר לעיל, יש פה עיניין אחר שאצל הרבה שחקנים מהווה אבן דרך אל עבר קריירה ענקית ביחס למצב שלהם- ניצול הזדמנויות.
לברצלונה אין מישהו מתאים לכנף שמאל. לא פראן, לא פאטי (לצערי), לא ראפיניה ולא דמבלה. מי שקיבל את המושכות לעמדה בקטע לא צפוי הוא גאבי עם תפקוד שהוא בין FALSE WING לחצי כנף (MEZZALA) ומחזיר עם קבלות. הבן עשרה הזה מציל בגדול את העונה של צ’אבי עם טקטיקה חלופית שאף אחד לא חשב שהוא יגיע אליה. בכל תסריט אפשרי וכל הרכב אותו צ’אבי ניסה עד לא מזמן צ’אבי ניסה לשחק עם שני ווינגרים, מיצה את אפשרות פראן טורס, או משחק עם ראפיניה ודמבלה יחד ועוד לפעמים מנסה לראות אם הישועה תגיע ממספר עשר שלנו, אבל דווקא הקשר הזה, המחוספס, עם מספר שערים ויצירת מצבים נמוך יחסית, או יכולת דריבל “סבירה” הוא זה שבסוף עוזר לצ’אבי לבנות אונסה שהוא יכול לסמוך עליו, ובמקביל נותן לבאלדה לפרוח.
אני לחלוטין תוהה איך דברים יראו אם איכשהו איזה קמפיין הדסטארט יעבוד וברצלונה תצליח להנחית מישהו לאגף שמאל, ומה גאבי יעשה בקישור, אבל לכל הפחות יש לצ’אבי אונסה שעובד. אז מערך ה 4-3-3 הדהוי של צ’אבי ישאר בעיקר במקרר (לא בפריזר), ו"מערך גאבי" ימשיך להיות זה שינסה לשמור את בארסה בפסגה.
במילים אחרות - הוא כל מה שפראן טורס היה אמור להיות, רק מעמדת הקשר, עם מספרים מרשימים יותר, עם תרומה הגנתית משמעותית, בלי הייפ מיותר של שחקן שהגיע ב-60 מיליון ממנצ’סטר סיטי, וכבונוס - גם שחקן בית.
הרכש של טורס מעולם לא נראה מיותר יותר.