צ'יפים לצ'אבי - דיון הטקטיקה והסגל לעונת 23/24

בכללי העובדה שהוא נכנס למשבצת הזאת במקום כל שחקני אגף שמאל צריכה להדליק נורות לכולם. לא בכדי יש שמועות על עזיבה של פאטי והרבה פנטזיות כבר עוסקות בעזיבה ברורה מאליה של פראן.

דיון שעלה לאחרונה נוגע בירידה היחסית ביכולת של קונדה, ויצא לי לדבר עם קרפל וניסים חליבה על זה בפוד של וואן. אני אישית מאוד אוהב את קונדה, ואני לא חושב שהוא עושה עבודה רעה, אבל יש כמה סיבות למה דברים לא עובדים כרגע, או מתי המגרעות שלו עולות:

1. התפקיד שלו הוא יותר הגנתי. אומנם כל פעם שמישהו נכנס לאגף ימין נוטים להשוות אותו לדני אלבס ,אבל דווקא קונדה יותר עומד בקטגוריה של אבידאל- המגן עם אוריינטציה הגנתית שהופך לבלם ברגעים ברגעים מסויימים שמאפשר את העלייה קדימה באגף השני (באלדה). השינויים הללו נותנים לא מעט רוח גבית לברצלונה ודווקא זה מרים לנו יותר את אגף שמאל עליו כבר הקראנו קדיש.

דוגמא מול ולנסיה:

image

1. אחד ההבדלים המשמעותיים בין ראפיניה לדמבלה הוא שהצרפתי בעיקר צריך שטח מאשר שיתוף פעולה, לעומת הברזילאי שצריך עוד קשר או מגן ב OVERLAP שיתנו לו אופציות. ברגע שגם פדרי לא באיזור וגם ראפיניה עם יכולות פחות טובות באחד על אחד מאשר דמבלה, קונדה חייב לדחוף יותר קדימה שם היכולות שלו משמעותית יותר מוגבלות.

2. בהינתן כל מה שכתבתי, זה לא בהכרח שחור או לבן. הרבה פעמים במצבים כאלו יש לקבוצה סוג של “שחקן גיבוי” עם יכולות שונות עבור מטרות שונות. אולגר היה הגנתי ובלטי התקפי בבארסה של 2005/6 לדוגמא, היה גם את אבידאל ומקסוול אצל פפ. צריך במצב כזה מגן ימני התקפי שיוכל לתמוך יותר בחלק הקדמי ולהשתתף בבילד אפ בצורה טובה יותר.

קונדה כנראה בתקופה טיפה פחות טובה, אבל זה לא רק בגלל ירידה אישית ביכולת, כמו שכרגע הרבה שחקנים שאמורים להחזיק את אגף ימין לא נמצאים על המגרש. לנסות להפיל על בלם את כל המחוייבות ההתקפית הזאת זה פשוט לא הגיוני, וזאת אחת הסיבות שאבידאל זכה ללא מעט גנאי בקרב האוהדים בשנתו הראשונה אצל רייקארד, עד שפפ שינה לו לחלוטין את התפקוד והפך אותו לבורג חשוב בקבוצה. הוא שחקן טוב, פשוט צריך לראות את הקונטקסט בו הוא נמצא.

אני מסתכל כבר 10 דקות על המשחק של סיטי מול פלאס, אשכרה כל שחקני הקישור עושים תנועה ופותחים קו מסירה, הכדור נע מהר לא באיזו מיוחדות של בארסה הגדולה, לא באיזו גאונות של דה בריינה שלא משחק, פשוט מגיעים לקבל את הכדור, מוסרים, רצים הלאה, ושוב ושוב. כמו כן מעבירים את הכדור במסירה אחת מצד לצד להתניע מחדש מהלך אחרי שבצד מסוים הוא הגיע לשיווי משקל.

למה אצלנו אין ככה? בלי גאונות מיוחדת, רק לשחק כדורגל נכון.

צ’אבי: תשתמשו בראש

גאבי…

גאבידל.

גאבי וצ’אבי, אילוסטרציה:

הערוץ המצויים הזה עם עוד סקירה על הקלאסיקו, שבגדול מראה את מה שכולנו חושבים ואולי סיבות לליאור להאמין שיצא משהו מגאבי עם הכדור.

ברצלונה ממשיכה לנצח על אינטנסיביות והיכולת לתקוף ולהגן כיחידה מתואמת. בעוד יש לי סיבות להאמין שריאל עדיין מאוד שומרת את עצמה ברמת האינטנסיביות, דווקא מבחינת היכולת ההתקפית שלה יש לי סימני שאלה.

בכל מקרה, אני אהיה מאוד סקרן לראות האם ריאל תצליח להתפוצץ כהרגלה אחרי הפגרה הזאת, או שאולי לראשונה (טוב חוץ מעונת הקורונה) שפינטוס יפספס עם ניהול העומסים של ריאל.

לא יודע אם זה המקום לכתוב את זה אבל ניהול הסגל של צ’אבי פשוט מקולקל.

בהגנה עמדת המגן הימני לא פתורה ואנחנו באמצע אפריל, יש לנו שני בלמים אבל המחליף היחיד הראוי שלהם תפוס על הקו. עמדת המגן השמאלי גם היא לא פתורה ובסוף מה שמקבלים זה שני מגינים שלא כשירים לרמות הגבוהות.

בקישור יש לנו קשר אחורי אחד, שלא מסוגל להחזיק את הקו לבדו, אז מאלתרים לו כל הזמן 50-50 שיסייע. בקישור ההתקפי יש לנו שחקן אחד שיודע להוביל כדור בערך (פרנקי) שחקן אחד שיודע לתת מסירה יצירתית אחת למשחק (פדרי) ושחקן אחד אפס גמור שמקבל קרדיט מוחלט ובלתי מעורער. מרוב שניהול הסגל חרבנא שניים מהקשרים החשובים פצועים (אחד מהם באופן שגרתי כל חצי עונה). המחליפים (סרג’י, קסייה ופבלו טורה) עושים רושם של בכלל לא בכיוון, הגם שרובם סובלים מכוויות קור מתמשכות.

בהתקפה צ’אבי הימר שוב על הסוס הלא נכון והמקולקל. הלה השיב לו בפציעה בלתי נגמרת כהרגלו. בינתיים הוא ייבש את כל השאר וגרם להם להרגיש לא טובים ולא רצויים. לבנדובסקי כמו פדרי, פרנקי וגאבי נשחק עד תום תומו של תום, ושלושה חלוצים אחרים צ’אבי הצליח לשבור. ראפיניה, אנסו ופראן לא מקבלים את האמון ולא את ההמשכיות וההיררכיה בינהם לא פתורה (שוב) ואנחנו לא מקבלים מהם תמורה ראויה. אם שחקן אחד לא נותן תפוקה נו שוין. אם שלושה לא נותנים תפוקה אז משהו בשיטה מסריח.

כל ההחלטות של צ’אבי העונה הובילו אותנו לסוף עונה חרבנא. השחקנים שצ’אבי האמין בהם סובלים מהאמון שלו ששחק אותם עד תום. השחקנים שצ’אבי לא האמין בהם מחשיכים לנו את המגרש מידי שבוע ברוטציות אופקיות. האליפות הזאת שווה לתחת. רציתי עונת בניה. קיבלתי שופינג מופרך, משכון האמאמא של העתיד ואליפות משקרת. בקיץ נביא שוב את מסי שיחביא את מבושינו ונאמר אמן.

אני מיואש. מתנחם (אנדרסטייטמנט) ב-18.12.22.

מתוך דבריו של צ’אבי, לקראת המשחק מול בטיס -

IMG_20230428_162229

tumblr_c22e0127da5672f7add7391035d0ddfd_d5041a0e_1280

אני יודע שליאור בטח יזדעזע מהדברים הבאים, עדיין אכתוב אותם פה ונראה לאיפה ייקחו את זה עכברי המערכים, דימטרי ונדב והשד יודע מי עוד.

באמת מה שתופס בעין אצל גאבי זה המלחמה שלו. פיזיות, טרור אצל היריבה ופחות בניית התקפות או הבנה במיקום וכו. אני כמו ליאור לא מחבב את הבחור ולא עשה עלי רושם הגיל שלו, כשהוא ישחק יפה אני אוהב אותו, עד אז פחות. אולם אכתוב פה איזה רעיון היושב אצלי במוח תקופה מאז החלו הדיבורים על חזרה של מסי.

אני זוכר את הרנסאנס של אנדראה פירלו. אני מדבר על הקריירה ביובה אחרי הדעיכה (סוג של) במילאן. פירלו של מילאן הזכיר הרבה את צ’אבי מהפן של עמדת 50/50 תוך כדי עזרה לקשר הדיפנסיבי. פירלו כשעבר ליובה לא באמת יכל להתרוצץ במגרש ובטח שמהירות שגם בשיא לא הייתה משהו הייתה עקב אכילס. המערך המבריק שיצר לו קונטה ציוות לו בקישור קשרי-על על בסיס box to box כמו ארתרו וידאל וקלאודיו מרקיזיו שעשו הרבה מהעבודה השחורה של פירלו של מילאן. פירלו של יובה עסק בבניית המשחק כשלפניו (זכור לי במערך יהלום) עוד אחד בשם פול פוגבה שגם שוחרר מהרבה עול הגנתי (הוא לא בגלל כושר או גיל, סתם אופי מחורבן של זריקת זין בהתאמה הפוכה לכמות הכשרון).

אני חושב שהאבולוציה של גאבי יכולה להיות מבריקה ביותר בתור המשלים של מסי. מסי גאון אבל לא יחזור להגנה או ילחץ כדי להשיג כדור, 7 משחקים עם ארגנטינה חד פעמים הם היוצאים מהכלל שאינם מעידים במאומה על הכלל. גאבי בתור מחפה מסי + טרוריסט יכול לטעמי לשדרג את המעבר של מסי חזרה בתור קשר יוצר, ולשדרג את מעמדו שלו עצמו גאבי בתור האחד שלידו מסי פורח ללא מינוסים.

אני הוזה? זה יכול להשתלב בכלל במארג הזה? והאם בעצם החזרה של מסי אם וכאשר תאלץ את צ’אבי לוותר סופית על 4-3-3 המסורתי כי מסי בתור קשר זה מתכונת להתקפות רבות של היריבה, ומסי בתור ווינגר זה לא אפקטיבי משהו. כמו כן אני מסובך מבחינת היררכיה, אני מניח שדה יונג יכול לעשות את העבודה הזו לא רע, ואני שובר את הראש איזה מערך הכי יתאים אם וכאשר נזכה לראות את מסי שוב אצלנו.

בעצם נשמע כמו גאבי על תקן דה פול, לא?

אולי משם ההשראה? זה התת מודע שמדבר? ייתכן.

אם בארסה תקבל השראה טאקטית בנבחרת ארגנטינה אנחנו בצרות.

הסקאלונטה היא הנבחרת הראשונה בעידן מסי שלא מנסה לשחזר את ה-4-3-3 הברסאי, זה נכון, אבל לחשוב שזה הפתרון הטאקטי הנכון עבור בארסה בכדורגל קבוצות? המרחק גדול מידיי.

לגאבי אין מקום בהרכב פותח בקבוצה כמו בארסה. הוא לא מספיק פעיל עם הכדור, הוא לא יודע להניע כדור בסבלנות ואין לו טכניקה מספקת. לא צריך להתאמץ למצוא לו מקום. גם דה פול הענק לא יכול לשחק כשחקן הרכב בבארסה. עם כל הכבוד. שניהם יכולים להיות אחלה כוח בספסל שעולה כשצריך לשמור על תוצאה או סתם להוסיף אנרגיות.

נפתחה ההכנה לעונת 23/24.

#התחלנו.

נכחו באימון הראשון:
אריק, ראפיניה, באלדה, פניה, פראן, ניקו המלך, איניגו, רוברטו, פדרי, אלונסו, לנגלה, דסט, RFA, פבלו טורה, קסאדו, פאו פרים, פאייה, קוברסי, גויו (או איך שלא קוראים לו), לאמאל, אסטניס ואורן חן, פרמין לופז.

קיבלו חופשה בעקבות משחקי הנבחרות, ויצטרפו עוד שבוע:
מאטס, קונדה, כריסטנסן, פרנקי, גונדואן, קסייה, גאבי, דמבלה, פאטי, עבדה, לבנדובסקי ואראוחוב.

הלו"ז ליולי -

ניסיתי להבין את הרכש של צ’אבי כפי שעולה מחרושת השמועות אז ציירתי את הסגל שלו ואת ההרכב שלו על סמך מה שראיתי וזה מה שיצא לי:

האונסה (והחילופים) של צ’אבי:
באלדה (אלונסו) כריסטיאנסן (אריק) אראוחו (איניגו) קונדה (סרג’י)
דה יונג ( ) רומיאו ( ) פדרי (גאבי) גונדואן ( )
לבנדובסקי ( ) ראפיניה (לאמין ימאל)

נספחים: אנסו פאטי, פראן טורס, פרמין, עבדה

אחר כך ציירתי את שלי כדי להבין במה אנחנו חלוקים. מסתבר שבהכל בערך… צ’אבי רוצה 4-2-3-1 שזה תאכלס 4-4-2. אני רוצה 4-3-3.

האונסה (והחילופים) שלי:
באלדה ( ) כריסטיאנסן (קונדה) אראוחו (קונדה) איניגו ( )
דה יונג (רומיאו) גונדואן (פרמין) פדרי (גאבי)
פאטי (עבדה) לבנדובסקי (פראן) ראפיניה (לאמין ימאל)

נספחים: אלונסו, סרג’י, אריק

ההרכב שלי נראה הרבה יותר טוב ומאוזן והחיסרון המשמעותי ביותר הוא בעמדת המגן הימני ששם זה פשוט אלתור מביך. בנוסף יש איזו תחושה שהכל מאוד אישי עם צ’אבי. שהוא נכנס למשחקי כוח עם שחקנים ופשוט מקפיא אותם.

אני חושב שפראן יכול להצטיין כמחליף ללבנדובסקי ושכדאי מאוד להתחיל להשתמש בלבנדובסקי לפחות דקות. אני חושב שבעמדה בשמאל פאטי צריך להיות באנקר לפחות לשלושה חודשים כדי שנראה מה הוא באמת שווה ואני חושב שדה יונג גונדואן ופדרי יכולים להיות שלישייה הרבה יותר מאוזנת ממה שהיה שנה שעברה.

לא נעים לי לספר לך, אבל הקישור הזה יקרוס מול סיטי או באיירן. רומאו צריך לקחת את המשבצת של פדרי.

גם לי זה מרגיש קישור רך מדיי, מעולם לא ראיתי את אינגו משחק מגן, ואני לא יודע כמה אפשר לבנות על אנסו כשחקן הרכב לתקופה ארוכה.

אני בעד!!!

עריכה קצת יותר רצינית: פדרי לאחרונה פחות טוב, ואפילו פחות טוב משמעותית, מפדרי של תחילת הקדנציה של צ’אבי. אבל, הבחור הזה הוא התקווה הכי גדולה שלכם לפרויקט איכותי וארוך טווח. הוא עדיין צעיר ותנודות ביכולת אצל שחקן צעיר זה לגיטימי ואפילו הכרחי כדי להתקדם. מה שהוא הוכיח כבר אין עוד שחקן בסגל שלכם, או בכלל בשוק, שמסוגל לעשות. לספסל אותו זה יהיה הדבר הכי פחות חכם לטעמי. הבעיה היחידה שלי איתו באמת זה שכל עונה הוא בחוץ לאיזה 3 חודשים, לא יודע עד כמה אפשר לבנות על שחקן כזה.

עוד פעם אתם וחלומות הצ’מפיונס שלכם… באיזה סרט בארסה כלשהי עוברת את סיטי/באירן? עזוב אותי משטויות… אנחנו מנסים לבנות פה קבוצה או לשחק בנדמה לי?

אתה התחלת כשהחלטת לפתוח בלי קשר אחורי.

מה אני אעשה שלא קנו לי כזה? גם מגן ימין אין לי… ככה זה בקבוצת החובבנים שלנו…