לא נראה לי שתהיה ברירה איתם, אראוחו לא מסוגל להחזיק מעמד.
אבל כתבתי את זה גם על פדרי שנה שעברה אז אני ילמד את הלקח.
לא נראה לי שתהיה ברירה איתם, אראוחו לא מסוגל להחזיק מעמד.
אבל כתבתי את זה גם על פדרי שנה שעברה אז אני ילמד את הלקח.
הפכת אותו לברזילאי.
הבדל עצום בין המחציות.
מחצית ראשונה ראפיניה לא עשה כלום, וגם מחצית שניה הוא לא עשה כלום חוץ מהגול הכי חשוב בדיעבד-הגול השלישי הכי קריטי בדיעבד, כי ב2-1 אולי סביליה הייתה משחקת פחות כמו קבוצה שצריכה לרדת ליגה.
מחצית ראשונה הכדורים של פדרי הלכו ללאמין ימאל שלא ניצל אותם, ובהיעדר כניסות לרחבה של גאבי הוא גם היה מוגבל. וזה בדיוק למה פראמין נכנס, פליק זיהה מה צריך, למזלו יש לו תאום ססק בספסל שפשוט יודע להכניס כדור לרשת. הבעיה שהוא גם גדל בבטיס והוא ראה לבן של סביליה בעיניים ועשה תיקול מסוכן שהוביל לאדום מוצדק.
בעצם רגע, אני אחכה לפרשנות של החברה הלבנים. אולי השחקן השני הניח את הירך שם והתנועה הטבעית של פרמין הייתה קשורה לרוח שהגיע ממזרח הים ולכן זה לא תיקול של אדום. צריך גם לראות אם היה פוינט או לא בכף רגל, ואם הפיקה של היריב הייתה נוטה למטה או למעלה. יש מצב שהוא בכלל יזם את המגע עם פרמין והוא בכלל צריך לקבל צהוב. נחכה למומחי אנטומיה.
אני חושב שצריך לתת המון המון ריספק לאריק גארסיה שמוכיח את עצמו כסופר סאב הגנתי טקטי מעולה. הוא גם יכול לשחק כבלם וגם כקשר אחורי הוא משתתף בהנעת הכדור בצורה מעולה וגם מוכיח את עצמו כחיזוק מעולה במצבים נייחים.
יש לי חלום שבלאדה יקח במשחק 2-3 כדורים אלכסוניים. הוא פשוט מלווה הגנתי מדהים, הוא התרמית הכי גדולה שראיתי מבחינה הגנתית. אני חושב שאם אני משחק באגף שלו במדי סביליה אני מגיע ראשון לכל כדור אלכסוני ולא הוא. לא ראיתי נכות כזאת הרבה שנים.
באלדה זה אחד שכל החיים אמרו לו שהוא ממש מהיר, אז הוא בנה את כל הרפרטואר ההגנתי שלו על “אל דאגה, אני אספיק לרוץ חזרה בזמן”. אממה? יש לו יכולת מיקום נוראית. זה כמו פרמין בהתקפה, רק הפוך.
אם מתמקדים בו במהלך כמה דקות, רואים כמה הוא מאמץ את עצמו לרוץ חזרה ולא להצליח לסגור אלכסונית (כשהוא מנסה, ולא זורק זין), במקרים בהם אם רק היה עומד במקום הנכון, הוא בכלל לא היה צריך להתאמץ מלכתחילה.
מישהו עוד באמת מאמין בכל הבעיטות בדלי של פעם? אנחנו קבוצה גרמנית, אבל לא כמו דורטמונד.
יש לוזריות ויש חוסר מזל. אותם הפסדים ביתיים שבגללם לא נבטיח אליפות במחזור ה 35 הן חוסר מזל. אנחנו קבוצה עם אופי ויכולת תודות למאמן.
בניגוד לרוב פה, לי מובן למה פליק רוצה את גאבי בהרכב.
מה שלא מובן לי זה למה הוא מעדיף אותו על שחקנים שיש להם את האיכויות שצריך כדי לבצע את התפקיד שנדרש מהקשר הימני שלנו.
כמו אצל צ’אבי, הוא בעיקר הולך לאיבוד כשמבקשים ממנו להתמקם בין הקווים ולהיכנס לרחבה. את האיכויות של גאבי מנצלים כשהוא משחק בקישור ה-‘‘אחורי’’.
מהצד השני, פרמין בביטחון שיא, תוך דקה עם כדור ברשת וכל הזמן פנוי לקבל את הכדור או עם תנועה טובה(גם בגול השלישי). בעמדה הזאת זה צריך להיות בינו ובין אולמו.
המחצית הראשונה הושפעה מהבחירה הלא טובה הזו, מהחוסר התיאום ההגנתי(שוב) והלחץ להשיג תוצאה.
במחצית השנייה עם החילופים והשער המוקדם הכל השתחרר. כבר היינו בדרך לעוד גוליאדה עד שאיבדנו את פרמין וחזרנו שוב לשחק עם 10 שחקנים.
גם אז הצורה שבה שמרנו על התוצאה והמשכנו להניע כדור תחת לחץ ראויים לציון. הקבוצה הזו מתקדמת ובונה לעצמה אופי קשוח.
וצריך לדבר על זה שפדרי כבר חצי שנה מחזיק מעמד(טפו טפו), בלי יותר מדי ‘‘מנוחה’’ ובכושר נהדר. היום שכולם היו נראים אבודים, הוא לקח את כל המשחק על הגב שלו וחוץ מלהבקיע עשה כמעט הכל בכל מהלך.
אגדה בהתהוות.
משחק שהיה בו הכל בחיי. כאילו מי שכותב את התסריט למשחקים של בארסה צריך לקבל חוזה לכמה עונות מול נטפליקס. השילוב של הכדורגל ההתקפי, הטעויות של הצעירים יחד עם כישרון עצום של חלק מהחבר’ה גורם לברצלונה של העונה להיות מרתקת ברוב המשחקים. יש משהו מיוחד בקבוצה הזאת שקשה להוריד את העיניים מהמשחקים של הקבוצה.
אתחיל מזה שלדעתי ההרכב הפותח של פליק לא היה טוב מספיק. יותר מידי שחקנים בהרכב שמתקשים כשהכדור אצלם ומתקשים עם לחץ עליהם כמו אראוחו, גאבי ופרנקי. האורוגוואי מעולם לא היה טוב עם הכדור כמו קובא או איניגו, גאבי גם מוכר לנו כשחקן שבעיקר חזק יותר ללא הכדור ועם הלחץ שהוא מפעיל על היריבה, ופרנקי שנראה שעשושה הכל רק משמעותית לאט יותר מאחרים בקבוצה. החילופים הכפויים של גאבי ואראוחו הם לדעתי מה שנתן לנו יתרון משמעותי עד האדום (המוצדק) של פרמין. אחמיא בהזדמנות זו לסביליה שנתנה משחק ענק במחצית הראשונה, אבל מדהים לראות איך קבוצה פתאום מתרסקת מנטאלתי בלי סיבה גם כשהקרקע לחלוטין מוכנה לקאמבק שלהם. לא הרגשתי את היתרון המספרי שלהם כמעט בשום שלב מהרגע שפרמין יצא. אני לא יודע כמה זמן יש לפימי בתפקיד, אבל מקצועית הקבוצה שלו עמדה טוב, אבל כמו שכבר ראינו גם על הקבוצה שלנו, קשה לשנות מנטאליות.
מוזר להגיד את זה, אבל למרות אותה רוח צעירה מורגשת בברצלונה של העונה, אני חייב להגיד שהם לא נאיביים כמו שהיית מצפה. משהו מיוחד קורה בברצלונה של פליק.
אל תכעסו עליי, כמו עם קרלו הפציעות מצילות את התחת של פליק, גם הטמטום של השחקנים שהוא משום מה מעדיף.
סביליה זה בדיוק סוג הקבוצות שברצלונה אוהבת, קבוצה מוגבלת המחזיקה מעצמה קבוצה גדולה ולכן תשחק כדורגל התקפי ולא תתבנקר או תעביר זמן(כן, יש פה הרמה להנחתה), ברצלונה תנצל לגמרי את השטחים, אבל הפעם כשראיתי את ההרכב הייתה לי תקווה, השוער, אראוחו וגאבי היו בהרכב, אמרתי יש פה סיכוי.
אראוחו בלם יותר טוב מקובארסי, הפולני שוער יותר טוב מפנייה וגאבי שחקן מצויין אבל הם הרבה פחות מתאימים לשיטה של פליק מהשחקנים שהם מחליפים, גאבי לדוגמא סתם הפריע ופנייה היה מרחיק את הכדור שהוביל לשיווין שהוריד את הביטחון של השחקנים של ברצלונה לרצפה.
ואז הפציעה(לבי עם אראוחו) והצהוב המטומטם של גאבי סידרו את ההרכב הנכון.
פליק מאמן הרבה יותר טוב מקרלו, אבל אתמול הוא ניצח הרבה כמו קרלו.
אתה מדבר על אתמול ספציפית, או בכללי? כי אני מסכים לגביי אתמול, אבל בכללי אפשר לדון.
תראה, לא יודע מה עבר בראש של פליק, אבל לא יודע אם גאבי הוחלף בגלל הצהוב, או בגלל שהוא באמת היה בין נעלם לגרוע, במחצית הראשונה. יכול להיות שהצהוב תרם להחלטה להוציא אותו, אבל הוא היה פשוט רע.
בקישור גם למה שטיטי כתב - משהו מיוחד קורה בברצלונה של פליק, והרבה מזה על…ובכן…פליק. גם כשהוא כבר מעלה הרכב לא נכון (בוא נגיד למשל שאני לא היחיד שלא הבין למה גאבי כן ופרמין לא), הוא יודע לתקן, או לפחות לנסות לתקן, בלי להיכנס עם הראש בקיר. וזו תכונה שלו שלא לגמרי הייתה בתחילת העונה (אולי בגלל בגלל סגל קצר הרבה הרבה יותר, לא שולל שזו הייתה סיבה מובילה), אבל מאוד בולט לי במשחקים האחרונים. זה יכול לא לעבוד, אבל הוא כן לפחות מנסה לשנות כשהדברים לא זורמים. לא משנה אם הם לא זורמים בגלל אירועים “לא מתוכננים” כמו הרחקות או ספיגת שערים (החילופים שלו אתמול אחרי ההרחקה של אאא"פ היו מצויינים), או אם זה בגלל שחקנים שלא ברמה המספקת במשחק (טומטום אתמול, אסאדו לפני כמה משחקים).
מאמן שהוא לא ראש בקיר עם אגו בשמים זה חתיכת שדרוג. גם אם הוא טועה.
תיאוריית השפיץ של הנעל קרסה, עכשיו צריך תירוץ חדש.
אין, זה ענק.
הוא זרק חץ חדש.
מסכים. אבל זה לא סותר את מה שכתבת. פליק שיפר הרבה אבל אתה בעצמך כתבת:
אם היה לנו יותר אופי במשחקים שהזכרת , אנחנו כעת היינו בהפרש שלדעתי ריאל לא היתה יכולה לסגור אותו יותר. להזכירך אחרי הקלאסיקו היינו ב6…
פליק אכן משפר המון באופי שלנו, אבל לא צריך לצאת להודיע על האופי הלוזרי של ברצלונה בתור ז"ל… חכה עם זה טיפה.
מה שאני אוהב ואפשר להגיד את זה עכשיו בבירור, שפליק יודע לעשות חילופים במחצית. קומאן וצאבי היו מחכים לדקה 70 ומוציאים את ראפיניה … אומנם בהתחלת השנה היו לו כמה משחקים שהוא לקה בזה, אבל ברגע שההרכב התיצב טיפה הוא בבירור לא מתבייש להחליף במחצית.
@R_E_M אמר את זה ראשון פה, כיף לראות את ברצלונה משחקת כדורגל. אמרתי את זה גם שחירבנו לעצמנו את המקום הראשון באותו חודש אומלל ואני יגיד את זה גם עכשיו:
בכדורגל, קודם כל צריך להנות, לא לסבול כל המשחק ולקלל את השחקנים והמאמן 90 דקות במאניה דיפרסיה אינסופית.
איך קרויף אמר:
Quality without results is pointless. Results without quality is boring
מעבר לתוצאה והאפקטיביות מהספסל, לשם שינוי לא איבדנו את הראש כשנשארנו חצי שעה פחות שחקן.
ספציפית לאתמול.
לא באשמתו לדעתי, אין לו מה לתרום בתוך השחקן שמצטרף לרחבה, לתפקיד הזה יש לכם 2 טובים, אולמו הרכרוכי ופרמין הבנזונה, גם דה יונג יכול אבל הוא הקשר האחורי הכי טוב שלכם.
אז בסדר.
במקרים כאלו (כלומר שזה לא עניין של יום רע לשחקן, אלא אי התאמה לתפקיד/עמדה), זו בדרך כלל לא אשמת השחקן, אלא אשמת המאמן שמרכיב אותו בתפקיד לא מתאים (או אשמת ניהול הסגל שלא מאפשר הצבות נכונות וכו’). כמו שפרמין לא אשם ביכולת פחות טובה כשהוא נזרק לאגף, גאבי לא אשם כשהוא מתופקד כפרמין.
לגביי אולמו מול פרמין - אם אני מתנתק מהאהבה שלי, זה מאוד תלוי בשאלה “מה אתה רוצה שיהיה במשחק?”.
אתה רוצה הרבה התגנבויות מאחורי קווי האויב, לחץ מוגבר (לפעמים מוגזם), ומישהו טו פוט דה בול אין דה נט (אם כי גם המסירה שלו משתפרת ככל שעובר הזמן)? פרמין. אתה רוצה שחקן שיודע להחזיק בכדור, אולי לעבור שחקנים ולתת מסירות חותכות? כנראה שאולמו. למרות שגם פה הפער לא כזה משמעותי.
ורק כדי לוודא -
פרמין בנזונה בקטע טוב, נכון? נכון???
אין אצלי בנזונה בקטע רע, מהסיבה הזאת לשופטים אני לא קורא בנזונה.
פרמין הרבה יותר טוב מאולמו, אם אני מאמן הוא מועדף עליו בכל סיטואציה, דעתי על פרמין אני כותב עוד מתחילת העונה שעברה, אחרי פדרי ודה יונג(יעקוף את דה יונג בעתיד) הוא הקשר הכי טוב שלכם, קשר שמצטרף מאחורה ומסוכן מאוד לשער זה נדיר וזה שחקן שחייב לשחק.
היי היי!!
אתה לא תחליט לאמהות במה הן עובדות אתה שומע אותי?!
כל אחת חופשייה לעסוק במה שהיא מוצאת לנכון, אבל זה לא אומר שהבן שלהן יזכה אצלי באופן אוטומטי לתואר הכבוד הזה אם הוא יבחר להיות שופט כדורגל.
אני לא מבין איך אחרת באים שופטים לעולם.