מחזור 23: ניצחון ליגה 7 ברציפות - 0:2 על ולנסיה במאסטייה| כבשו: קארראס ואמבפה

לקראת ולנסיה - סיקור בהכנה

סטטוס ריאל

ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי שבוע מנוחה ויותר מדי ימי חופש ללא אימונים בחסות המאמן אלבארו ארבלואה (שני-שלישי) למרות שהתמונות מוולדבבאס הראו שוב את מסכות החמצן של אנטוניו פינטוס ואת הכותרות אתם מכירים היטב. ריאל הצליחה לנצח על חוט השערה את ראיו וייקאנו בסנטיאגו ברנבאו עם 1:2 בפנדל בדקה המאה וכמאמר הקלישאה ממש לא הפיגה את הספקות או עצרה את הכעס של האוהדים. די ברור - ככה אי אפשר להמשיך. ריאל יודעת שיכולת כזו לא תספיק לה נגד ולנסיה במאסטייה, בטח ללא שני שחקני מפתח, ובהתחשב בכך שניצחה שם מעונת הדסימה רק ארבע פעמים. אם ריאל כן תנצח, אגב, היא תקבע שיא ניצחונות רצופים העונה בליגה מבחינתה – שבעה (רצף שלא היה לנו מאז מרץ-אפריל 2024). ארבלואה, אגב, ניצח בכל ארבעת משחקיו בריאל מדריד במאסטייה כשחקן בליגה, וגם זכה שם בגביע המלך ב-2011. בחזרה לתקוות לרצף - הדרך לשם נראית ארוכה-ארוכה, והעובדה שברצלונה משחקת קודם לכן ובמשחק נוח על הנייר – גם כן לא מוסיפה לשקט שנראה שאף פעם אין במועדון הזה.

מסיבת העיתונאים של המאמן הייתה די משעממת. הוא ניסה להסביר את מתן שני ימי החופש, אמר את הקלישאות הרגילות לפני משחק במאסטייה והאמין שהקבוצה תעשה צעד קדימה בפן הפיזי אך לא כימת זאת. “אנחנו מודעים לקושי במשחק מחר. יש אווירה קשה במאסטייה ו-ולנסיה היא קבוצה נהדרת עם מאמן שעושה עבודה טובה. אנחנו חייבים לתת את המיטב. יש להם שחקנים מעולים. בכל פעם שריאל מדריד מגיעה, עבור קבוצות רבות, לנצח אותנו זה אתגר. אנחנו יודעים שיהיה קשה מאוד מחר”. המאמן נשאל האם מישהו מהמועדון דן איתו על החלטותיו אחרי המשחק נגד ראיו ואמר בפשטות “לא”, והתבקש לנתח איפה ‘הוא והקבוצה נמצאים’ אחרי שלושה שבועות. “הכל עניין של עבודה קשה. קבוצות גדולות צריכות לעשות הרבה דברים נכון כדי לנצח. עלינו לפתח תגובות אוטומטיות, שכולם יחשבו אותו הדבר. התמקדנו בשיפור כל היבטי המשחק, וברור שאנחנו רחוקים מלממש את הפוטנציאל שלנו. נמשיך לעבוד קשה לקראת כל מה שעתיד לבוא”. על החופשה: “אני מאמן את הקבוצה 20 ימים ולשחקנים היו יומיים חופש וזה טבעי, לא צריך להמציא את הגלגל, הפן הפיזי משחק תפקיד”.

בהרכב של ארבלואה מתפנות שתי עמדות כך שנראה התקפה שונה – לטוב ולרע. ויניסיוס ג’וניור וג’וד בלינגהאם, שני הגיבורים של המשחקים האחרונים במאסטייה - בחוץ. הברזילאי - אחרי הגולאסו מול ראיו – המשיך את המשחק עם צהוב וייעדר בשל חמישה כרטיסים צהובים. כולנו חשבנו שזו תהיה השעה של רודריגו שהיה בכושר הבקעה טוב שנבלם בעקבות הפציעה והוא טרם פתח בהרכב בעידן הקצרצר של אלבארו ארבלואה. בתקשורת דיברו על מוטיבציית שיא מצידו וכולנו מכירים את “האגדה” על רודריגו שבצד שמאל. אפילו הלכתי ובדקתי נתונים ב- Transfermarkt. בכל מקרה, לצערינו, הברזילאי שלא התאמן סובל מפציעה וגם הוא בחוץ. נציין כי ויני מחמיץ מפגש נגד היריבה האהובה עליו מולה כבש תשעה שערים. ג’וד שניצח את ולנסיה במאסטייה בעונה שעברה ברגע האחרון – פצוע בגלל פציעה. הסגל ההתקפי של ריאל מצטמצם משמעותית. זה אומר ברהים דיאס או שוב פרנקו מסטאנטואונו – בסבירות נמוכה לאור יכולתו במשחקים האחרונים. המאמן החמיא לשניהם כך שזה לא אומר הרבה. נזכיר כי ברהים בלט ב-2023/24 כששיחק יחסית חופשי בהעדרותו של ג’וד. הגיוני גם שהמאמן ארבלואה ירצה להשאיר קלף להעלות מהספסל שם ימתין גונסאלו גארסיה. כשזה המצב בהתקפה ריאל תצטרך, אפילו יותר מבדרך כלל אולי, את קיליאן אמבפה שעמד בלחץ נגד ראיו אבל רשם כבר משחק שני רצוף חלש מאוד.

סביר להניח שבמשחק כזה ארבלואה יחזיר את אדוארדו קמאבינגה לקישור האחורי ונראה את ריאל עם מרכז שדה חזק יותר. ויש שחקן נוסף שצפוי לחזור למרכז השדה, אחרי זמן רב, הוא חיכה לזה. המאמן נשאל על עמדת המגינים ואמר: “כולם זמינים לשמחתי ואני אשתמש בהם בצורה הטובה ביותר. חשוב לבחור את השחקנים הטובים ביותר נגד היריבה. לשחקנים יש את ההעדפות שלהם וזה בסדר אבל כולם מוכנים”.

בספרד בטוחים שזהו-זה, הגיע זמנו של טרנט אלכסנדר-ארנולד שחוזר לסגל לראשונה מאז דצמבר (נפצע במשחק נגד אתלטיק בילבאו דווקא כשהחל להראות את הכדורגל שהוא יודע) עם אפשרות אמיתית שישחק. טרנט, שלפי המארקה ארבלואה שם לו למטרה להוציא ממנו את המיטב מה שישדרג את הקבוצה משמעותית (התקפית) - הוגבל בינתיים ל-11 משחקים בלבד ומי שהגיע כשחקן רכש נוצץ – מתקשה לתרום. הוא היחיד שלא שיחק אף דקה בקבוצה ב-2026. “כל העיניים על טרנט”, נכתב ב-AS. אם אכן זה יקרה – פדה ואלוורדה יכול למצוא עצמו במרכז השדה לשמחתו אחרי זמן רב, אך לא בטוח שלשמחתנו. בכל מקרה כבר זמן רב שלא ראינו את ואלוורדה-טשואמני-קמאבינגה יחד, כאשר מעליהם ככל הנראה ארדה גולר. מנגד, ראול אסנסיו כאמור על הקצה ואנטוניו רודיגר התאמן ואמור להיכלל בסגל גם כן. מאז 2013 ריאל לא שמרה על שער נקי במאסטייה. לתשומת ליבם של שחקני ההגנה. ומה ההתקפה החסרה מסוגלת לנפק? עוד מבחן אופי חשוב..

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| טרנט אלכסנדר-ארנולד, ראול אסנסיו, דין האוסן, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה, ארדה גולר, ברהים דיאס| וקיליאן אמבפה

מה המצב ולנסיה?

ולנסיה הייתה במגמת התאוששות עם שני ניצחונות רצופים אך “חזרה לעצמה” והפסידה 2:1 לבטיס שכיום קבוצה פשוט הרבה יותר טובה ממנה. שער יתרון של לואיס ריוחה לא הספיק ובדקה ה-88 האנדלוסים הפכו. מצב הרוח היה יכול להשתנות באמצע השבוע בגביע המלך אך להיפך – המשחק הסתיים בטרגדייה ספורטיבית, הדחה סופר-כואבת ברבע הגמר, הפסד אותו תיאר המאמן כקשה ביותר שלו בקבוצה. אולי כשהקבוצה ממש נלחמת על חייה – עדיף כך? בכל מקרה, ולנסיה ספגה בדקה ה-96 מאינייאקי וויליאמס את ה-2:1 והפסידה בביתה לאתלטיק בילבאו. החלוץ עומר סאדיק היה במרכז העניינים מכל הבחינות. כבש שער עצמי, השווה, החמיץ את שער הניצחון אבל היה בדרגה אחת מעל חבריו. העטלפים שרחוקים מאוד מימי הזוהר, נמצאים רק במקום ה-17 החלש בתחתית ומצד שני הם כבר התרגלו, כמה עצוב לומר – לעונות מזעזעות. היו להם פחות נקודות בשלב הזה אשתקד (19) וגם ב-2022-23 עם רובן בראחה (20). “ולנסיה הייתה כל כך להוטה לנצח בגביע המלך אבל רשמה הפסד כואב. המאסטייה ראה את האחים וויליאמס בפעולה והשתתק”, נכתב בסיקור המשחק במארקה, שם הזכירו הצלת פנדל של השוער סטול דמיטרייבסקי ובאותה הנקודה חשבו בוולנסיה - אולי זה היום שלנו.

נציין כי ביום רביעי ולנסיה נתנה מנוחה לכמה שחקני מפתח כמו הקפטן המגן השמאלי חוסה גאייה, וכן החלוץ הוגו דורו, זאת על מנת שיהיו רעננים יותר לקראת המשחק. הוגו דורו עושה את שלו וממשיך להבקיע ומחכה בכיליון עיניים לפגוש את ריאל מדריד. עד כמה אתם מופתעים שהחלוץ שגדל בקאנטרה שלנו הפך את ריאל ליריבה האהובה עליו לצד אתלטיקו מדריד? הוא כבש נגד ריאל חמישה שערים בעשרה משחקים והאחרון שבהם כואב במיוחד – 1:2 בדקה ה-95 אשתקד בסנטיאגו ברנבאו. העונה יש לו שמונה בכל המסגרות (שבעה בליגה), אשתקד 11 ובעונת 2023-24 כבש 13 – מספרים יפים עבור קבוצת תחתית. חסוס ואסקס יחזור לספסל ולגבי החוד, או ארנואט דאנג’ומה (ארבעה שערים העונה – שני בקבוצה) או לוקאס בלטראן. נציין כי הבלם חוסה קופטה הוחלף מחשש לפציעה כך שססאר טארגה נמצא בכוננות. מי שייעדר הוא מוקטאר דיאקבי. דימטרי פולקייר ישחק למרות שאינו כשיר במאה אחוז. הציפייה היא שאונאי נונייס ייכנס לעניינים, בינתיים רובן אירנסו הוא הנעדר היחיד.

כמובן, במאסטייה ולנסיה קבוצה קצת יותר חזקה, הפסידה רק פעמיים והשיגה 50% מהנקודות. אחד מההפסדים היה דווקא מביך במיוחד – לעולה החדשה אוביידו שבקושי מנצחת. במשחקי הבית ולנסיה במאזן 4-5-2. במבט על המשחקים נגד הגדולות, ולנסיה הייתה שטיח נגד ברצלונה כאמור עם 6:0 והפסידה גם לריאל בחוץ בתוצאה גבוהה - 4:0, ונכנעה 2:1 לאתלטיקו מדריד. בבית היא הפסידה לוויאריאל. קורבראן קורא למאסטייה להבהיר מי בעלת הבית: “אנחנו ממוקדים בעצמנו וגם בכך שהמסטאייה ימשיך להיות מגרש קשה ולא נוח עבור ריאל מדריד. זה תלוי הרבה באופן שבו אנחנו ניגשים למשחק, בעוצמה ובמאמץ שאנחנו משקיעים, בידיעה שמסטאייה היא המגרש הביתי שלנו וככל שנראה להם יותר על המגרש, כך התגובה שנקבל תהיה טובה יותר. אז אנחנו ממוקדים במה שתלוי בנו”. ואכן ולנסיה עשתה תוצאות טובות נגד ריאל בשנים האחרונות. בחמש השנים האחרונות למשל היא ניצחה פעמיים.

לרון גוורלאי, המנהל של הקבוצה, היה חשוב להעביר לאוהדים מסר שהכל תחת שליטה. פרט לסאדיק הצטרפו בינואר גם אונאי נונייס וגידו רודריגס ואף שחקן לא עזב. מעמדו של המאמן קרלוס קורבראן לא נתון לוויכוח, על אף שבחודש ינואר האוהדים קראו לפיטוריו ואיבדו סבלנות לאחר התבוסה 4:1 לסלטה ויגו. קורבראן כמובן הוציא את ולנסיה מהמשבר אשתקד. “המאמן הוא תמיד מטרה קלה”, אמר. “כולנו אחראיים למה שקורה, גם אני, ואני לוקח אחריות. המועדון זקוק ליציבות ונשיג אותה עם המאמן הזה”. קורבראן התייחס לכך ואמר: “אני אסיר תודה אבל מעבר לכך מרגיש אחראי על המועדון ורוצה להצדיק את האמון. אני מרגיש שאני מתמודד לא רע עם מצבים תובעניים מאז שהגעתי יחד עם השחקנים”. הוא נשאל האם ישקול להתפטר אם התוצאות הטובות לא יגיעו ואמר שהוא לא יכול לענות על זה.

קורבראן אופטימי לקראת המשחק אבל נותן כבוד: “לעולם לא נפקפק בריאל מדריד ולא משנה כמה זמן המאמן שלה שם או אילו שחקנים לא זמינים עבורה”. הוא דיבר על ההפסד האחרון: “אנחנו ממוקדים במשחק הבא. אנחנו מגיעים ממשחק שהיינו שקועים בו רגשית, ועלינו לדעת לנהל את הרגע, לשים את האכזבה מאחור ולהתמקד בעתיד, יש בפנינו משחק מרגש מאוד”. הוא מבהיר כי אין לחץ בעקבות התוצאות האחרונות אלא אחריות, “רצון עז להשיג תוצאה חיובית. אנחנו הופכים את הפגיעה הזו לכעס ולרצון להשיג תוצאות טובות”. מבחינתו ריאל של ארבלואה וריאל של צ’אבי אלונסו דומות. הוא נשאל האם זה ‘משחק השנה’ של ולנסיה וענה יפה: “כל משחק שאנחנו משחקים הוא המשחק הכי חשוב, כי זה המשחק הבא. ושהמשחק הזה ייגמר – המשחק הכי חשוב יהיה המשחק הבא, ככה אנחנו רואים את זה”. הוא ביקש משחקניו לגלות אחריות ובגרות גם בדקות הקשות של העייפות ובשלבים המלחיצים של סוף המשחק.

ולנסיה - הרכב משוער: סטול דמיטרייבסקי| דמיטרי פולקייר, טארגה, אראיי קומרט, חוסה גאיה| לואיס ריוחה, פפלו, פיליפ אוגריניק, לוקאס בלטראן| ארנואט דאנג’ומה והוגו דורו

היסטוריה ומפגשי עבר::

בשנה שעברה הגיעו ולנסיה וריאל מדריד ל-90 משחקים במאסטייה, יריבות ארוכה מאוד. המאסטייה הוא עדיין אחד המגרשים הבודדים (גם הקאמפ נואו כמובן) בהם לריאל מדריד יש מאזן שלילי על אף עבודה יפה. בשנות ה-2000 ניצחה ריאל 12 משחקים מתוך 25 – כמעט בכל משחק שני, כולל רצף מדהים של חמישה ניצחונות רצופים מ-2009 עד 2014. הבעיה שלאחר עונת הדסימה ניצחה ריאל רק שלוש פעמים בלבד. שני המשחקים האחרונים בין הקבוצות היו דרמטיים במיוחד והציתו את היריבות אולי ‘מחדש’ למרות המרחקים הגדולים בטבלה. ריאל מדריד החזירה את החוב אשתקד. ב-2023-24 ולנסיה היממה את ריאל במאסטייה עם יתרון 0:2. ויניסיוס השווה בצמד ובתוספת הזמן חיל מאנסאנו העז לשרוק כשהכדור באוויר ושנייה אחר כך ג’וד כבש שער ניצחון שנפסל כמובן, קילל ועוד הורחק. אשתקד שוב הוגו דורו כבש לזכות ולנסיה. בלינגהאם החמיץ פנדל, ויניסיוס הורחק אבל ריאל יצאה מזה. המחליף לוקה מודריץ’ כבש בדקה ה-85 ובדקה ה-95 ג’וד גבה את החוב. ב-2022-23 ריאל הפסידה 1:0 במשחק בלי כדורגל ועם הרבה קריאות גזעניות והשפלות לוויניסיוס שהורחק ובכה. מנגד, בעונת הדאבל 2021-22 גם כן ריאל השיגה ניצחון מאוחר עם שערים של ויניסיוס וקארים בנזמה בדקות הסיום. המאזן ב-90 משחקי הליגה במאסטייה עומד על 28 ניצחונות לריאל (31%), 24 תוצאות תיקו (27%) ו-38 ניצחונות לוולנסיה (42%), יחס שערים 126:137 לטובת ולנסיה.

ב-15 השנה האחרונות ריאל מדריד כבשה שתי חמישיות וגם שישייה אחת, ונציין כי בעשור הראשון של שנות ה-2000, רק ה-2:3 הדרמטי ב-2009-10 עם שער ניצחון של אסקייל גאראי קטע את “המסורת” לפיה ניצחון של ריאל במאסטייה=אליפות. בעונת 2000-01 ראול עשה 0:1 קטן-גדול ומנגד כעבור שנה בהופעת הבכורה של זינדין זידאן בלה-ליגה ניצחה ולנסיה 1:0. צמד של רונאלדו-פנומנו ב-2002-03 הביא לריאל 1:2 ענק במחזור ה-35, כעבור שנה ולנסיה ניצחה 0:2 והייתה גם האלופה. ב-2006-07 ראוליטו עשה 0:1 קטן-גדול ובעונת 2007-08 ראול כבש כבר אחרי דקה, וזה נגמר ב-1:5 מטורף עם צמד של רוד ואן ניסטלרוי, שער גדול של סרחיו ראמוס מהפינה ועוד אחד של רוביניו. בחזרה ל-2:3 ב-2009-10 אז גונסאלו היגואין כבש צמד והיה הגיבור בהעדר כריסטיאנו רונאלדו - הניצחון פתח רצף של חמישה ניצחונות במאסטייה - שיא של ריאל. בעונת 2010-11 אחרי גמר הגביע נגד ברצלונה באותו מגרש - ריאל התקבלה בפאסיו, נאצ’ו ערך הופעת בכורה, והיגואין כבש שלושער, צמד לקאקה. בעונת האליפות 2011-12 ריאל ניצחה 2:3 עם צמד של כריסטיאנו, ובעונת הדסימה גם כן 2:3 עם גולאסוס של אנחל די מאריה ושער ניצחון של ילד הפלא חסה רודריגס. עונת 2012-13 בפתיחת הסיבוב השני ריאל באה להוציא עצבים והשיגה את ניצחונה הגבוה ביותר במאסטייה - 0:5 ענק. די מאריה וכריסטיאנו עם צמדים התעללו ביריבה.

אבל לא תמיד מלקקים דבש במאסטייה. ולנסיה הייתה זו שקטעה את רצף מיליון הניצחונות בערך של ריאל ב-2014-15, כשריאל הובילה 0:1 מפנדל של כריסטיאנו אבל היריבה הפכה וניצחה 1:2. כעבור שנה ריאל הובילה פעמיים אבל ספגה, סיימה ב-2:2 ורפא בניטס הלך הביתה. גם זיזו המאמן רשם אכזבה במאסטייה עם הפסד 2:1 בעונת הדאבל האדירה 1:2, אבל כעבור שנה הגיעה הנקמה עם 1:4. נציין גם 1:4 – הפעם ‘הפוך’ – של ולנסיה ב-2020-21 ב"משחק הפנדלים". החל מאמצע שנות ה-40 ריאל החלה להסתבך במאסטייה ועברה עשור בלי ניצחון. בין 1944 ל-1964 הפסידה ריאל עשר פעמים. אותו דבר קרה בין 1964 ל-1984. ריאל רשמה שבעה משחקים רצופים ללא ניצחון בשנות ה-80 ובין היתר ארבעה ניצחונות רצופים של ולנסיה, עד שרשמה 0:3 בעונת 1985-86, ואז שוב הגיע רצף שלילי והניצחון הבא היה רק ב-1992-93, אחריו באו עוד שניים. בעונת 1995-96 הפסידה ריאל 4:3, וזה היה גרוע בהרבה במהלך המשחק כשהעטלפים הובילו 0:3 אחרי 39 דקות. מיכאל לאודרופ, רפאל אלקורטה ומיצ’ל השאירו אותנו במשחק. בסה"כ 181 משחקי הליגה, כאשר נזכיר כי בסיבוב הקודם ניצחה ריאל מדריד 0:4 עם צמד של קיליאן אמבפה, שער של ג’וד וגולאסו של אלבארו קארראס - כמובן שריאל מובילה ובפער, 95:48 בניצחונות.

אז מה, ארבלואה יגשים לחברים פה חלום וישים את אמבפה בשמאל?

כן, עם גונסאלו גרסיה חלוץ. אנחנו נתפור להם שישייה וכולם כאן יצעקו אמרנו שזה מה שצריך לעשות.

חנן חייב להבין שאני לא מבין את הציניות שלך, עזוב את הכותרות בתקשורת, אנחנו מדברים כאן בפורום. מניח שהרבה אוהדים רוצים לראות לאו דווקא שחקני בית והם משוחדים אלא פשוט דברים שלא ניסינו ו\או כשיש מצוקה אמיתית בעמדות מסוימות:

-הגנה: לא היו בלמים קבועים - הביטו למטה אשתקד וראו את ראול אסנסיו שהוא אחלה בלם לסגל, אני חושב שעל זה כולם יסכימו. אפשר להעריך אותו יותר - כמוני, או לשחוט אותו.

-קישור: הצרפתים לא יודעים להניע כדור מספיק טוב, דני סבאיוס כל כך הרבה זמן כאן, אין פליימקר. אז אפשר היה לנסות שחקן כמו טיאגו פיטראץ’ במשחק הגביע, וזה לא אומר שמישהו חושב שהוא זינדין-זידאן הבא.

-חלוץ: אין לנו חלוץ ‘9’ אמיתי אחר מלבד גונסאלו גארסיה, אנדריק פנטסטי ואין לי בעיה להודות אם טעיתי לגביו אבל בליון הוא משחק המון וברצף וכאן זה לא היה אפשרי, והוא שחקן בסגנון אחר. גונסאלו כן חי את הרחבה. יותר מדי זמן הוא משחק בכנף. שוב אומר: הוא לא גרוע כמו שלא היה מחובר לקבוצה עד ינואר, והוא לא חלוץ ‘וואו’ כמו בגביע העולם למועדונים או כמו בשלושער נגד בטיס.

זה מה שאני חושב שהולך לקרות, לא ציניות. אמבפה יפתח בשמאל, גרסיה יפתח באמצע ואנחנו נחגוג על ולנסיה כי היא יריבה זוועה.

-הניצחון (הצפוי) של ברצלונה מול הכושר של הקבוצה שלנו

-המפגשים בשנים האחרונות במאסטייה שהם קרב חפירות

-היעדרות של שחקני מפתח והתקפה מאוד רזה לפתע

-ואפילו השעה הזו של 22:00 בלילה שזה כבר נמאס עליי

יש הרבה סימנים לא טובים לקראת המשחק מחר, אבל הכל מסביב, הגיע הזמן שריאל מדריד תפגין רצינות ותשחק מינימום של כדורגל. כמובן שאני לא חושב שוולנסיה קבוצה גרועה כמו שהטבלה מראה ויותר קל לה אולי לעלות בטירוף נגד הגדולות מאשר להתמודד עם קבוצות שבאות נגדה כאילו היא קבוצה גדולה. אני לא אומר שיהיה קל מחר, אבל לדעתי, מעבר לציפייה הבסיסית לראות משהו מתקדם בקבוצה הזו ושמישהו יהיה צדיק בסדום וישמור על הגחלת - הדקות הראשונות לדעתי קריטיות.

באמת שאני מצפה למינימום של מוטיבציה - לראות שהשחקנים לא איבדו עניין בעונה הזו מה שנקרא והם לא משקרים לנו במצח נחושה, וגם מינימום של כדורגל.

ולנסיה במשבר, הם חוו הדחה טראגית מהגביע לדוגמא, חלק מהשחקנים שלהם אולי יהיו עייפים (לא כמו בחוג של אלבארו ארבלואה עם ימי החופש), יש להם את הספקות הרגילים וכדומה. אם נראה ריאל מדריד נחושה, שיורדת לתאקלים, שמזיזה את הכדור יפה, שמנסה להבקיע שער מהיר - גם אם לא נצליח - זה יכול קצת לערער את ולנסיה. במקום שנפתח כמו בדרך כלל שזה אומר קצב איטי מאוד, איבודי כדור סתמיים, נמנום, קרן ליריבה אחרי חצי דקה והצלת ענק של טיבו קורטואה אחרי שלוש דקות.

חייב לומר שאני לא מתחבר לכל ‘פסטיבל טרנט’ בתקשורת הספרדית. זה עדיין לא הזמן שהוא יפתח בהרכב, זה משחק שמהווה מוקש. לא יודעים מה הכושר שלו, בהגנה הוא לא מנייה בטוחה אף פעם בין-כה. צריך להישאר עם פדה ואלוורדה עם כמה שהאורוגוואי שהעונה חלש מאוד באמצע - רוצה לחזור לעמדתו הטבעית.

רודריגו הוא למעשה מנחוס של ממש, הייתה יכולה לבוא לפתחו הזדמנות פ-נ-ט-ס-ט-י-ת לפתוח בהרכב לראשונה בעידן אלבארו ארבלואה, בעמדה שהוא אוהב, במשחק בו אין ויניסיוס ג’וניור ואין ג’וד בלינגהאם - הוא היה נוגע הרבה בכדור והסינכרון שלו עם קיליאן אמבפה לא רע בכלל. והשחקן החלש הזה פצוע-שברירי-רגל זכוכית, חבל.

לדעתי זה זמן ברהים דיאס, גם אין ממש ברירות, כשחקן יחסית חופשי, כמו ב-2023/24 בימים בהם ג’וד היה חסר. קשה לי להסביר מה הבעיה שלו אבל הוא לא ממש הופיע לעונה הזו. אתה מחכה שיעלה מהספסל, הכדור מגיע אליו, יש לך ציפייה, אתה זוכר שיש לו את הדריבל והמהירות והתשוקה, הוא גם היה גולר מעולה בעונת החזרה שלו - ולא מגיע מזה כלום. מחר אני נותן לו שעה לפחות בלי קשר ליכולת שלו. גונסאלו כ-’9’ בתיאוריה זה אחלה, בפועל זה ישאיר אותנו כנראה בלי אופציות אמיתיות מהספסל, זו אולי גם שאלה של האם טרנט פותח או לא.

בלי ויניסיוס ובלינגהאם אגב, שנוטים להידבק בצרות - אולי נראה קבוצה קצת פחות עצבנית, פחות מתעסקת ביריבים ובשופטים ועם פחות תנועות ידיים ותסכול. קבוצה פחות מוכשרת אבל קבוצה עובדת.

אנחנו נראה מחר רביעייה באמצע אני מניח וריאל חייבת לשלוט בכדור, האמת שהייתי מקפיץ את דני סבאיוס ל-11, פשוט כי ניסינו העונה הכל חוץ מזה. ארדה גולר מקבל פטור מהגנה כאילו סיים את “שירותו הצבאי”, משחק קרוב לקיליאן אמבפה ונקווה שהצרפתי יהיה נעים לצפייה עם הכדור לרגל בניגוד לשני המשחקים האחרונים וישמור על המספרים שלו. לשמור בשיניים ובציפורניים ובכל דרך אפשרית על הפער הקטן והשקרי מברצלונה, אסור לנו למעוד.

לגבי שאר ההגנה: אסור לאלבארו ארבלואה לעשות שטויות ולנסות להמציא את הכדורגל. אלבארו קארראס השחקן השלישי המצטיין שלנו העונה, אז מה אם היה חלש נגד בנפיקה. נראה לי ראול אסנסיו ואנטוניו רודיגר - בהנחה שיהיה בסגל - מחצית-מחצית. גם ככה הוגו דורו יבקיע. במעט הדקות שלו בקבוצה הבוגרת שלנו לא ראיתי שום דבר וגם בקסטיליה לא היו לו מספרים ‘וואו’, אבל ביחס לכך שוולנסיה קבוצת תחתית הוא מבקיע והרבה ובדגש על הצמרת. האללה מדריד.

ההרכב למשחק נגד ולנסיה במאסטייה - שריקת הפתיחה ב-22:00: תחזיקו חזק - דויד חימנס הצעיר עולה כמגן ימני ולא טרנט אלכסנדר-ארנולד ומעבר לכך עוד הפתעת ענק של אלבארו ארבלואה: גונסאלו גארסיה גם כן בהרכב, אולי קיליאן אמבפה בכנף שמאל. מרכז השדה חזק ודי צפוי, עם פדה ואלוורדה יחד עם הצרפתים וארדה גולר כמספר 10. אלבארו קארראס חוזר לעמדת המגן השמאלי. ריאל מדרד חייבת לנצח כדי להחזיר את הפער מברצלונה לנקודה אחת בלבד. תנו לנו את זה! האללה מדריד

ההרכב: קורטואה, חימנס, האוסן, אסנסיו, קארראס, טשואמני, קמאבינגה, פדה, גולר, אמבפה וגונסאלו

קודם כל מפתיע וזה כבר טוב לצאת מהשבלונה הרגילה. אני מלכתחילה לא ראיתי את הפרסומים על טרנט כנכונים, בכל מקרה גם אם פדה ואלוורדה ישחק המון כמגן נוסף בצד ימין - אני חושב שזה קצת מסוכן. לגבי החלק הקדמי, ניסיון מאוד מעניין. אם גונסאלו יהיה במרכז הרחבה יהיה מאוד מעניין, אבל אין מספיק שחקנים שיכולים להרים לו. אולי קיליאן אמבפה לא בהכרח בשמאל אלא כחלוץ שני. לא סגור על זה אגב שברהים דיאס בחוץ - הקישור שלנו כל גרם יצירתיות תלוי בארדה גולר ונניח אם טרנט היה משחק יש את הכדורים הארוכים שלו שהוא מסוגל להחליף אגף או לשלוח לאמבפה גם מתוך שינה.

הרכב טוב מאוד, אמבפה מקבל את כל אגף שמאל, הוא כמובן גם ישחק הרבה באמצע, אבל מקבל המון שטח לרוץ אליו ועם גולר שמשוחרר מעבודות הגנתיות ויכול להתרכז רק בלמסור לאמבפה.

הקישור, יצירתי לא יצירתי, מניע כדור לא מניע כדור, מה שבטוח לא יאפשר את הבית זונות שראינו מול ראיו שבוע שעבר.

אני רואה פה יהלום עם שני חלוצים,גולר ישחק בשפיץ כ 10 מאחורי אמבפה וגונסאלו.

עם שני הצרפתים יש יותר רגליים ופיזיות באמצע. לא היית ממשיך עם פדה מגן? חימנס חסר ניסיון והמאסטייה תמיד עוין זה לא משחק בית. ההגנה בין כה שברירית - ראול אסנסיו לא ממש כשיר, דין האוסן לא ממש פוגע כבר זמן רב. לדעתי ריסקי מאוד.

גולר קרוב לחלוצים זה מפתה כי הוא משתלב היטב עם אמבפה וגם רחוק מהשער שלנו כך שאיבוד כדור כשהוא לחיץ יעצבן אולי באופן זהה אך לא יהיה מסוכן כנראה באותה המידה.

כנראה ארבלואה רוצה כוח ועוד קצת כוח במרכז המגרש, כשההגנה שברירית הפיתרון הכי טוב זה לשים מעליהם חומה שקשה מאוד לעבור.

מה שכן פדה וקמאבינגה חייבים היום לקחת יוזמה ולהצטרף קדימה, היום לא מספיק לעבוד קשה ולחכות לג’וד, ויני ואמבפה שיעשו את העבודה.

לא מצליחים לצאת מה16.

פשוט הזיה.

הגיע הזמן שנקבל את זה, השחקנים האלה פשוט לא יכולים, זה לא שהם לא רוצים לשחק, אין להם את זה ברגליים.

יכולים להתמסר עד מחר ולא להתקרב להבקיע. גם קצב המשחק שלנו כמו של בית אבות, אף אחד לא בטירוף, לא לוחץ. מהרבה שחקנים שעלו ב-11 אין לי ציפיות, לפני שקמאבינגה בעט לעננים אמרתי לעצמי שאף קשר שלנו לא מסוגל אפילו להשתחרר לבעיטה. לדעתי טשואמני מסר את כל המסירות שלו אחורה, אפילו לא הצידה.

אמבפה קיבל פעמיים כדורים באיזורים מסוכנים והיה חלוד בפעולה האחרונה וחבל כי אין לנו מישהו אחר היום מלבדו ובכלל העונה. ציפיתי ממנו שייקח יותר וינהיג אותנו וכדומה. הבלמים ניצחו אותו בכל המאבקים היום, חסמו לו את הבעיטות החלשות גם פדה מסוגל לתת יותר. זה נגרי מדי מה שיש על המגרש, הרי גם כשוויניסיוס נמצא זה קשה לנו ממש, ואם לא מרימים לרחבה אז גונסאלו גארסיה לא ממש יעיל בסגנון משחק כזה. הייתי מעלה את ברהים ואפילו חושב על טרנט בקישור.

חימנס בסדר, נמרץ ועוד מרים כדורים פה ושם, בסדר בהגנה, תומך בהתקפה, חבל שדווקא הוא הגיע למצב המסוכן שלנו אבל לא נורא אין מה לבוא בתלונות. זה לא שאני משוכנע ששחקן אחר היה מבקיע את זה.

אגב אני עדיין מפחד שדין האוסן יעשה איזו טעות קריטית ונצטרך לרדוף אחריהם, הוגו דורו אורב לטרף ויש להם שחקנים לא רעים בכנפיים.

אני חושב שהרעיון של לבודד את קרראס באגף שמאל שיעשה אחד על אחד מסוכן הוא רעיון גאוני, עד עכשיו לא עבד אבל בטוח שבמחצית השנייה זה יעבוד הרבה יותר טוב.

אני לא יודע אם ולנסיה חזרו להיות קבוצת כדורגל או שאנחנו אקסטרה עלובים או רק עלובים. ציפיתי להרבה יותר מזה ועם כמה שהציפיות שלי מהקבוצה נמוכות זה עדיין מפתיע כמה אנחנו רעים.

חצי משחקני ההרכב הזה לא ברמה של להיות שחקני סגל בריאל מדריד. יש לי אכזבה עצומה מהאוסן. למעט כמה משחקים טובים בתחילת העונה שבהם הוא לא אותגר יותר מדיי, הוא פשוט חושך מצריים.

מקווה שארבלואה יעשה חילופים כבר במחצית. הקרדיט הבלתי נגמר לגולר למרות שהוא תוקע לנו את המשחק ומשחק עם אטיטיוד שאפילו מסי לא פיתח חיסל לי את טיפת התקווה האחרונה.

אם אתה מוציא את גולר מי יכול למסור מסירה לגול? ואלוורדה, או שני הצרפתים שלא מוסיפים שום דבר למשחק שלנו?
לא מבין איך בראהים לא משחק במשחק כזה, השחקנים האלה נמאסו עליי, המאמן הזה נמאס עליי וכל הקבוצה הזו כבר מאוסה.

אין אצלנו שום תנועה ללא כדור. כולם חוץ מאמבפה וקצת גונסאלו רוצים את הכדור לרגל. גם מאחורה.

ההברקה שגולר יספק לא שווה לי את החסרונות שלו. מבחינתי הוא וטשואמני לספסל ולשחק עם ברהים ומסטה.

מה שאני לא מבין זה למה צריך להמציא שיטות כל משחק ? מה הבעיה לשחק 433 פשוט או 442 יהלום ?

משחקים עם קמאבינגה ופדה בהרכב ואנחנו בנחיתות בקישור כי שם משחקים צ’ואמני ופאקינג גולר כדאבל פיבוט, מה זה הטימטום הזה ?