לקראת ג’ירונה -
אחרי האכזבה הגדולה בדרבי לריאל יש הזדמנות לתקן, והפעם אין מקום לטעויות על אף כל הקלישאות. מחר (שבת) מגיעה הסינדרלה הפנטסטית ג’ירונה לסנטיאגו ברנבאו. ניצחון=פער של חמש נקודות בפסגה. רודיגר וטשואמני חוזרים ויפתחו כבלמים בזמן שנאצ’ו ‘נופל’, גם ויניסיוס זמין. דובביק מתקאמבק מנגד. הכל לקראת המשחק וגם קצת היסטוריה רחוקה - רק כאן.
סטטוס ריאל מדריד:
ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד ג’ירונה במצב רוח שפוף, סוחבת על עצמה עדיין את שער השוויון האכזרי של מרקוס יורנטה בדרבי נגד אתלטיקו מדריד עמוק בתוספת הזמן – הרי זו הדקה שלנו (1:1). ריאל ששיחקה עם הרבה לב ונשמה, הייתה יכולה קצת לברוח ולהגיע למשחק העונה בסיטואציה הרבה יותר טובה אך כעת יש לה הזדמנות חדשה, להתחיל רצף ניצחונות. העונה לא קרה שריאל רשמה שני משחקים ברציפות ללא ניצחון – ו"התגובה" הזו, בכל סגל שלא יהיה – ויש הפתעות טובות – מאוד חשובה. כמובן שניצחון מחר יוכל להשכיח את הדרבי, לשפר את המצב בטבלה ולפתוח פער של חמש נקודות על פני הדולקת אחריה וגם זו תהיה ההכנה המושלמת לקראת המשחק הראשון נגד לייפציג בשמינית גמר ליגת האלופות. אז שלושה מתקאמבקים ואחד לא. “זה יהיה משחק תובעני מאוד, ג’ירונה מצליחה יפה השנה, אנחנו מכבדים אותה מאוד והיא הקבוצה הטובה בליגה יחד עם ריאל”, החמיא קרלו אנצ’לוטי.
המאמן המשיך ורצה להסביר שגם אם מחר יהיה פאנצ’ר חלילה – יש דרך חזרה. “לג’ירונה יש מוטיבציה ענקית, אשליה, הם יכולים לנצח ולהוליך את הטבלה. אם אנחנו ננצח מחר – נקבל יתרון חשוב בליגה, בהחלט, אבל העונה עוד ארוכה, שום דבר לא יוכרע במשחק הזה”. קרלו סיפר על חודש ינואר של ריאל שהסתכם בסוף ב-לא נעים ולא נורא – בסה"כ הדחה מהגביע ואיבוד נקודות במשחק אחד בליגה. “זה היה חודש מסובך לסטטיסטיקה (ריבוי המשחקים). עכשיו ליגת האלופות חוזרת וגם זה חשוב. אנחנו מסתדרים היטב עם הפציעות, הבעיות בהגנה יסתיימו כאשר אנטוניו רודיגר יחזור”. אנחנו לא רואים את זה ככה. את המשחק הזה צריך לנצח בכוח כדי להראות שהקבוצה הזו מודל 2023-24 מסוגלת לזכות באליפות. קרלו הבין לליבו של מיצ’ל ואמר שעם קצת יותר ‘הבנה’ – המאמן היה יכול לעמוד על הקווים מחר אבל “הכדורגל שייך לשחקנים” וזה לא יגרע ולו גרם מהיכולת הפנטסטית של ג’ירונה.
המאמן לא אמר שרודיגר ישחק במאה אחוז אלא שמר על מיסתורין (“נעריך מחר את המצב שלו”), אך בכלי התקשורת יש תמימות דעים והוא נכלל בסגל לאחר שהתאמן כרגיל באימון המסכם. לצידו ישחק אורליאן טשואמני שסחב השעיית צהובים. השניים כבר שיתפו העונה פעולה במרכז ההגנה ויעשו זאת שוב כאשר הקפטן נאצ’ו ששיחק עם אי נוחות לאחרונה – פצוע ולא זמין (“הוא יחזור בזמן ללייפציג ביום שלישי”, הבהיר קרלו). אמנם ביכולתו הנוכחית זו לא אבידה גדולה אך ריאל תמשיך לחרוק שיניים עד סוף העונה עם ההגנה הזו, או עד שאדר מיליטאו יחזור. כעת המצב בגובה משתפר. רודיגר הוא שר ההגנה מתנשא לגובה 1.90, נוכחותו הייתה כה חסרה, וטשואמני גם כן לא פראייר וכוח במצבים הנייחים עם 1.87. דני קרבחאל יוכל לזוז חזרה לעמדת המגן הימני ובמשחקו ה-401 בלבן ישתווה לחואניטו. “עצה לשחקן שמשחק במרכז וזה חדש לו? תמיד מצמד בלמים יש אחד שהוא יותר מוביל. דני יודע מה לעשות, הוא תירגל את זה באימונים וגם בדרבי”. ואולי בכל קו הגנה שהוא, וגם אם אנדריי לונין נתן סיבות לאופטימיות בדרבי (“לא קל להכריע מי ישחק, אף אחד לא רוצה להיות מחליף, זה קשה”, אמר קרלו לגבי השוערים. ג’ירונה כמובן קבוצה שבועטת המון לשער). – ריאל תצטרך לנצח את המשחק הזה דרך ההתקפה למשל.
ובשביל זה חוזר ויניסיוס שנפצע בחימום נגד אתלטיקו וסבל מכאבי צוואר. הברזילאי שב לאימונים וריאל צריכה את ‘הבלאגן החיובי’ שלו. “הוא בסדר ויכול לשחק”, אמר קרלו בקצרה. ספק אם לאיטלקי תהיה היושרה המקצועית להחליפו ברודריגו שהפגין תצוגת נפל ואנחנו מחכים כבר לשער ה-50 שלו. ככל הנראה מי שישלם את המחיר הוא ברהים דיאס שהיה פנטסטי, כבש והוחלף בשלב מוקדם יותר. הציטוט של “הספורט” שם נכתב: “ברהים אולי יהיה הנשק הבלתי צפוי של אנצ’לוטי בקרב” – נשמע מאוד מנותק מהמציאות כי רודריגו באנקר. כמובן שג’וד בלינגהאם לא מצא את הרשת מאז אמצע דצמבר בשער שדה וזה זמן מצוין עבורו לחזור לעניינים. אנצ’לוטי הגן על רודריגו: “הוא לא מבקיע? אותי לימדו שאם אומרים לך לא לחשוב על צבע מסוים – אתה חושב עליו אוטומטית. אני לעולם לא אדרוש ממנו ולא אשאל אותו על השערים. הדבר החשוב הוא התרומה שלו לקבוצה וזה קורה. הוא מבשל, הוא משחק היטב ובונה מהלכים”. במשחק נגד אתלטיקו הוא היה יכול לעשות את ה-0:2 ופישל ומחר לא בטוח שיהיו הרבה הזדמנויות.
מדובר במבחן גדול הרבה יותר לריאל מאשר לג’ירונה, ריאל שהצליחה להתמודד לאורך כל העונה עם הרבה מאוד מכשולים, גם בשל הסגל החסר. ריאל זכתה לשבחים על מאזן הבית שלה, היא עם תשעה ניצחונות ושתי תוצאות תיקו כלומר 29 נקודות מתוך 33, שנייה רק לאתלטיקו מדריד, אך נפלה בדרבי ועד תום העונה עוד מחכות ברצלונה וגם אתלטיק בילבאו. כדי להוסיף לאווירה נראה שהגג שוב יהיה סגור למען האקוסטיקה. כעת ריאל עם מאזן של 2.64 נקודות למשחק בבית. אם תמשיך כך היא תוכל להגיע ל-53 מתוך 57, ותשווה את מאזן הבית הטוב ביותר שלה מאז עונת הפרידה של ז’וזה מוריניו ב-2012-13 (2.79 נקודות בממוצע למשחק).
את מרכז השדה ירכיבו טוני קרוס, שכיכב השבוע – גם בטבלת המוסרים בשליש האחרון, גם בפודקאסט עם הדברים של אימו, פדה ואלוורדה ואדוארדו קמאבינגה שמתבקש לא לקחת סיכונים מיותרים כמו בהתקפה האחרונה בדרבי. שילוב של חוכמת משחק, טאץ’, וגם דריבל ופיזיות. “תמיד צריך לכבד את ההורים”, חייך קרלו בהתייחס לכך שאימו של טוני אמר שאם ימשיך לשחק כולם יהיו שמחים. “זה משהו שחסר קצת בזמן הזה, בדורות האלה. זו החלטה שתתקבל בזמן הנכון ובצורה הטובה ביותר”. ואם קרוס יחליט לפרוש ביוני? – “אז או.קיי…וואו, יש לו ביצים”, ענה קרלו כדי להקליל את האווירה ולהפחית לחץ. גם החבר’ה באימון נראו מחויכים.
להשתמש באכזבה מהדרבי כמוטיבצייה.
ריאל מדריד – הרכב משוער: אנדריי לונין| דני קרבחאל, אנטוניו רודיגר, אורליאן טשואמני, פרלאן מנדי| טוני קרוס, אדוארדו קמאבינגה, פדה ואלוורדה| ג’וד בלינגהאם, ויניסיוס ג’וניור ורודריגו
מה המצב ג’ירונה?
ג’ירונה, מה לא אמרנו עליה, הסינדרלה של אירופה. אנחנו בתחילת פברואר, מחזור מספר 24 והיא עדיין כאן ובגדול. מהמחנה שלה – מהמאמן מיצ’ל בעיקר ועד אחרון השחקנים, נשמע דיבורים על “להבטיח את אירופה”, התייחסות לפער מהמקום החמישי, אבל עם קצב צבירת נקודות בלתי רגיל – יותר מסך כל הנקודות שלה בעונה שעברה, וכדורגל מסחרר, גם אם לאחרונה זה הולך יותר קשה (כמו בין היתר אולי הדחה מפתיעה מהגביע ושני מחזורי ליגה, לא ברציפות, בלי שער) – ג’ירונה צוברת עניין ופופולאריות והיא מתכוננת אולי למשחק הגדול ביותר בתולדותיה (היסטוריה צנועה יש לה בכל-זאת). ג’ירונה סיימה רק בתיקו מאופס במחזור הליגה האחרון – 0:0 ביתי נגד ריאל סוסיאדד, שער שלה נפסל, המאמן הורחק אחרי שהתלונן בצדק על השיפוט, נעשה לה עוול אבל תהיו בטוחים שתחושת הגועל עברה די מהר והם מוכנים לקרב. הספונסרית החביבה שלהם (מרלקס) אף תלתה שלט במדריד עם תמונה של שחקניה חוגגים שער והמוטו – “עם עבודה קשה החלומות הגדולים הם אפשריים”.
כפי שאמר מיצ’ל במסיבת העיתונאים, ג’ירונה כבר התמודדה העונה עם היעדרויות של שחקני מפתח רבים, קלישאה ידועה בכדורגל היא ‘השלם גדול מסך חלקיו’. בקבוצה מקווים לקבל חזרה את ארטם דובביק הנפלא, כובש 14 שערי הליגה – ניצב בפסגת הפיצ’יצ’י יחד עם בלינגהאם ובורחה מאיורל, לאחר שנעדר מהמשחקים האחרונים. “הוא לא התאמן הרבה אך אני מאמין שיהיה זמין”, אמר מיצ’ל, וזה משמעותי. הוא נכלל בסגל כמובן. אלה שלא יהיו שם בוודאות, אבל לבטח יהיו להם מחליפים טובים – יאנחל הררה שחזר לעניינים לאחרונה וספג את הצהוב החמישי שלו וכן הבלם דיילי בלינד – אותה הפרוצדרה, שחקן חשוב מאוד בהנעת הכדור של הקבוצה. אם דובביק יפתח נראה שכריסטיאן פורטו ייפתח על הספסל. דובביק שווה עוד כמה מילים, יש לו 14 שערים ושישה בישולים ב-1,344 דקות ליגה – הזוי לחלוטין, שחקן מסוכן מאוד, ולא רק עם הגב אל השער. זה מרגיש שהוא עושה גול מכל משחק.
מיותר להזכיר שג’ירונה הפסידה רק פעם אחת העונה – לריאל, לא מזמן הראתה את כוחה עם 1:5 על סביליה בבית, כבשה העונה 52 שערים – יותר מכל קבוצה אחרת. היא היחידה בספרד העונה פרט לברצלונה שלא הפסידה במשחק חוץ. ונגד הגדולות היא גם נהדרת. היא השיגה 2:4 גדול על ברצלונה במונז’ואיק ו-3:4 דרמטי על אתלטיקו בביתה. לא מעט בזכות קשר הכנף סאביו, בן 19 בלבד, בישל כבר שבעה שערים העונה והבקיע חמישה בעצמו. 15 שחקנים כבר הבקיעו העונה לזכות ג’ירונה ולמעשה הסכנה יכולה מכל כיוון. אם זה יאן אקוטו המגן הימני שמקושר אלינו או מיגל גוטיירס שפורח במשחקים הגדולים ולא מפסיק לתקוף, שיאן הדקות של הקבוצה העונה עם 2,293 והצעות מכל הבא ליד. ג’ירונה למעשה היא הקבוצה שדורגה במקום השני עם מספר הנקודות השלישי הכי גבוה בהיסטוריה - 56 נק’ בחלוף 23 מחזורים. רק ריאל מדריד של 2010-11 ו-2013-14, עם 57 נקודות - עולה עליה. לא פחות מ-579 אוהדים יגיעו לברנבאו ויחלמו על היסטוריה.
כמובן שג’ירונה לא יודעת פחד, אין לה ממש מה להפסיד. סטואני למשל שגם הוא מסוכן מאוד, כבר ניצח בברנבאו עם אותה ג’ירונה לפני חמש שנים, וגם פורטו, שניהם הבקיעו. יונאס רמלוו ששיחק בקבוצה באותו ערב כבלם שלישי, שלח ד"ש וסיפר: “אני זוכר את המשחק הזה כאילו לא עבר הזמן. זה היה אחד המשחקים הכי מיוחדים שלי עם ג’ירונה (191 הופעות). ריאל הובילה אבל לא ויתרנו, האמנו והראינו את האופי שלנו. הניצחון הוא חוויה בלתי נשכחת. כשאתה שחקן פעיל אתה אולי לא מבין את גודל ההישג, אלא רק בהמשך”. על המשחק מחר: “ג’ירונה מסוגלת לנצח ולזכות באליפות, הלוואי, בטח. זה יהיה היסטורי. הם עדיפים על רוב הקבוצות בליגה. אני משוכנע שהם ישחקו בליגת האלופות בעונה הבאה”.
הבלם ארנאו מרטינס שרשם 14 הופעות ליגה העונה יהיה זה שיחליף את בלינד, לצידו אריק גארסיה שלא ממש מתגעגע לברצלונה ועושה עונה יציבה מאוד. ארנאו פתח את העונה כשחקן הרכב עם ארבע הופעות ב-11 בארבעת המשחקים האחרונים וגם במחזור השביעי. מה שכן, נגד הגדולות הוא פחות שיחק, רק 23 דקות נגד אתלטיקו למשל. בספרד מניחים שתהיה מגמה התקפית לחלוטין ונראה את פורטו משחק גם כן בחלק הקדמי, כלומר לא יהיה זה קשר שיחליף את הררה. האמצע יופקד בידיהם ורגליהם של אלייש גארסיה ואיבן מארטין. לחץ גבוה מתוכנן שוב. אף אחד לא ממש מתגעגע לאוריול רומאו שהיה שחקן מאוד-חשוב אבל דעך בברצלונה. הוא כנראה היה מת לעלות לשחק במדי האקסית. דויד לופס עדיין פצוע למעשה - כחודש ימים, במשחק במונז’ואיק שיחק מיצ’ל עם מערך של שלושה בלמים וחופש התקפי מוחלט למגינים. הפעם לא. ואלרי פרננדס ימתין לצ’אנס שלו מהספסל.
לקראת המשחק מיצ’ל מוריד ציפיות וזה מובן, אומר שהוא מקבל את ההרחקה שלו על אף שזה היה לא פורפורציונאלי וסומך על הצוות שלו. “אני רוצה להיות על המגרש תמיד וזה מצער, לצערי אצעק הרבה. כבר שיחקנו העונה ללא כמה משחקני המפתי. זה משחק שהוא כמו חלום עבורינו. עלינו ליהנות. גג סגור? זו הפעם הראשונה שאנחנו נשחק ככה”. על השאלות על ניצחון בברנבאו ואליפות היסטורית - לקח צעד אחורה: “כמובן שזה חשוב, נוכל לחזור לפסגה, אבל ג’ירונה לא נועדה כדי לזכות באליפות כמו ריאל או ברצלונה, אנחנו מסתכלים על המקום השישי. זה משחק ברמה עולמית, משחק מיוחד, אנחנו רוצים לעשות היסטוריה, אבל גם אם ננצח - זה לא משנה. יישארו 14 משחקים. נצטרך 85-90 נקודות כדי להילחם על אליפות. ריאל יכולה לעשות את זה. אני חושב שזה לא הוגן לדרוש מאיתנו את זה”. הוא המשיך ואמר כי ריאל הפייבוריטית הגדולה ושהוא מקבל שבחים מקיר-לקיר גם מריאל מדריד. “הפסדנו רק משחק אחד העונה - נגד ריאל. השחקנים האלה בעונה חלומית, המטרה לנצח וזה יום נפלא, אך אנחנו עם רגליים על הקרקע”.
איזו עונה מדהימה יש לה. וואו.
ג’ירונה - הרכב משוער: פאבלו גזניגה| יאן קאוטו, אריק גרסיה, ארנאו גונזאלס, מיגל גוטיירס; אלייש גארסיה, איבן מארטין, ויקטור ציגנקוב, סאביו| פורטו וארטם דובביק.
היסטוריה ומפגשי עבר::
זה כבר לא נתון היסטורי מפתיע שבין ריאל מדריד וג’ירונה נערכו בסה"כ שבעה משחקי ליגה עם מאזן זהה ובתוספת עימות כפול בקופה דל ריי ב-2018-19 מגיעים לתשעה משחקים, כך שהמשחק מחר יהיה העשירי ביניהן, היסטוריה שהחלה ממש לא מזמן – ב-2017-18. בעונת הבכורה ההיסטורית שלה בלה-ליגה ג’ירונה הייתה על הגל. במחזור העשירי היא אירחה את ריאל אלופת אירופה הגאה. איסקו כבש ראשון אבל כריסטיאן סטואני וכריסטיאן פורטו ביצעו מהפך ענק תוך ארבע דקות בפתיחת המחצית השנייה, 1:2 לג’ירונה. “הנקמה” הייתה בסיבוב השני בסנטיאגו ברנבאו, אמנם לריאל לא היה על מה לשחק אבל עבור כריסטיאנו רונאלדו כל משחק הוא הזדמנות לתת בראש. הפורטוגלי כבש רביעייה, גם לוקאס ובייל הצטרפו לחגיגה בדרך ל-3:6 מהנה ונטול הגנות. במחצית אגב התוצאה הייתה רק 1:1. אותו ניצחון היה גם האחרון של ריאל בליגה על ג’ירונה בברנבאו,שם המאזן עומד על ניצחון, תיקו והפסד. ב-2018-19 המקוללת ריאל הובילה כבר 0:1 על ג’ירונה משער של קאסמירו אך ספגה פעמיים והפסידה 2:1. אשתקד זה נגמר ב-1:1 הזוי עם הרבה-הרבה עצבים. ויניסיוס כבש בדקה ה-70, סטואני השווה בפנדל והיו הרבה עצבים. בסיבוב השני זה לא היה יותר טוב, להיפך, ערב בלהות של אדר מיליטאו, יום היסטורי של טאטי קאסטייאנוס שכבש רביעייה בדרך ל-2:4 למארחת.
אנחנו נעדיף לדבר על העונה, ריאל הגיעה למונטיליבי אחרי הפאנצ’ר הגדול בדרבי והגיבה יפה. חוסלו כבש בדקה ה-17 אחרי טעות של ההגנה, כעבור ארבע דקות טשואמני הכפיל בנגיחה מכדור קרן ובדקה ה-71 ג’וד סגר עניין עם 0:3 כיפי. על מה לא דיברנו? ניצחון 1:4 מפתיע בקלות שלו במחזור השני של 2018-19, עוד עם ז’ולן לופטגי על הקווים וכשחשבנו שגארת’ בייל יספק את הסחורה. בורחה גארסיה כבש ראשון, ריאל לא נרתעה. בנזמה עם צמד, הוולשי וראמוס בפנדל. באותה עונה נפגשו הקבוצות גם ברבע גמר הגביע וזה טוב כדי לנפח את הסטט’. ריאל ניצחה 2:4 בבית והוסיפה 1:3 בגומלין במשחקים שהביאו לאופטימיות ככה בסוף ינואר-אמצע פברואר. בנזמה בלט. בברנבאו ריאל ספגה שער מהיר מרגלי לוזאנו אבל הגיבה, ראמוס כבש צמד ולוקאס השווה ראשון. בחוץ זה היה צמד של בנזמה ושער של מרקוס יורנטה. לסיכום – במשחקי הליגה – שבעה מפגשים: שיוויון 3:3 בניצחונות ועוד תוצאת תיקו, יחס שערים 13:18 לטובת ריאל. יחד עם מפגשי הגביע המאזן הוא 3:5 לריאל בניצחונות ו-16:25 לריאל ביחס השערים.
ג’ירונה היא לא ממש ריאל סוסיאדד של 2003 אלא טובה ממנה ועדיין חזרנו אחורה בזמן| המאבק של ריאל מדריד העונה עם ג’ירונה מזכיר קצת את עונת 2002-03 אבל רק קצת, ואז ריאל סוסיאדד ששנה קודם לכן הייתה עמוק בתחתית – רצה כתף אל כתף עם ריאל של הגלאקטיקוס. ג’ירונה הנוכחית ראויה לכל מחמאה אפשרית והיא מציגה גם כדורגל טוב מסוסיאדד ההיא וגם עם קצב צבירת נקודות פשוט מטורף. ההבדל? ריאל כשלה באותה עונה לנצח את הבאסקים, עם צ’אבי אלונסו ילד הפלא, ניהאט ודארקו קובאצ’ביץ’.
המפגש הראשון נערך במחזור העשירי בסנטיאגו ברנבאו. סוסיאדד הגיעה למשחק מהמקום הראשון וללא הפסד, עם מאזן נפלא של 6-3-0, יחס שערים 21:13. ריאל דורגה במקום החמישי בלבד עם מאזן 4-4-1 ובכושר לא טוב בכלל… מחזור קודם לכן היא ניצחה בקושי את ראיו וייקאנו בחוץ (2:3) עם בעיטה חופשית של לואיס פיגו בתוספת הזמן וקטעה רצף של ארבעה מחזורי ליגה ללא ניצחון. זינדין זידאן לא היה כשיר במאה אחוז ולכן עלה מהספסל רק בדקה ה-50. במקומו פתח סנטיאגו סולארי. גם הקפטן היירו שהחמיץ משחקים רבים באותה העונה - לא שיחק.
ריאל תקפה אך זה היה משחק שווה כוחות. ראול מצא את המשקוף בנגיחה קשתית נהדרת. ודווקא אסטבן קמביאסו הגיע למצב הטוב ביותר אחרי עקב של ראול, ולא הצליח לעבור את השוער. ניהאט סחט הצלה נהדרת מאיקר קסיאס, ורונאלדו הגיב מצד שני עם בעיטה מעניינת מחוץ לרחבה. עדיין במחצית הראשונה, ניהאט הגיע למצב מצוין מול ניהאט והחמיץ באחד על אחד, רגע לפני ההפסקה. בהמשך קובאצ’ביץ’ הטריד את ההגנה ונעצר על ידי איקר.
ראול המשיך להיות מסוכן וכמעט כבש בנגיחה אחרי הגבהה של רוברטו קרלוס. הספרדי היה השחקן הטוב ביותר בשורות ריאל, ביצע דאבל-פס עם לואיס פיגו אלא שכדור הרוחב של הפורטוגלי לא מצא אף אחד. בהמשך כמעט שער של סוסיאדד אבל איבן הלגרה ברגע האחרון הרחיק בגליץ’ ענק. פאקו פאבון כמעט כבש אבל השופט פסל את המהלך אחרי עבירה של הלגרה, ומנגד קובאצ’ביץ’ בעט לקורה מזווית קשה. חלוקת נקודות צודקת.
בסיבוב השני, במחזור ה-29, ריאל כבר הגיעה בכושר הרבה יותר טוב ואולי שיכורה מה-1:3 הענק על מנצ’סטר יונייטד ברבע גמר ליגת האלופות. מספר הניצחונות הרצופים בליגה עמד על שישה, וריאל שיחקה לא רע במשחקי החוץ הקשים בליגה. ריאל אף הגיעה למשחק עם יתרון שש נקודות בפסגה כשהבאסקים במקום השני אחרי אורחת חדשה – דפורטיבו לה קורוניה.
למרות מערך סגור יחסית של ויסנטה דל בוסקה, עם פלאביו קונססאו לצד קלוד מקאללה באמצע וחזרתו של פרננדו היירו ששיחק כבר נגד האנגלים - זה לא עזר. סוסיאדד כתשה את ריאל. כבר בדקה השלישית קובאצ’ביץ’ הבקיע אחרי מבצע ענק של המגן השמאלי שעשה ככל העולה על רוחו ברלבה של ריאל, ובדקה ה-20 עשה 0:2. בדקה ה-31 זה כבר השער השלישי, הפעם תורו של ניהאט. ריאל הראתה אות חיים כשזידאן שלח כדור עומק נהדר ורונאלדו כבש בקלילות, אך לא מעבר.
להיפך, סוסיאדד כבשה דקה לאחר מכן! דקה אחרי השער המצמק כשצ’אבי אלונסו שלח כדור שטוח נפלא לרשת. היירו היה במחצית קשה. אוסקר מיניאמברס החליף את פיגו בהפסקה. בדקה ה-72 המאמן דל בוסקה הלך על כל הקופה והוציא את זידאן. המחליף חאבייר פורטיו נהנה מבישול של ראול ועשה 4:2 בדקה ה-83 וכביכול מנע תבוסה.
ריאל הייתה עם הראש בצ’מפיונס. לאחר ה-4:3 נגד יונייטד והעפלה לחצי הגמר, היא התקשתה בקלאסיקו והשמיטה יתרון 1:1. היא הובסה 5:1 נגד מאיורקה ובמשחק רוטציוני סיימה רק בתיקו נגד רקראטיבו הואלבה. תיקו 1:1 ביתי נגד סלטה ויגו איים לחרב את האליפות, אך שני מחזורים לסוף סוסיאדד פישלה עם הפסד 3:2 לסלטה. ריאל הביסה את אתלטיקו מדריד 0:4 בדרבי ובמחזור האחרון עם צמד של רונאלדו גברה על 1:3 על אתלטיק בילבאו והוכתרה כאלופה.