מחזור 24: מגרדים ניצחון 1:0 ביתי מול ראיו שמעלה אותנו למקום הראשון (לבנדובסקי [פ])

(בתמונה: גאבי מסתער על האדום, כדי להשלים סריית הרחקות ב-3 המובילות)

אחרי 8 ימי מנוחה, ברצלונה תטפס הלילה על הר היהודים כדי לפגוש את ראיו, במשחק שינעל את המחזור ה-24.

לשחקני ברצלונה היה שבוע וקצת להתאושש, להתרענן, לנהוג במכוניות במסלול מירוצים ולסכן את עצמם בפציעה (או חמור מכך: נזק מוחי שישווה את מצבם לזה של באלדה), ולמלא את כל הדליים שבעולם עד הקצה.

נכון לכרגע יש אולי 2 ספקות בנוגע לסגל שיירשם למשחק: אראוחו (זכר לכיסוח מול סביליה, אם כי פליק אמר אתמול שהאורוגוואי יהיה בסגל), ופאטי (זכר ל…משהו).
בנוגע להרכב - זה כבר נושא אחר לגמרי. בעקבות השתפרותו של אריק, חזרתו של איניגו מפציעה, ואי פציעה (קשה מדי) של אראוחו, פליק שוב צריך להחליט איזה צמד בלמים הוא מעלה. הבעיה הולכת וגדלה כשמגיעים לקישור - האם אסאדו פינה את מקומו לפרנקי באופן סופי? מה מצבו של אולמו - כשיר לפתוח (כזכור: כבש בסיבוב הקודם מול ראיו, בהופעת הבכורה שלו) או ייכנס במחצית אחרי צהוב של גאבי? ומה לגביי טומטום עצמו והיכולת שלו להרים את עצמו אחרי יכולת לא משהו במשחקים הקודמים?
לפחות בהתקפה אין דאגות - כולם נשחקים עד המוות או עד פראן. הראשון מביניהם.

צרות של עשירים שמכרו כמה מושבי VIP כדי לסגור את החודש.

(בתמונה: שחקני ברצלונה מברכים חזרה את פאטי, אחרי היעלמותו ליציע).

מעבר ללחץ, לדלי, ולסתם קטע לוזרי ברסאי, ראיו היא לא קבוצה שצריך וכדאי לזלזל בה בפני עצמה. מדובר בקבוצה שסיימה בתיקו מול 2 המדרידאיות בסיבוב הקודם (אומנם 2 המשחקים היו בבית, אבל עדיין).
ראיו תגיע לברצלונה הלילה מהמקום השישי (מקום שישי בליגה גם במשחקי החוץ), כשהיא באחלה רצף תוצאות בליגה מתחילת 2025 (4 נצחונות ותיקו), וכשהיא מחזיקה הגנה לא רעה בכלל (ספגו 24 שערים, רק 5 קבוצות ספגו פחות). מהצד השני - ההתקפה לא משהו, כרגע, למרות הימצאותם של איסי פלאסיון האדיר, אלבארו גרסיה, ו-RDT (לא המקורי מהפורום, השני). לא שזה אומר משהו נגד שצ’זני ולהקתו, אבל נגיד.

ייעדרו:
כריסטנסן, מאטס, ברנאל - פציעות.
אני, אוהב, אותך, פרמין - הרחקה.

ישפוט ויצטרך לרוקן את תיבת הדואר המתפוצצת שלו:
מריו מלרו לופז (אין לי מושג מה הסטטיסטיקה שלו איתנו. זה התפקיד של דימה).

הרכבים משוערים:

1000124072

מבחינתי ההכנה הכי חשובה זה פסיכולגית מנטלית למשחק הזה.

זה יכול להכריע מי מאיתנו צודק, דיימטרי או אני.

הדבר הכי חשוב זה להבין שהשופט יגיע עם לחץ להרחיק שחקנים של ברצלונה וראיו גם יודעים את זה.

צריכים לתת דגש על זה.

חיבים לנצח, אסור לפספס את הבעיטה בדלי של מדריד.

הסגל למשחק -

כמו שפליק אמר - אראוחו נכנס לסגל המשחק.
אפילו פאטי השתחל איכשהו.

כל השאר כרגיל.

אני לא מת על הקביעות של פרנקי בהרכב. הוא לא הכי פיזי, הוא לא דוחף מהר מספיק קדימה והוא נוטה להתמהמה עם הכדור. לא מעט מהאיבודי כדור מגיעים מפעולות בהן הוא “חולם”. לא הוא ולא קאסאדו טובים מספיק בשביל פיבוט יחיד, ועל כן זה עבד מצויין כשהיה לנו דאבל פיבוט של קאסאדו ופדרי אחרי הפציעה של כנראה הפיבוט היחיד בפוטנציה אצלינו (ברנאל, נפצע נגד ראיו).

הנקודה הזאת תהיה קריטית מול קבוצה אינטנסיבית שאוהבת ללחוץ גבוה כמו ראיו. אני עוד לא החלטתי אם גאבי יסתדר במשחק הזה או שהוא הראשון שיקבל אדום. מנגד, כנראה אין אופציות לאור הכשירות של אולמו.

ואנחנו לא ביניהן!

ראיו אכן ברפורמה טובה, הדבורים הפסידו בפעם אחרונה בליגה אי שם בדצמבר.

משחק קלאסי שצריך פשוט לקחת, במיוחד לאור ההקלה בעומס בליגת האלופות לעומת ריאל.

ראיו אחת הקבוצות הטובות בספרד מאז שאיראולה לקח אותם(אפילו שעכשיו הוא כבר לא שם), אבל אנחנו בבית הפעם ובשביל להוכיח שאנחנו הכי טובים צריך להיות הכי טובים.

זה אגב המשחק היחיד בליגה שמטריד אותי ברצף הנוכחי.
יש אחר כך 4 קבוצות שהפסדנו מולם ואני בטוח שהקבוצה תבוא באטרף לנקום.

4-0 על ברבסטרו
2-0 על בילבאו
5-2 על ריאל
5-1 על בטיס
1-1 בחטאפה
5-4 על בנפיקה
7-1 על ולנסיה
2-2 מול אטאלנטה
1-0 על אלאבס
5-0 על ולנסיה
4-1 על סביליה

ברצלונה מודל 2025 היא קבוצה בפורמה, שחייבת להמשיך לדרוס גם היום.

ראיו יצטרכו לעשות מה שעשו כל הקבוצות שחילצו מאיתנו נקודות, וזה ללחוץ ללחוץ וללחוץ אותנו במשך 90 דקות, ואיכשהו לעשות את זה מבלי להשאיר קו הגנה גבוה, שראפיניה ולאמין יודעים לחגוג עליו.

ולשאלתו של נדב, זו אולי הסיבה שפליק מרכיב יותר ויותר את דה יונג על חשבונו של קאסאדו בשבועות האחרונים. לחץ מאסיבי על הקישור זו נקודת התורפה של ברצלונה, ופליק מחפש פתרונות. האם ההולנדי הוא הפתרון? לא בטוח, אבל הוא אכן מתמודד עם לחץ טוב יותר מהסטייק. אולי דווקא שילוב שלו ושל אסאדו, כשפדרי לפניהם זה הפתרון, אם כי אז נאבד את הקודם בעמדת ה-50/50, וזו בעיה רצינית בפני עצמה.

בכל אופן, אנחנו ב"בית", וכפי שכתבתי בהתחלה - צריך לדרוס אותם.

ברוב הפעמים שפרנקי נכנס כדי לפתור ‘‘בעיה’’ זה דווקא חוסר היכולת שלנו מול בלוק נמוך.
את הלחץ הגבוה אנחנו פותרים בכך שתוקפים מהר ולשטח.

שפט אותנו 10 פעמים ב 10 שנים. רק מול קבוצות קטנות.
כנראה לא בין הטובים אפילו בספרד.
לא הוציא אדומים, נתן לנו 5 פנדלים, לא נתן נגדינו.
6 משחקים אחרונים איתו רק נצחונות.
נראה אם ישבור את הסטטיסטיקה היום, אני מרגיש שהיקום דורש אדום לבארסה. עדיף שנוביל 4-0 כשזה יקרה.

אני ממש פסימי. מרגיש לי כמו בעיטה קלאסית בדלי. ועוד אחרי שהשחקנים יצאו בחופש והלכו להתקרחן באיביזה. הלוואי ואטעה.

מרגיש שיפחתו לנו נקודות ולא שיתווספו לנו היום, עד כדי כך אני פסימי היום.

מסכים עם אריאל, ואוסיף אומר שלפרנקי לוקח יוצר זמן לדחוף את הכדור קדימה לעומת קאסאדו. נראה מה נקבל היום.

ההרכב של ברצלונה -

פורט במקום קונדה!
האם הצרפתי איחר, או סתם רוטציות בעמדה שפליק נזכר לעשות אחרי 2/3 עונה?

חוץ מזה - פרנקי ממשיך לקבל קרדיט, על חשבונו של קסאדו, וגאבי ממשיך לקבל הזדמנות לשבור את שיא הצהובים.

אבל הכי גרוע זה השיקוץ שעשו מאיניגו בתמונה הזו. בעע.

וואו. אשכרה בחר להוציא את פורט מהפריזר, ועוד לתת לו הרכב דווקא עכשיו?

2 דברים שאני לא מבין בנוסף -

א. מה קרה שקסאדו חזר אחורה במעמד, ובכזו פתאומיות וחדות?
ב. גאבי פותח כי הוא מתועדף על פני אולמו (ואז, למה?), או כי אולמו עדיין לא כשיר (ואז מה לעזאזל עשינו בלשלם כל כך הרבה על שחקן שכל פעם נפצע לכמה שבועות, ואז צריך עוד כמה שבועות כדי לחזור לכושר משחק מלא?)?

נראה לי ישנוני שכח להתעורר.
לא הגיוני בעליל רוטציה פה פתאום.

פליק מחבל בקישור שלנו. בוז.

לא תמצא יותר פרו-אבלושן מזה.

תאונה

זה.

אולי הוא מאחר כל הזמן. וברצינות, קצת מדאיג העניין, כי הוא באמת היה סביר ומעלה.

כנראה שפליק רואה שם משהו שאנחנו לא.

אילוסטרציה של קונדה מסביר לפליק למה הוא איחר -

1000124155