דימה בוא נראה אם סוטו גרודו יקבל עונש.
אני מהמר נראה אותו שופט שוב את ברצלונה השנה, הימור שלי הקלאסיקו הקרוב.
דימה בוא נראה אם סוטו גרודו יקבל עונש.
אני מהמר נראה אותו שופט שוב את ברצלונה השנה, הימור שלי הקלאסיקו הקרוב.
טוב אחרי שנרגעתי קצת מהעצבים, כמה נקודות למשחק-
מי שאמור לקבל עונש הוא שופט הואר. בזמן אמת, גם אני לא ראיתי את הדריכה.
סוטו גראדו עיצבן אותי בכמה מהלכים אחרים.
סוטו גראדו שפט את הקלאסיקו הראשון, הוא לא יקבל גם את השני. זה יהיה חיל מנזאנו
אפילו השחקן שעשה את הדריכה מודה בחצי פה שזה היה עבירה. אבל אל תפריעו לשכנים שלנו בלבן לספר שזה חמישים חמישים
Claudio Echeverri: “Yes, I stepped on Koundé’s foot, but I was running at speed and didn’t do it on purpose. If the referee had given it as a foul, I would have understood.”
אני אבל די נרגעתי. שיהנו מהאליפות הזו שלהם. הליגה הספרדית חזרה להיות הטובה בעולם
תמיד אפשר לשים אותו בואר…
מה המאמנים רואים אצל דיונג שאנחנו לא, באמת חשבתי שפליק קבל שכל וירד עליו בפומבי אבל שוב התקפל ונותן לו לשחק כל עוד הוא כשיר, באמת איך הוא פותח לפני ברנאל. פשוט לוזר, לא רק באלופות שהתראומה עוד התחילה מול טוטנהאם.
מקווה מאוד שימכרו אותו, והאמת גם את פרמין הילד שחקן טוב אבל זה אחד לשלושה משחקים. 100 מליון פלוס זה מחיר מצויין.
הלכתי לבדוק מי זה שופט הואר.
שמו David Gálvez Rascón , לא זכרתי את השם הזה.
אז הלכתי לבדוק מתי שפט אותנו, ומה היו התוצאות. לא יודע איפה אפשר לראות מתי היה שופט הואר, אבל יש מלא אתרים עם הסטטסיטיקה על המגרש.
מסתבר שמעולם לא שפט אותנו.
וכאן ציפתה לי הפתעה : הבן אדם מעולם לא שפט בליגה הראשונה. בכלל. אפילו לא משחק אחד. Never.
יותר מזה, בכל האתרים הסטטיסטיקה שלו נגמרת בעונת 23\22 . הוא לא שפט כבר 3 שנים, וכששפט , זה היה בליגות נמוכות.
ועוד גושפנקא - הוא יליד מדריד.
איך שופט כזה קיבל לשפוט את בארסה? רק ההתאחדות יודעת.
כמובן הכל מקרי ואני סתם בכיין.
שתי הדברים יכולים להיות נכונים בו זמנית ובאותה מידה:
ברצלונה שיחקה גרוע והגיע לה מבחינה ספורטיבית להפסיד
אתמול ברצלונה נשדדה ע”י החלטת שיפוט שערויתית . אני לא יכול לשקר לעצמי ששופט שרואה את קונדה נדרך כך יכול להגיע למסקנה שזה לא עבירה ממניעים כשרים. פשוט לא יכול.
בפעם האחרונה שבדקתי בחוקת הכדורוגל לא מופיע סעיף שמתיר לשופט להעניש קבוצת כדורגל על כדורגל גרוע.
שהם ישבו בועדת השיבוץ והחליטו לשבץ את גרודו למשחק שהם יודעים שאיבוד נקודות יפיל את ברצלונה למקום השני הם ידעו למה הם עושים את זה ואיזה שופט יעזור להם בזה. הפסד 23 מ25 משחקים לא קורה סתם
אני מקנא באנשים שיכולים לנתח לבד את המשחק מבחינת נטו כדורגל. באמת שמקנא בהם.
אז אפשר וצריך לבקר את הכדורגל שלנו ואת הרמה אבל גם אסור להתעלם ממה שקורה השנה עם השיפוט. זה בבירור ובצורה מכונת מכונה שעובדת בשביל שריאל מדריד יזכו באליפות.
זה מה ששופט הואר ראה
ראיתי את הנקודות של שי פל לגבי המשחק אתמול והגבתי שם וביקשתי שיתייחס לפרנקי דה יונג. אביב מהפודקאסט מאוד מחזיק ממנו למשל ואני די בדעה ההפוכה. נניח במשחק נגד צ’לסי שזה די היה כאוס מוחלט של ברצלונה ובהרכב שני - לא היה הוגן “להפיל” עליו. אבל במשחק כמו אתמול לדעתי בלטו מאוד כמה לדעתי לפחות הוא ‘תלותי’ בפדרי או בשחקנים טובים אחרים. אני לא זוכר מקרה שאמרתי לעצמי נניח שברצלונה בינונית במכלול והוא טוב, שהשחקנים ברובם טובים והוא מצוין, שהוא מעל. פרנקי מזיז את הכדור טוב. הוא לא מספק מספרים, בהגנה הוא מרגיש לי נעלם כמו טוני קרוס בימים מסוימים. כמו שאצלינו במשחק אני תמיד ‘אפול’ על ג’וד בלינגהאם לפני ארדה גולר - אני לא יכול להאשים שחקנים פחות בכירים לפני שאני שם את הזרקור תחתיו.
ז’ואן גארסיה ממש מזכיר את טיבו קורטואה והוא נכס, לדעתי הוא גם די מהר כבר אחד המנהיגים בקבוצה מה שאומרים ‘קפטן בלי סרט’. טיבו הגיע לריאל מדריד בזמנו מצ’לסי והיה בעונה הראשונה מזעזע. ז’ואן הגיע מקבוצה בינונית לחלוטין ולא ממועדון גדול - והשתלב מאוד מהר.
לא בדקתי את זה אבל אני מניח שרונאלד אראוחו כמגן ימני בזמן שז’ול קונדה העונה לפחות הגנתית נמצא בשנת שבתון - זה משהו אפשרי שלא ממש ניסו?
מבין את התלונות על השיפוט, גם אני הייתי פוסל את השער. אולי לה-ליגה צריכה לייבא שופטים מחו”ל, נניח מהבונדסליגה אולי? הבעיה היא שכל אותם המנהלים של הגוף הזה כמו “איגוד השופטים הספרדי” הם שופטי עבר שהיו שופטים פח. אני לא יכול להצביע על טעות ספציפית של איטורלדה גונזאלס או אודיאנקו מאיינקו או פרס בורול וכל אלה נגד הקבוצה שלי, אבל אני זוכר אותם ממש לרעה ומניח שגם אתם.
ריאל מדריד עוד תאבד הרבה נקודות, אולי יש אצלינו שיפור אבל הוא ממש מינורי. הקלאסיקו בקאמפ נואו הוא כוח עבור ברצלונה. למרות כל המגרעות לדעתי ברצלונה קבוצה טובה יותר ולא הייתי ממהר להמר על אליפות שלנו.
היה חשוב לי להעלות את זה אבל לפי who scored נגד ג’ירונה לפרנקי הייתה רק פעולה הגנתית אחת: תאקל אחד. זהו. 0 חטיפות ו 0 הרחקות והיה עם מסירת מפתח אחת.
חסר משמעות על המגרש.
זה מה שאני אומר כבר שנה וחצי!!! הוא זבל!!!
איך זה בראייה של עונה שלמה/כמה משחקים? יש שם אפשרות לבדוק דבר כזה?
זה הכי הפריע לי.
הגנתית אין לי ציפיות כי אני מכיר את הסחורה, אבל לפחות תצדיק את זה בצד השני.
הוא לא עשה שום דבר מועיל התקפית בשני המשחקים האחרונים. אתה לא יכול להיות לא מועיל בשני צידי המגרש, תבחר.
אתה שחקן גדול? לא רוצה/יכול להגן? תיקח את הכדור ותייצר בכוח. אני כבר לא יודע איפה למקם את הבעיה איתו. חוסר יציבות או סתם אדישות מגעילה.
בכל מקרה, לדעתי אין לפליק שום לגיטימציה לפתוח ללא אריק או ברנאל בקישור. ובטח שזה לא פייר כלפי פדרי שהוא גם זה שלוקח שליטה על הנעת הכדור וגם שזה צריך לסתום את החורים הגנתית.
צריך שחקנים שיורידו את העומס מפדרי, ולא שפדרי ישרת שחקנים בגלל שהם בלונדינים.
הוא גרוע גם בראייה של עונה שלמה/כמה משחקים.
כן.
וגם חוסר התאמה וחוסר יכולת.
חוסר יכולת במובן שהוא לא רגיל לעשות דברים אני יכול להבין, אבל הפוטנציאל קיים. יש לו את האיכויות הפיזיות והטכניות. לפעמים הוא גם נזכר להשתמש בהם.
חוסר התאמה? אוקיי, אבל זה לא מונע ממך לעשות דברים. גם ראפיניה היה חסר התאמה לשיטה של צ’אבי, אבל הוא לפעמים ‘‘פרץ’’ את המסגרת כדי לעשות את מה שהוא יודע.
אם כל מה שפרנקי יודע לעשות זה לקבל כדור ולמסור(לרוב לאופציה הכי קלה), וזהו(!), אז לעזאזל איזה שחקן מעאפן.
ולא שאני מופתע מזה, זו ביקורת ידועה לגביו. פשוט אתה מצפה משחקן טיפה להתפתח לאורך השנים.
בכל אופן, בשלב הזה הביקורת שלי היא כלפי מי שמאפשר את זה.
למה ככה? הוא גם יודע להחזיק בכדור כמה שניות/נגיעות יותר מדי.

נדב, בוא נשים את הסטטיסטיקה בקונטקסט.
מה עשו השחקנים האחרים, לפי הספירה של whoscored?
פרמין - 2 פעולות הגנתיות
אולמו - 2 פעולות הגנתיות
פעולות הגנתיות של שחקני ההגנה - קונדה 9, קוברסי 10, מארטין 6 ב 62 דקות, אבל אריק רק 2. באלדה ואראוחו 0 .למה יורדים על קונדה ולא על אריק?
מסירות מפתח - גם פרמין עשה 1, אולמו 3, וקונדה המושמץ עשה 2.
אני לא יודע איך הם אוספים את הסטטסיטיקה שלהם , מראה עיניים שלי אומר שלקונדה היה עוד משחק זוועה , אבל אצלם הוא נראה מעולה.
בדקתי גם ב FOTMOB, גם שם המספרים דומים מאוד.
ברמה הדפנסיבית פרמין, אולמו ופרנקי באותו תפקוד? אמור להיות אחורי משניהם. אני לא אעמוד את בוסקטס ואינייסטה על פי אותם קריטריונים.
@Sasha איך בעונה שלמה? אפשר לנתח על פי השוואות בסקוואקה.