עם המצב שלו בהווה אני לא מתכווח. סדר העדיפויות שלי הוא שהשחקן שמשחק כרגע הוא תמיד הכי גרוע וצריך לעבור לסוף התור. זאת הבלטה הכי דחופה וברורה לרכש בקיץ, בין אם ווינגר ובין אם מישהו לשפיץ היהלום (ואן דה ביק יהיה מדהים בתפקיד הזה).
אגב, בינתיים הזאר מועמד חזק לתואר שלך על עונת הגלקטיקו החלשה ביותר. החודש הקרוב שלו יכריע.
גארת’ בייל שחקן התקפה הרבה יותר מזינדין זידאן והכדורגל השתנה, אני חושב שבכדורגל של היום גם לואיס פיגו וגם הוא היו כובשים יותר שערים. לתת לו פרס על עונה שלמה שכמעט היה בחוץ? הסירחון החל עוד בעונה עם אנצ’לוטי שעליה דילגת משום מה, המספרים שלו היו סבבה אבל אנחנו כאן רואים את כל המשחקים ואי אפשר לעבוד עלינו.
בבקשה:
הרקורד נגד ברצלונה: שני שערים ב-15 משחקים (ועוד אחד שנפסל ב-2015/16 שלא בצדק)
הרקורד שלו נגד אתלטיקו מדריד: שני שערים ב-20 משחקים
הרקורד שלו נגד ולנסיה: שער אחד בעשרה משחקים
הרקורד שלו נגד סביליה: שלושה שערים בתשעה משחקים
הצליח נגד ויאריאל עם מספרים טובים וגם נגד ריאל סוסיאדד, השאר לא משכנע, מה לעשות, התייחסתי לקבוצות הצמרת הקבועות.
בליגת האלופות הייתה לו בצורת של 17 משחקים ברציפות מ-2014/15 ועד השער שלו נגד לגיה ורשה בברנבאו ב-2016/17 אבל ניצחנו 1:5, רק אומר.
תשעה שערים נגד האימפריה ראיו וייקאנו (רביעייה שהיא בעשרה שחקנים), שמונה שחקנים נגד קבוצת הפח דפורטיבו לה קורוניה. יש לו גם שישה שערי ליגה נגד סלטה ויגו שברוב העונות הייתה בתחתית. הגענו כבר כמעט ל-30% משערי הליגה שלו. מעניין שרונאלדו טחן את הליגה בסיבוב השני ב-2017/18 זה לא הזיז לאף אחד כאן חוץ ממני אבל כשבייל כובש במשחקי ליגה לא חשובים אז הוא זוכה לכאפיים.
פיגו דפק 25 בישולים בעונת הבכורה שלו והיה בלתי ניתן לעצירה, כל כדור עבר דרכו מה שפחת קצת עם הגעתו של זידאן. מעבר לכך מה לעשות שעם כמה שאהבתי את הגלאקטיקוס אני יודע שזו קבוצה שהייתה לא מאוזנת והפערים בין ריאל מדריד וראיו וייקאנו של אז קטנים מהפערים שהיו בין ריאל מדריד וראיו וייקאנו בעידן של כריסטיאנו רונאלדו. בייל הגיע למכונה התקפית על סף שלמות שהייתה פסע מהצ’מפיונס גם עם די מריה ואוזיל.
לגבי אדן הזאר - רק הגיע לליגה שהוא לא מכיר ולקבוצה חדשה שחיפשה את עצמה איתו או בלעדיו, סבל מהפציעה הכי ארוכה בקריירה שלו דווקא אצלינו וזה לא שהוא שחקן פציע. המון חוסר מזל והמספרים החלשים עושים לו מעט עוול. אני מאוד מקווה שהוא ייתקן את זה אבל בגדול אתה צודק.
פיגו הבקיע 25 שערי שדה בריאל מדריד בחמש שנים, ועוד 30 פנדלים. מתוך חמש עונות, בשתיים הוא היה טוב מאוד ובשלוש הוא הסריח את הדשא גם בסטנדרטים שהיו אז. איך אמרת? ראינו את כל המשחקים ואי אפשר לעבוד עלינו. את העבר תמיד צובעים בורוד.
ושחקנים כמו בייל, שהקפיצו את הכדורגל שלב נוסף באבולוציה, הם הסיבה לכך. הרבה פחות מכריסטיאנו מן הסתם, אבל עדיין. אני תמיד בעד להשוות כל שחקן לתקופתו אבל בוא - בייל לא תרם לריאל מדריד פחות מפיגו בשום קנה מידה. גם לא פחות מרונאלדו השמן. מבחינתי הוא גם לא משאיר מורשת גרועה יותר מבנזמה. אז בסוף בסוף נשארים עם כריסטיאנו שהוא השחקן הגדול בתולדות המועדון, וכל שאר הכוכבים מסתובבים באזור של בייל ומטה.
13 שערים ו-9 בישולים. זה דיון לא רציני, בחיי.
ואני מתעב אותו יותר ממך, תאמין לי, אבל הגלוריפיקציה הזו של העבר פשוט לא במקום. בחיאת, היינו מועדון קפריזי שהתנהל הרבה פחות טוב מעכשיו
המשחקים שהכי נהנינו בהם העונה היו בלעדיו כשהוא החמיץ את ליברפול ואז את הקלאסיקו. קבוצה שנתנה רביעיות וחמישיות וניצחה בלי בפסקה. חאמס היה טוב ממנו באותה עונה וזו הייתה השנה בה רונאלדו הבקיע את שיא חייו - 61 כיבושים. ומאז פברואר מה? שביתה. במאני טיים או משהו כזה… בגלל זה הברנבאו מירר לו את החיים בבוז נגד שאלקה. והכי עצוב שהוא לא היה פצוע אלא סתם שיחק גרוע. וזה עוד בייל שהיה יותר אצן ופחות מסת שריר. שלושה שערים ב-19 משחקים. יש לך עוד משהו להגיד חוץ מלזרוק לי מספרים? הוא היה בסדר אבל בטח לא ברמה של קראק, לא התקרב לניימאר או סוארס וכדומה.
פיגו היה בסדר גמור גם בעונת הקיירוש, היחיד שהמשיך לשחק כדורגל בחצי השני חוץ מרונאלדו ואיקר אבל מה זה משנה להתווכח על חצי עונה פה או לשם. מסכים שהוא לא הבקיע מספיק. אבל הוא היה קשר כנף ולא חצי חלוץ. רונאלדו השמן היה או פצוע או מבקיע. הוא לא היה אומלל כמו גארת’ בייל אף פעם. אני זוכר אותו בשיא הקריירה רץ הרבה יותר מהר מפויול ומחלץ נקודה בקאמפ נואו ב-1:1. ומשפט אחרון לגבי “הגלאקטיקוס” כי זה לא הולך לשום מקום: זידאן היה הכי טוב על המגרש נגד יובה ב-2004/05 אבל לא כבש או בישל. אז מה, זה לא נחשב? לא הצליחו להוציא לו כדור מהרגל, הוא יצר מצבים, לערב אחד שוב היה השחקן הכי טוב בעולם (כמעט: רונאלדיניו). הוכחתי להם שהרבה מהגולים שלו בליגה היו נגד החלשות
תראה.
ב 15/16 הוא כאמור מעורב ב 30 שערים וזה כשהוא לא כשיר ב 14 משחקי ליגה (ומן הסתם הרבה גם באירופה), ומשחק בסך הכל פחות מ 2400 דקות. מלבד השנתיים האחרונות הוא בעקביות בטופ של הקבוצה במה שאני חושב שאפשר להגדיר שהוא השורה התחתונה בכדורגל. וזה בזמן שאנחנו לא מפסיקים להתלונן כמה הוא פציע.
אני הראשון לטעון שהוא לא משתלב עם המשחק הקבוצתי, שהוא שחקן לא אינטליגנטי, שהוא פציע ומעצבן. גם אני רוצה מאד ללכלך עליו, מה לעשות שהמספרים לא מסתדרים עם הרצונות שלי. אם אני אוהב את זה או לא, בייל שחקן משפיע שתרם הרבה לקבוצה לאורך השנים ועשה את זה, אם מסתכלים מלמעלה, בעקביות. אני מרגיש בדיוק כמוך, אבל אם המציאות לא מסתדרת עם התיאוריה אז כנראה שהבעיה בתיאוריה.
קח עוד קריטריונים לקביעה שלך האם זו עונה טובה או לא מעבר לבצורת מוגזמת - נגד מי הבקיע ותשווה אותו לשחקני על בקבוצות גדולות. ניימאר כאלה, הזאר שהוביל קבוצה לאליפות באותה עונה ב-2014/15, אפילו אלכסיס סאנצ’יס, קרלוס טבס, רוברי וכן הלאה…
הוא הבקיע שלושה שערים בגמרים של ליגת האלופות, שער ניצחון בחצי גמר, שער ניצחון בגמר גביע. שערים מול בארסה וסביליה ו-ולנסיה בליגה.
בהשוואה לכוכבים אחרים בעשור האחרון ממש אין לו במה להתבייש. לא בשיא שלו ולא בהסתכלות לאורך זמן. הוא לכל הפחות גדול כמו השחקנים שציינת, חלקם אפילו פציעים כמוהו, ואם מסתכלים על כל הקריירה אז אני מזכיר שהוא היה פעמיים שחקן השנה בפרמייר ליג ככוכב ראשי, ולא באחת הגדולות.
בייל פשוט לא מתעלה על הציפיות שהיו ממנו. בתכלס הוא היה יותר חשוב מבנזמה לכל התקופה הזו עם יותר שערים משמעותיים.
אז לא, הוא לא עם כל יתר השחקנים בלבל שמתחת כריסטיאנו, אבל הוא לבל מתצתם, בלבל שמתחת מודריץ, קאסמירו, מרסלו, קרבאחל וראמוס.
זה מקום לא רע בכלל.
בזכות השערים החשובים הוא גם יזכר יחד איתם כחלק מאותה קבוצה
הוא לא היה כזה גרוע אבל גם לא הזכיר את בייל של טוטנהאם לאורך זמן בשום שלב בריאל, אם זה(בעיקר)בגלל הפציעות או סתם זריקת זין…
הדבר היחיד שאני יזכור מהפנדחו הזה זה הזלזול העצום במועדון.
לפני שבוע היה קצת יותר כיף לדון…בהשראת הפלופ הזאר ועם האנטי הידוע שלי כלפי בייל אני מזכיר את העשירייה שלי בעידן פלורנטינו:
מן הסתם קשה להשוות בלם וחלוץ ויש ציפיות שונות. אני חושב שברור שכריסטיאנו הוא השחקן הטוב בהיסטוריה שלנו וברור שהוא בפסגה, סרחיו ראמוס הוא רכש העשור כפי שכינו אותו כאן בפורום הישן בימי הלושמבורגו. אני אישית שם את לואיס פיגו כמקום שלישי - זה שפתח את עידן הגלאקטיקוס, הבישולים, עצם זה שהגיע מברצלונה, הכדורגל הנפלא, אחריו זינדין זידאן. במקום החמישי שלי היה לוקה מודריץ’ שאני מגדיר אותו כתרומה של ז’וזה מוריניו לדסימה - הניח את היסודות. קלוד מקאללה שישי - אף אחד לא האמין שהוא יהיה כזה חשוב, רונאלדו שביעי בגלל הבאז וההברקות הרגעיות ובעיקר שנתיים ראשונות טובות (אגב, בשלוש העונות הראשונות שלו היה פצוע 20 משחקים - בדקתי בהשוואה לבייל). בייל שמיני וזה היה עוד לפני השנה וחצי החלשות מאוד, רפאל ואראן בלם העשור במקום התשיעי - תותח כבר מהשנה השנייה שלו בקבוצה, לדעתי לא חזר לכושר של 2012/13, ובמקום העשירי צ’אבי אלונסו, אנדרייטד לנצח.
לא נכנסו לטופ: אלבארו ארבלואה (בגלל המחיר בגרושים), קארים בנזמה (כל כך הרבה סימני שאלה) ואנחל די מאריה ומסוט אוזיל, אנשי 20 הבישולים. וגם לא ג’ונתן וודגייט.