ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: מטיילים לרבע הגמר אחרי 3:1 ביתי על בנפיקה [4:1 בסיכום] (כבשו: ראפיניה 2X, לאמין. בישלו: לאמין, באלדה)

זו התקדמות שלא הוציא את לאמין.

כמו שאמרו אין שום הגיון להשאיר את לבה במגרש. לא מבין את זה… ועוד להוציא את אולמו.

מה עובר על פליק

במקום להוביל (תודה לך לבנדובסקי, על חסימת השער הכי קל בקריירה של לאמין) ולהישאר ב-11 שחקנים, אנחנו במינוס שחקן אחרי ההרחקה של קובארסי (זו סוג של חובה לבלם בברצלונה להיות מורחק בגלל טמטום במשחק חשוב באלופות? אני מתחיל לחשוד שזה העניין), ועם מינוס עוד שחקן כי לבנדובסקי זז יותר לאט ממני אחרי על האש.

אבל מה שהכי בלט והפריע לי במחצית הזו זה צמד השדרנים. 2 אפסים כאלו הרבה זמן לא שמעתי - ללא הכנה מינימלית למשחק, בלי ידע בסיסי על השחקנים, על ההיסטוריה הקרובה, המצב של הקבוצות בליגות, או אפילו זוג עיניים מתפקדות כדי לראות מי ביצע עבירה. לא מאמין שהם אשכרה מקבלים כסף על החרא הזה.

קלטת את ה"אראוז’ו"?

הצחיק אותי

מיוט זה המתנה הכי גדולה שאלוהים העניק לצופה הספורט הישראלי… או יותר נכון אקט הרחמים הכי גדול שלו…

זה על שחקן של בנפיקה.
הוא פורטוגלי, אולי הוגים את זה אחרת?

הקטע עם לבנדובסקי כל-כך מעיק.
גם ככה אנחנו ב-10 שחקנים אז אחרי כרטיס אדום?
ועוד אולמו פתח טוב וחגג שם מאחורי הקישור.
החלטה טקטית נוראית שנובעת נטו מהמעמדות.
גם פרנקי לא יצא למרות שקסאדו הרבה יותר מתאים לסוג המשחק הנוכחי.

מישהו צריך לתת לראפיניה וואחד סטירה ולאפס אותו.
לא מבין מי זה עלה למגרש היום.

עזוב, זה בסדר.

שחקן בנפיקה דורך על הברך של איניגו. שפיגלר בתגובה: “כניסה מסוכנת של איניגו”. או סיפור ה-7:1 של קלינגר.

זה לא שהם לא הנמלים הראשונות בטור, הם לא בטור בכלל.

אני די משוכנע שקובארסי לא היה נאלץ לעשות את העבירה המיותרת הזו, אם אסאדו היה במקום פרנקי.

אני חד משמעית מסכים. מה שאני אוהב בקסאדו שהוא מחסל דברים לפני שהם מסתבכים. ועדיין, להגנתו של פרנקו אני אגיד שלדעתי היה שם פאול ברור שלא מבין איך לא נשרק.

נחמד פה שאחרי כזאת מחצית אנחנו מתלוננים וצוחקים על השדרנים. אנחנו חיים בפרופורציות.

בחיי שאני לא מצליח להבין את הבלמים, אתה במשחק הראשון בשמינית הגמר, בחוץ, בדקה ה 20, מה הפאקינג בעיה לספוג שער? למה לרדת לגליץ כזה מסוכן ולספוג אדום?
אגב אני חושב שלשחקן בנפיקה הגיע אדום על הגניסה במרטינז, זה משחק סופרמסוכן.

כי בברצלונה זה ride or die. ככה אנחנו חיים, ככה אנחנו מגדלים אותם.

5 דקות במחצית השנייה וזה כבר פלאשבקים לפסז’.
חבל, טעות אחרי טעות.

ברכות למי שנתן לראפיניה את הסטירה. אני מהמר על איניגו.

אתה לא מכיר את הבלמים של ברצלונה? זה כך אין שכל אין דאגות

היתי יכול להתלונן פה הרבה, אבל אם מישהו היה אומר לי שנסיים אחד באפס באחד עשרה שחקנים בחוץ מול בנפיקה היתי חושב שהוא מטומטם.

יותר מזל משכל.

מה שכן אתם חושבים שאנחנו מתלוננים על ברצלונה? תחשבו אוהדי בנפיקה עכשיו. גם משחק שעבר הם חילקו לראפיניה מתנה

לדעתי זה מגיע מחוסר ניסיון (גם אראוחו שנה שעברה).
אנחנו התרגלנו שהוא בלם פותח אבל הוא ילד.

פעם הבאה הוא כבר לא יעשה את זה.

נראה אם אראוחו צבר ניסיון או שיורחק, שוב, בין הדקות 20-30 בגומלין.

1. אילולא שצ’זני, לא היינו יוצאים פה עם ניצחון, או אפילו עם תיקו. המצטיין היום, בעל כורחו.
  2. איניגו, אראוחו, באלדה וקונדה עם משחק הגנה מצוין, שחף מטעויות לאורך 70 דקות (למעט כמה מינוריות). מסתבר שאפשר גם לא להפקיר חצי מגרש מאחורה.
  3. בקשר לקו ההגנה הגבוה - זה לא עובד עם פרנקי. ממש לא. השחקן הכי רך מאז אריק גרסיה של עונת הבכורה אצלנו. מפסיד בכמעט כל מאבק, וכמעט בלי מאמץ. הבעיה היא שהוא גם לא היה קיים היום מבחינת העברת כובד המשחק לחלק ההתקפי, או אפילו המרכזי, בעיקר במחצית השנייה. אז אם הוא לא קיים הגנתית, ולא תורם בהחזקת הכדור ובמעבר קדימה - מה המטרה שלו בעצם? ולמה קסאדו נשלח לגלות בספסל?
  4. החילוף של לאמין מוזר על סף ההזוי, אלא אם הרמדאן נתן בו את סימניו. החילופים האחרונים היו לגמרי במקום (למרות שלא הבנתי את זה בהתחלה). ניהול משחק מוזר של פליק, אבל…עבד. במקרה, אבל עבד.
  5. פדרי חייב חייב חייב לנוח מול אוסאסונה בשבת, לפני הגומלין (ואז אתלטיקו בליגה). הוא שפך את המנוע החלופי בערך מהדקה ה-70, כי הוא היה לבד בערך באמצע, וחייבים אותו בהמשך.
  6. לא מבין אותך ראפיניה. בחיי שלא.
  7. לא המשחק שציפיתי לראות, אבל ברצלונה? מנצחת? בנוק-אאוט? בחוץ? באלופות? עם שחקן פחות 70 דקות? לא תשמעו אותי מתלונן על זה.

הלאה לגרסיות.

נ.ב. בתמונה: פאול ששווה צהובים לאיניגו ואראוחו -

שצ’זני עשה את שלו. אני פליק אני קונה לו קופסת סיגריות הלילה ואומר לו מגיע לך …

ניצחון של הרבה אופי (וקצת מזל שיפוטי)
מאוד לא אופייני לבארסה של פליק ובכללי לבארסה של השנים האחרונות שלא רגילה לנצח משחקים שהיא לא הכי טובה בהן.

שסצ’ני סוף סוף מזכיר קצת את ההוא מיובה.
ההגנה אחרי ההרחקה דווקא התיישרה ונראתה הרבה יותר טוב מפתיחת המשחק.

בקישור קאסדו היה חסר מאוד, לעומתו פרנקי יכול להיות חסר, התדרדרות יכולת מחרידה מאז שהגיע אלינו.

הייתי עושה מעט רוטציות בגומלין, אפשר לחשוב שלא נפשל את זה.

תגידו מי המסומם שנתן לפדרי את המצטיין? שצ’זני בעינים עצומות צריך לקחת.

הסטטיסטיקה של ראפיניה ממשיכה להיות לא הגיונית. חשבתי שהשיא היה הכיבוש עם הראש ושער הניצחון במשחק הקודם, אבל הפעם במשחק מאוד עקום שלו הוא יצר גול משום דבר וכלום. מעניין אם אתה לוחש לשוער בנפיקה את השם ראפיניה הוא משתין במכנסיים. אין לי הסבר לקסם הזה של הברזילאי העונה.

אם כבר שחקנים שהפכו לדיבורים לא צפויים- צ’זני. השוער המעשן המושלמת הפך להיות המצטיין הערב וזה כשבאמת הייתה לו ים עבודה עם כל הבלאגן במגרש. אם חיכינו להופעה שתיתן לנו נקודות מהפולני (נו זה לא נקודות אבל הבנתם) אז זה הערב.

מאיזה פולני לא נקבל נקודות? מהקשיש שכמעט גרם ללאמין להיכנס לטנטרום. אגב, אני באמת תוהה אם החילוף של לאמין היה עוד בלי כוונה חינוכי, כי אני לא יכול להסביר את ההלם שלי מהלך הזה. אני יכול לחשוב על לפחות שני שחקנים שהייתי מוציא במקומו.

מי חוץ מהפולני? פרנקי דה יונג לא מספיק טוב. באותו מהלל הוא יכול לאבד כדור, לא ללחוץ בחזרה לאבד כדור גובה ולרוץ ים ידיים למעלה לשופט. כן הוא יודע לסחוב כדור בדריבל, אבל זה לא מספיק. הכדור לא באמת יכול לנוע מהר ככה, וזו גם סיבה למה באחת עשרה שחקנים לא הצלחנו להניע את הכדור מהר קדימה.

אז ברצלונה ניטחנו עד דק, עם ניצחון חוץ ענק בעשרה שחקנים. ברמה הפרטנית זה מדהים, ברמת המאקרו אני דואג לקראת חוסר אויר מול המשך הרצף כשהתחנה הבאה היא אוססונה שרק מחכה לקצת אקשן מולינו.