ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: מטיילים לרבע הגמר אחרי 3:1 ביתי על בנפיקה [4:1 בסיכום] (כבשו: ראפיניה 2X, לאמין. בישלו: לאמין, באלדה)

זה לא סותר. שצ’זני הוא מצטיין המשחק על שם פדרי.

מעבר לתשבחות לשצ’סני, פעם ראשונה מזה המון זמן שהרגשתי שאין וילדוסים בכדורי גובה. כל קרן איגרוף מושלם, ולא כמו האב המייסד של הוילדוסים - ויקטור ואלדס, לא טר שטגן שלא יודע מה זה כדור באוויר (ההתמחות היא רק כדור על דשא) ובטח שלא פניה.

זה נחמד.

אני מרוצה כמובן מהתוצאה, אבל לטעמי, פליק מנהל משחק לא מספיק טוב. זה כבר לא חד פעמי הטעיות האלו בחילופים שלו. אולי הוא צריך עוזר מאמן יותר טוב.

הוציא את הפולני אחרי משהו כמו 60 דקות (אחרי האדום) שהוא היה צריך לצאת. ולקח לו שנה להבין שדה יונג לא במשחק.

מדאיג.

באמת שאני לא מבין את החילוף של אולמו. לבה איטי והוא מאבד שליטה עוד יותר מול הלחץ שלהם.

אחר זה הוא מחליף את לאמין בפראן במקום את הפולני ורק בדקה 77 נזכר להוציא את הפולני.

לפחות בסוף החליף את דה יונג. זה גם משהו.

צד שמאל בלבד. פס שטוח לימין זה גול בטאבו אצלו.

דווקא את זה אני מבין, לפחות בתכנון. בתיאוריה לבנדובסקי יכול לקלוט כדורים ארוכים, לשמור עליהם שנייה, להרגיע את המשחק ולשחרר כדור לצדדים לשחקנים שיבואו מקו שני.

מילת המפתח היא “בתיאוריה”.

אי החילוף של פרנקי, בשלב מוקדם יותר, הטריד אותי יותר.

תחשוב על זה כך, אולמו וקוב קיבלו לנוח מוקדם ופרמין לא שיחק אפילו לאמין קיבל מנוחה… בסופו של דבר לא הכל נורא :crazy_face: א

שני חילופים הזוים של פליק. לכולם ברור שלבנדובסקי צריך לצאת, אין בו שום תועלת כשאנחנו משחקים על מתפרצות.
לאמין גם היה רע, אבל לפחות ניסה משהו.

פראן טורס עשה בייביסיטר לבאלדה עד שמארטין נכנס. גם כן הזיה. למה לא להכניס את מארטין במקום באלדה וזהו?

דל’'פ, אבל אני מסכים עם השופט. קובארסי מבצע עבירה והוא אחרון, זה אדום. לא ראיתי שום דחיפה לפני זה.
הדריכה על איניגו היא אקראית ולא מכוונת ולא משחק מסוכן. השחקן הלך על הכדור ואיחר בשבריר שניה. זה צהוב, לא אדום. הייתה דריכה דומה לקראת הסוף ושחקן במפיקה קיבל צהוב גם במקרה הזה.

שסני ענק. מקווה שיישאר גם בעונה הבאה.

למה לא פופלארי? אדום ברור

Szczesny is the first Barça goalkeeper to make 𝟖 saves AND keep a 𝐂𝐋𝐄𝐀𝐍 𝐒𝐇𝐄𝐄𝐓 since 2004.

טענו שהייתה דחיפה על פרנקי לפני ולכן כביכול לא היה אדום.
אבל יותר דל’'פ בקטע של הדריכה, עשה רושם שהרוב חושב שזה אדום.

שכחתי לציין את אראוחו. נראה שחזר לעצמו סוף סוף.

זה חמישים חמישים יש שופטים שהיו מרחיקים על זה ויש שלא.

אני לא חושב שהשופט שהשופט דפק אותנו בשום החלטה.

בספרד היו נותנים לאינגו אדום חחח

אראוחו לא הפסיק להיות אחלה סטופר, בתוספת משחק הקרבה ונשמה, באף שלב. במשחקים כאלו הוא פורח ויפרח.

בעיית אי יכולת הנעת הכדור שלו, ולפחות בינתיים התיאום החסר (עקב חצי עונה בחוץ) עם איניגו/קובארסי - עדיין מהווים נקודות לחובתו. התקווה היא שלפחות הנושא השני יילך וישתפר.

לגביי האדום לקובארסי - מוצדק לחלוטין. ואני יכול להבין גם רק צהוב על העבירה על איניגו. פשוט לא הבנתי את זה שאיניגו הוצהב כי הוא העז להתעצבן מזה שדרכו לו על הברך.

בטח כשהלכנו לאחור ושם הוא מגדלור כיפת ברזל.

במשחק עם הגנות גבוהות + התחלת התקפות הוא פחות טוב מאיניגו, קובא וכריסטינסן ז"ל

דרך אגב לא מבין איך בלם מנוסה כמו אינגו לא מבליג שהוא יודע שאנחנו בעשרה שחקנים ואין כמעט שום בלם על הספסל .

לגביי הנעת כדור והתחלת התקפות - מסכים, וציינתי את זה גם בהקשר למשחק היום וגם אחרי המשחק מול סוסיאדד.
לגביי הגנה גבוהה - לדעתי זה רק עניין של תיאום, שבו הוא בפיגור ביחס לצמד בלמים שרץ יחד מתחילת השנה.

והדבר היחיד שכריסטנסן יכול להניע כרגע זה את המשא ומתן בדרך למעבר לסעודיה/קטאר. שרק יוודא שמתקינים לו שם בידה.

כי הוא בנאדם. וכשנוחתים לבנאדם עם הפקקים לתוך הברך, גם אם לא במכוון, לא כזה פשוט להישאר שקול ורגוע. הכל בסדר, אני דווקא אהבתי את התגובה שלו.

פליק נשאל על הבחירה באולמו כחילוף ולא לבה וענה:

״אולמו? זו הייתה החלטה שהיינו צריכים לקבל. אני יודע שזה לא קל לאף שחקן, אבל זו החלטה קבוצתית. אי אפשר לשנות יותר מדי דברים. רצינו לשחק במערך 4-4-1 וחשבנו שלבנדובסקי יוכל לעזור לנו במצבים אוויריים בהגנה״.

באספקט הגנתי אני מבין לא כי לבה מדהים כמו שאולמו לא יכול לשמור על משחק לחץ לאורך זמן. ככלל זה מתחבר לנקודה של ליאור שאולמו ופרנקי לא הולך טוב יחד.

שימו הכל בצד, בסוף כשהכל הולך הפוך(מה עוד חדש?) יצאנו שוב עם הניצחון. לא ניצחון שסוגר עניין, אבל זה בעיקר מוסיף למומנטום ומוריד לחץ לקראת המשחק השני(רוצים לדמיין איך זה היה נראה אם היינו באים אחרי הפסד?). ראפיניה במשחק נוראי, אבל בסוף שוב זה שחתום על רגע הווינר. אין שחקן שמייצג את ‘‘פליק בול’’ יותר טוב ממנו.

לכדורגל עצמו:
אני כבר קיבלתי מזמן שהסיכונים שאנחנו לוקחים על עצמנו בהגנה זה חלק מהסגנון משחק, לכן אני חושב שלמרות כמה רגעים שייקים(כולל זה שהוביל לאדום) אנחנו היינו בכמה רמות מעל ב-20 דקות הראשונות. אם היינו משכילים לכבוש את הראשון, יש מצב שהמשחק היה נגמר בתבוסה.
גם אם קובארסי משחרר את הבהלה ונותן לפאבלידיס לכבוש, יש סיכוי טוב שזה היה מתהפך עד המחצית.

דווקא פרנקי לדעתי נראה טוב באותן דקות(ואף אחד לא יכול להאשים אותי באהבה יתרה להולנדי) ואולמו בכלל היה ב-‘אלמנט’ שלו. טעות היה להוציא את הספרדי.

ברגע שירדנו ל-10 שחקנים והיינו צריכים לעבור מסגנון משחק שולט לסגנון משחק נשלט אז השחקנים שמתאימים לסגנון הראשון נחשפו(ו-ההיפך) חשוב מצאנו את עצמנו בסיטואציה המעצבת הזו שחצי קבוצה מושכת לצד אחד וחצי השני לצד אחר.
לבנדובסקי היה על הפנים בשני המצבים אבל היה עוד יותר בלתי נסבל אחרי האדום(באמת, כמה אפשר? זה עוד יהפוך להיות עונש ב’‘אמת או חובה’'. חובה עלייך לצפות בקבוצה עם שחקן פחות משחקת עם לבנדובסקי בחוד, או אולי אתגר בפיפא מול שחקן הרבה פחות טוב). פרנקי עשה טובה שעמד באמצע בכלל. איחר בלחץ, עזב שמירות.
וגם לבאלדה היו כמה רגעים של איבוד ריכוז.
מנגד, אראוחו במשחק מצוין הרגיש בנוח. קונדה היה מדהים. וקסאדו שאמנם מתאים לשני המצבים, אבל העובדה שיש לו מה לתרום הגנתית והתקפית לעומת רק התקפית הופכת אותו ליקר ערך במצבים האלה. התגעגענו.

כי היה צריך להוציא את לבנדובסקי…

זה נוראי לעבור את המצבים האלה ב-10 שחקנים כשאתה יודע שלשחקנים מסוימים אין שום דבר לתרום, לאחרים יש המון מה לתרום וכל רגע הוא קריטי.

פליק בסוף עשה חילופים נכונים(בגדול), אבל הכבוד יתר ללבנדובסקי וההתמהמהות הכללית כמעט נשכה אותו בתחת. לבנדובסקי היה צריך לצאת ולא אולמו.
קסאדו היה צריך להיכנס כבר במחצית. כמו שידעת להוציא את אראוחו מול אלאבס, ככה היה צריך לדעת שפרנקי כבר לא יתרום לנו במחצית השנייה.

כמובן הקרדיט הכי גדול לשצ’צסזטני.
אשכרה הפכו את הבחירה בו לשוער ראשון לסקנדל. לכו תבינו.

כשקובארסי קיבל אדום אמרתי או לאמין או אולמו. פליק צדק.

פרנקי מגרבץ עם הכדור. הוא לא מכדרר ולא מוסר - הוא מגרבץ. אומרים שהוא היה מעולה באייאקס אני אומר שיחזור לאייאקס.

בארסה אוספת ניסים בשבועייים האחרונים ומשהו התערער בשיטה ובמשחק. ברגע שהפצועים חזרו הקישור הלך אחורה מבחינת יכולת.

שצ’זני היה מעולה אבל מה רע לתפוס כדור בידיים? למה רק הדיפות?

חייב לחלוק מילה לקונדה. אני שונא צרפתים וקונדה הוא שחקן חצי נכה מבחינת טכניקה אבל הבחור הוא סוס עבודה בלתי נלאה.

הגם שבנפיקה הגיעה לכמה מצבים לא רעים וגילתה את שצ’סני בשער, עדיין ההרחקה שיחקה לרעתם. הם לא אוהבים בארסה מתבנקרת, הם אוהבים את הבלמים של בארסה על קו החצי. במחשבה לאחור הם היו מבטלים את האדום וחותכים את קו הנבדל שלנו כמו שהם עשו במשחק הקודם ובמשחק הזה עד ההרחקה.

מה שאהבתי שהיינו ורסטילים לשחק ציני, כן, הנעת הכדור הייתה מדודה, כולם עשו הגנה ורק רצינו לשרוד את ה 0-0, וכשאתה חכם לפעמים גם המזל מתגמל אותך עם פוקס של שער.

איזה ניסים חווינו בשבועיים האחרונים?