ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: מטיילים לרבע הגמר אחרי 3:1 ביתי על בנפיקה [4:1 בסיכום] (כבשו: ראפיניה 2X, לאמין. בישלו: לאמין, באלדה)

די נו, ניימאר ברח לנו והתנהלנו בפאניקה מטורפת. כל אירופה ידעה וסחטה כראוי כי נתפסנו עם המכנסיים למטה.

בעולם תקין, כשאתה מוכר את ראפיניה ואפילו לא נלחת מהאיבוד שלו (רעיונית) אתה יכול להביא תחליפים מעולים.

גם שתמכור את ראפיניה כל אירופה תדע מזה וכל שחקן שתרצה לקנות יעלה כמו איסק (התחלה של משא ומתן 180 מיליון אירו)

סתכל אם יביאו מחיר מטורף אין לי ספק שברצלונה תמכור אותו כן. ולכן זה לא חשוב אם אני יהיה בעד או נגד. זה לא אומר שאני צריך לאהוב את זה.

רק לפרוטוקול, גם צ’אבי עשה את זה. בעיקר עם פרנקי.
ב-21/22 הוא גם עשה את זה עם פדרי.

בכל מקרה כל מה שכתבת זה נתון לדיון.
הנקודה שלי היא שאתה מפספס קבוצת כדורגל מצוינת ומתרכז בחסרונות או אולי בדברים שאתה חושב שהם חסרונות. אבל זה שלך, לא בא להעביר ביקורת.

המשחק מול אתלטיקו היה אחד הטובים שראיתי מבארסה אולי בעשור האחרון. מוזר לי שמישהו חושב שהיה משחק לא טוב.

אולמו לא אינטנסיבי? לא עוזר בהגנה? לא בולט בתחום?
מה??

לכאורה זה נכון, אבל איפה עובר הגבול?
או שאתה לא מחזיק מראפיניה, או שאתה יכול למכור את כל הסגל כי בכל מקרה יש תחליפים.

מועדון טופ לא צריך למכור שחקנים מובילים, בטח שלא כאלה שאין לך תחליפים בתוך הסגל.

למה אתה עושה לי את זה אבל?!

אז לאור הדיון, הלכתי לבדוק עד כמה הסטטיסטיקה שלו חריגה לעומת שנים קודמות:

ראפיניה מעמיד העונה ממוצע של שער או בישול כל 76 דקות.

תחת צ’אבי:
23/24 - שער או בישול כל 84 דקות
22/23 - שער או בישול כל 133 דקות
בלידס:
21/22 - שער או בישול כל 212 דקות
ברן ואז בלידס:
20/21 - שער או בישול כל 152 דקות
בספורטינג אז ברן:
19/20 - שער או בישול כל 193 דקות
בספורטינג:
18/19 - שער או בישול כל 197 דקות
בויטוריה:
17/18 - שער או בישול כל 153 דקות
16/17 - שער או בישול כל 206 דקות
15/16 - שער או בישול כל 165 דקות

המסקנות שלי:

1. ראפיניה התחיל את עונת 19/20 בספורטינג וסיים את 20/21 עם לידס, ועם זאת הוא היה שנה ברן. איזה שנתיים משוגעות…

2. בעונה האחרונה בלידס הוא ניצל מירידה במחזור האחרון, לכן הירידה הדרסטית במספרים ניתנת להסבר ע"י העובדה שהוא שיחק בקבוצה חלשה שכמעט וירדה ליגה ושכמעט לא מבקיעה (1.1 שערים למשחק בליגה).

3. את קפיצת המדרגה במספרים ראפיניה עשה כבר בעונה שעברה עם 10 שערים ו-13 בישולים ב-1950 דקות בלבד. זה 60% ממה שהוא שיחק השנה, ויש עוד שלושה חודשים לסוף העונה :exploding_head:.

4. גם בעונה הראשונה תחת צ’אבי או הראשונה בלידס הוא העמיד ממוצעים לא רעים של שער/בישול למשחק וחצי. לגמרי שחקן שבהינתן המחויבות שלו למועדון - לא הייתי מוכר אותו, והייתי משאיר אותו לכל הפחות כשחקן רוטציה, שיכול לתת מנוחה ל"כוכבים" ולהזכיר להם שמקומם בהרכב אינו מובטח אלא יש להם תחרות.

5. כאחד שהיה מאוד בצד של שביט בדיון הזה עד תחלית העונה - אני לגמרי בצד של משה כרגע. לא מוכרים את ראפיניה בעד שום מחיר (אלא אם כן מגיעה הצעה של 200 מיליון והשחקן אומר שהוא מעוניין לעבור). גם אם המספרים שלו יתאזנו לאלה של העונה הראשונה במועדון.

6. כמו שאריאל ציין - לברצלונה אסור למכור את הכוכבים שלה, גם לא במחירי עתק וגם לא אם הם פלופים. ברצלונה היא סוף שרשרת המזון, ולכן היא צריכה ללמוד שהיא קונה שחקנים ביוקר ומפסידה עליהם כסף כשהם עוזבים. ברור שאני מקצין, ואנחנו צריכים ללמוד לא לשחרר אותם בחינם לאתלטיקו כדי שיקחו לנו אליפות על הראש, אבל הקו המנחה מאוד נכון בעיניי.

7. האם מגיעות לדקו מחמאות על זה שהוא דחף לנו את ראפיניה? :fearful:

מהרגע שטר שטגן נפצע, היו לי וייבים ל-13/14. הפציעה של ואלדס הייתה ההבדל בין לקחת טרבל לבין לסיים בלי תואר, ומבחינתי? פנייה לא שוער הרבה יותר טוב מפינטו. ברגע ששצ’נסני הוחתם שמחתי, כי הבן אדם בכל זאת היה שוער בארסנל ויובנטוס בעשור וחצי האחרונים. פרישה או לא פרישה, הייתי מתוסכל מאוד מהעבודה שפנייה עמד בשער משחק אחרי משחק.

ואז, עד שהוא כבר התחיל לקבל הזדמנויות - הגיע המשחק הקודם מול בנפיקה (ועוד אחרי האדום בקלאסיקו), וכולם היו מוכנים להחזיר את פנייה לשער. חששתי מזה ברמות, אבל פליק כמו פליק הוכיח שאפשר לסמוך עליו. הוא מאמן בקליבר שלא ראינו פה מאז פפ.

המאזן שלנו עם שצ’נסני הוא 11 ניצחונות ו-3 תוצאות תיקו ב-14 משחקים, כשהוא שומר על שער נקי 8 פעמים בזמן הזה (פנייה לעומתו עם 5 שערים נקיים ב-22 משחקים) אתמול הוא גם היה השחקן המצטיין שלנו בקטע אחר. פדרי המלך התראיין בסוף המשחק והודיע למראיין שהוא הולך להעביר את פרס שחקן המשחק לשוער הפולני. אמנם כדי שהוא לא ישב בפינה, בחושך ויעשן. אבל זה גם משהו.

איזה גבר, באמת. זה כזה אופי של ווינר. בזמן שפנייה הולך ובוכה לתקשורת על זה שלא נותנים לו לשחק, שצ’נסני סיפר בכל ראיון שאין לו בעיה לשבת על הספסל כל העונה, ושהוא בא לעזור לקבוצה. אין לי ספק שהוא ידע שהוא הולך לעשות הכל כדי להצדיק דקות משחק ובסוף גם לקחת את אפודת השוער הראשון. אם הוא ימשיך ככה טר שטגן עוד יהיה זה שיצטרך להוכיח את עצמו.

בוא לא נעשה מפנייה איזה רשע. מבחינה אנושית אני מרגיש רע במובן מסוים כי הוא לא גרוע כמו שעושים ממנו, נכנס לסיטואציה קשה עם הפציעה של טר שטגן ועשה את המיטב, אני עדיין היתי נותן לפנייה את הגביע.

דרך אגב, גם הפולני הוא לא איזה בופון בהסתר. עשה משחק מעולה אחלה אבל היו לו וירטוזים…

הוא השוער היותר טוב מבין שתיהם, אבל שנה הבאה במקרה הטוב הוא צריך להיות השוער השני.

הערת צד:
מועדון כדורגל זה עסק, והוא צריך להניב רווחים. יש כאלה שהמטרה שלהם להרוויח מכדורגלנים בעזרת המכירה שלהם, ויש כאלה שיכניסו ישירות מתארים ומהצלחה מסחרית ושיווקית.

לכן מכירה של שחקן כמו ראפיניה צריכה להישקל אך ורק אם ההכנסה תכסה את ההכנסה הפוטנציאלית אם הוא לא יימכר. ובפחות מעונה ראפיניה העלה משמעותית את שווי השוק שלו.

זו הסיבה שריאל מדריד צריכה למכור את ויניסיוס לסעודיה בסכומים שמדווחים בתקשורת, זו הסיבה ששחקנים צעירים וכוכבים הולכים לסעודיה - כי הם יקבלו שם מיידית מה שבאירופה הם היו צריכים להתאמץ כדי להשיג, שזה לא רק התארים והשכר הרגיל, אלא גם זכויות המותג שלהם ששוות המון כסף.

ברור שמועדון כדורגל זה עסק. אבל תראה לי כמה מועדונים בכירים אחרים באירופה בכלל מדברים על למכור שחקן שהיה מעורב ב43 שערים (A+G) בארבעים משחקים…

יש מועדנים שבגלל המצב שלהם בשרשרת המזון הם מפתחים או קונים כישרונות צעירים בטווח הקצר ומוכרים אותם כמו איאקס או סביליה (ימים היותר טובים שלה)

ויש את המועדנים שנקרא להם טופ דוג, שזה יותר מיעוט, שהם מועדנים בכירים, שהם קונים שחקן או מגלים שחקן בנוער שלהם הם לא מוכרים אותו לא משנה כמה כסף הוא יביא להם .

אתה אומר לי שריאל מדריד צריכה למכור את ויני? אני חושב שהדביל רוצה בעצמו לעזוב לסעודיה לא ריאל. עכשיו תראה לי כמה שחקנים שהיו בולטים כמו ראפיניה ריאל מיוזמתה מכרה ועוד למתחרים שלה באירופה “כי כנראה שנה הבאה הוא לא יכבוש כמו השנה”

מה שכן ריאל מדריד לא נותנת לכוכבים שלה להיות מעל המועדון יותר מידי ולכן פרז מכר את רונאלדו בשיאו.

יש מועדנים “שמוכרים” ויש מועדנים שמעליהם.

אני לא מדבר על הצעה לא נורמלית שתבוא על ראפיניה. נגיד יציעו איזה 200 מיליון אירו. אבל זה לא ריאלי.

ורק שהיה ברור כי אריאל כתב מתחתי, ברור שיש מקרים שצריך למכור כי אין ברירה כמו שחקן מגיע לשנה אחרונה ולא רוצה להאריך חוזה או מקרים שאריאל כתב מתחתי, או הצעה באמת מטורפת.

אבל ראפיניה לא נכנס לקטגוריה הזו בנתיים.

אני רוצה להוסיף על הדיון, ובהמשך למה שאור כתב פה בצורה נכונה, שיש 2 מקרים בהם למכור שחקן מוביל זה צעד נכון עבור מועדון ברמה שלנו, וזה לא קשור רק לדמי המכירה.

1. במידה ויש לך שחקן טוב/יותר טוב בתוך הסגל שיושב על אותה משבצת.
    ע’'ע בוסקטס-טוּרה. או כמו בסיטואציה הנוכחית של ריאל עם רודריגו/אמבפה ו-ויניסיוס.

2. במידה והשחקן מתפרע בדרישות השכר שלו.
    ע’‘ע רונאלדו וראמוס בריאל. לכל מו’‘מ יש נקודת קצה שבו הסכום המבוקש כבר לא שווה ערך כלכלי ביחס לתרומה ואז אפשר להגיד לשחקן שלום יפה. מה שלא השכלנו לעשות ב-2017-2019 עם פיקה, אלבה, בוסקטס, ראקיטיץ’ וסוארז.

ומכיוון שאני אוהב לחפור על כדורגל, אני רוצה להתייחס גם לנתונים של שוסאקו ולעניין הכללי עם ראפיניה.

בזמנו היה לי דיון על עניין המספרים שלו באייסוקר, וכבר אז טענו שהנתונים של בלידס ‘‘לא משהו’’, אבל אני זוכר שהוא כבש ובישל 28 גולים לאורך 2 עונות, ולדעתי זה מספרים לא רעים בכלל עבור שחקן כנף בקבוצת תחתית.
ואני מסכים לחלוטין עם משה שהמספרים של ראפיניה היו טובים כבר אצל צ’אבי(אלוהים כמה צ’אבי טעה עם ראפיניה), כולל כמה רגעי קלאצ’ כבר אז(שער ניצחון על ולנסיה, משחק מצוין מול ריאל, המשחק מול יונייטד). גם המספרים ה-‘‘מתקדמים’’ שלו הראו שהוא מייצר הרבה מצבים ומגיע להרבה מצבים וזה הרבה יותר חשוב מהשורה התחתונה עצמה כי זה נוטה להתיישר.
הבעיה של הברזילאי היא שהוא לא כדורגלן ‘‘יפה’’. הוא לא אשף על שטח קטן, הדריבל שלו יכול להיות מזעזע והסיומת שלו לא הכי נקייה. ובנוסף, הרבה מהראייה של אוהדי בארסה כלפיו מושפעת מכך שהוא שנה וחצי התבקש לבצע את התפקיד שהוא הכי לא מתאים לבצע. והרושם הראשוני שנוצר כתוצאה מהעובדה ששחקן בלי דריבל, התבקש להיות דריבליסט, נחקק עמוק עמוק בזיכרון(מה יותר לא מרשים בכדורגל משחקן שמנסה לעבור שחקן כשאין לו את זה?).

מנגד, עם הגעתו של פליק קיבלנו שימוש קיצוני אחר בראפיניה שגם הוא משפיע על המספרים שלו בצורה משמעותית. בהיעדר ‘9’ עם תנועה אפקטיבית, ראפיניה בעצם הפך להיות זה שמוביל את קו ההתקפה.
במקום לחכות על קו החוץ או לבוא לקישור, הוא אחראי על תנועות העומק שבדר’'כ עושה החלוץ המרכזי.
זה אומר שמלכתחילה הוא המטרה שלנו ביצירת המצבים, וכשהכדור אצל ימאל, פדרי או אולמו, אפשר לראות את הראש שלהם מסיט כיוון שמאלה תמיד לראות אם הפס עומק אפשרי. זה אומר, המספרים שלו ‘‘מנופחים’’ כי הוא בעצם זה שמחפשים להיות הגורם הכי מסוכן כל הזמן.

יכול להיות בהחלט שבתפקיד אחר המספרים שלו ירדו, אבל זה לא טיעון למשהו בעיני:

1. זה לא מעיד על היכולת שלו.
    ו-2. זה שמפספסים לגבי ראפיניה את הרב-גוניות שלו.

מעבר למהירות, סיבולת, תנועה וסיומת טובה, יש לו גם ראיית משחק ופס עומק ברמה גבוה. תוסיפו לזה את הבעיטה מרחוק, ויש פה שחקן שאפשר להסיט מתחת לחלוץ/לאגף או אפילו לעמדת הפליימייקר האחורי ואתם עדיין תקבלו ממנו תרומה גבוהה, פשוט באיזורים אחרים של המגרש.

השורה התחתונה שלי היא, שלא מדובר פה בעונה חד פעמית. יכול להיות שהמספרים ירדו בעונות הבאות, אבל הם עדיין ישארו באיזור גבוה. ההתפוצצות הזאת לא מקרית, אולי מוטה טיפה בגלל משתנה כזו או אחר, אבל ברמת השחקן אין פה איכות מנטלית או טכנית שלא הייתה קיימת בעבר.

ולסיום, תוספת קטנה של הנתונים:

שערים צפויים פר 90 דק’:
20/21 - 0.22(0)
21/22 - 0.22(0)
22/23 - 0.40(0.1-)
23/24 - 0.43(0.1-)
24/25 - 0.58(0.07-)

ראפיניה לא כובש פתאום יותר שערים, הוא מגיע לפי 1.3/1.5 יותר מצבים מבעבר.

חשוב לציןן שהקבוצה הנוכחית לא רק מגיעה להרבה יותר מצבים מבעבר, אלא גם למצבים הרבה יותר איכותיים.

השאלה היא אחרת, בהנחה ויש לנו מניות ואנחנו יודעים שהן הולכות לרדת בוודאות, ודאי שנמכור.

השאלה בהסתמך על העבר, כמה סיכויו של ראפיניה לשחזר את ההישגים של העונה הזו. שאלה טובה, אני סקפטי

זה כבר מתחיל להיכנס לתחום של ההזיות, הקבוצה היחידה בעולם ששחקן שלה כובש ומבשל כך ומדברים איתי על מניות ולמכור אותו באותה שנה.

נעשה את זה כך דן, אתה חושב ששחקן זה רק מניה? אין לך אחרי זה שום זכות מוסרית להתלונן שאותו שחקן מתנהג בצורה הפוכה כלפי המועודון. “ריאל מדריד הציעה לי יותר כסף ייאלה בוא נלך אליה”

אני גם לא מבין מה זה “אנחנו יודעים שהוא הלך לרדת בודאות” דן אתה נביא? תראה לי איפה כתבת שראפיניה הולך להתפוצץ השנה.

ראפיניה השנה לא נכנס לשום קטגוריה של “שחקן שצריכים למכור אותו” לא משנה באיזה עטיפה תנסו לעטוף את זה.

הקבוצה תהיה במשבר כלכלי? זה היה לאמין או הוא. הוא ידרוש שכר לא פורפורצניאלי? תגיע הצעה של איזה 200 מיליון אירו והוא ירצה לעבור? כן למכור, חוץ מזה אין אפילו סיבה אחת למכור אותו.

באמת ביזארי. אני מוכר עכשיו את באלדה וטר שטגן וארוחאו עם כל האהבה שלי אליו הרבה לפניו רק בדרך אגב.

משה, אתה יורה כדורים חיים ואנחנו כולה משחקים פינטבול…

להפך, לא אמרתי שאני בטוח בכלום. אמרתי שלו הייתי בטוח שהמניה תצנח - ודאי הייתי מוכר, העניין הוא שאני לא יודע (אהממ כמו במניות בעולם האמיתי) ואני יכול רק להעריך.

הערכה שלי - אני סקפטי. לא חושב שהוא שחקן על, חושב שהשנה זו החריגה ואני פסימי שיצליח לשחזר את זה. לכן, באם תבוא הצעה טובה יהיה חכם למכור. אבל זו רק דעתי וזו רק השערה!

כי זה לא נראה לי עניני. ראפיניה בפורום הנוכחי תמיד היה השעיר לעזאזל. אתם חושבים אפילו שהיה לו מספרים רעים בעונות קודומות והנה טל הוכיח לך שלא.

כל פעם שברצלונה מפסידה או בפיגור המשפט הראשון שאני שומע מאנשים בצט זה לבה האפס (בצדק) ואז ראפיניה …

בקיץ חגגו את ניקו וויליאמס בואו ספרו לי מה ניקו עושה השנה לעומתו…

אין שום סיבה למכור שחקן בכושר של ראפייניה מלבד משבר כלכלי. האם יכול להיות שזה עונת השיא שלו? כן כנראה , זה באמת מטורף. האם לדעתי הוא עדיין יתן מספרים גבוהים גם בעונות הבאות? כן גם אם פחות. האם ברצלונה תהנה מראפיניה הנוכחי גם בעונות הבאות? כן בהחלט.

אם ברצלונה תמכור אותו בגלל תאבת בצע זה היה טימטום. ברתומאו סטייל.

שוב אם אתה סביליה למשל, אז השיקול שרשמת הוא נכון ובאמת מועדון כזה עובד כך. אבל מועדונים כמו ברצלונה וריאל מדריד לא. יש מספר בודד של מועדונים שאצלם שחקנים לא מגיעים להמכר ברגע שהם מגיעים לשיא,

זה בערך מה שאמרו לנו אוהדי ריאל על ימאל.

אם אתה מכניס את אנלוגיית המניות אז צריך כבר להכניס עוד משתנים כמו דיבידנדים.
הרי גם אם ראפיניה יחווה ירידה, הוא ימשיך להיות שחקן כדורגל טוב ששווה 40 גולים ובישולים בעונה.

הדחף למכור מסמן מחשבה שבקיץ הוא יפול לתהום ויחזור בראת’וואיט.

אתה לא מועדון אחר. אתה מועדון שמתנהל פיננסית בצורה נוראית ואתה לא יודע למכור מוצר חם בזמן. עשינו את הטעות הזאת עם פאטי, עשינו את הטעות הזאת עם תיאגו, עשינו את הטעות עם אומטיטי, עם חוזים לסרג׳י רוברטו אלבה ולואיסיטו, עשינו את הטעות הזאת עם דויד וייה ועוד שלל דוגמאות. אתה מוכר בזול ומשלם ביקר, ובגלל זה אין לך כסף לרשום מסטיק בזוקה בסגל ואטנצהו רק מתלוננים שמחפשים לדפוק אותנו.

כשאתה רואה שיש לך ילדים בספסל שהם טובים לעמדה מסוימת ואתה לא מוכר את דה יונג שמרוויח הכי הרבה בסגל זאת טעות. שאתה רואה שיש לך ברזילאי שמתקרב לגיל 30, שנתן לך רוב הזמן עונות בינוניות ועכשיו הוא נותן תפוקה מטורפת-זה בדיוק הזמן למכור. זה לא ישתפר מפה. ובנוסף-אתה צריך כסף דחוף.

שביט, תחזיק ת’דיון אני חוזר במוצאי שבת :stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye:

שבת שלום!

למה זה צריך להשתפר?

צריך למכור כל שחקן שנמצא במצב ש-‘‘לא ישתפר’’?

בוא נבדיל, אני כתבתי שאם המצב הכלכלי שלנו היה רע ולא תהיה ברירה אז כן פה נכנס השיקול הכלכלי. לכן בקיץ כתבתי שאם אין ברירה ויש הצעה טובה אז למכור אותו. בדיעבד יותר מזל משכל היה איתו.

אבל חזרנו ל1:1 החוב הכלכלי ירד והחבל תחת הגרון טיפה פחות לוחץ עכשיו.

אז ראפיניה לא נמצע ברשימה של שחקנים שצריכים למכור בקיץ. דה יונג למשל כן ובנסיבות מסוימת גם ארוחאו.

אלבה סוארז והשאר היו כבר מעיבר לשיאם. ראפיניה עדיין לא.

איך אני יודע שהמצב הכלכלי השתפר? הצלחנו לרשום את אולמו וכל השחקנים הצעירים כבר האריכו חוזה חוץ מלאמין שאומרים שזה רק עניין של זמן.

תיאורטית, בטח במצב של המועדון, אידאלית צריך להתייחס לשחקנים (בטח אם הם לא שחקני בית או קרובים למועדון) קצת כמו מניות. בגדול זה גם מה שמוביל את ההסתכלות של פרז, בין אם שחקן שלא התחבר, או קסמירו וכריסטיאנו.

אני לא יודע אם הייתי ממהר לעשות כך עם ראפיניה. אין לי ציפייה שהעונה המשוגעת הזאת תחזור, אבל אני חושב שעוד יהיה לו ערך.