ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: מטיילים לרבע הגמר אחרי 3:1 ביתי על בנפיקה [4:1 בסיכום] (כבשו: ראפיניה 2X, לאמין. בישלו: לאמין, באלדה)

אני מסכים.

השאלה הייתה למה צריך ש-‘‘זה’’ ‘‘ישתפר’’?
נניח שהמצב הגיע לשיאו.
המצב יכול להישאר בשיאו או טיפה מתחת לשיאו. נהדר.
ממתי בברצלונה מוכרים שחקן שהגיע לשיא?

פרז היה גאון עם רונאלדו וקסימרו. הוא ניצל עד תום התרומה שלהם וברגע שהוא שם לב שהם מתחילים לרדת ובאים לו עם פוזות של “אני יותר גדול מהמועדון” הוא מכר אותם. (אתה באמת חושב שזה צירוף מקרים שקסימירו היום שחקן כמעט בפנסיה?) דרך אגב אותו סיפור עם וראן.

פרז בתור איש עסקים הוא בין הטובים שיש. אולי הכי טוב.

שראפיניה יצנח ביכולת שלו ויבוא עם דרישות שכר מוגזמות. ההשואה תהיה במקום. פרז לא היה חולם למכור את רונאלדו בשיא “רק כי הוא היה יכול לעשות עליו כמה בוחוטות” הוא חיכה בדיוק לנקודת הזמן שרונאלדו מבחינתו איבד את התרומה שלו הספורטיבית שלו לריאל מדריד ואז הוא מכר אותו.

אני לא פוסל מכירה של ראפיניה, אבל זה לא האישו פה. בשביל לדעת למכור נכון, צריך גם לדעת לקנות נכון.

המפתח הוא במנהל מקצועי שינהל את העסק הזה בצורה שקולה ע"פ מדיניות של הנשיא, בלי שיתערבו לו בעבודה השוטפת.

ככה מכירה של ראפיניה לא תכאב כי יהיה על מי לסמוך שיבנה את הסגל בצורה נכונה במקומו.

אני חושב שזה לא ישתפר וגם לא ישאר ברמה הזאת. אני חושב שראפיניה העונה הוא סוג של הבלחה, ואם מציעים לי 150 מליון על שחקן שבעונה הבאה יחזור למספרים ה״רגילים״ שלו, אז צריך למכור כאן ועכשיו. השאלה זה האם אני סומך עליו שימשיך לספק לי את המספרים האלה, והתשובה היא לא.

בסופו של דבר אתה קונה ומוכר נכון כדי להגיע לסיטואציה שבה הסגל שלך מספק תוצרת ברמה הכי גבוהה שאפשר.
למועדוני דרג ב’ זה אומר שתמיד צריך לעשות תחלופה כי מכירת שחקנים זה מקור הכנסה משמעותי והשחקן עצמו מתישהו יגיע לנקודת שיא וירצה להתקדם.
עבור מועדון כמו ברצלונה זה אומר שברגע שתפסת ציפור ביד אתה מחזיק אותה חזק חזק עד שנמאס לה.
הדבר היחיד שאתה תרוויח למכור ציפור אחת, זה פשוט לקנות אחת אחרת. אין בזה שום יתרון.

למכור את ראפיניה בגלל שהוא לא שחקן מספיק טוב זה עניין אחר. לנצל את ה-‘‘עונת שיא’’ הזו כדי לעשות את זה, זה לא פה ולא שם במקרה הזה. כי שחקן לא טוב תמיד עדיף למכור.

השאלה היא למה שלא נקבל עוד כמה עונות כאלה(או קרובות לזו)? ואם כן, האם במצב כזה עדיין שווה למכור אותו ?

אני יסכם את הדיון מבחינתי, כל אחד ודעתו, אבל כל מי שמתיחס לשחקן בתור “מניה” אין לו שום זכות לא מוסרית ולא ענינית לבוא בתלונות לשחקנים שמתיחסים לברצלונה או לאוהדים שלה בתור “מניות”

אם מועדון יכול למכור שחקן רק כי הוא רוצה לעשות עליו כסף גם לשחקן יש את אותה זכות. גם אם זה אומר ללכת לריאל מדריד…

אני לא . אני לא חושב ששחקן זה רק מניה. לא יעזור שום בית דין. בשביל למכור את ראפיניה בכושר הנוכחי שלו צריך סיבה או סיבות ממש קיצוניות. משבר כלכלי או שנה אחרונה לחוזה והוא לא רוצה להאריך או דרישות שכר קיצוניות שלו. כרגע אף אחד מהתרחישים שרשמתי פה לא מתרחש בברצלונה.

לשמחתי, אני רואה דיון כזה רק בפורום פה. שישאר פה.

נ.ב זה אם ברתומאו ורוסי היו בפורום הם היו בצד שרואה בשחקנים רק “מניות” זה אחד הסיבות למה קרסנו…

הלייק היה על ה 150.

זה סכום מאוד גדול. תמורתו כנראה שהייתי מוכר, כי עם כל הכבוד שיש לי לראפיניה, אני לא מעריך אותו ביותר מ 100, גם במחירים של היום.

מעבר לזה, אני עם משה. לא מבין בכלל מה יש לדבר על מכירה של שחקן ההתקפה הטוב ביותר שלנו בפער. אפשר לחשוב שמישהו הציע לנו 150 מיליון עליו ויש מה להתלבט.

ושיהיה ברור, תמורת 100 - שזה גם סכום לא קטן, לא הייתי מוכר.

אני גם חושב שתמורת הצעה לא נורמלית לא תהיה ברירה לברצלונה למכור אותו. אבל זה לא ריאלי. סתם פנטזיה או משהו שלא יקרה.

בצל מותו של רופא הקבוצה בשבת, ברצלונה תארח היום את בנפיקה בגומלין שמינית הגמר. דחיית המשחק מול אוסאסונה בליגה נתנה לקבוצה כמעט שבוע שלם של מנוחה בין משחקי האלופות (אבל זה בטח יתנקם בנו אחר כך), ככה שלפחות מבחינה גופנית - השחקנים היום אמורים להגיע בשיא הכשירות. מבחינה מנטלית? זו שאלה טובה. לפעמים אבל גורם לשחקנים לתת הופעה טובה יותר, ולפעמים רעה יותר. בקיצור - אין לדעת.

ברצלונה תיאלץ להסתדר ללא פאו קובארסי הוותיק, זכר להרחקה שלו במשחק הקודם, ותעלה ככל הנראה עם אראוחו במקום. איך זה יסתדר עם הקונספט של הגנה גבוהה, מתואמת על המילימטר, והנעת כדור גם מאחורה? עוד שאלה טובה. כן, יש כמה כאלו היום. בגדול פדרי ופרנקי יצטרכו לכפר על היכולת הטכנית של תינוק שיכור של אראוחו וקונדה, כלומר - פדרי יצטרך לכפר. פרנקי קודם כל יצטרך לעשות קולות של מאבק על כדורים, ואז נראה איך מתקדמים משם.

למה אני מדבר על פרנקי ולא על קסאדו? לצערי כי צפוי שההולנדי הוא זה שיפתח, ולא הסטייק הלוחמני, אבל אשמח לטעות. בכלל ההרכב היום די ברור, בהינתן אי ספירתו של אאא"פ (אנחנו עוד נדבר על זה, האנזי), והמנוחה שקיבלו אולמו, באלדה ו…בעצם כולם.

ניצחון היום ישלח אותנו להיפגש מול דורטמונד/ליל, שזה אחלה בחלה, לפחות על הנייר. 2 הקבוצות לא ממש מרשימות, לפחות בליגות שלהן, ולא נקבל הרבה הזדמנויות טובות יותר להעפיל לחצי הגמר (או לפחות לסיכויים יותר גבוהים לבעוט בדלי במקום להעפיל לחצי הגמר). אז…ריכוז, בכללי ומול השער (כן, אני מסתכל עליך, לבנדובסקי), ואקסטרה מוטיבציה היום חבר’ה. לא אתה, ראפיניה. אם תוסיף עוד מוטיבציה למה שכבר יש לך, תתפוצץ.

מאז המשחק הקודם בשבוע שעבר, בנפיקה הספיקה לנצח 3:0 את נאסיונל בליגה. וככל הנראה תיאלץ להסתדר גם הערב ללא האיטרייה הארגנטינאית.

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
ברנאל, מאטס, כריסטנסן - פציעות ושלשולים.
קובארסי - הרחקה.
פאטי - לא באמת יודע, סתם מנחש.

הרכבים משוערים -

1000127968

כולם זהים אם אינני טועה.
אולמו ופרנקי בקישור יחד עם פדרי, אראוחו במקום קוברסי והיתר בנוהל.
אני בסדר גמור עם זה.

ההרכב שלנו די ברור מתחילת העונה, אז אין הפתעות.

באופן אישי מעדיף את קסאדו על פרנקי, אבל עם אראוחו+קונדה ומשחק בית הפעם זה כנראה יבוא לטובתנו.

להערכתי המשחק היום זה כנראה הפעם השנייה בלבד שאנחנו עומדים מול יריבה חזקה(יחסית) שתבוא אלינו ותשחק בבלוק נמוך. רוב המשחקים החזקים שלנו היו בחוץ או מול יריבה ששיחקה פתוח.
בלוק נמוך מתגלה כנקודת החולשה שלנו, לכן מדובר במבחן חשוב נוסף שבו נצטרך לראות אם ואיך אנחנו מצליחים לעשות התאמות ולמצוא פתרונות.

למיטב הבנתי איניגו השחקן היחיד בסגל שבסכנת השעייה מהמשחק הבא אם יקבל היום צהוב.

ההרכב של ברצלונה -

אין הפתעות.
פליק עולה עם ההרכב שלדעתו הוא הכי חזק, מבין השחקנים הזמינים.

ההרכב של בנפיקה -

פלורנטינו חוזר להרכב, אחרי שנעדר במפגש הקודם.

צודק.
מזכיר שהמנצחת הערב תארח את המשחק הראשון ברבע הגמר. למקרה שזה שיקול אצל מישהו בנושא הצהובים.

ברצלונה מובילה 3:1 במחצית, כשהיא ב-10 שחקנים, ובנפיקה עם 12. לא רע.

כמה טיפשים צריך להיות מ1 ועד להבין שאוטמנדי קיבל צהוב על עבירה והכרטיס בוטל כי הגול אושר?

שלא לדבר על ניר ״הבלמים הקבועים הם אראוחו וקוברסי״ קלינגר.

שידור מדמם אוזניים.

מודה שאני משונאיו של שפיגלר הצרחן, אבל מה שקלינגר פולט היום לא ראוי לשום בר אנוש לשמוע.

וואו, לא האמנתי שקלינגר איכשהו יתעלה על עצמו מהמשחק הראשון, והנה הוא עושה את זה בענק. איזה שידור מזעזע.

משחק נקסט. סיימנו את העבודה במחצית.

ופה אני כועס על המאמן. ראבאק, המשחק גמור, לא תיתן דקות למחליפים שגמרת כבר? פאבלו טורס, פאטי? למה? פדרי היה צריך לצאת לפניי.

גם מול אתלטיקו המשחק היה גמור.
פדרי יצא והופ 4-4

ליגת האלופות לא מקום למשחקים בטח שאין משחק נוסף לתקן.
אנחנו עדיין לא ריאל שגם האפסנאי יעלה ויתן גול דקה 97 אם יהיה בו צורך.

• לא יודע אם זה גם העייפות של בנפיקה מול הרעננות של ברצלונה, או רק עניין של יחסי כוחות, אבל לברצלונה הלך ממש…נוח היום. מחצית ראשונה של אול אין ומחצית שנייה של נמנמת גארבג’ית (כדי איכשהו לשלב בין מנוחה ל"אסור להוציא את פדרי!!!") הספיקו מול בנפיקה, וזה אפילו לא היה קרוב.
  • לא הזכרתי אותו מספיק, או בכלל, אבל באלדה באחלה תקופה שנמשכת כבר כמה חודשים. יודע יותר למנן את הספרינטים שלו (תודה על האבחנה, @Cockroach_Crazy), ויודע להשתמש פחות באנטי מוח שיש לו. מה שעוד ממש השתפר אצלו, זו יכולת ההשתחררות תחת לחץ שלו (תודה על האבחנה, @Ariel ). וזה ממש ממש השתפר.
  • ואם כבר השתחררות מלחץ - לא משנה מה ייצא מהעונה הזו, פדרי הוא השחקן המצטיין, השחקן המשתפר, והשחקן האהוב. ביחד. אין פה בכלל מקום לדיון. זה מדהים איך כל פעם שהיה לחץ של שחקני בנפיקה, הפתרון היה מסירה קצרה לפדרי, והוא שיחרר את הלחץ בקלילות. זה מדהים שכשהוא כבר איכשהו מאבד, הוא ישר רץ וחוטף. זה מדהים שאין אף קומבינציה של 4-5 מסירות שלא עוברת דרכו. ומדהים שלפעמים נראה שהוא בו זמנית בכמה מקומות, בצדדים שונים של המגרש.
    ברצלונה בעצם משחקת עם מעצור לדלת (ולא מעצור טוב), קשר/חלוץ/משהו אחר, וקשר אחד. והקשר הזה כל כך טוב, שבינתיים זה עובד.
  • הגנה סבבה לגמרי היום, והיה נראה שהתיאום משתפר. מה יהיה ביום ראשון מול אתלטיקו? קובארסי. אבל טוב שאראוחו חוזר, גם אם זה לאט לאט.
  • לבנדובסקי גמור. ביום פחות פסיכי של לאמין, היינו מבכים על ההחמצות והאיבודים ההזויים שלו.
  • לאמין יאמאל - שרק יהיה בריא, ושרק נצליח לשמור עליו ולהמשיך לפתח אותו. מה שיש לו ברגליים זה משהו מיוחד.
  • ראפיניה דיאס בלולי, עם 11 שערים ו-5 בישולים ב-10 משחקי צ’מפיונס העונה, והוא הברזילאי שכבש הכי הרבה בעונה אחת באלופות. תרימו את הלסת מהרצפה אחרי המשפט האחרון, ותנו לזה לחלחל.
  • למה לא יותר פרמין?

הלאה לרבע מול ליל/דורטמונד. אבל לפני כן - משחק מול אתלטיקו, שבו ברצלונה תצטרך להיזכר שמשחקים 90 דקות.