ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: מטיילים לרבע הגמר אחרי 3:1 ביתי על בנפיקה [4:1 בסיכום] (כבשו: ראפיניה 2X, לאמין. בישלו: לאמין, באלדה)

תם נשלם ובנפיקה בים. מחצית ראשונה טובה ושנייה הגיעה במטרה להעביר את הזמן ולתסכל את בנפיקה. לא מת על הרעיון, ואני מתבאס על הכיוון הזה של פליק, אבל היינו משמעותית טובים יותר ויש לנו אתלטיקו על משחק שיכול לתת לנו מקדמה חשובה לקראת רצף המשחקים האחרון לעונה.

כמה נקודות:

1. משחק ענק של לאמין שהשתיק את כל הביקורות על התרומה ההתקפית שלו שקצת דעכה בחודש האחרון.

2. באלדה במשחק על וממשיך את הרצף המצויין שלו. אחד ההימורים היו שבאלדה יהיה אחד המרווחים הגדולים מההגעה של פליק והוא עוד הולך להיות יותר משמעותי לדעתי גם ברמת הנבחרות למרות התחרות הקשה על העמדה.

3. פדרי מרגיש כמו הקלף המרכזי במגדל הקלפים שלנו. בלעדיו הכל יקרוס הגנתית והתקפית. אני באמת מוטרד מכך שהכל קם נופל על הכתפיים של הנטחן הזה, אבל זה אומר המון על יתר הקישור שלנו שלא מראה נוכחות או שלא מקבל הזדמנות.

4. פרנקי ואולמו זה שילוב שלא עובד, ומשהו ביכולת שלנו לדחוף את המשחק קדימה יורד משמעותית ללא קסאדו שנופל קורבן להיררכיה חסרת משמעות שכרגע מתעדפת את פרנקי שגם מתקשה במאבקים, גם מתמהמהה בדריבל וגם כשמשחק בנגיעה ומהר הוא לא מדוייק. על אולמו וההיעלמות שלו אני לא ממש מצליח לשים את האצבע, אבל פרמין צריך לקבל יותר אמון עד שדני יתאפס.

5. אז רפי כובש עוד פסגה הזוייה עם הסטטיסטיקה שלו הופך להיות הברזילאי הכי פורה במפעל הזה (ולא סתם פורה עם כמה ילדים בשושו כמו היתר). אין לי הסבר כבר למה שקורה איתו.

יאללה הולכים לריב על הליגה עם אתלטיקו.

אפשר כבר לקרוא לפרס הזה על שמו?

בעולם צודק יותר היו כבר מודעים שכדור הזהב סגור ואין לאף אחד טעם יותר לנסות כי פדרי יקח…

מדהים. הכובע הכי טוב שאני יאכל בחיים.

אין בעד מה.

No, I’ll never be upset about not starting. People say things, they talk about offers from here and there, but lies. I signed a 5-year contract here and I will stick to it, because this is the club of my life. Rotations happen, I’m calm and the coach trusts me

תשמעו לפחות גישה טובה יש לו. לא יכול לכעוס עליו. (גאבי)

מאז שהפסקתי להחמיא לו אני רואה שדברים מתדרדרים.
בשביל זה אני כאן.

טוב, לא יודע מה עבר לברונו לאז’ה בראש, אבל המשחק אתמול היה ההיפך המוחלט ממה שראינו מבנפיקה במשחק הליגה. ציפיתי למשהו דומה וחכם, אבל בנפיקה החליטו לבוא עם לחץ גבוה, ולחץ גבוה זה מתכון להתאבדות מול ה1-2 פאנץ’ של לאמין את ראפיניה. אולי הקומבו הכי מסוכן באירופה כרגע בהתקפות מעבר.

לא יודע איך אפשר לא להתלהב מהרקדן של המלך.
אי אפשר לבקש עוד משחקן התקפה, וכל משחק הוא מתעלה על עצמו מחדש.
הוא כל-כך טוב שאפשר לראות בבירור שכשיגיע לשיאו, זה משחק שהוא יכול לסיים עם 6 גולים ובישולים אלה מסי.
הכל תלוי בו.

באלדה בתקופה האחרונה מדהים.
הוא עדיין עול הגנתי בתוך הרחבה, אבל פחות מפעם כי הוא לומד. התקפית יש שיפור עצום כי הביטחון שלו גבוה, וכמו עם שחקנים אחרים יש שוב שחקן שמקבל מהמאמן תפקוד הרבה יותר נכון לאיכויות שלו.
לדעתי אני ו-@RDT דיברנו על כך לפני שנה בערך שבאלדה הרבה יותר מתאים להתחיל את המשחק קרוב לקו ההגנה, מאשר התפקוד שלו כשחקן התקפה תחת צ’אבי.
גם פליק כנראה הבין את זה ומתפקד אותו הרבה יותר נמוך.
האיכות הטכנית שלו באה לידי ביטוי הרבה יותר טוב כשחקן ששובר קווי הגנה, מאשר כשחקן כנף שאמור לתקוף ב-1 על 1ולייצר מצבים. אולי גם זה יגיע בעתיד.
זו נקודה מאוד חשובה, בהתחשב בכך שבצד הימני קונדה לא מספיק טוב אפילו בהנעת הכדור.

קטונתי מלדבר על פדרי.
מגיל 17 הוא מוח ומנוע של כדורגל. עכשיו הגוף שלו גם מסוגל להוציא לפועל את האיכויות טכניות והטקטיות שלו.
בעבר אמרו פה שהוא לא יהיה מסוגל להחזיק הגנתית, וכל משחק הוא מסויים עם כמות מטורפת של ק’‘מ(למעלה מ-13 ק’'מ) וחילוצי כדור.
רק ליהנות כל משחק מחדש.

אני לא מתחבר לביקורות על אולמו ופרנקי. לפחות לא באופן שלם.
שניהם טובים הרבה יותר ממה שנותנים להם פה קרדיט, אבל סובלים בהתאמה לא נכונה או מחוסר הבנה.
על אולמו דיברתי מספיק.
לגבי פרנקי, לדעתי התרומה שלו לא מספיק טובה בצד ההגנתי, אבל בצד ההתקפי אי אפשר להגיד שהוא לא טוב עם הכדור ומשתפר.
פליק חושב כנראה שאפשר לשפר את הצד ההגנתי עם הזמן, ואז הוא יכול להיות מפלצת. אני פחות מתחבר לזה אבל מבין את החזון.

את הביקורת האמיתית צריך להפנות לחלוץ הפולני, העאלק שפיץ שלנו. משחק זוועתי. נוסף.
הוא כרגע מתפקד על תקן עמוד עם משחק ראש. בלבד.
זה ממש לא מספיק.

מילה טוב לאראוחו, הוא לאט לאט מתחבר הטקטיקה ההגנתית. יחד עם זאת צריך להיפטר מההרגל הזה של לחכות לרגע האחרון כי הוא סומך על המהירות שלו, ולהפסיק להרים ידיים לקוון כל הזמן. הקטע הזה יותר דומה לפיקה מפויול.

נ.ב.

החוד של בארסה למשחקים הבאים:

מסכים לגבי פרנקי ולמדתי לסמוך על כל החלטה של פליק העונה בעיניים עצומות. ויש גם היגיון כמו שאריאל כתב יפה - פליק משחק עם השחקנים שהכי מתאימים לסגנון שהוא רוצה מול היריבה ולאו דווקא השחקנים הכי טובים. מול קבוצות כמו בנפיקה פליק לוקח את ההימור הפחות זהיר וההתקפי יותר וסומך על זה שנבקיע יותר מכמה שנספוג. דה יונג גם מביא ניסיון חשוב במעמדים כאלה, ולקבוצה שהכוכבים המובילים שלה רואים בסך הכל שלב נוקאאוט שני בקריירה בצ’מפיונס זה קריטי.

ובכלל, אסור לשכוח שבשונה מפתיחת העונה אנחנו נהנים כבר לא מעט זמן מסגל כמעט מלא אז רוצה להאמין שזו לא רק אלילת המזל אלא שיש מחשבה על סרגל המאמצים ופליק גם מרכיב את השחקנים לפי הכושר הפיזי שלהם. אחרי פגרת הנבחרות אנחנו נכנסים לאמאמא של המאני טיים עם משחק כל 3 ימים, ואז בטוח קסאדו ופרמין יבואו לידי ביטוי גם ברוטציה הרחבה וגם במשחקי מפתח.

הבעיה שזה כאילו מקצה אחד שפרנקי יובש בהתחלה וחשבנו הזמן שלו הסתיים לקצה אחר שהוא הפך להיות הבילט אין בהרכב וקסאדו חזר לקבל פירורים.

זה לא שקסאדו לא הוכיח את עצמו.

אין משהו באמצע.

הבעיה השניה מבחינתי זה עם החילופים שלו. קסאדו ופרמין היו צריכים להכנס לפני.

מצד שני, נראה לי שהאסימון נפל לגבי לבה והוא מתחיל להחליף אותו יותר.

15 פוסטים אוחדו לנושא קיים: פליקי פלאקה :: עידן חדש בברצלונה תחת הגרמני

אגב, רק אני מאוד מוטרד שאנחנו צריכים 8 מצבים של שער בטוח כדי להכניס 3?
נגד בנפיקה זה מספיק. נגד קבוצות יותר טובות זה לא.
אני יותר ויותר משתכנע שחלוץ נורמלי זה חייב להיות היעד המרכזי בקיץ. לבה+ פראן ביחד = רבע חלוץ. ואני נדיב.

כל כך מתבאס שפספסנו את אלברז. הלוואי ונצליח להביא את איסאק או מישהו אחר ברמה.

ניוקאסל עמדו בקושי רב בחוקי הפייר פליי בקיץ הקודם, וזה אחרי הכנסות שיא בגלל ההשתתפות בצ’מפיונס.
יכול להיות שיצטרכו למכור הקיץ. לא יודע אם זה איסאק או שחקנים בפרופיל נמוך יותר, אבל אין להם את הלוקסוס להיות יהירים.

מצד שני, אם יחליטו למכור, למה דווקא לנו? אנחנו לא במצב של רכש יקר.
לבנדובסקי חידש לעוד עונה וירוויח הון. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו עוד חלוץ יקר.

דורטמונד מנצחת 2:1 את ליל (3:2 בסיכום 2 המשחקים), והיא זו שתפגוש אותנו ברבע הגמר.

המשחק הראשון -
ברצלונה, 8/9 באפריל

המשחק השני -
דורטמונד, 15/16 באפריל.

חייב להגיד שאומנם העדפתי לקבל את דורטמונד (אם כי זה לא באמת שינה לי), אבל קצת מוזר להגיע לרבע הגמר ולפגוש בפעם השנייה ברציפות יריבה שכבר פגשנו בשלב הקודם.

האם זה אומר שאם (אםםםםם) וכאשר נגיע לחצי, בהכרח תחכה לנו באיירן?

דורטמונד לחלוטין עדיפה. ליל היתה משחקת הגנתי ומבוקר ועושה לנו חיים קשים (גם ניצחה את ריאל ואתלטיקו, עשתה חיים קשים ב2-1 אצל ליברפול וגם זה הפסד הבית השני בלבד שלה העונה), לדורטמונד אין את הכלים לעשות את זה מולנו וגם פליק מקבל את היתרון של קבוצה שהוא כבר למד פעם אחת העונה. רק שלא נהיה שאננים מידי (ותכלס גם בגלל זה יותר טוב לנו דורטמונד עם השם שיש לה באירופה).

מה שכן, דורטמונד החליפה מאמן ומקווה בזכות זה לרוחות של שינוי, העונה שלהם בליגה גמורה והיא פוגשת אותנו באלופות… מישהו אמר צ’לסי 11/12?

לא מסכים כל כך.
ליל קבוצה אפורה, היינו עוברים אותם בקלות.
דורטמונד קבוצה יותר מסוכנת. אבל גם אותה אנחנו אמורים לעבור

אפורה אפורה אבל כמו שאמרתי ביתית מאוד וקשוחה דווקא מול קבוצות גדולות. בדיוק מול כאלו אנחנו מתקשים העונה. דורטמונד אכן מסוכנת יותר וגם תבקיע לנו כמה חתיכות אבל כמו שלמדנו העונה זו בדיוק סוג הקבוצה שפליק אוהב.

הDNA הבארסאי מתחיל ונגמר בקישור. עד שפליק הגיע היה ניתוק בין הקישור האחורי לקישור הקדמי. פליק בעצם חיבר אותם והפך את פדרי לשחקן הכי טוב בעולם העונה.

בתחילת העונה כולנו תהינו איך בארסה אמורה לשחק עם 2 קשרים אחוריים. בעקבות פציעות פליק נאלץ לשחק עם קסאדו ולאט לאט ראינו את פדרי משתחרר להיות מה שבא לו (50 50) וראינו את קסאדו משתלט לגמרי על עמדת הקשר האחורי.

החלק הקדמי נשאר בלתי פתור. מצד אחד במערך של פליק הקשר השלישי הוא קשר התקפי מוחלט, מצד שני יש רק קשר אחד שמתאים לתפקיד הזה (פרמין) והוא השחקן שמקבל בפועל הכי פחות קרדיט.

יש בתאכלס 3 אפשרויות:

2 קשר אחורי 1 קשר התקפי
1 קשר אחורי 1 50-50 1 קשר התקפי
1 קשר אחורי 2 50-50

הנסיון לתפקד את אולמו/גאבי כקשרים התקפיים כשל לגמרי. אולמו הכי מתאים ל50-50 וגאבי הכי מתאים לאחורי (וגם לזה הוא לא מתאים תאכלס). כל עוד הם משחקים בעמדה הלא נכונה הם ימשיכו לבזבז לנו מקום בהרכב.

אני חושב שהאופציות הכי טובות של פליק הן:

1-1-1 (קסאדו-פדרי-פרמין)
1-2 (קסאדו אחורי ופדרי ואולמו 50-50)

אם לסכם:

פדרי אלוהים
קסאדו בן של אלוהים
גאבי ספסל
פרנקי הז בין
אולמו במקום הלא נכון אז קשה לשפוט
פרמין קרטיב עם פוטנציאל מטורף

על הרבה דברים פה אפשר להתווכח לכאן או לשם, לתאר את אולמו בקישור ההתקפי ככישלון מוחלט זה סתם הגזמה שבאה כנראה לשרת העדפה לשחקן אחר. גם אם טקטית אתה צודק(ואני לא בהכרח מסכים) שפרמין יותר מתאים מאולמו כקשר התקפי ‘‘מוחלט’’, זה לא אומר שאולמו לא טוב או לא יכול להצליח בתפקיד הזה(ולדעתי הוא כן).
זה כנראה אותו דבר עם פרנקי.
יש פה אידיאליזם תיאורטי לעומת מה שקורה בשטח.

אגב, עם ה-דנא של בארסה זה קישור, אז פרנקי חייב לפתוח לפני קסאדו. טכנית ההולנדי עולה עליו בכמה רמות.

קשר התקפי אה לה פליק הוא קשר שמסתנן כל הזמן לקו הקדמי ובעצם הופך לחלוץ רביעי. אולמו שחקן נהדר עם כדור ובגלל זה הוא מתאים ל50-50. אין לו מה שצריך כדי לשחק בלי כדור. אני לא יודע מהן איכויותיו כי אני לא מקבל הזדמנות לראות אותן. ההתעקשות של פליק לשים אותו שם לא ברורה לי.

לגבי הטכניקה של פרנקי… קסאדו בנגיעה אחת עושה מה שפרנקי עושה ב-8 נגיעות. כשקסאדו משחק לא מרגישים אותו. כשפרנקי מקבל כדור הסבתא המתה שלי זורקת את ההליכון שלה מעצבים.

קצת על הדיון של פרנקי מול קסאדו. הצלחתי למצוא נתונים על שניהם כולל האחוזון שלהם ביחס לקשרי אירופה. בכל אתר סטטיסטיקה באופן גורף הגנתית קסאדו טוב מפרנקי, אבל באספקט המסירות, לפחות בשנה האחרונה בגילאי בוגרים אין הבדל גדול בין פרנקי לקסאדו (להפתעתי). גם אם באמת הפערים ביניהם ברמת המסירות וקידום המשחק לא גדולים, אבל כן בהגנה בכל מקרה לדעתי קסאדו עדיף.