על מה הם מעיזים להתפרע?
הבנתי שרודירגר זרק בקבוק על השופט
על מה הם מעיזים להתפרע?
הבנתי שרודירגר זרק בקבוק על השופט
מה יש להבין?! ראו את זה בשידור חי.
הייתי בטוח שיבליג על זה.
גם ויניסיוס היה חייב לראות לפחות צהוב על ההתפרצות הזאת.
עריכה:
מתברר שויניסיוס וואסקז קיבלו על זה אדום.
בצדק גמור בעיני, אי אפשר להתפרץ ככה מתסכל ככל שזה יהיה.
יששששש
באופן כללי משחק אנמי שלנו. המחצית הראשונה נראתה כמו שהיא נראתה כי מדריד הייתה בפוסט טראומה משתי התבוסות הקודמות שהם חטפו מאיתנו העונה. במחצית השנייה הם הבינו שאנחנו לא ביום שיא, אנצ’לוטי עשה חילופים בינגו, ובנס לא הפסדנו. בהארכה כבר היה לנו מזל של אלופים.
אינדיבידואלית - משחק טוב יחסית של פראן, דקות מצוינות בהארכה של סופר סאב פרמין שהרגיש כמו יורו צעירות פרמין, ותצוגת שיפוט פנומנלית של פלורנטינו.
1/3
לפני הבטח-ברור-שאצליח-להירדם-אין-ספק-בכלל, נקודה לסיום הלילה:
אומנם הוא קצת נחלש במחצית השנייה (אם כי הוא הרים את עצמו אחר כך), אבל קובארסי נתן משחק ענק היום. אנחנו מדברים המון על הבגרות של לאמין בגיל 17, וזה כאילו ברור מאליו שיש לנו שמיניסט בהגנה שמשחק ככה כבר שנתיים.
הילד ענק.
אבל הוא לא ברמה של אסנסיו, שהוא שילוב של ראמוס, פיקה, פויול ומלדיני עם מהירות של וולקוט.
ואם כבר אייל התחיל עם המחמאות הנקודתיות -
איניגו איניגו ושוב פעם איניגו. איזה אריה יש לנו במרכז ההגנה העונה, איזה סלע איתן, כמה מנהיגות, רוגע, קור רוח, ריכוז, טיימינג בתיקולים, פיקוח על התיאום בהגנה, כמה לב!!!
אחד ממצטייני המשחק, אחד ממצטייני העונה - הכי קפטן ללא סרט קפטן שיש. אני מאוהב.
וכמובן - יששששששששששששששששש. תגובה יותר רצינית בהמשך, אבל רק אוסיף שקונדה זרק אותי לשער ההוא של אבידל מולם, לפצצה ההיא של דני אלבס מולם. כמה מגיע למגן שלנו הגול המטורף הזה!
120 דקות של סבל.
לשחק מול האויבת שלך בגמר זו כנראה החוויה הכי בלתי נסבלת שיש בכדורגל. משחק סכום אפס.
אם אתה משחק נגד בילבאו, סביליה או אלאבס אז ניחא, הפסדת לפחות זה הלך לקבוצה סבירה שרואה תואר פעם באף פעם, אבל במשחק כמו היום אתה שם אתה לא יכול להרשות לעצמך להפסיד בטורניר השלישי בחשיבותו(בפער רחוק מהשני).
אני לא יודע להגדיר מה קרה במחצית השנייה.
כבר שיחקנו מול אמבפה וזה לא היה ככה.
הניחוש הכי טוב שלי שזה השחקנים גמורים, הם נראים שחוקים וסחוטים. עוד במחצית הראשונה אפשר היה לשים לב שיש פחות אנרגיות ודברים הולכים לא במדויק.
במחצית השניה בכלל כבר לא היינו במשחק.
איך פותרים את זה? איך פותרים את זה בעוד שלושה וחצי ימים, אחרי 120 דקות של גמר גביע? אין לי מושג.
הייתי אומר רוטציה, אבל עם מי? מי נשאר לשחק איתו?
די ברור שבויאדוליד הולכים לעלות עם המחליפים של המחליפים.
זהו, אין לי עוד משהו חכם לומר, העצבים גמרו אותי במהלך המשחק.
בעצם, אולי אפשר לדבר על ההוא שבכלל היה על המגרש ובגיל 17 יש לו עצבים מפלדה. למרות שהוא בכלל מרוקאי.
2 בישולים בגמר גביע קלאסיקו. השני במסירת עומק ענקית כשהשעון והמומנטום נגדנו. איך הוא עושה את זה???
יש לנו משהו מיוחד מאוד ביד.
יאללה, מחר ספיחס.
ניצחנו גמר היסטורי.
כשאני אומר היסטורי אני לא מתייחס אליו כגמר שיזכר לדורות אבל הוא היה גמר חשוב.
זה היה הגמר השמיני ששתי הקבוצות משתתפות ועד כה המאזן היה 4-3 לריאל ועכשיו השוונו, הניצחון האחרון שלנו לפני אתמול היה ב-1990 0-2, במילניום הנוכחי זה לא קרה ושבירת הנאחס והשוואת הגמרים ההיסטורים היא חשובה.
כמה שחקנים שהיו נהדרים אתמול:
קונדה במשחק הגנה נהדר עם סגירות אלכסוניות מעולות וכמובן גול הניצחון.
איניגו וקובארסי שרי ההגנה, אחד ותיק בן 30+ ולשני אסור עדיין לשתות אלכוהול וביחד הם מתאומים. מחוייבים וכפי שראינו אתמול וארסטילים, קפטנים בלי הסרט על היד.
מי שעוד היה טוב הגנתית הוא מרטין, התקפית רעדו לו הביצים אבל בהגנה הוא לא טעה שגיאות קריטיות ולא אפשר שיחגגו עליו.
בקישור היו לנו 3 מצטיינים, 2 מהם היו מעולים עד שהתעייפו, פדרי ואולמו סגרו מצויין ולחצו, חיפו על הפשע שנקרא פרנקי דה יונג.
כשגאבי נכנס ומשחק הלחץ חזר בארסה חזרה לנשום, יכולת טכנית הוא 0 אבל בלב ובנשמה הוא 100.
מי שהיה חלש מאוד גם כן חוץ מפרנקי הוא ראפיניה שסובל מחודשיים איומים, אני מקווה שזה יתאפס לו כי כרגע הוא נעלם במגרש.
ולסיום כפי שכתבתי בפוסט משחק- תודה האנסי פליק שהחזרת לי את בארסה, לפני שנה שום צ’אנס שהייתי יושב ב-2 בלילה במתח שיא וצעקות ומתעורר בהתרגשות ב-6:30 כדי לבדוק מה חדש. ואז לכתוב פוסט סיכום.
דאנקה האנסי
מסכים לגבי ראפיניה של אתמול אבל אני חושב וזה בלשון המעטה שאתה ממש מגזים עם “חודשיים איומים” של ראפיניה
אבל לא מתכון להכנס לדיון המעיק על ראפיניה חחח
צריך לשים לדבר אחד בברצלונה של השנה הנוכחית, אם נוציא כמה משחקים שבהם רוח הלוזריות שלנו הראתה סימנים שהיא פה ולהישאר, אנחנו חוזרים לא מעט ממצבים קשים,
אתמול מדריד עלתה בשלב מאוחר לשתים אחת והצלחנו לחזור מזה. וזה מצטרף לסלטה בנפיקה ועוד.
פליק גם אם זה לאט לאט, מצליח לעשות מה שאני חשבתי שזה היה רק בדימיון וזה להכניס לנו אופי ווינריות לקבוצה.
יש עוד עבודה לתת גם בתחום הזה, אבל @dmitrys היה הראשון שזיהה את זה. צדקת!
כמה מילים נוספות אחרי שנרגעתי קצת -
זה לא בהכרח יספיק מול אינטר, ולא (היה) מספיק מול ריאל שמנסה לתקוף מהצד שלו. אבל זה ליום אחר. היום נהנים ממה שרוקי בלבואה עשה אתמול.
2. משחק ההקרבה של השחקנים, כל השחקנים, ראוי לציון. גם המחליפים, בראשות אאא"פ, גאבי ואראוחו, שעלו לנשוך, להשקיע, לרוץ ולא לראות בעיניים. יש הרבה מאוד שיפורים טקטיים שפליק הכניס העונה, אבל אחד הדברים הלא טקטיים וגם לא מדידים הוא אי הוויתור של הקבוצה גם בדקות קשות (בכללי, וגם אתמול כשריאל העלתה הילוך במחצית השנייה) וגם בפיגור. זה לא תמיד יעבוד, ולא תמיד יהיה מהפך, ולא תמיד זה יספיק לתוצאה טובה, אבל אי אפשר לערער על הרצון להילחם. זה חתיכת שיפור.
3. איניגו, בפעם המיליון, זה משהו משוגע. בפעם המיליון, וזה עדיין מעט מדי. שחקן רכש, בן 34 עוד שנייה, שהגיע בחינם, עם עונה ראשונה לא משהו ומלאת פציעות, שנהיה אחד מהמנהיגים המובילים של הקבוצה על המגרש ומחוצה לו. מדהים.
זכינו בגביע המלך!!!
אולי התואר הכי פחות חשוב (תיקו עם הסופר-קופה), אבל זה לא מוריד במאומה מהשמחה. בטח ובטח כשהיריבה בגמר היא ריאל מדריד.
יאללה, למלחמת עולם מול אינטר.
הכי אוף טופיק שיש, אבל לא מסכים. בעיניי:
גביע המלך - תואר נחמד אבל מיותר, כי הקבוצות הספרדיות משחקות בליגה זו נגד זו, וטוב אם היו מבטלים אותו לטובת צמצום העומס.
סופר קופה - לא תואר, קונספט שהתחיל כרעיון חביב (משחק ראווה בין האלופה למחזיקת הגביע), והפך למשאבת כסף דוחה מערב הסעודית ודומותיה.
אומר זאת כך - הלוואי ובכל שנה תהיה לנו התלבטות איזו מהזכיות האלו פחות חשובה/מעניינת.
בוא נסגור את זה ככה: כמה כסף מקבלים על כל תואר?
יש לי הרגשה שהסופרקאפ כבר יותר חשוב.
אני חוזר להודעה הזו .
אתה זוכר מה אמרתי שכל הסיפור של הסופרליג החל? תמכתי ואני עדיין תומך, אבל אמרתי שכל עוד פלורנטינו הוא זה שיעמוד בראש המיזם לברצלונה אסור לשתף פעולה עם זה.
תקפו אותי אז, מסתבר שצדקתי.
טוב, הגיע הזמן לסיכום.
אתמול קפץ אליי החבר הכי טוב שלי, חלק מכירים אותו מהמפגשים של פעם-גיא קקון. אני וקקון במשך השנים ידענו עליות וירידות בקשר, כי כל אחד התפתח שונה בחיים. ועם זאת, תמיד איכשהו במשחקים של ברסה כל כמה זמן מצאנו את עצמנו ביחד. אתמול החלק שהכי הרגיע אותי היה לדעת שהוא ישב איתי לראות את המשחק, יש לי על מי לצעוק ולמי להתלונן ועם מי לדבר אשכרה כדורגל כמו שאני והוא מבינים אותו. המשחק הזה הוא חד משמעית עינוי שרצוף באושר ענק שאתה יוצא מנצח. לא הרגשתי ככה מאז המונדיאל.
סוף סוף זה קרה. ריאל מדריד הפסידה בגמר, בגמר שהיא יכלה והייתה צריכה לנצח כבר אחרי מחצית שניה יותר טובה שלה והירדמות שלנו. אבל סוף סוף לקחנו את הרוח והמנטליות הווינרית של ריאל מדריד, ועשינו מה שצריך לעשות עם מועדון שהוא סמרטוט-ניגבנו איתו את הריצפה. שברנו להם את הלב.
ושלא תבינו לא נכון, ריאל מדריד שיחקה אתמול מחצית שניה מעולה אחרי החילופים של המאמן המושמץ שלהם. הם יכלו לנצח באותה קלות שהם הפסידו. הם גם עדיין במירוץ לאליפות והם יכולים לקחת אותה אם נפשל. ועדיין, זה רגע מדהים לנצח את ריאל מדריד בגמר, כי היסטורית זה לא קורה כמעט בכלל. אתם תצטרכו ללכת לויקיפדיה לחפש מתי ריאל הפסידה גמר חשוב. ועכשיו, יש לנו את הרגע הזה.
מבחינת קארמה לא היה ראוי מסיום כזה. לנצח את המועדון הפתאטי עשה שביזה את הכדורגל הספרדי לפני המשחק, הבכיינות הבלתי נסבלת הזאת, עם שחקן שלא היה אמור בכלל לשחק, ודווקא בדקה הזאת. פשוט מגיע להם להפסיד ככה, הם לא היו ראויים לחגוג. הם ראויים להתבכיין ולזרוק דברים על השופט, למרות שב4 החלטות קריטיות הוא הלך לטובתם.
מבחינה מקצועית אני חושב שהיה שחקן אחד מעל כולם, שהגול הראשון בזכותו כי הוא הציל את הכדור עומק, וכל המשחק הוא פשוט היה מושלם עם 0 טעויות-קובארסי. אין לו את החזות של מנהיג, הוא ילד טוב ירושלים, אבל על המגרש הוא קילר הגנתי ומנהיג שקט שמראה איך מתנהגים ואיך משחקים, ואין כמו דוגמה אישית. צומח לנו מנהיג ושחקן ענק, וכמה טוב שהוא מתמודד עם משחקים כאלה בגיל הזה. ועוד בצורה הזאת.
ג׳רארד מרטין שפחדנו ממנו מאוד היה בסדר גמור. הפעולות הראשונות שלו היו טובות וזה נתן לו ולנו ביטחון להמשך. מרטינז עשה כמה טעויות אבל במאני טיים התאפס ונתן את המנהיגות שלו. אמבפה יחסית חגג עליו.
עוד שחקן שנתן משחק מעולה בלי קשר לגול היה קונדה. הגול זה הדובדבן שהגיע לו, וטוב שהוא בעט ולא מסר ללאמין כי לאמין היה לא משהו אתמול יחסית-התמהמה, כידרר יותר מדי, אז הבעיטה הייתה במקום ואיזה כיף שהוא זכה. רגע היסטורי שמגיע לו.
פדרי היה במשחק סביר, לא חד בכלל בחלק ההתקפי ואני מפחד שזאת העייפות. ריאל מדריד עשתה הימור בהתחלה והחליטה להקשות על האמצע שלנו עם האורוגוואי הבלתי נסבל (מקצועית. אני מת עליו מבחינת אופי, קראק) בתקווה שראפיניה יהיה פח. ההימור היה נכון וראפיניה היה פח, והאמצע שלנו לא בא לידי ביטוי בכלל.
מחצית שניה מי שטיפל בפדרי שכבר היה עייף היה ג׳וד שגם הצליח לגמור אותו וגם עבר אותו דיי בקלות באמצע, הילד היה פשוט גמור. מזל שהוא לא פירש את זה לגולים, לא הוא ולא ויניסיוס.
למאל לא הביא משחק מדהים, הרבה פעמים כידרר יותר מדי, אבל בסוף נתן לנו את מה שהיה צריך כי הוא חכם וכישרוני ברמות. הבישול הראשון זה חוכמה-העצירת כדור מרשימה (מה שאין לראפיניה בכלל), ואז המשיכה של הכדור עד למסירה אחורה לפדרי זה פשוט פעולה של שחקן חכם ומנוסה. הבישול השני הוא לדעתי הרגע הכי חשוב במשחק-הוא חיסל את המומנטום של ריאל והחזיר אותנו למשחק מהר לפני שנפלנו מבחינה מנטאלית. הביצוע עצמו זאת יצירת אומנות-המסירה עם החיצון בדיוק לשטח בין רודיגר שהוא קוף לבין קורטואה שחשב שיגיע לכדור, הוא עשה עבודה קלה אפילו לפראן שהחמיץ לא מעט. גול סופר חשוב בתזמון שלו ואיזה כיף שזה פראן כי אנחנו צריכים את הביטחון שלו מול אינטר.
החילופים איחרו קצת והגיעו אחרי שריאל מדריד עשתה את המהפך, ולמזלנו באקסטרה טיים הם גם היו עייפים ולא ניצלו את השאננות והעייפות בצד של ברסה.
ואז, הגול השלישי הגיע. קונדה שנתן משחק מעולה באגף קרא את המסירה של מודריץ׳, דיאז עשה את הטעות וברח מהכדור והבעיטה הזאת היה רשום עליה להיכנס. רק לי היה פלאשבק לגול של יא יא טורה בגמר נגד בילבאו? וואו.
היה לנו מזל בסוף שריאל נתפסה בנבדלים (וואי איזה תיקול של גאבי על אמבפה. וואו!) וההגנה הייתה מפוקסת בדקות הסיום ולא נתנה להם את זה.
ומילה לריאל מדריד-אתם סמרטוטים, כל הרעש שעשיתם לפניי המשחק לא עזר לכם. הלוואי שלא ישכחו את ההתנהגות הבריונית והמאפיונרית שלכם, קבוצה שנתנו לה יותר מדי חופש ועכשיו היא מרשה לעצמה יותר מדי. דורשת בלי בושה להחליף שופטים, מפעילה עליהם לחץ נון סטופ דרך הטלוויזיות, משתמשת אפילו באופן ציני ודוחה בכאב של המשפחות שלהם על מנת להחליף אותם. ריאל מדריד אולי תסיים עם אליפות, ואולי יכלה לנצח את המשחק, ואולי היא תחזור בעונה הבאה ותיקח הכל, אבל האופי שלה כבר מוכתם. מועדון תת רמה שצריך לעשות בדק בית על ההנהלה שלו והאופן שבו הם מנסים לקחת תארים.
רודיגר לא הפתיע אותי. הוא קוף וככה ישאר. ההתנצלות שלו מזויפת. הם מתלוננים גם עכשיו אחרי המשחק על השופט למרות שב4 החלטות הלכו איתם, ב3 מהם אפילו לא הלכו לvar. מחצית ראשונה השופט פחד לתת להם צהובים.
תישרפי ריאל מדריד, חטאפה עם כסף וערוץ טלוויזיה
פליק מביע חוסר אמון בספסל שלו
לגמרי. להימנע משער ניצחון בדקה ה-90 בחסות השיפוט בחסות הבכי שלהם, רק כדי להבקיע שער ניצחון בדקה ה-120. הכי מתוק שיש.
ראיתי כותרות “הכדורגל ניצח” בעקבות הגמר הזה. מבחינת כדורגל במשחק הזה לא הגיע לנו לנצח, מבחינת כדורגל בעונה הזו הגיע לנו ועוד איך הגיע לנו לנצח, ומבחינת ספורטיביות וקארמה אין ספק שהגיע להם להפסיד.
“ואחר כך עוד אומרים שהכדורגל זה לא מחזה מוסר” למי שזוכר.
אכן צדקת.
חשבתי שפלורנטינו רוצה בהצלחה של ריאל, כלכלית וספורטיבית.
לא להרוס לכולם ויהי מה.
אולי רגע שמסמל את ההבדל בין הקבוצות עד כה העונה -
בין הרגע בו פדרי משחרר את הכדור ללאמין, ועד המסירה של לאמין חזרה לפדרי, אף שחקן ריאל שעמד באיזור קו החצי וצפונה לא ניסה אפילו לעשות קולות של לחזור להגנה. שלא לדבר על לשמור את פדרי, שפשוט הלך/נע בריצה קלה כמעט חצי מגרש לבדו.
סרטון מדהים.
צריך להראות את זה לאוהדי ריאל שחושבים שבלינגם ניטרל את פדרי.
לפדרי היה יום בינוני, אבל לא בגלל בלינגם, אלא כי הוא עייף ונאלץ לעשות הרבה הגנה כי פרנקי היה גרוע ורך במיוחד.
אני טוען כבר כמה זמן שיש להם הרבה פרימדונות. אני לא סגור אם זה נטו בגלל אנצ’לוטי כמו שהם מקווים, או שזה האופי של השחקנים האלה. בפורום השכן מקווים שאם ההחלפה של אנצ’לוטי כל הבעיות יעלמו, אני לא בטוח ומקווה שלא.
נמאס לי לדבר על השופטים, וקשה לנתח את המשחק בלי להתיחס לזה.
אציין שכל חוליית ההגנה כולל מרטין במשחק טוב ואיפשרו לריאל הרבה פחות מצבים ממה שחששתי.
חוץ מאיזה 20-25 דקות מתחילת המחצית השניה. נפילה לא מוסברת, ופליק היה צריך להגיב יותר מהר. גאבי במקום פרנקי היה מתבקש.