קופה דל ריי 24/25: ברצלונה מחזיקת הגביע!!! מנצחים 3:2 את ריאל מדריד בגמר (כבשו: פדרי, פראן, קונדה. בישל: לאמין 2X)

זה לגמרי הדעה הנפוצה, אבל לא כולם חושבים ככה. יש בעייתיות לא קטנה עם חלק מהשחקנים, ו-ויני בראש, שזכו להצלחה פנומנלית מהר מאד. אני בכלל לא בטוח שויני מסוגל לחזור לקרקע. על ג׳וד מאמין שאפשר לסמוך.

אני כן חושב שטשואמני הגיע פרימדונה מהמפעל ומאז לא מראה כמעט התקדמות. והוא בעמדה שבה זה הכי פחות נסבל. חוץ מזה - אין לנו שום איום במשחק ראש, אין לנו קשרים יצירתיים כמעט בכלל, ועדיין - להשיג כל כך מעט עם הסגל הזה זה מרשים מאד. כמעט כל מאמן ביבשת היה מתחלף עם אנצ׳לוטי בסגל.

בזמנו זה היה דל"פ כאן בפורום למעט ויני.

ג’וד המצב כנראה עדיין הפיך, כי הוא התחיל לזרוק רק לפני כמה חודשים. לפני זה עבד קשה.

תסתכל בסרטון הוא מאבד את הכדור עומד במקום ותופס את הראש… פדרי גם ביום הכי גרוע שלו לא יעשה את זה. אם הוא היה עושה את זה לפפ או מוריניו הוא לא היה חוזר לשחק עד סוף השנה

לא יודע למה הוא מקבל את הפריי פאס.

כן, אבל ג’וד לפני חצי שנה לא עמד ככה וניפנף בידיים כמו בובה מתנפחת. אני לא יודע מה קרה לו, אבל זה קרה לא מזמן ולכן אולי המצב עוד הפיך. הוא גם צעיר מאוד, יותר ממבאפה, צ’ואמני וויני.
גם רודריגו בסרטון רץ בקלילות אחרי פדרי ולא מנסה לסגור אותו.

אני זוכר גם שצחקנו פעם על קרוס ואיך הוא זרק זין ב4-0 ההוא של אנריקה וכולנו יודעים איך הוא סיים שם. אז אולי כדאי שאני לא יעשה נאחס.

הוא איבד את הכדור לא רודריגו. זה לא סותר הוא שחקן טוב. אבל הוא צריך מאמן יותר קשוח מאנצלוטי.

יש שחקנים שלא צריכים מאמן קשוח בשביל לא לזרוק זין. כנראה שהוא צריך אחד כזה.

שוב תודה לאל על פדרי… בחיי שאנחנו לא מעריכים אותו מספיק.

ג’וד מתופקד אצלינו כתוקף וככזה הוא משוחרר מהרבה משימות הגנתיות. כששיחקנו העונה 442 והוא תופקד כקשר באגף שמאל הוא עשה יותר הגנה מהתקפה. לדעתי מדובר בהוראה של מאמן שלא לשרף אנרגיות בספרינטים אחורה במתפרצות.

בלי קשר הוא העונה הראה פתיל קצר מאוד וכמו כל הקבוצה הוא נראה עצבני ומתוסכל.

אני חושב שאתם קצת מחמירים עם ג׳וד. גם על אנצ׳לוטי. הם בכל זאת לקחו דאבל שנה שעברה, אל תשכחו. ג׳וד נתן עונה מדהימה.

תלמדו להעריך את ראפיניה יותר. נגד לגאנס הוא עשה ספרינט עד הרחבה שלנו והציל לנו שתי נקודות…

וראפיניה לא איבד את הכדור…

אני מעריך את ראפיניה מאוד גם בזכות הדברים האלה.
גם פדרי עשה את זה, גם לאמין פה ושם כולל אתמול.

בדיוק. בבארסה אף אחד לא משוחרר.
גם ניימאר וסוארז עשו הגנה. רק מסי היה משוחרר, וג’וד הוא לא מסי.

כוסעמק המשחק הזה. איך נפלה עלינו ההארכה הזאת? למה ברצלונה נסחטת עד המקסימום וסוחטת אותנו האוהדים עד 2 וחצי בבוקר לראות את הרמת הגביע שלמחרת זה יום של שלוש עבודות? עוד הייתי ילד טוב ותיקתקתי הכל בבית שלא ישארו לי דברים לעשות כולל להרדים את כולם ולנקות הכל.

ועוד איזה גמר זה הפך להיות, ממצב שאני חושב שאנחנו נכנסים לתמונה אחרי התחלה מגומגמת של שני הצדדים עם המהלך של השער הראשון שפשוט היה בו הכל (חטיפה קריטית של קובארסי, קרוס ענק ללאמין, דריבל עדין של המרוקאי עד לרוחב המצויין שנגמר בשוט מהסרטים) והנה אני כבר אומר לעצמי שהמתח שהביאו איתו המעמד, היריבה, ופרשת השופטים הולך ומתפוגג, רק פתאום שאני אתחיל לראות את הרכב הקבוצתי מדליק נורות של CHECK ENGINE ונורה צהובה של דלק. פשוט לא הצלחנו להמשיך לרוץ, וכמה שחקנים פשוט נראו מתקשים לדחוף קדימה. חלק מעייפות, וחלק כי הם הולנדים מרחפים (מהלך אחרון במחצית הראשונה פראן רץ לפורוזדור רק בשביל שפרנקי יסתובב סביב עצמו ויגמור את המחצית).

מחצית שנייה מתחילה להיראות קשה, כי ריאל מנסים לדחוף יותר וכולם מבינים שפרנקי לא יגיע לתמוך בפדרי, והקנרית שלנו מתחילה לגסוס מול הלחץ של ריאל. שינוי מערך קטן והם פשוט חונקים אותנו בקלות מידי עם לחץ גבוה. ג’וד רוקד בין הקווים ו-ויני את אמבפה (או הצב והנעלב) בגדול יכולים לעשות מה שבא להם, השער היה רק עיניין של זמן, רק חבל שזה נפל על הפינה של סצ’זני בחופשית סתמית של אמבפה. שיוויון מציק ולא נראה שפליק בא עם פתרונות. ראינו את ברצלונה מנסה יותר, ומבזבזת מצבים בסיטונאות ע"י המוציא לפועל לביזבוז מצבים הערב הלא הוא ראפיניה, ואפשר לחשוב שהמצב מראה על צורך בחילוף. פליק? אין מענה. ויניסיוס מגיע קרוב מידי, האנזי מה עם פרנקי הוא נראה קצת לא במשחק? המנוי לא זמין. טושאמני כבר כובש, פליק אולי הגיע הזמן לשינוי? חילוף מהבית ש CHAT GPT יכל לחזות-פרמין על אולמו. מי החליט בכל זאת לנסות לקחת את העיניים לידיים? האיש בעל אלף המשקפיים- לאמין יאמאל במסירה אדירה בין הסחוס בברכיים של רודיגר לאף של קורטואה. בן אלף פראן זאת הייתה בעיטה חלשה מידי, אבל הספיק. 2-2 ואני כבר משחרר צעקה של לא מאמין. זמן טוב להגיד שאין לי את הערוץ אז ראיתי את המשחק אצל ההורים שלי, אמא שלי כבר כמעט גירשה אותי עם מטאטא.

אוף אין לי כוח, רק לא הארכה אני גמור כבר. פנדל על פראן? כמו עץ שנופל ביער, הפנדל על ראפיניה? כמעט והשתכנעתי שהנה הגיעה הגאולה, אבל אין מצב שזה היה נגמר ככה. פליק בשלב כבר נהיה יצירתי עם איניגו משמאל (מבריק), אראוחו באמצע (מתבקש), אריק על פדרי (כחלק מאמנת ז’אנבה) גם גאבי כבר בפנים על פרנקי (בדיליי). נשלחה אליי שאילתא מקולגה באותם רגעים “מתי ניצחנו את ריאל בגמר בהארכה?” השאלה מצטמצמת “מתי ריאל הפסידה הארכה?” ואפילו יותר “מתי ריאל הפסידה גמר?” הכל מרגיש מחד מאוד עייף, מנגד כאילו כל דבר יכול לקרות. אנצ’לוטי חושב התקפה, פליק מסתמן חושב הגנה, וכל קבוצה מנסה באפיסת כוחות להילחם על השטח שנשאר מאחוריי היריבה. מי בכלל הכריע את המשחק הזה? המגן הסטייליסט שבכלל שונא להיות מגן, שונא להיות במנוחה, אבל נתן משחק ענק דווקא אחרי שנרגע בספסל. ז’ול קונדה מרים אותי באוויר דקה 116. מדריד לא יודעת את עצמה מרוב כעס. אמבפה בעוד נבדל, אריק ממכה באף נפל, ורודיגר רצה לוודא שהשופט יבכה שוב לעיני המצלמות.

איזה קטע המשחק הזה, או העונה הזאת. לרגע נראה שהרשע מנצח והעולם ממשיך בשלו כמו פרק של הלוטוס הלבן, ופתאום ברגע אחד אתה הופך את התוצאה על ריאל מדריד בגמר הגביע בהארכה, כשהם מצליחים לשבור שיאים של פאסון. אם לא ישארו תארים, ערכים או קלאסה, לפחות ישאר להם את RMTV.

כוסעמק המשחק הזה. אני כל היום מרגיש שאני מחייך כמו סתום עם עיניים עצומות, ואיבדתי איזה עשר שנים מהחיים. יא אללה שלך בארסה.

נ.ב

יותר מידי נורות אדומות נדלקו לקראת אינטר כמו הקיפאון בחילופים של פליק, הקלות בא בודדו את פדרי והעייפות הכללית. מנגד, כרגע זה מרגיש שאנחנו רק דוחפים בשביל להמשיך את ההרפתקאה הלא ברורה הזאת. יהיה מה שיהיה, מקווה שהרגליים שלנו יחזיקו מעמד מול אינטר.

אפשר לסגור את הדיון הזה, נדב עם הודעה כמו הגול של קונדה. כל מילה בול.

אני מתחנן, אני בחו"ל, יש לי טאבלט וסמארטפון, לא מצליח לראות תקציר ולא רוצה לראות תקצירים דפוקים וחצויים ביוטיוב.

תשיגו לי אחד, כי הוידאו של ספורט 1 חסום באירופה.
רק עכשיו התמקמתי.

וואי מטורף! הפסדתי חתיכת משחק, מקווה שבקרואטיה ישדרו את חצאי הגמר בערים הגדולות שתהיה חגיגה שאוכל להצטרף.

מה אתה עושה בקרואטיה? הלכת לאיזה קבר של רב מפורסם?

חחחחח לקבר של משחקי הכס… ומשם צפונה. סופ"ש אהיה בברצלונה

לנסות לכתוב משהו מושכל בצפייה ראשונית זה משימה טיפה קשה מדי עבורי, לכן חזרתי לצפייה שנייה עם ראש שקול, להלן האבחנות:

1. כמו שכתבתי במחצית, ריאל הגיעה הפעם עם תכנית משחק הרבה יותר טובה ממה שראינו בתחילת העונה, והאמת שהפעם כן מגיע קרדיט לצוות האימון שלהם.
    הם פתחו במערך 4141 צפוף והגנתי מאוד. טשואמני לוקח אישית את אולמו, עד שלפרקים המערך שלהם נראה כמו 541.
    ויניסיוס בחוד נסוג מהבלמים, ויחד עם ואלוורדה וג’וד אחראים לסגור את האמצע שלהם. הם גם לא דאגו כשפדרי או פרנקי יורדים לקבל את הכדור עמוק, כל עוד קווי המסירות סגורים באמצע.
    הדבר האחרון והחשוב זה שהם השאירו את אגף שמאל מופקר למרטין מתוך ידיעה שהוא לא באמת מסוגל לפגוע בהם משם והעמיסו עוד יותר על האמצע.
    בסה’'כ תכנית די מושלמת הגנתית.

אז נכון ששלטנו בכדור ולכאורה במשחק, אבל השליטה שלנו לרוב הייתה עקרה ולא ממש הצלחנו לייצר סיכון עם אגף שמאל לא קיים, אמצע סגור ואגף ימין שבנוי על שחקן אחד שמקבל שמירה משולשת.
היו כמה מהלכים טובים, אבל בעיקר הצלחנו לסכן במתפרצות, כמו בשער של פדרי בעצם.

1. אם אפשר לציין נקודה אחת ספציפית שהיה אפשר לשפר מול משחק כזה, אז זה החשיבות של הבלמים בבניית התקפות, ובעצם בהתקפות עצמן.
    הם קיבלו חופש מוחלט עד 40 מטר מהשער של ריאל, אבל בארסה הייתה לחוצה להעביר את הכדור לקשרים בלי למשוך לחץ ולייצר שטח מקדימה.
    יכול להיות שזה גם בגלל שבתחילת משחק(וביתרון) לא צריך לסכן יותר מדי.

2. מחצית, ופה המשחק מקבל תפנית שלהערכתי שונה מדעת הכלל:

אנצ’לוטי מבין שאין מה לחכות ומכניס את אמבפה. ריאל עוברת למערך של יהלום עם 2 חלוצים מקדימה.
מוסיפה עוד סיכון במתפרצות ועוברת להפעיל לחץ גבוה עם 2 חלוצים על הבלמים, יהלום שסוגר את האמצע עם קשר/מגן שמצטרף על המגן הקרוב לכדור.
זה עובד לפרקים(בעיקר כי המגנים שלנו לא טובים תחת לחץ), אבל לדעתי המערך מפרק להם את הלחץ ובארסה מצליחה לשלוט בכדור וגם להתחיל למצוא חורים שלא היו קודם.
אנצ’לוטי רואה שדווקא בארסה הופכת ליותר מסוכנת ועושה חילוף כפול אחרי 8 דקות בלבד, מכניס את גולר לאגף ימין ועובר ל4231. עכשיו הם כבר ממש נכנסים למשחק. יש להם יותר אפשרויות התקפיות ובלחץ כדי להפוך את המשחק לכאוטי ויותר קשה עבור בארסה.

גם קשה לנו להניע כדור(מרטין) וגם כל איבוד כדור הופך לסכנה רצינית עם אמבפה, ויני וג’וד. בלינגהאם במיוחד ביום אדיר היה כמעט בלתי ניתן לעצירה(טוב זה יותר קל מול פרנקי ופדרי בחצי כוח).

יחד עם זאת המשחק נשאר שקול וכמו שהם הצליחו לתקוף גם אנחנו הצלחנו לצאת קדימה, אבל לא מימשנו את האפשרויות שלנו. בעיקר כשאולמו הוציא 3 מול 2, ומשום מה בחר במסירה לא נכונה(ורעה) לראפיניה במקום ימאל שהיה במצב יותר טוב והיה יותר נוח למסור לו.

לכן, כשפליק לא ביצע חילופים, לדעתי הוא צדק.
המצב היה הרבה יותר טוב ממה שנדמה, ולא באמת היה חילוף משמעותי לעשות.
את ימאל אסור להוציא ולא היה לנו מישהו להחליף את ראפיניה ופראן.
בנוסף, המשחק עבר מממצב אחד לאחר בכל כמה דקות. שני שינויי מערך, יתרון, תיקו, פיגור, שוויון.
לפני שאפשר להגיב כבר הפיתרון מתחלף.

בסוף נפלו 2 שערים אצל ריאל. אחד מקרן, והשני קומדיה של טעויות: קובארסי מגיע לכדור ארוך, במקום להוריד אותו לקונדה החופשי מוריד לפדרי במרכז המגרש עם הגב, פדרי במקום לתת פס מהיר, מתמהמה ומאבד, איניגו מנסה לזנק על הבעיה ומקבל השחלה מהסרטים. ובסוף זה בכלל כדור חופשי שנכנס על המילימטר.
לא הייתה פה השתלטות מוחלטת של ריאל.

פרמין נכנס במקום אולמו העייף, והזמן לאט לאט עשה את שלו ומתפרצת אחת עבדה לנו כשלאמין במסירה מטורפת מוצא את פראן שסוגר מהלך מושלם של ‘9’ קלאסי. ברגע המסירה של לאמין יש מישהו שהיה מוכן לשים שקל שנגמר בצורה שנגמר?

1. ופה צריך לדבר על פראן טורס. אולי במשחק הטוב בקריירה שלו, או לפחות במדים של בארסה.
    הבחור המושמץ כל-כך עלה עם כל המשקל של חלוץ מרכזי על הכתפיים, כשלבנדובסקי בחוץ, וסיפק לדעתי הופעה לפנתיאון עבור חלוץ מחליף.
    תנועה בלי נגמרת בהנעת כדור ובמתפרצות, שחרור לחץ עם הגב, דריבלים בתוך הרחבה(!) ולחץ אינטנסיבי בכל פעם שהוא בלי הכדור(עד הדקה ה-100 כשרץ לסגור עבור לאמין באגף). היו מהלכים שהביצוע הטכני לא היה מספק, אבל אם פראן היה ברמה הזו הוא היה פותח בהרכב של מועדון מוביל אחר.

זו עונה נהדרת של חלוץ מחליף, המספרים שלו מצוינים, והוא מתפקד גם במשחקים הגדולים. לדעתי אסור לאבד אותו.

1. ואנחנו נכנסים להארכה.

פליק לדעתי היה מבולבל מה לעשות עם הכניסה של אמבפה. הוא רצה את אראוחו כדי לחזק את קו ההגנה מול המהירות שלו, אבל לא ידע איך לעשות את זה, וגם פחד לאבד את איניגו על המגרש.
אז הוא העביר את איניגו לאגף שמאל, ולחלקנו זה עשה פלאשבקים למשחקים של פויול כמגן ימני.
גאבי נכנס במקום פרנקי, גם כן בשביל להוסיף עוד קשיחות בקישור, ופתאום ההגנה שלנו הרבה יותר חזקה ויכולה לאפשר את החופש עבור לאמין וראפיניה.
כשפדרי נגמר סופית, נכנס אריק לקישור וגם כן, נותן דקות נהדרות עבורנו עם 3 תאקלים סופר חשובים על בלינגהאם. המון ביטחון, אגרסיביות ומנהיגות.
בתקופה האחרונה הוא בשיפור גדול גם בקישור האחורי.

1. אריק, פראן, פרמין, גאבי, מרטין, אראוחו.

לא יכול לבקש יותר משחקני ספסל לדעתי. כל אחד נכנס בתקופה האחרונה ונותן את כל מה שיש לו ומציג יכולת טובה. לא מדובר בכוכבים אבל שחקני גיבוי הם מלכתחילה לא כוכבים, ובחלק מדובר בשחקנים צעירים שיכולים להתקדם.
בשורה התחתונה, הם נכנסו לדקות קריטיות והרמה לא ירדה.

1. ואז מגיע הרגע הגדול, אבל הרגע הגדול הוא הרגע גדול בזכות שני דברים וזה לא פלא שהגול הלך לאדם ספציפי שמייצג את שניהם. ז’ולס קונדה המגן בלי הטאצ’ עם הסיבולת המשוגעת.
    בזמן שאחרים הלכו ונבלו, קונדה הצליח להישאר חד גם בדקות האחרונות של ההארכה, ועוד לפני השער היה אפשר להרגיש שהוא הולך והופך יותר טוב. הכושר המפחיד שהוא בונה לעצמו נתן לו את היתרון בזמן שאחרים כבר לא הצליחו לרוץ.
    וזה כתוספת למשחק הכמעט מושלם שראינו ממנו והצוות שלו להגנה.
    בזמנו נהגתי לציין תמיד שמשחק הלחץ של פפ מתאפשר בזכות שלישיית הבלמים ובוסקטס שתמיד שם לפתור את הבעיות שנוצרות כשהיריבה מצליחה לצאת קדימה. שחקני ההגנה שלנו העונה עושים דבר דומה ומצליחים להגיע לרף איכות נורא גבוה.

אין לי מילים על קובארסי שהיה בשיאו עם כמה חטיפות וסגירות שתפסו את הכדור רגע לפני מצב לגול, או הסגירות שלו באחד על אחד מול הטובים בעולם. בסדר זה הדרישות בבארסה, אבל הוא בן 18(!!!).
עדיין לא ראיתי שחקן התקפה שהוא לא מצליח להתמודד איתו למרות שהוא נראה כמו ילד בר מצווה.
אראוחו נכנס בשיא הפוקוס, השאיר את השטויות בחוץ ונתן את כל כולו כמו שאנחנו אוהבים. התרומה שלו מהספסל הייתה משמעותית גם כן כשהלחץ על קו ההגנה המשיך להתגבר.
ועל איניגו באופן אישי דיברתי מספיק. איזה כיף שיש לנו אותו, ולא משנה הגיל. הוא אריה והוא נהדר.

רגע מושלם שהובקע על ידי איש אחד אבל מסמל את החשיבות של הצוות הכי דומיננטי באותו ערב.
את המשחק הזה ניצחנו בזכות ההגנה.

זהו, נגמרה החפירה. מקווה שזה תרם במשהו.

עכשיו עם הפנים לחצי הגמר בתקווה שהביטחון יעלים את בעיות הכשירות, ושאיניגו ופורט את בעיית המגן השמאלי, ובעקבות כך יציתו את ההבלחה עם הראסטות מחדש. אנחנו צריכים אותו להמשך.

זה נס גדול שניצחנו את המשחק הזה. 12 שחקנים נגד 11

https://x.com/i/status/1917142708512280636

“שיפוט מושלם”

הספין שכרגיל מצליח להם זה האם השופטים במשחק היו הגונים לריאל, במקום שהדיון היה על הטרור שהופעל נגד השופטים ואיך זה הצליח לפלורנטינו שניצח אומנם בקרב אבל הפסיד במלחמה.

מסכים לגבי העונה שלו. אבל השכר שלו גבוה והוא לא הגיע בשביל להיות מחליף לדעתי הוא גם לא ירצה להיות כזה בשנה הבאה.

דיברו פה על ערך “מניה” של ראפיניה , אז הנה דוגמה לשחקן שבקיץ היה אפשר למקסם רוחים עליו. הפעם קבוצות יציעו עליו הצעות.

תגדיר גבוה.
הוא מרוויח 10 מיליון ברוטו למיטב ידיעתי. החלוץ המוביל שלנו מרוויח 24. ראפיניה עומד על 12 לפני חוזה חדש שישודרג בוודאות.

כמה ירוויח חלוץ אחר ביכולת דומה?