ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: מודחים בחצי הגמר אחרי 3:4 לאינטר בסן-סירו בתום 120 דקות [6:7 בסיכום] (כבשו: אריק, אולמו, ראפיניה. בישל: מרטין 2X)

אז עשיתי את זה שוב כדי לקבל קצת שיקול דעת, והנה הסיכום שלי אחרי צפייה חוזרת:

1. ה-בונקר(?) של אינטר

כשחושבים על יריבה שמגנה עם קו 5 בבלוק נמוך מתחילים לראות שחור בעיניים ולחשוב על מסי מאחורי סורגים. לפחות זו האסוציאציה שלי. במיוחד כמשדובר באינטר.
אבל האמת היא שהעמידה הטקטית של אינטר הייתה מאוד לא מרשימה. הם שקעו אחורה נורא, השאירו המון זמן לבארסה עם הכדור, השאירו לא מעט חורים בין השחקנים ובמיוחד בין הקישור להגנה.
החלוצים שלהם(במיוחד אחרי שלאוטרו יצא) לא תרמו המון בלחץ או חילוצי כדור, הקישור שלהם(מלבד בארלה) הוא יותר על הצד הטכני ולכן יותר קל לשחק נגדו(ד’'ש לקמביאסו, מוטה ומונטארי), ושחקני ההגנה שלהם נראו קצת מתקשים מול הזריזות של ימאל ופראן.
במובן הזה, היה הרבה יותר קשה לדעתי מול ריאל עם ואלוורדה וטשואמני.

המחצית הראשונה הייתה בשליטה מוחלטת שלנו כשהדבר היחיד ששם את אינטר בעמדה כל-כך חזקה זה רגע הזוי של מרטינז(פלוס סיום הזוי של תוראם) ויתרון עצום(תרתי משמע) במצבים נייחים.
כמובן שהמשחק התפתח בצורה שהוא התפתח בגלל מה שקורה באותו רגע, אבל בהתעלמות מזה, מבחינת יכולת זה היה צריך להיגמר בתבוסה גדולה(רק במחצית).

1. לאמין ימאל, אולמו, ומסי.
    אחד הדברים הזכורים לי מהמפגשים עם יריבות דומות זו הביקורת על מסי. הוא לא מצליח להתמודד, הוא נעלם, לא לוקח את הקבוצה על הגב וכו’.
    ויש פה לדעתי מיש-מש של דברים מעניינים שאולי מתערבבים ואולי לא.

קודם כל, מסי היה ‘‘נעלם’’ כי בתור שחקן שאוהב להיכנס לאמצע ולהשפיע על המשחק משם, התפקיד שלו היה לשחק בין קו ההגנה לקו הקישור, ולחכות לכדור. לחכות לרגע הנכון ולהכריע את המשחק.
הבעיה שמול יריבות כאלה השטח הזה חסום רוב הזמן ולכן המגיעות בכדור הן בודדות. השטח נמצא באגף, ב’‘‘חצי שטח’’ שליד הקישור או לפני כל הקבוצה היריבה.
בהמשך הקריירה שלו מסי התפתח והפך גם לפליימייקר שמגיע לקחת את הכדור בשטחים האלה(או פשוט לוותר על האמצע ולצאת לאגף) ולייצר.
למה אני חופר על זה? כדי להסביר למה אתם חושבים שאולמו כל הזמן ‘‘נעלם’’ ולמה זה לא מדויק.
אולמו ‘‘נעלם’’ בכוונת תחילה. כשהוא מקבל את הכדור(לא הרבה, בגלל שהגישה חסומה) אז לפעמים זה עובד(הצליח לייצר בעיטה, ולהגיע למצב לבעיטה) ולפעמים לא. נעלם ה פשוט לא נכון.
הוא גם עושה את התנועה כל הזמן, ימינה או שמאלה. הוא מוצא את השטחים האלה.

ואיך נכנס פה ימאל?
בניגוד למסי בשיאו שנתרכז בעיקר באמצע ו’‘נעלם’', ימאל עוד כרגע(או לא כרגע) משחק בעיקר בכנף, ובכנף נמצא המון שטח, בכנף אפשר לכדרר ולתקוף את ההגנה היריבה.
כשמסי היה צעיר זכור שהוא עשה את מול יונייטד וצ’לסי, אז ימאל עשה משהו דומה ביום רביעי.
אם הוא היה נכנס לאמצע ומחכה שם, היינו מפספסים פעמיים. בלי לתקוף את הכנף(עם השחקן הבודד שהיה מסוגל) וגם הוא היה נוגע בכדור הרבה פחות.

ובשורה התחתונה, זו הייתה אחת ההופעות המדהימות שנראו לכדורגלן בחצי גמר ליגת האלופות.
ימאל היה בגן ילדים שם. לקח את הקבוצה על הגב(שוב ושוב), וכמעט כבש שני שערים שהיו נכנסים מיידית להיסטוריית ליגת האלופות(רק לי ההקפצה הזכירה את השער של מסי מול מקסיקו בקופה?). ז’'א, בנוסף לזה שהוא כן כבש.
כמה עוד אפשר להשתפך על הדבר הזה?

1. פרנקי דה יונג.
    לא יודע מה להגיד לכם, אף אחד לא יכול לחשוד בי שאני פרו פרנקי, להיפך, ואני דווקא חושב שהיה לו משחק טוב מאוד. במיוחד בסטנדרטים ההגנתיים שלו.
    היה משמעותי בזרימה של המשחק, היה ‘‘דלוק’’ בלי הכדור ועשה כמה חילוצים טובים אחרי שזיהה את הסכנה בדרך.

2. ג’רארד מרטין.
    בלי קשר לחזרה של באלדה, נראה לי שהניסוי שלו מול יריבות גדולות נגמר. זה לא זה, אפילו לא קרוב.
    הוא מגן הגנתי נחמד מול יריבות בינוניות ומטה, זהו.
    התרומה שלו נגד אינטר הייתה אפסית. בשני הצדדים.
    בלי באלדה זה איניגו או פורט. וזה כנראה לא יהיה פורט.
    אפילו הבלם הספרדי הצליח לסכן את אינטר יותר ממרטין( אשכרה נתן עקב לגאבי).
    אולי גם בגלל זה פליק מעלה מגני שמאל מהנוער בימים האחרונים.

3. אתם הולכים להרוג אותי עכשיו, אבל המשחק רק חיזק אצלי את המסקנה שזמנם של אראוחו ופרמין בקבוצה הוא לא ארוך.
    הקפטן נתן דקות טובות ועזר מאוד בחזרה להגנה, אבל היכולת שלו עם הכדור היא זוועתית ברמות שאני לא יודע עם אנחנו מסוגלים לסבול.
    בתור שחקן ספסל הוא לוקסוס שמדהים שיש, אבל הוא יסכים להמשיך בתפקיד הזה? האם בעוד קיץ או שניים שנצטרך להחליף את איניגו, לא יביאו מישהו בכיר בגלל אראוחו? אני לא יודע.

ולגבי פרמין, לא דקות מדהימות שלו.
הוא גם שחקן שטוב שיש על הספסל, אבל הוא נמצא בעמדה שבה הציפיות גבוהות מאוד ויש לו תחרות לא פשוטה. אם גיז’ה פרננדז וטוני פרננדז יעמדו בציפיות, ביחד עם דקות המשחק של גאבי, ואולי רכישה של קיצוני שמאלי(שתתן לראפיניה יותר אפשרות לעבור לאמצע) הקירות יסגרו מסביבו, ובסוף יהיה לו עדיף לעזוב.

1. ובחזרה למשחק, נקודות המפתח למשחק הבא:

א’. משחק הלחץ.
אינטר יודעת לצאת מלחץ גבוהה עם תנועה רחבה של כלל השחקנים(בלמים שהופכים למגנים, קיצוניים או חלוצים).
כשהיא רצתה לצאת מהלחץ שלנו היא עשתה את זה כמה פעמים די בקלות, והורידה לנו את הלב לתחתונים. אצלכם בבית זה כנראה יקרה יותר ונצטרך להתאים את עצמנו.
באלדה וגארסיה שככל הנראה יפתחו יהיו חייב לעמוד על המשמר בכל פעם שהלחץ נפרץ או אחרי איבוד כדור.

ב’. מצבים נייחים.
2 גולים מ-2 קרנות. חייבים למצוא לזה פיתרון.

ג’. כמו שראינו בגול של פראן, כמו בגול של אריק נגד בנפיקה, כמו הגול של פרמין מול סביליה. נגד יריבות שוקעות צריך לנצל את הזמן על הכדור והקרבה לשער כדי להכניס את הקרובים מאחורי הגב של קו ההגנה.
פדרי, פרנקי, לאמין, ראפיניה - שימו אותם בסיטואציות הנכונות כדי להכניס את הכדורים האלה. במיוחד לפני וצדדי הקישור איפה שנמצא השטח הריק של המערך שלהם.

ד. לסיכום, כתבו פה כבר שכנראה עדיף לנו לסיים בתיקו את המשחק הראשון ויכול להיות שזה יתברר כמדויק.
התוצאה הנוכחית מכריחה אותנו להגיע בפוקוס, בלי השאננות של ניצחון, ואת אינטר לצאת עוד יותר מהקונכיה ולהשאיר שטחים שלאמין וראפיניה אוהבים להעניש.

יש לנו קבוצה עם מנטליות מעוררת השראה. יהיה פספוס לא ללכת עד הסוף.

לא מסכים עם הכל, אבל שאפו.

ישפוט בגומלין הפולני מרסיניאק.
אותו אחד שפסל את הפנדל של חוליאן אלבארז נגד ריאל.
אחד השופטים הכי בכירים שיש.
גם לבארסה וגם לאינטר יש מאזן שלילי איתו.

בואר יישב ההולנדי ואן בוקל.
ב MD עושים קצת ריאל מדריד TV ויש להם רשימה ארוכה של הטעויות שלו כשופט ואר לאורך השנים. לא רק נגד בארסה או בעד ריאל, אלא בכלל. לא ברור איך שופט ברמה כזאת עדיין מגיע למשחקים בסדר הגודל הזה.

שפט גמר מונדיאל לטעמי.

שופט בכיר, קצת מאפשר כיסוחים אם אני זוכר נכון.

אכן שפט את גמר המונדיאל.
נבחר לשופט השנה בעולם ב-2022 ו-2023

לא זוכר לו טעויות סופר קריטיות בקריירה

יאללה בואו נתחיל את הבילד אפ לקראת מחר.

אומנם היא כבר ישנה, אבל היא מאוד נוגעת בעקרונות במשחק של אינזאגי, ובאמת קל לראות למה אינטר מצליחה להסתדר עם הלחץ הגבוה וקו ההגנה הגבוה שלנו. מנגד, אני לחלוטין רואה כמה המשחק בסוף הוכרע ע"י מצ’אפים. העובדה שאינטר דוגלת בכדורגל עם עמדות דינאמיות הופך אותה כנראה למאוד קשה לחיזוי, אבל בסוף כמו בשכונה מישהו יהיה מוצב על לשמור שחקן אחר. הקושי של אינטר עמד ביכולת להיות במצ’אפים של אחד על אחד וזה היה בא לידי ביטוי לא רק אצל לאמין יאמאל, אלא גם בפיספוסים בשמירה ראפיניה ופראן בגול השני.

מהצד השני, מעבר להפסד הטקטי סביב מלכודת הנבדל, היה הפסד חוזר ופרסונלי מול דמפריס ובערך כל מי שעמד מולו. דמפריס כנראה היה יכול לרוץ עד השער באין מפריע לו היה רוצה. הפיתרון הצפוי של פליק הולך להיות ככל הנראה בדמות איניגו מרטינז בצד שמאל, וכנראה שמימין נראה את אריק גרסיה, אבל צד ימין לא בהכרח מטריד אותי הגנתית, כי כמו שזה נראה כולם יהיו עסוקים עם לאמין ושמירה כפולה או משולשת.

איזה אופציה יש לפליק? להפוך את אגף שמאל לבעיה אצל אינטר. זה יכול לקרות אם:

1. ראפיניה יתפוס יום משוגע ברמה האישית וישגע אותם כל הזמן עם תנועה ללא כדור כך שמי ששומר עליו לא יסתדר איתו.

2. לנסות להציב מישהו באגף שמאל עם דריבל ומסירה טובים כך שיהפוך גם לבעיה באחד על אחד. אולמו או פרמין יכולים להיות מעניינים.

בכנות, אני חושב שאנחנו בקצה גבול היכולות שלנו. כן, בדרך כלל אני פאסימי לקראת משחקים כאלו, אבל הפעם נראה שכבר אין מאיפה להביא עוד פתרונות מהשרוול הגם ככה קצר של פליק, בטח מול המגנים של אינטר. מה שכן, יש לקבוצה הזאת אופי, וכמו שקרה במשחק הראשון, לא מעט יהיה תלוי ביכולות האישיות של השחקנים שלנו. אם ניפול זה יהיה תוך משחק משוגע שנגרום להם להזיע.

אני אשכרה ממש מחכה למחר.

אני יכתוב משהו שאולי לא היה פופלארי פה. מבחינתי קיבלתי ועוד הרבה ממה שאפילו חלמתי לקבל מברצלונה השנה גם על הסמים לא דמינתי שנהיה במצב הזה בשלב הזה של העונה. גם בליגה וגם באירופה. אינטר קבוצה טובה יותר מאיתנו (אני מדבר מבחינה קבוצתית) יש גבול לקסם של פליק. ששתי המגינים שלנו פצועים בנוסף לחלוץ המרכזי שלנו אנחנו מגיעים על אדי דלק מולם ומול קבוצה כמו אינטר זה יותר מידי.

רק שלא נקבל מהם בראש ונסיים בכבוד את הקמפיין הזה.

הקלאסיקו בעיני זה הכי חשוב שיש. אסור לתת לתת קבוצה הזו ממדריד לזכות באליפות השנה.

יש הרבה שיח סביב קו ההגנה הגבוה שלנו אבל מעט מאוד שיח על קו ההגנה הנמוך שלהם ואם הם ישחקו כך גם מחר צפויה לנו עוד חגיגה ודיונים על חליפה יפה לטקס כדור הזהב.

לרוב לאמין מבלה הרבה יותר באיזור מרכז השדה וזו אחת הסיבות לכך שיש לו מעט שערים והמון בישולים, אבל במשחק עומד הם יכולים לשים עליו גם שלושה שחקנים (כמו במחצית השניה) והוא עדיין ימצא את הדרך לאיים על השער.

בניגוד לראפיניה (או אמבאפה, ויני או כמעט כל “קיצוני” מודרני) לאמין לא מהיר במיוחד ולא אוכל שטחים לארוחת בוקר וגם אם הוא יחליט “לתת את הנשמה” זה יבוא על חשבון הדריבל, עד כמה מצחיק שזה נשמע הסגנון של פליק אפילו מעליב (!) את היכולות שלו. במשחק עומד ליד הרחבה הוא בלתי עציר.

שימו לב כמה מהלכים מסוכנים מתחילים במהירות 0 כשלאמין ממוקם מאוד גבוה:

אם אני אינזאגי המטרה שלי היא שיאמל לא יוכל לראות את דגל הקרן בלי משקפיים.

קצת מפריע לי שצריך גומלין חצי גמר ליגת האלופות כדי ש- @Aimarito ו- @Uriah יכתבו פה ניתוחים כמו שהם כתבו בעבר בתדירות הרבהההה יותר גבוהה.

@Mendieta כמנהל בכיר, אתה מכיר את האפשרות לתת כמו באן, רק הפוך?

אנחנו אוהדי הצלחות :wink:

יש אנשים שאתה לא יכול לתת להם באן. מותר להם לעשות מה שהם רוצים. אוריה זה אחד מהם :saluting_face:

שביט…

חמודים אתם, באמת! :heart: :blue_heart:
מתנצל על חוסר העקביות, החיים וזה…

אני אסביר לך משהו איל. בספורטאנטר הייתה סיבת מחיקה להודעות שמאוד אהבתי, הסיבה-הודעה שלא תורמת לדיון. כלומר, מנהל היה רואה אם ההודעה שלך תרמה לדיון או אמרה משהו אחר, ואם חזרת על אותם דברים שנאמרו-הוא היה מוחק לך את ההודעה. מה שנקרא או שתוסיף או שתקרא ותסתום.

אני קורא וסותם. זה הבאן ההפוך שלי :joy:

אני פשוט חושב שיש חלוקה ברורה בין סיטואציות התקפיות. מצב מהיר בו מייצרים התקפת מעבר מדומה, לעומת מצב סטטי (קורה הרבה בברצלונה). הנשרים שלנו למצבים מהירים לרוב: ראפיניה, פראן ואולמו או פרמין כשהן גם מקבלים כדורים מלאמין, ובמשחק עומד לאמין ואולי לוונדובסקי. מי אחראי על המעבר הזה? פדרי.

יש פה יותר מסגנון התקפי אחד, זה הגיוני וזאת אחת הסיבות שעבדנו לא מעט. אנחנו לא ממש one note התקפי.

+++++

אני בטוח שאצל אינטר אין כזו אופטימיות כמו הפסימיות שיש אצלנו. גם הם מבינים שיש להם חסרונות.
בונקר זה לא fail-safe לספיגת שערים. אפילו ההיפך אם הוא מבוצע רע.

יש לנו מכה בדמות המגן השמאלי, אבל בסה’'כ יש לנו יתרון איכותי. כל השחקנים פה שאוכלים ביקורות על ימין ועל שמאל, באינטר היו חולמים לקנות רגל אחת שלהם.

הסגל של ברצלונה למשחק -

לבנדובסקי קיבל את הפטור הרפואי ונכנס לרשימה.
באלדה (עדיין) לא, ונשאר בחוץ.

כלל הנעדרים -
מאטס - רישומית.
ברנאל, באלדה, קסאדו, קונדה - פציעות.

• ג’רארד מרטין
  • איניגו מרטינז
  • אחר
0 מצביעים

טוב, בהיעדר באלדה מגיעה הבחירה הקשה שבין להמשיך עם ג’רארד מרטין(שהיה בעיני רוח רפאים במפגש הקודם) לבין העברת איניגו מרטינז לאגף שמאל וערבוב ההגנה מחדש עם אראוחו כבלם ימני וקובארסי בלם שמאלי(ובלי להזכיר את העובדה שאריק גארסיה צפוי להחליף את קונדה הפצוע).
ללא ספק מעלה פלאשבקים לתקופות יפות יותר שבהן פויול החליף את אלבש, מיליטו החליף את אבידל ויאיא טורה פתח כבלם.

בכל מקרה, יהיה נחמד לראות מה הפורום חושב שצריך לקרות.

אני נורא חצוי בעניין. איניגו כמגן הוא כנראה פי 2 השחקן שהוא מרטין. מצד שני הוא גם הבלם הכי טוב שלנו והמנהיג מאחור. החלטה לא פשוטה.

אני מקווה שכל התקופה החרא של ראפיניה תיגמר והוא קיבל ביטחון מול ויאדוליד, כי במפגש האחרון הוא היה פח. יש לו חוסר ביטחון כבר תקופה והוא לא חד מול השער. מבחינה מנטאלית הוא תמיד מתאושש ולפחות הוא משתדל לא להרוס ברגעים קריטיים. כשיש דאבל שמירה על לאמין, זה הזמן של ראפיניה לספק את הסחורה ולעשות משהו עם השטח שהוא מקבל. מקווה שגם לבה יוכל לתרום משהו כי השוער שלהם זומר השמיט כמה כדורים במשחק הראשון שאין לי ספק שלבה היה מנצל לשערים.

בקישור פדרי נראה גמור כמה משחקים כבר וטוב שהוא ירד במחצית במשחק הקודם. אולמו לא נראה משהו ולא הייתי פוסל שיעלה מהספסל במקום פרמין. אסור לנו להיות רכים בקישור ואנחנו חייבים לא להפסיד בגובה שם. כל פעם שהם ישתלטו על הכדור באמצע, המסירה למגן שלהם שיעלה למעלה זה פחד אלוהים.

וההגנה היא הכי קריטית. הקוו ההגנה שלנו, לא משנה מי יפתח, חייב לעשות התאמות ולא לתת לכדורי רוחב ועומק להיכנס בכזאת קלות. או שיעמדו יותר אחורה או שישימו לב תמיד למגנים מגל שני שעולים להם. אולי דווקא אראוחו שהוא אתלט ביחד עם קובארסי זה צמד בלמים מהיר ואתלטי שיכול לכפר על חורים וכישלון של הקוו נבדל.

יאללה, יש לנו נקמה להגיש. אני פאסימי אבל מתפלל לטוב.

לגבי המגינים, אני הייתי עולה עם אראוחו מגן ימני, אריק מגן שמאלי, קובא ואיניגו בלמים.

ומקווה לטוב…

פשוט שלא הייתי רוצה לאבד את הציוות הטוב של קובא ואיניגו במרכז ההגנה, שזה כנראה מה שהולך לקרות כשאראוחו יחזור לעמדת הבלם.

בנוסף, אראוחו כבר שיחק בעמדת המגן הימני. גם אם הוא לא מדהים שם, זה לא חיסרון כל כך גדול להציב אותו שם כשקונדה פצוע.

על אריק מפמפמים לנו שהוא ורסאטילי וישחק בכל עמדה שישימו אותו, אז יאללה, לצד שמאל של ההגנה. גם ככה איניגו לא עושה שם פלאים אלא רק אמור למנוע התקפי לב.

למען האמת, מאוד מאוד הופתעתי כשפליק לא בחר את האופציה הזו.
וזה לא שאני מחשיב את עצמי כידען בכדורגל, להיפך, אני ממש סתום בכל מה שקשור לניתוח משחקים ומערכים. אבל באמת באמת לא מבין למה לא להחזיר את אראוחו לעמדת המגן הימני שהוא כבר מכיר וככה להוריד את הבעיה שלנו לעמדה אחת בלבד, מגן שמאל.