ליגת האלופות 24/25 - הדיון המתגלגל: מודחים בחצי הגמר אחרי 3:4 לאינטר בסן-סירו בתום 120 דקות [6:7 בסיכום] (כבשו: אריק, אולמו, ראפיניה. בישל: מרטין 2X)

אם התמונה הזאת אמיתית, זאת שערוריית ואר נוספת.
היו חייבים לבטל את השער. אם התמונה אמיתית ולא מבושלת.
לא הראו הילוך חוזר נורמלי בשידור.
לא יאמן שגם בעידן הואר אנחנו עדיין מדברים על טעויות שיפוט בסיסיות.

והנה שניה אחרי שכתבתי, מסתבר שהתמונה מבושלת.
אי אפשר להאמין לכלום.

עדיין היה פאול לדעתי, אבל גבולי.

לא בדיוק מבושלת כי יש פריים כזה בוידאו אבל היא בהחלט לא משקפת את מה שהיה באמת.

מה שמעצבן אותי זה שבפנדל שהשופט לא שרק לאינטר - קראו לו למסך. אי אפשר לומר שזו טעות של 100% כדי להפוך את החלטת השופט, ועדיין קראו לו.

לאחר מכן בפנדל שכן שרק על לאמין, זה שכן היה בו עבירה נוספת בתוך הרחבה - לא קראו לו למסך, אלא הפכו את ההחלטה שלו לבד. ושוב, הייתה עבירה ברחבה!

ואז בשער השלישי של אינטר, לא רק שהשופט לא נקרא לבדוק עבירה - ה-var עצמו לא בדק את זה בכלל.

וזה בלי העובדה שהשופט נתן להם את כל השריקות. את כולן.

זה אותו מהלך שהתחיל מחוץ לרחבה. פסלו את הפנדל שלנו בצדק.
קוראים לשופט רק אם שופטי הואר לא בטוחים ב 100%. כאן הכל ברור. לא משנה מה עשו בתוך הרחבה אחר כך.

בפנדל שאינטר קיבלו אני לא הבנתי למה קראו לו למסך. לקח לו שניה להחליט. בהילוך חוזר רואים בעיטה ברגל.

אתה לא יכול לדעת אם בדקו או לא בדקו בזמן שאינטר חגגו.
לדעתי הייתה עבירה.
החוקה לא מדברת על עצם הבעיטה ברגל , אלא על העוצמה. ההחלטה הסופית בידיים של השופט. הוא יכול להחליט שהבעיטה של דאמפריס לא צספיק חזקה כדי לפסול את המהלך.
אני לא מסכים איתו, אבל זה ההסבר למה פנדל של קוברסי ואין פסילה של השער.

אשכרה את כולם. לא פנדל על לאמין, לא פאול על מרטין בשער השלישי, ופנדל לטובתם.

הייתה עבירה, השופט לא שרק (כלומר החליט שאין עבירה או נתן יתרון), לאמין מימש את היתרון - ואז הייתה עבירה נוספת בתוך הרחבה. פנדל.

זו השתלשלות האירועים, גם אם היא קרתה תוך שנייה. שום סיבה לפסול את הפנדל. שדד אותנו ונתן לאינטר גמר בחאווה.

בגלל שאני אוהב את בארסה כבר 30 שנה, למדתי לחיות עם אכזבות והפסדים. אני זוכר איך דילגתי באלגנטיות כילד מעל דפי עיתוני הספורט אחרי ההפסד מול מילאן בגמר בבוקר שאחרי.
הפעם אני מתמודד עם ההפסד אחרת לגמרי, ברור לי שהקבוצה הפחות טובה ניצחה. ברור לי שהקבוצה הזו נוגעת בעתיד עם כל הצעירים המרהיבים האלה. ברור לי גם שקו הגנה גבוה זה להתחיל כל משחק עם גרעון וממש נמאס לי מזה. גם ברור לי שלאמין זו תופעת טבע- כלומר ששום דבר בכדורגל לא ברור לי יותר.
וואט דה פאק זה הגאונות הזו???

ויסקה אל בארסה

כתבתי את זה לפני המשחק ואיל כתב גם משהו דומה, אבל אני רוצה רק לכתוב כדי לפרוק משהו.

יש לי 0 טענות לברצלונה. קיבלתי כל מה שרציתי מברצלונה. הרבה יותר ממה שחשבתי. אם בהתחלת השנה הייתם אומרים לי שנהיה במצב הזה הזה הייתי אומר לכם “קוקאין זה hell of a drug”

הקבוצה הפחות טובה עלתה. לא הגיע לאינטר. כדורגל זה משחק אכזרי.

תודה לפליק ולשחקנים.

מכיון שהלוזרים מלונדון יעשו שוב במכנסיים היום (בכלל אוהדי ריאל קיבלתם בראש מארסנל שבו בשקט פעם אחת בחיים שלכם) אני בפעם הראשונה בחיים שלי יעודד את הקבוצה המסריחה ממילאן. רק לא קטאר!

אבל משה אתה יודע שאנחנו לא יכולים לשבת בשקט, זה לא ב DNA שלנו😝

דרך אגב, רק להוסיף משהו, אני יכול לבקר החלטה של הואר או לחשוב שהשופט טעה בכמה מהשריקות המעוררות מחלוקת שהוא קיבל, אבל אני לא מאשים את השופטים בהדחה, לדעתי כל ההחלטות המעוררות מחלוקת זה עניין של פרשנות של שופטים. אני מבין את השחקנים שהם מאוכזבים וכועסים אבל פה מבחינתי זה נגמר .

אבל זה לא סותר את הכעס שלי שאם המצב היה הפוך והיינו עולים בעקבות ההחלטות “המעוררות מחלוקת” שאינטר קיבלה אוי איזה רעש היה. פשוט עולם צבוע.

א לא סותר את ב.

נגעת בנקודה מעניינת, אני חושב שלקבוצה ההיא כן היו נקודות תורפה מסוימות ובין אם בגלל הדשא הרטוב ובין אם סתם בגלל קושי בפיזיות - ברצלונה ספגה שלישייה די מהירה במשחק הזה וכן הגיע לה לעלות בכל זאת, אבל זה היה בעיקר-בעיקר-בעיקר-בעיקר רונאלדיניו. “על הנייר” בלבד זה הרגיש שהקבוצה כעבור שנתיים עם ליליאן טוראם וג’יאנלוקה זאמברוטה שהגיעו כשחקני על מיובנטוס ותיירי הנרי ‘לספסל’ - הסגל היה שלם יותר.

אני כן חושב שברצלונה ההיא כבר אילצה את כולן בכדורגל לעבור למערך של שלושה קשרים. ריאל מדריד איחרה והמשיכה עם שני חלוצים ועלתה ככה לקאמפ נואו וגם בלי קשר אחורי נורמלי אז בכלל.

קח את ההרכב שלכם מהגומלין:
-רפא מארקס חסר
-אנדרס אינייסטה כמעין קשר רביעי או חצי באגף במקום לודביק ג’ולי שהיה מהיר אבל מחמיצן.
-לא חושב שזה הרכב היסטורי ומדהים, לא מערער על זה שהקבוצה הייתה מרגשת.

אני רואה דימיון גדול מאוד בהופעה של לאמין ימאל אתמול נגד אינטר, מבלי לגרוע במשחק ההתקפה “הכולל” שלכם - הוא פשוט מכל כדור עשה משהו. לא זוכר ‘סתם’ בעיטה מרחוק שלו שהיא מבוזבזת, הכל ליד החיבור - למשחק של ליאו מסי נגד צלסי ואסייר דל הורנו הכסחן ב-2005/06. אחרי שראיתי את מסי אז אמרתי שאין מצב שהוא לא יהיה שחקן היסטורי.

תמיד כשאנשים מספרים פה או בכלל כמה זמן הם אוהבים את הקבוצה זה נשמע די מרגש. אני עם ריאל מדריד קצת לפני סוף 1999/00 אבל אתם יודעים אהדה בכיתה ב’ היא אחרת. אנשים פה מדברים על מעל 30 שנה, סחטיין. מעניין איפה אני אהיה עם הכדורגל בעוד חמש שנים. יש לי תחושה לא טובה.

מצפיה חוזרת זה פנדל שחבל שהוא פנדל.
כלומר: בארסה לא קופחה בשום דבר. בעידן הואר המהלך הזה נשרק לפנדל באופן תדיר. נשאלת השאלה, האם מהותית זה פנדל? פה לדעתי התשובה היא שזה יותר לא פנדל מפנדל, בטח לא כזה שמהותית (שוב, מהותית, לא מה החוק) מצדיק ששופטי המסך יגידו לשופט המשחק ‘מאה אחוז פנדל’ (כוכבית). שחקן ההגנה הצליח לנטרל את המהלך ומשם זה של שופטי המסך לראות אם הם מצליחים לזהות נגיעה ברגל שקדמה לנגיעה בכדור. ברגע שזה זוהה - נגמר הסיפור. האם חבל שזה ככה? כן.

כוכבית: המלצת המסך היא כבר מזמן לא ‘רק אם זה מאה אחוז’ ואנחנו ממשיכים להשתמש בטיעון הזה. התמריץ לא לטעות הוא ברור ולכן גם על 50+1 אחוז הם יקראו לשופט. בכל ליגה.

ונגר צודק
https://x.com/i/status/1919900424225571235

הבעיה הגדולה במקרים האלה היא החוקה עצמה, כל ההחלטות של השופט במשחק היו 50:50, אם הוא היה משנה אותם לצד השני לא הייתי מופתע וזה היה בסדר לדעתי, הדבר היחיד שאין לי מושג מה החוקה אומרת עליו זה העבירה על ימאל.
צריך להיות ברורים יותר במה זה נחשב עבירה ומה לא, האם נעשתה עבירה על מרטין במהלך של השער או לא?

אבל שוב, השיפוט לדעתי זה לא העניין פה, הייתם צריכים לנצח את המשחק הזה והגיע לכם, כמה טעויות אישיות וחוסר בניסיון זה הסיבה העיקרית שהודחתם.

מסכים בגדול.

אבל אני אישית לא בא בטענות לשיפוט. רק שהיה ברור.

מסכים עם ונגר על כל המסביב אבל לא על הפנדל. התנועה של לאוטרו טבעית לגמרי וקובארסי לקח לו את הרגל לפני הכדור. זה פאול שטוב שהוא פאול, ואפילו אם לא היה - אין שום דרך קונסיסטנטית להחריג אותו.

זה לא פנדל ״רך״ מהסוג שצריך גם בעיני להכחיד. זה פשוט פנדל כי זה פאול מובהק, ועוד במצב טוב.

אורי הוא זורק את עצמו לפני. ונגר צודק בזה. גם אני לא שמתי לב אתמול ואמרתי פנדל. הבנאדם יודע שהוא עומד להפסיד את הכדור ונופל

צפיתי עכשיו שוב כדי להיות בטוח - הוא פשוט ממקם את רגל ימין כדי לבעוט עם שמאל (ואפילו מספיק להניף אותה תוך כדי נפילה). זורק את עצמו בטוח לא. פנדל.

גם על לאמין הייתי שורק פנדל, אגב. לא סגור מה הכריע שם כי זה היה נראה מאד נחרץ.

למה מחטיריאן לא קיבל צהוב שני על זה?

המון המון המון צריך לקרות כדי לזכות בליגת האלופות. סגל רחב, מחליפים שהם קלאץ’, להגיע בכושר טוב למשחקים המכריעים, ניצול הזדמנויות, ריכוז של כל השחקנים כל המשחק, מנטליות, מומנטום וכמובן מיליוני טונות של מזל.

תגידו מה שתגידו על כמה שהליגה קשה ומהווה מחוון אמיתי כי היא ארוכה ורציפה, אבל הנה בפעם המי יודע כמה בעשור האחרון אנחנו מבינים כמה ליגת האלופות היא הטורניר שהכי קשה לזכות בו, בפער. ולחשוב שריאל עשו את זה 3 פעמים ברציפות, הזיה מוחלטת.

צריך להגיד את האמת, אנחנו כבר תקופה ארוכה נופלים מהרגליים ואיכשהו הגענו בכל זאת אתמול למרחק 2.5 דקות מגמר צ’מפיונס וביום ראשון למרחק 90 דקות מניצחון בקלאסיקו שיכול להכריע את הליגה. גם אם נאבד את שניהם זה מטורף שהשחקנים שלנו ממשיכים לתת את הכל ולרוץ בלי הפסקה אחרי שאנחנו כבר כמעט חודשיים משחקים כל 3 ימים.

ועדיין, לא מצליח להירגע מזה שקיבלנו כל כך הרבה גולים קלים בצמד המפגשים הזה. פליק הבטיח שהמסקנות הוסקו ושנראה שינוי בהגנה, מישהו ראה משהו שונה? מישהו ראה זהירות יתר, ריכוז, פחות איבודי כדור מטופשים?

אבל לא פלא כי ככה בדיוק אנחנו משחקים כבר עונה שלמה - מנסים להבקיע כמה שיותר, וזה לא משנה כמה נספוג. פליק ויתר מראש על לנסות ללמד את הקבוצה להגן במשחק הגנה עומד. זה או שאנחנו תופסים אותם במלכודת נבדל או שהם מבקיעים לנו בדרך כזו או אחרת, אין אמצע. זה מעצבן ומתסכל אבל אולי זה מה שסגל השחקנים הנוכחי שלנו מסוגל אליו, ובסגנון אחר בכלל לא היינו מגיעים למעמד הזה. אי אפשר לדעת.

גאה בקבוצה בהכל, אבל יש המון מה לשפר לקראת העונה הבאה. נהנינו העונה ממזל (וסוף סוף גם מאופי) ומיכולת אישית עילאית של שניים שגדולים מהמשחק, בסיס השחקנים טוב ביסודו והרעב להצליח רק התגבר.

מתישהו נוריד את הקוף הזה מהגב.

אני לא מסכים עם הליגה מול צמפיונס.

במסגרת של ליגה לאינטר היה קשה הרבה יותר להתמודד מול ברצלונה. בצמד משחקים זה קל יותר.

(אני חייב להודות שטעיתי לגבי אינטר. לטעמי קבוצה פחות טובה ממה שחשבתי לפני המפגש ובזה הפיספוס)