זה לכל הפחות צריך להיות מוגרל.
אין שום הגיון בכך שקבוצה מצטיינת בליגה ומקבלת עונש.
זה הכי הגיוני
אחרת אין מחיר לסיים 2 או 3.
זה רק יפתח את קרבות המיקומים במחזורי הסיום של הליגה למעניינים יותר.
בעד מי אתם? אינטר קבוצה איטלקית אנטישמית, אודגור שהתבטא בצורה מחפירה נגדנו יניף את הגביע אם וכאשר ארסנל תזכה (וגם בואו נגיד את האמת כמעט אף אחד פה בפורום לא בעד קבוצה אנגלית), פסז’ זו קטאר.
מצד שני אין מתח, אפשר להנות מהכדורגל!
הסר דאגה מליבך ארסנל לצערי תודח.
אינטר כל הדרך!
יהיה משהו אירוני בזה שאינטר תהיה זו שמפסידה גם לסיטי וגם לפסז’ בגביע הראשון שלהם.
נקווה שלא.
שמעו ארסנל מפתיעה אותי מאוד. פספסתי לגמרי לגביהם.
עשר דקות ארסנל שכבה על השער של פריז סן ז’רמן שלא חיברה שתי מסירות ואין לה אמצע, הייתה בהלם, זה יכול להזכיר קצת את 2019 ואיך שהם בעטו בדלי מול מנצ’סטר יונייטד באולד טראפורד, חתיכת שוק. מה שכן, ג’יאנלואיג’י דונארומה בחודש שהכל הולך לו וארסנל קצת “לוזרית” וביזבזה את התחמושת נגד ריאל מדריד, אז אני לא יודע. אולי בלי עוסמאן דמבלה החבר’ה הצרפתים קצת חסרי ביטחון אבל זה מוזר מאוד. כאילו כל קבוצה משחקת יותר טוב כשאין לחץ. מה שכן לפני הבעיטה לקורה ראיתי את קבראחצליה לא עצלן ליצן כמו ויניסיוס אלא חוזר להגנה לעזור בשמירה על בוקאיו סאקה - כפיים.
לוזרים היו ולוזרים תמיד יהיו. שכבו על השער ואז המשחק נגמר.
אי אפשר לסמוך עליהם.
גם בגמר ההוא ב-2006 הם היו טובים מאוד - לא החלטתי אם אני מוסיף סמיילי עצוב או שמח. נתנו הופעה הירואית בעשרה שחקנים ולא היה חסר הרבה שינצחו. אמנם הגול הגיע במצב נייח אבל היו להם הזדמנויות. תיירי הנרי עשה הכל חוץ מלהבקיע. הוא סיפר אגב שהוא מעולם לא צפה בשידור החוזר של הגמר ההוא (דיבר על כך אתמול בפרשנות שלו בהקשר למשחק של ברצלונה). כן חד משמעית אם ארסנל עוברת היא אנדרדוג די ברור מול אינטר לדעתי.
אם תשאלו אותי אגב הפספוס שלהם במפעל היה ב-2004, עונת הבלתי-מנוצחים, הם באמת היו סופר-קבוצה, ניצחו את צ’לסי פעמיים בליגה, העיפו אותה מהגביע ודווקא בליגת האלופות…הפסידו. וכל זה בעונה שמונאקו מעיפה את ריאל מדריד ומילאן אלופת אירופה חוטפת רביעייה הזויה מסופר-דפור.
ההשוואה שלך Nba לא נכונה כי שם זה סדרה של כמה משחקים ולא משחק אחד בבית ומשחק אחד חוץ, שם לביתיות יש יתרון ברור במשחק מספר 7.
אני אגב לא מסכים עם הדעה הרווחת פה ועדיין מעדיף שתהיה הגרלה אחרי השמינית, זה מוסיף יותר עניין ויש יותר דרמות וזו אחת הסיבות העיקריות למה אני אוהב את ליגת האלופות.
מה שגם שלב הליגה לא בדיוק פייר ושווה בליגת האלופות, וההגרלה של שלב הליגה לא בדיוק fair, יש הבדל בין לקבל את ריאל מהדרג הראשון או לקבל את בנפיקה למשל או אלופה של ליגה פח שנמצאת בדרג הראשון כי היא אלופה.
מה שגם ב NBA בד"כ הקטנטנדריט מצד אחד משחקת בליגה מול הקונטנדרית מהצד השני מה שבד"כ לא קורה בשלב הבתים של ליגת האלופות.
מה שמעניין זה שהגיעו לחצי גמר הצ’מפיונס כי קיבלו בהגרלה את בנפיקה ודורטמונד המפורקת ואז בוכים על ההגרלה כי לא אירחו את הגומלין בחצי ![]()
או… שבארסה מטומטמת, השקיעה יותר מידיי בשלב שהיה ידוע מראש לכולם שלא שווה יותר מידיי ושמספיק לאסוף 17~ נקודות כדי לעבור לשלב הבא, ובזבזה כוחות ואנרגיות יקרים בשלב מוקדם מאוד של העונה הארוכה מידיי בלאו הכי.
בארסה הייתה צריכה לבנות סרגל מאמצים נכון, לנצל משחקים שאפשר “לנוח” בהם כדי לאגור כוחות חשובים, ולא להתאבד על כל משחק שולי.
שתלמד מריאל מדריד, למשל. עלינו משלב הליגה של הצ’מפיונס ממקום סביר באמצע, השחקנים שלנו רצים בכל משחק פחות מהיריבה, והנה ברוך השם, עכשיו במאני טיים של העונה - בשבת הקרובה אנחנו עתידים לצאת באופן רשמי לים.
בארסה לא השקיעה יותר מדי בשלב הליגה.
המטרה הייתה לסיים בטופ 8 כדי לחסוך את 2 המשחקים המיותרים בפליי אוף. כשהמטרה הושגה במחזור הלפני אחרון, עשו רוטציות וסיימו בתיקו במחזור האחרון.
לריאל שני המשחקים המיותרים האלה עלו ביוקר. עומס מיותר לחלוטין אם היו מחלקים את הכוחות נכון.
אני מקווה שמהעונה הבאה מקום בשלב הליגה יקבע את הביתיות עד הגמר. קבוצה שמסיימת יותר גבוה צריכה לקבל פרס.
חנן, לשאלתך-אני עם פריז. האהבה שלי ללואיס אנריקה גדולה על הכל שם.
מעבר לחיבה ללוצ’ו ולשנאה לפורמט, יהיה מאוד יפה מבחינה ספורטיבית אם פריז תיקח ליגת אלופות בעונה הראשונה אחרי שנפטרה מכל הגלקטיקוס והפכה להיות קבוצה במלוא מובן המילה.
למה שנאה לפורמט? זה היה טורניר מדהים. ריאל מדריד קצת הרסה לי את הטעם, אבל כאוהד כדורגל תנו לי עוד מזה.
אם נלך על פיקנטריה, זו פעם רביעית שהמגרש הביתי של באיירן יארח את גמר הצ’מפיונס, ובכל שלושת המקרים הקודמים, הזוכה השיגה בכך את זכייתה הראשונה: 1979- נוטינגהאם ניצחה, אבל כאן זו באמת לא חוכמה כי זה היה משחק הגמר הראשון של שתי היריבות (מאלמו), 1993- מארסיי מנצחת, 2012- צ’לסי מנצחת. מאחר וכך- פסז חייבת לקחת, כי אינטר כבר זכתה מספר פעמים.
בשליפה, הדברים העיקריים שמפריעים לי:
- תוספת של 2 משחקים לקבוצה בשלב הבתים, ועונש של תוספת של 2 משחקים נוספים לקבוצות במקומות 9-16 - עוד עומס בלו"ז גם ככה עמוס מדי
- זה שאתה מדורג בסוף שלב הבתים אל מול קבוצות שלא שיחקת נגדן ושבאופן כללי שיחקו נגד קבוצות שונות ממך - אני חושב שזה בעייתי מבחינה ספורטיבית, גם אם זה מקובל בספורט האמריקאי
- זה שממש עד כמעט המחזור האחרון אי אפשר להבין כלום מהטבלה הכללית כי לך תשווה בין קבצה ששיחקה נגד כל דרג A B מול קבוצה ששיחקה נגד כל דרג C D - מעצבן ופוגע בחוויה
- זה שיש כל כך הרבה משחקים במקביל בשלב הבתים מקשה עלי לראות את הקבוצה שלי - נטו ברמת השידורים בטלוויזיה
- מפגשי הגדולות בשלב הבתים מרגישים עוד פחות משמעותיים משהם היו בשיטה הקודמת, ואני אישית לא נהנה לראות קלאסיקו ידידות בקדם עונה בארצות הברית
לוצ׳ו יכול להשתוות לפפ בתור המאמן היחיד עם שני טרבלים (אם כי כמובן שטרבל צרפתי עם פריז מצ׳וקמק מאד בהשוואה לספרדי והאנגלי). גם פליק יכול היה לו היה עולה לגמר, ואצלו זה מרשים במיוחד לאור מספר העונות הדי מזערי שהוא אימן.