מתוך בארסה מאניה -
העיתונאי אלכס פינטאנל הרחיב על החזרה של גאבי אחרי פגרת הנבחרות:
״נותר פחות ופחות זמן עד שנראה את גאבי משחק שוב. עבור השחקן, זה הניצחון הראשון של העונה לאחר קריעת הרצועות הצולבות בברך הימנית + פגיעה במיניסקוס שהוא ספג בנובמבר 23. כמעט 12 חודשים אחרי, חזרתו למגרשים הולכת ומתקרבת. השחקן מודע לכך ובשבועות האחרונים הוא הגביר את קצב האימונים.
ב-12 בספטמבר גאבי השתתף באימון הראשון עם הקבוצה, ומאז הוא מגביר את עוצמת האימונים בהדרגה בהתאם להוראות של הצוות המקצועי. למרות כמה מכשולים קטנים במהלך ההחלמה, גאבי מוכן לחזור. לפי מידע שיש ברשותנו, השחקן מרגיש מוכן לחזור להתחרות, אך במועדון לא ממהרים להחזיר אותו למגרשים.
המאמן הנסי פליק לא רוצה לקחת שום סיכונים. “אין לחץ כי יש לו רק 20 שנה, והוא יוכל לשחק אולי עוד 10-15 שנים ללא פציעות, לכן אנחנו צריכים לדאוג לו עכשיו לעתידו,” אמר פליק, שהביע שביעות רצון מהאימונים של גאבי.
למרות הרצון של גאבי לחזור לשחק כבר השבוע, אנשי הצוות המקצועי מעדיפים שהוא לא יצבור עוד עומס באימונים, במיוחד עם ההפסקה הקרובה לנבחרות לאחר המשחקים מול יאנג בויז ואלאהס.
פליק והשחקן לא קבעו תאריך לחזרתו, אך ברור היום שהקשר כבר לא סובל מכאבים או אי נוחות. במקרים מסוימים אפילו נאלצו להאט אותו. כולם יודעים שאם זה היה תלוי בגאבי, הוא כבר היה חוזר לרצף המשחקים.
הסוכן של גאבי, איבן דה לה פניה, שיחק תפקיד מפתח בתהליך ההחלמה. הוא היה אחד האנשים הקרובים ביותר לגאבי וייעץ לו לאורך כל הדרך. דה לה פניה, כישרון מאוד מבטיח שנאלץ בעצמו לפרוש בגלל פציעות, היה מעורב בתהליך השיקום מתחילתו. אף על פי שעדיין לא נקבע מועד מדויק לחזרתו של גאבי, סביר להניח שהוא יחזור למפגש מול סביליה מיד אחרי פגרת הנבחרות״.
אם זה אכן נכון שטכנית גאבי מוכן כבר עכשיו לחזור למגרש, לפחות לכמה דקות פה ושם, ומחכים איתו עוד 2-3 שבועות (בטח אם גם אחרי זה החזרה שלו תהיה ממוננת) - זה מראה על דרך נכונה, למרות הפאניקה מול מצב הסגל והרצון המובן למלא את השורות כמה שיותר מהר.
אני באמת חושב שטומטום הוא מסוג השחקנים שיפרחו תחת סגנון המשחק של פליק, במיוחד אם האחרון יציב אותו בדאבל פיבוט, ולא מקדימה. אם רק יישאר כשיר.
אני חושב ששניהם אמורים לחזור גם מיד אחרי פגרת הנבחרות, אבל אולי אני טועה.
בכל מקרה, לחזרה של הרביעייה הזו יש אפקט משמעותי נוסף - מתן מנוחה (גם מבחינת להיות על הספסל, וגם מבחינת האחריות כשהוא על המגרש) לפדרי (*). פליק שומר אותו בינתיים בשילוב של קלקר ופצפצים, אבל יש גבול לכמה הוא יכול לתת לו לנוח בהתחשב בתחליפים האחרים.
וגם - זה יזרוק את אריק מהקישור. בתקווה.
(*) - במקרה של אולמו - יאפשר גם רוטציה לשלישייה הקדמית. אם כי גם הוא בסכנת פציעה תמידית.