ההגרלה המלאה -
https://www.uefa.com/uefachampionsleague/draws/2025/2001883/
במעבר מהיר, ההגרלה של פסז’ נראית כקשה ביותר לקבוצות הדרג הראשון -
ההגרלה המלאה -
https://www.uefa.com/uefachampionsleague/draws/2025/2001883/
במעבר מהיר, ההגרלה של פסז’ נראית כקשה ביותר לקבוצות הדרג הראשון -
מגיע להם. נבלות.
בכנות זה לא כזה רע עבורם. הליגה הצרפתית עכשיו בקריסה תדמיתית אחרי שאמבפה עזב, הם צריכים להישאר על המפה וזו ההזדמנות עבורם.
זה רק עניין של זמן עד שהקטארים ירימו דגל לבן. כל כישלון כזה שלהם זה טוב.
שיטה נוראית מכל כך הרבה בחינות. אני כבר מדמיין את המחזור האחרון שכולם יהיו צמודים לפלאפון במקום למסך בשביל להבין מה קורה בטבלה.
אבל הדבר שהכי מעצבן אותי זה ה-8 משחקים. למה דווקא שמונה משחקים ולא 12?!?, מרגיש שסתם זרקו מספר שרירותי לאוויר ושאנחנו צריכים לקבל את זה. הם אפילו לא טרחו להסביר לנו למה 8 משחקים זה המספר המנצח.
מעבר לזה ששמונה משחקים הם לא מדגם מייצג של כלום ושום דבר בליגה של 36 קבוצות. גם כל המשחקים הם נגד קבוצות שונות, ומה שהם מנסים למכור לי בתור “הגינות” זה שהם ב"אותם דרגים". כביכול שחטאר המפורקת שווה לאתלטיקו באותה הדרג. וכן, אני מבין שאותן חריגות סטטיסטיות קרו גם בשיטה הישנה. אבל לפחות בשיטה הישנה היית תלוי לחלוטין בעצמך וביכולת שלך.
בשיטה המעוותת הזאת סיטי לדוגמא מקבלת את פיינורד, ברטיסלבה וספרטה בתור הקבוצות מהדרג הנמוך. ומנגד, ריאל לדוגמא מקבלת את זלצבורג, שטוטגרט וברסט בתור ה"דרג" הנמוך. למישהו יש ספק שביטי תטחן את אותן הקבוצות בהפרשים די גבוהים בזמן שאני בספק אם ריאל בכלל תצליח לנצח את הדרג הכביכול נמוך.
בעיקרון, זה לא היה אמור לעניין אותי בכלל. אבל בשיטה המעוותת הזאת אני תלוי לחלוטין בתוצאות של סיטי. שנינו יכולים להיות מצוינים ולהוציא את מלוא ה-24 נקודות. אבל הם יעברו אותי בגלל הפרשי שערים. וזה עוד מההיבט החיובי, אני לא רוצה לחשוב על הקבוצות הקטנות יותר שיפסידו העפלה רק בגלל הגרלה לא שיוויונית.
אני חושב שזאת לייפציג.
אני לא התעמקתי במלוא הניאנסים. אבל על פניו יש כאן נסיון לצאת מהקופסה, להגדיל את כמות המשחקים המעניינים של כולם למשל שכל קבוצה תקבל שתי יריבות אטרקטיביות מדרג א’, והחידוש ביחס לקודם זה שעכשיו יהיו לכל קבוצה גם משחקים מול קבוצות באותו דרג.
עדיין יכולים להיות מצבים שקבוצות יתחרו על מקום, למשל מקום 24, בלי לשחק זו מול זו ותוך שכל אחת קיבלה יריבות קלות או קשות יותר. המיגוון היחסי (8 משחקים לכל אחת) יקטין את העיוותים האלה, שלבטח ידובר עליהן לקראת המחזור האחרון.
ברור על פניו שכל הפורמט בא לחזק את הגדולות, כי בשמונה משחקים יהיו פחות הפתעות מאשר בשישה, הסיכוי הנוסף של 17-24 יאפשר לבכירות עוד סיכוי להימנע מהדחה, אם בטעות פישלו בחלק מהמשחקים, כלומר יאפשר לטובות יותר להתאושש. גם עצם ההגדלה ל 36 במקום 32 תכניס קבוצות גדולות מליגות גדולות, כך שאם ליברפול או מילאן בטעות הידרדרו למקום 5 בליגה המקומית עדיין יש להן מקום.
שיוויוניות תוכל להתקיים רק אם כולן ישחקו מול כולן, פעמיים, אבל זה דורש יותר מידי משחקים שברור שאין מקום בשנה של 365 ימים להכיל. אז הוסיפו שני משחקים שגם זה לא קל, כך מגדילים לקטנות את העונה האירופית, מגוונים על ידי מפגש עם שתי גדולות, גם אם התחרותיות והסינדרלות כנראה שיתמעטו.
לגבי סיטי וריאל עם 24 נק’ אבל לסיטי יחס שערים טוב יותר- קשה לי לראות קבוצה שתצליח לשמור על מתח לאורך כל השלב הזה, גם אם למשל הבטיחה מקום בצמרת, ובמיוחד לנצח בחוץ יריבה מדרג א’. 24 נקודות אם יהיו - לא רואה איך יהיו יותר מ 2 כאלה (הגם שזה אפשרי סטטיסטית)
אגב, עוד היבט קטן יחסית ולא כל כך מדובר של השיטה - נראה שיש מגמה די רדיקלית של קריאת תיגר על ״יתרון הביתיות״. תחילה השינוי המשמעותי יותר של ביטול שערי החוץ, כעת טשטוש של עיקרון כמעט קדוש של משחק בית ומשחק חוץ מול קבוצה נתונה. לא זכורה לי חריגה מזה פרט לטורנירים בינלאומיים, גמרים או ליגות עם פלייאוף/גביעים בלי משחקי גומלין. מעניין אם זה צעד בדרך ל-״מונדיאליזציה״ רצינית יותר של הטורניר (נוקאאאוט שמתנהל כמו יורו בין מס׳ בודד של ערים, למשל).
אתה מתכוון לשלב הבתים בו אין בית וחוץ מול קבוצה נתונה אלא 8 משחקים עם 8 יריבות ואז חצי בבית וחצי בחוץ.
לדעתי זה רק לשלב הבתים, כי רצו לגוון על חשבון “בית וחוץ”. הפלייאוף ימשיך בשיטת בית וחוץ למעט הגמר, כדי להגדיל עניין וכמות משחקים
כן, אני כמובן מדבר רק על שלב הליגה החדש, ותוהה האם זה מצביע על שינויים בהמשך גם בנוקאאוט. אני בקלות יכול לראות את זה מתפתח עוד כמה שנים לפורמט שמזכיר יותר את טורנירי הנבחרות בנוקאאוט. ספקולציה נטו.
אני ממש לא רואה את זה כך כי מאבדים את אלמנט השיוויוניות- מי יארח את המשחק היחיד? איך יחולקו ההכנסות? וגם בהגדרה חתכת הרבה משחקים=הרבה כסף
אנחנו כבר לחלוטין במחוזות ההנפצה, אבל לצורך העניין: מחליטים מראש על 4 אצטדיונים נייטרלים מפתיחת העונה, המארחת מקבלת חלק מההכנסות והיתר מתחלק חצי חצי (כמו באירוח גמר). האמת שאין סיבה להתרחק יותר מדי, תסתכל על פיפ״א וגביע העולם החדש לקבוצות.
לגבי הקטנת מספר המשחקים - טיעון רלוונטי מאד כמובן. אני לא חוזה פה כלום אלא סתם תוהה על המגמה. כמובן שאם יש מגמה אחת שחזקה מכולן זו ההתמכרות של פיפ״א ואופ״א להגדלת מספר המשחקים.
אני מתחיל לאהוב את הפורמט החדש.
בדרך כלל כל שינוי של אופ’‘א נובע מבצע כסף, ולכן זה הפוך מטובתי כאוהד, אבל הפעם זה שונה.
א. כאוהד של קבוצה גדולה, קיבלתי 2 משחקים יותר. לא מול נמושות, אלא מול קבוצות מאותה דרגה. זה מצוין.
ב. כאוהד נייטראלי, בשלב הבתים הקודם היה לי 0 משחקים בין קבוצות מדרג א’, ו 16 משחקים בין א’ ל ב’. עכשיו יש לי 9 ו 18.
לא אכפת לי שיש גם יותר משחקים לא מעניינים, לא צפיתי בהם קודם ולא צופה עכשיו
ג. לקבוצה טובה היה קשה לתקן יום רע אחד, והיינו מפסידים אותה בשלבים הבאים. עכשיו הרבה יותר קל לתקן, ואני מצפה לא לראות קבוצות גרועות בשמינית
הדבר היחיד שהייתי משנה זה הפלייאוף. בשביל מה צריך את זה? תעלו 16 קבוצות ראשונות וזהו.
התעלמת גם מכמה חסרונות, שהעיקרית היא חוסר סימטריה, כי כל קבוצה מוגרלת ומשחקת מול 8 קבוצות שזו הגרלה אחרת ממה שמקבלת קבוצה אחרת באותו דרג. אז נכון שממילא לא תהיה סימטריה מלאה (צריך בשביל זה 70 סיבובי ליגה) וגם בשיטה הישנה ההגרלה נתנה לכל קבוצה 3 הגרלות אחרות ממה שקיבלה כל קבוצה אחרת באותו דרג אבל עכשיו אתה מתחרה על מקום מול קבוצה שקיבלה הגרלה שונה.
לגבי הפלייאוף של 9-24 אני לא לא ממש נגד. נכון שזה מוסיף לאותן 16 קבוצות עוד שני משחקים, אבל זה נותן אשליה של סיכוי לעלות לשמינית לעוד קבוצות מדרגים נמוכים, וגם אם הקבוצה לא עולה, זה שקול לשלב נוקאאוט רגיל של משחקים משמעותיים.
לא אוהב את השיטה החדשה אבל הפלייאוף עצמו לדעתי מצויין, זה גורם למצב שאין כמעט משחקים שלא קובעים כלום.
כל מה שהפלייאוף נותן זה לגדולות לזלזל במפעל, ברגע שהן יבינו את זה. כרגע הם עדיין מתאמצות, אבל בשנייה שיפול להן האסימון הן תבינה שליגת האלופות מתחילה בפלייאוף ואפשר חצי עונה ראשונה להתרכז בליגה.
מה שצריך לקרות זה צמצום העולות ל-16, ואז להשאיר פתח לשאר הקבוצות להילחם על פלייאוף לליגה האירופית(דבר שמשום מה נחמק לחלוטין מכל המפעלים).
לדעתי היתרון שנותן סעיף ג ברשימה שלי, עדיף על החסרון הזה.
לי אישית לא אכפת מאשליות של קבוצות מדרגים נמוכים.
זה כאילו בונוס לקבוצות שסיימו במקומות 17-24 על חשבון הקבוצות שסיימו במקומות 9-16. אני לא אוהב את זה. עונש לטובים יותר.
בעיני זה ממש לא עונש, כי:
ממש לא נכון בעיני. זה לא שלב בתים רגיל עם יריבות מצומצמת על מקום 1-2, שלרוב מושג על ידי הגדולות בערך בחצי הדרך. כאן יש הרבה מתחרות על הרבה מקומות, שלא לדבר על סיכויים לשינויי מיקום גדולים גם במשחקים האחרונים. כדי באמת לנוח, קבוצה תצטרך להשיג פור גדול מאוד במשחקים הראשונים. בגלל חשיבות המשחקים בכל שלב, כולם ילחמו, וקבוצה שתתייחס למשחק צ’מפיונס כתירוץ למנוחה של כוכבים תתקשה להריץ הרכב מתאים בהמשך, שלא לדבר על מומנטומים שיפוספסו.
מצד שני, זו שנה ראשונה של השיטה, בסוף שלב הבית נהיה הרבה יותר חכמים כדי להבין מה אפשר לעשות כדי לא להתאמץ מידי ועדיין להצליח בטבלה. אני כאיש של מספרים וסטטיסטיקות מבין שלאחר מספיק משחקים (כרגע אני לא בטוח ש-8 זה מספר מספיק) תופעות נקודתיות מתאזנות לשני הכיוונים ויתרון היכולת של דרג ראשון חייב לבוא לידי ביטוי והשאלה אם 8 זה הרבה או לא. להרגשתי לא.