אולי בכלל מדובר במחזור של 10 שנים, ולואיס אנריקה של 2014/5 חוזר בגדול לקדמת הבמה ב 2024/5 ומוביל קבוצה טובה לפתיחת עונה חלשה למדי, צולח משבר (כמעט שהודחו מהצ’מפיונס, היו בפיגור 0:2 מול האלופה היוצאת) ועולה כמו גדול לרבע מול הפייבוריטית, אליפות נראית בטוחה מתמיד ומי יודע מה עוד מצפה בהמשך, אולי אפילו גמר נגד בארסה עם הרבה מטען משני הצדדים.
ככה זה כשאפשר להוציא כסף בלי הכרה במשכורות וברכש במשך 15 שנה.
באנגליה אי אפשר, בספרד אי אפשר, בגרמניה אפילו לרכוש קבוצה אי אפשר. לא יודע לגבי איטליה.
PSG מפסידה סכומים גדולים כל שנה, וזה רק לפי הדוח"ות הרשמיים. אז אחרי נסיונות של 15 שנה, הפעם נראה שהם בנו שם משהו. עד שדמבלה או דונארומה ייפצעו.
ועם כל זה הם היו צריכים פנדלים.
אני באמת לא מבין על מה אתם מדברים.
נתנו 2.5 משחקים טובים וזהו?! הם הטובים בעולם?
מסכים עם כל מילה פה:
דמבלה אתמול למעט הגול שלו היה נראה בדיוק כמו דמבלה אצלנו.
מבולגן, ראש בקיר, קבלת החלטות נוראית בהתקפה והחמצות.
הוא כן מחוייב יותר הגנתית ושומר על כשירות נהדרת מתחילת העונה ועל זה כל המחמאות ללואיס אנריקה והצוות המקצועי.
אבל מפה ועד השחקן הטוב בעולם? בדיחה עצובה…
פאריס כקבוצה נראית מעולה, הקישור שלהם שלט במרכז המגרש, ההגנה עומדת בצורה טובה מאוד וכל השחקנים יודעים איך ומתי לנוע לאיזה עמדה וזה נראה הרבה יותר טוב מ"הקבוצה של אמבפה וחברים" שהייתה בעונות האחרונות.
דמבלה היה נראה הרבה יותר טוב ממה שהוא היה בבארסה.
חלק מההחלטות היו נכונות, הוא היה הסכנה העיקרית, ושני הבלמים המעולים של ליברפול התקשו נגדו.
בבארסה היה אפשר להשאיר אותו לבד ולסמוך שהוא יעשה שטות כלשהי, ויאבד את הכדור, אם הוא בכלל כשיר.
מפה ועד השחקן הטוב בעולם? מי בכלל הזכיר את זה?
תהמר מי הזכיר את זה.
אני לא חושב בכלל שפאריס היא הקבוצה הטובה בעולם אבל גם צריך להבדיל בין תחילת העונה לבין המצב כעת, פאריס קבוצה שאיבדה את הכוכב הכי גדול שלה והייתה צריכה זמן להסתגל וזו הסיבה שהיא התקשתה בבתים לדעתי, עם הזמן ועם התחברות הסגל הם השתפרו פלאים ויש להם אחלה קבוצה, וזו קבוצה שצריך לפחד ממנה, כמו ברצלונה גם בפאריס יש טביעת אצבע ברורה של מאמן.
האמת שדווקא מלבד השורה התחתונה של ההישגים הספורטיביים (עד עתה, עוד מוקדם לשפוט את העונה שלו כאמור) - שתי הסיטואציות בשתי הקבוצות השונות, לא יכלה להיות שונה יותר.
-
לפני עשור - הקבוצה של אנריקה הייתה קבוצה שהתבססה בעיקר על כוכבים גדולים, עם שלישיית ה-MSN האימתנית, ובנתה בעיקר על הכישרון שלהם ביצירת מצבים וניצחון משחקים. עכשיו, לעומת זאת, אנריקה בדיוק סיים להיפטר מהכוכב הגדול האחרון שהיה בקבוצה (אחרי שניימאר ומסי עזבו לפניו, ועם כל הכבוד לדמבלה), והכדורגל וההישגים של הקבוצה מגיעים מהיכולת הקבוצתית, והרבה פחות מבוססים על יכולת אישית.
-
לפני עשור אנריקה קיבל קבוצה כמעט מן המוכן, שרצה כבר כמה שנים טובות והגיעה להישגים אדירים כבר לפניו, ועם עוד תוספת איכות נוספת של שחקני על. עכשיו, לעומת זאת, מדובר במקרה ההפוך - אנריקה ניקה מהסגל בהדרגה שחקנים שפחות התאימו לו (אם מבחירה ואם לא), והביא לקבוצה או קידם בתוך הקבוצה שחקנים שהוא רצה יותר. עבודת מנג’ר יסודית ומרשימה בהרבה.
-
בעיקר בעיקר - הקישור, וזה מורכב משני צדדים.
מצד אחד הביקורת אולי המרכזית על אנריקה של בארסה של לפני עשור, הייתה שהוא למעשה ויתר והחליש במידה רבה את חוליית הקישור של בארסה - החולייה שגם היוותה את גולת הכותרת של בארסה דאז באופן ספציפי, וגם חולייה שהיא חלק מה-DNA הברסאי מאז שהגיע קרויף (וזה מתחבר גם למיני-דיון שהתחיל להתפתח בת’רד מקביל).
ומהצד השני - לא רק שחוליית הקישור של פסז’ הנוכחית מרשימה במיוחד, כפי שצויין גם מעליי, אלא שחוליית הקישור היא בדיוק מה שהיווה נקודת החולשה המרכזית של פסז’ בשנים האחרונות, שכמעט ולא הייתה קיימת, וכנראה גם הסיבה המרכזית שהיא התקשתה להגיע להישגים משמעותיים בשנים הללו. אם אנריקה הצליח באמת לייצב ולחזק את חוליית הקישור של פריז, אחרי שלא מעט מאמנים (חלקם לא רעים בכלל) נכשלו בזה - זה חתיכת הישג אימון משמעותי, וכזה שמנוגד לחלוטין להצלחה הספורטיבית הקודמת של אנריקה.
חבר’ה חבר’ה.
לואיס אנריקה עושה עבודה טובה, אבל את העבודה המכריעה ואת הקרדיט על בניית הסגל נא לתת לאיש שבאמת מגיע לו - לואיס קמפוס.
הפורטוגלי המבריק שהצליח לשכנע את המטומטמים שניהלו את פסז’ עד כה, איך בונים מועדון כדורגל.
בזכותו פסז’ עברה מלהיות קרקס של גלאקטיקוס וגלאקטיקוס סוג ב’, למועדון שמשקיע את כספו בעיקר בשחקנים בני 21-24 עם איכויות גבוהות ועתיד ארוך.
זה כנראה הסגל הכי טוב שהיה לפסז’ מאז הקטארים לקחו בעלות.
מרגיש לי שמנסים להוציא את קיליאן אמבפה כאיש הרע, קחו לדוגמא את עונת 2021/22, פריז סן ז’רמן טובה בבירור מריאל מדריד בשלוש דרגות ב-160 דקות בערך, עד לשטות של השוער המצטיין של היורו. ניימאר חזר מפציעה תודה רבה, איבד את הכדור ברשלנות ללוקה מודריץ’ ב-1:2 ואפילו לא הצליח לעשות פאול. ליאו מסי החמיץ פנדל והיה הצל של עצמו. אמבפה עשה הכל לבן, כבש שני שערים והיה בלתי ניתן לעצירה למעט שניים-שלוש סנטימטרים של נבדל.
תמיד מצאתי משהו בלואיס אנריקה כמאמן, נתתי לו קרדיט על הטרבל בברצלונה בזמנו גם כי הוא התמודד מול ריאל מדריד חזקה. מה שכן, גם לו היו את הימים שלו, המונדיאל עם ספרד היה בושה וחרפה.
נקודתית לגבי המשחק אתמול: מבחינתי זה מאוד פשוט. ליברפול שדדה את פריז סן ז’רמן בגדול במשחק הראשון ביום של אליסון, ואתמול פ.ס.ז’ הייתה טובה יותר כקבוצת החוץ בהשוואה לתצוגה של ליברפול, היו לה אחלה דקות, אבל בגדול ליברפול הייתה צריכה לנצח. כלומר כל צד ‘שדד’ ובגדול היו אחלה משחקים למרות שנפלו רק שני שערים. אכן סוף סוף פ.ס.ז’, למעט המשחקים נגד באיירן מינכן אולי ב-2021 - יודעת לשרוד את הסופה ולא מגלה לוזריות. ככה זה כדורגל ושוב הוכח (לא שזה ישמש כאליבי של קרלו אנצ’לוטי) שהקבוצה הזוהרת של נובמבר או דצמבר ואפילו פברואר לא בהכרח תזכה בליגת האלופות וכמה שזה קשה. וכיף לומר את זה כאוהד ריאל מדריד
כשאתה משחק כחלוץ, מסתמן ככוכב מספר אחת של קבוצה גדולה, המאמן מאמין בך (אחרי שניער אותך) וכל הכדורים הולכים אליך - זה אחרת. אז כן דמבלה בכושר הטוב בקריירה שלו אבל המדד הוא עדיין קצר מדי. הגיע הזמן שהוא ייתן משהו וכנ"ל השוער האיטלקי האוברייטד. כל הבעיטות של קבראחצליה היו אותו הדבר - מסובבות לחיבורים באומנות אבל קצת גבוה מדי.
ליברפול איכזבה אותי במשחק הראשון וגם אתמול, לדעתי הם לא היו מספיק בטירוף ודחפו קדימה למרות שהיו מצבים לכיבוש. מוחמד סלאח בעונת בלון ד’אור לא היה מסוכן, ביחס לסטנדרט שלו זה לא היה מספיק. אני שם פוליטיקה בצד, אהבתי את הדמעות וזה שהוא לקח ללב, כמו ספורטאי אמיתי. וכן זה יפגע לו בסיכוי לזכות בכדור הזהב. מסתכל על רשימת הבועטים של ליברפול שוב - למישהו היה ספק שדרווין נונייס יחמיץ? גם לגבי קרטיס ג’ונס…
כנראה לא ראינו את אותו המשחק, דמבלה היה מדהים, לא ראיתי שחקן שהכניס את ההגנה של ליברפול לפאניקה שדמבלה גרם, היה בכל מקום, הופיע בין הקווים לקבל כדורים וחילק אותם לחברים והבלמים לא יצאו איתו כי פחדו מהמהירות שלו, הגיע לאגפים ועשה טרור, הבקיע שער והכין עוד 3 מצבים מצויינים שהחברים לא ניצלו.
את העבודה הטקטית שהוא עשה כבר הזכרת, בכל הקריירה שלו הוא לא הראה 20% מהמחויבות הטקטית הזאת.
זה כבר חודשיים וחצי, יכול להיות שהם היו זוועה עד אז, לא יודע, אבל מאז שהתחברו הם מדהימים, אני צופה בכל דקה של ליברפול והרבה מאוד כדורגל, לא מכיר קבוצות שהיו מצליחות להתמודד יותר טוב מפסז’ מול המכבש שליברפול הפעילה בדקות רבות אתמול, כן היה קצת אלמנט של מזל אבל הם הצליחו בהרבה מאוד מקרים לשבור את הלחץ ולהגיע להזדמנויות מצויינות, רוב הקבוצות שהתמודדו מול לחץ כזה באנפילד פשוט התמוטטו, לצרפתים יש צמד מגינים אתלטי על(כמה מגינים שמאליים יכולים להתמודד ככה מול סלאח ?), קישור סופר טכני שלא מפחד מהכדור בצפיפות והתקפה של סילונים שעוברים כל מגן בקלות באחד כל אחד, שנייה של חוסר תשומת לב ואתה משלם בגדול, חוץ מניסיון שחסר להם לא חסר להם כלום.
אתה פשוט החלטת שליברפול בתקופה קקה ושהפרמיירליג חלשה וככה מנסה לעוות כל פרשנות כדי שתתאים למטרה שכבר ציירת.
ליברפול בתקופה פחות טובה, אבל אתמול באנפילד היא נתנה את הכל ולחצה והפעילה מכבש, הייתה חסרה קצת תחכום וסלאח היה במשחק פושר, אבל כל קבוצה אחרת שאני מכיר הייתה נשברת תחת הלחץ שהפעלנו, פסז’ פשוט אתלטי על עם טונות של כישרון והצליחו לעמוד במשימה.
הקישור שלהם עם ויטיניה, רואיס והילד הפורטוגלי החדש שנראה כמו טרטל מהפאמילייה(החליפו צב בצב) בדקות רבות עשו צחוק מהלחץ שלנו, אין עוד קבוצות בעולם שהצליחו לעשות זאת.
פסז’ בתקופה אדירה והיו עוברים הרבה יותר בקלות כל קבוצה שהיא לא ליברפול, הבעיה היותר גדולה שאם כוכב מתעייף הם מכניסים עוד כוכב לא פחות גדול שעלה עשרות מיליוני יורו, הכניסו את אחד החלוצים הטובים בעולם בדקה ה 120 רק כדי שיבעט פנדל !
אנריקה עושה שם עבודה מדהימה.
אני לא חולק עליך שפאריס שיחקו מדהים אתמול, ולא חולק על העבודה של אנריקה, אבל מפה ועד להגדיר אותם כקבוצה הטובה באירופה זה הגזמה מופרעת בשבילי.
הפרימירליג השנה נחלשה בצורה מחרידה, חוץ מליברפול אין אף קבוצה אנגלית מרשימה ויסלחו לי ארסנל ואסטון וילה שלא מפחידות אותי בשיט, זה שליברפול בפער של 16 נקודות מהמקום השני זה תעודת עניות לליגה הזו בחיאת טיטי, ליברפול טובה אבל לא עד כדי פער כזה.
רוב מי שיסכים איתך הם אוהדי ברצלונה שחושבים שהם הכי טובים, פסז’ של אתמול וליברפול היו עוברים אותם יחסית בקלות.
כרגע אני לא רואה קבוצה יותר טובה מפסז’, אם לוקחים את כל העונה זה ישתנה, הדגש היא על עכשיו, ברגע הזה.
הליגה האנגלית לא נחלשה, זאת סיטי שנחלשה, כבר כמעט עשור שליברפול וסיטי מתמודדות על האליפות בפער משאר הליגה, העונה סיטי פשוט התפרקה.
שמע טיטי היקר אני חושב שאתה קצת בודד במערכה בעניין הזה - וכמובן שזה בסדר וזו אולי מהות הפורום. אולי ברצלונה של סוף 2024 היא קבוצה עם הגנה די מצחיקה וכזו שמסוגלת לתת לנו חמישייה ואחר כך לפשל בגדול בליגה ולהיקלע לברוך אחרינו עם פיגור שבע נקודות. מתחילת השנה החדשה הם ברמה אחרת לחלוטין. לא נופלים בקטנות, גם אם יש 0:1ים פתאום, הם כמעט תמיד משחקים נהדר. אי אפשר לבטל אותם, מבחינתי אחת מהשלוש הטובות בעולם וברמה אחת מעל ריאל מדריד. אז אתה חושב שוואלה ראפינייה הגרף יתיישר - וזה לא, ולאמין ימאל יתחילו להיכנס בו בלי סוף - וזה לא, ופתאום גם פחות צריך את הגולים של רוברט לבנדובסקי…
הם בעמדה מעולה לזכות באליפות ביחס למצ’אפ הישיר בינינו, ה-0:4 מהמשחק הראשון וכדומה, הם כובשים שערים בקלות, וגם דאבל אפשרי.
קודם כל לא מבטל אותם בליגת האלופות, עם ההגרלה שהם קיבלו אי הגעה לחצי הגמר יהיה כישלון ענק.
אני ממש לא מסכים שמתחילת השנה הם ברמה אחרת, לדעתי בתחילת העונה הם היו יותר טובים, יש להם רצף נצחונות מרשים אבל הכדורגל ברוב המשחקים האלה היה די חלש, יש שני צדדים ל 1-0 אתה יכול לטעון שזה מראה על ווינריות ושהם למדו לנצח גם משחקים חלשים, אבל מי שראה את המשחקים רואה שבחלק מהמקרים זה פשוט מזל, היו משחקים של 1-0 שהיריבה הגיעה למצבים של שערים בטוחים ופשוט החמיצה.
בתחילת העונה הייתה מנצחת משחקים על אוטומט, כרגע הם מתקשים הרבה יותר, גוליאדות על ולנסיה האומללה וסביליה כן, אבל בשאר המשחקים הם פחות טובים מאשר תחילת העונה.
למי אתה משווה? לריאל מדריד? ובכן המשחקים הבינוניים שלהם טובים מהבינוניים שלנו. כמה גוליאדות היו לנו שלתת שביעייה לוולנסיה או לנצח בקלות בפיחואן את סביליה זה לא נחשב? דיברנו עוד כשהיה פער זניח בין שתי חוליות ההתקפה. תראה מה הפער עכשיו. ריאל מדריד כובשת איזה שני שערי ליגה בממוצע למשחק וזהו.
אם אתה משווה נניח לליברפול - שוב אני חושב שליברפול הציגה רוב העונה אחוזי הצלחה פנטסטיים, הכדורגל לא באמת היה סוחף ולא היה וואו, וזה בסדר, והליגה האנגלית ממש בירידה. עם מי הם רצים שם ועליהם להתמודד?
הם לא צריכים להישאר בכושר של תחילת העונה, זה בסדר, אף אחד לא אמר שזו קבוצה היסטוריה כמו של צ’אבי-אינייסטה-מסי, והיא גם לא אמורה להבקיע בקלות כמו ה-MSN נניח. צריך להביט על הכדורגל העולמי כמלול. לא יכול להגיד שפריז סן ז’רמן שמשחקת בליגה מצחיקה - מרשימה ממנה לצורך העניין.
ברצלונה משחקת כדורגל מאוד מתקדם, וקרדיט לפליק על הכדורגל הזה. הם מיישמים עקרונות חדשניים, שילוב של כדורגל טקטי עם חופש מדוד לשחקנים להביא אקסטרה, הוא ממצה את היכולת של השחקנים והסגל שלו בכללי. כרגע, הכדורגל של ברצלונה גדול על הליגה. המאמן היחיד שנותן לו פייט בהיבט הזה הוא סימאונה, שבגרסתו החדשה מראה פילוסופיית משחק חדשה לגמרי והוא התרחק לגמרי מעקרונות הפוזישנל פוטבול שכל כך היו מזוהים עם אתלטיקו של עד לא מזמן.
יקח איזשהו זמן עד שהליגה (ובכלל בכדורגל האירופאי) ימצאו נוגדים טבעיים לכדורגל הזה. יש לא מעט מאמנים שכרגע מאוד פופולאריים באירופה שאימצו את הרעיון הזה, בולטים מהם הם למשל אלונסו ופברגאס. כרגע, זה נחשב לכדורגל הכי חדשני ומתקדם.
הייתה להם נפילה זמנית אבל היכולת שלהם נובעת מעקרונות, והכדורגל שלהם מאומן ולא מקרי. תמיד יש מקום לשיפור כמובן, אבל הדרך נכונה.
האם ברצלונה יכולה לזכות העונה בליגת האלופות? סיכויים סבירים מאוד לכך לדעתי. בחצי הגמר יהיה להם מפגש לא פשוט בכלל מול אינטר או באיירן, כל אחת מהן גם משחקת כדורגל מיוחד וחדשני (לא יודע הרבה לגבי באיירן של השנה אבל שמעתי דברים טובים), ובגמר הם יפגשו ככל הנראה את פסז או ארסנל, גם מאוד לא פשוט, שתיהן קבוצות מאוד מאומנות.
האם ברצלונה כעת בשיאה העונה? לדעתי כמו כל קבוצת כדורגל היא מושפעת המון מהמומנטום בו היא נמצאת, וכרגע היא במומנטום טוב, היא מצאה את הנוסחה מבחינתה וכרגע הגלגלים משומנים. אבל זה כדורגל, דווקא שאתה חושב שהכל מתפקד טוב דברים נדפקים, אז אי אפשר לדעת.
לא, ההבדל הוא שאנחנו משחקים רק בינוני ורגילים לבינוניות.
מה זה כדורגל סוחף ? ליברפול משחקת העונה את הכדורגל הטוב באירופה, לא צריך לשחק סוחף כל הזמן זה בלתי אפשרי, שיטת המשחק של ליברפול עובדת מצויין גם כשהיא משחקת טוב וגם אם לא מצליחה לשחק ‘‘כדורגל סוחף’’.
ומה הקטע של הליגה האנגלית בירידה ? סיטי בעונה איומה, איך זה אומר שכל הליגה ‘‘ממש בירידה’’ ?
אהבתי את האנטי-נאחס העקיף שעשית כאן, שלא להזכיר את ריאל בכל המסלול הזה בדרך אל התואר.
מה שדי מדהים זה, שלמרות שבארסה צפויה לפגוש את אינטר או את באיירן בחצי גמר, ואז את פסז’ או ארסנל בגמר - בסוף מי שתיקח את הצ’מפיונס זאת בכלל ריאל.
אני פסימי, הקבוצה היחידה שלא רציתי ושבאמת מפחידה אותי ויכולה לעצור אותנו היא אתלטיקו, לדעתי המשחק הלילה יקבע אם ריאל תהיה בגמר או לא, כי אם עוברים אז מגיעים עד לגמר, אבל אני כאמור פסימי בקשר להלילה.
אני לא מאמין במזלות וכו, אבל בכל פעם שאמרתי שלריאל אין סיכוי היקום התאמץ להוכיח לי שאני אידיוט. לא אכפת לי עוד הפעם. אבל גם אם לא היה קשר, אני לא מאמין השנה בכדורגל שלנו. הלוואי ונזכה, אני חושב שהכדורגל שלנו לא שם אבל.