אם אתם מפסידים לקטארים אני לא רוצה לדבר איתך יותר בחיים
איך כל הפורום פה סומך על פסז שתפסיד…
אם אתם מפסידים לקטארים אני לא רוצה לדבר איתך יותר בחיים
איך כל הפורום פה סומך על פסז שתפסיד…
לא כל…
כרגע אני גם היחידי שהצבעתי פיינורד
איך יש כזו העדפה ללברקוזן? מעניין.
מסכים.
באיירן לא מלהיבה השנה אבל לברקוזן עוד פחות
העונה אין לי מזל בהגרלות בכל הקבוצות שלי
מה הקטע של ליברפול? למה היא ככה פאסיבית ומשעממת?
משחק ראשון העונה שאני רואה של ליברפול או פסז. פסז מדהימה, עומדת כמו משחק מחשב, אפשר למדוד את המרחקים בין איפה שהשחקנים אמורים להיות לבין איפה שהם עומדים באנגסטרומים. ליברפול פשוט לא ברמה שלה הערב.
בכלל, קצת מדכאת הרמה של הכדורגל העולמי בימים אלה. אין אפילו קבוצה אחת שמפגינה דומיננטיות אמיתית, או שמצליחה לשמור על רמה גבוהה באופן עקבי. שמינית גמר ליגת האלופות, ומה שאנחנו מקבלים זה או התמודדויות עם קבוצות שלא ברמה בכלל, או “קרבות ענקים” שבעיקר מבטיחות הרבה, אבל בפועל הכדורגל אנמי ומשמים.
ידענו מראש שבהכרח תהיה ירידה בדור שאחרי מסי וכריסטיאנו, ושנקבעו שם שיאים להרבה מאוד זמן, אבל לא ידעתי עד כמה הכדורגל יחוויר פתאום.
ליברפול עושה לפסז’ בשמינית מה שריאל עשתה לליברפול בגמר.
ניצחון מביש של ליברפול, גועל נפש של כדורגל, סלוט איכזב בענק למרות הניצחון.
אליסון עם משחק אדיר.
באיירן בשלב הבא. אז קומפאני לא נורא כל כך.
או שאלונסו לא טוב כל כך.
ראיתם את המשחק? אני לא, אבל לפי התקציר, הגול השני של באיירן הגיע בעקבות השמטה הזויה של השוער. הגול השלישי הגיע אחרי אדום ללברקוזן, בפנדל רך של חיבוקים ברחבה ללא כדור.
אני לא מצליח לתפוס איך ליברפול מצליחים לשחק באינטנסיביות שכזו. אם רק הם היו יותר מדוייקים. מחזיק אצבעות לפסז בהארכה, חייבים את המפלצות האלה מחוץ לתחרות.
לא יודע, נרדמתי במחצית והתעוררתי במחצית השניה של ההארכה, ואני עדיין רואה את פריז שוטפת את ליברפול. מרשים.
בארסה - פסז יכל להיות המשחק המהנה ביותר ביבשת.
באסה שפריז עלתה, גם קבוצה חזקה השנה וגם אני שונא אותם ותמיד ישמח שהם יעופו.
לא ברורה ההחלטה לתת לנונייז לבעוט, ברגע שהוא התחיל את ההליכה לנקודה היה ברור שהוא יחטיא, האיש ברפורמה רעה ולא מפסיקים לצחוק עליו, זה מחלחל.
בכל מקרה הכל הלך לפריז היום והם היו מנצחים לא משנה מי היה בועט.
כל הכבוד לפאריס, היא הייתה יותר טובה בסיכום שני המשחקים ומגיע לה.
אנריקה בנה קבוצה בפאריס, והוא נתן נוקאאוט לסלוט.
אתה עובד קשה כדי לסיים מקום ראשון בליגת האלופות, ואז כפיצוי אתה מקבל את הקבוצה הכי טובה באירופה בשמינית.
ליברפול יכולה להאשים רק את עצמה, אבח בסך הכל פסז’ הייתה יותר טובה בסיכום שני המשחקים, יש בפאריז קבוצה מדהימה, לא חסר להם כלום, כישרון בכמויות, מהירות, אתלטיות ועומק בסגל שאין בשום קבוצה אחרת, כישרון על יוצא מחליף אותו כישרון לא פחות טוב. ו דמבלה איד שכרגע הוא השחקן הטוב בעולם, התבגר 10 שנים בחודשיים.
העונה אין לי מזל ההגרלות, לא עם ליברפול ולא עם ריאל.
סלוט, סלאח, זיבי. שיתחילו לתת כבוד ללואיס אנריקה-כי זאת העפלה של מאמן. פריז איבדה את השחקן הכי טוב שלה לריאל מדריד, ואף אחד לא ספר אותה ברצינות לזכייה. זה פשוט נגיעת יד של מאמן שהכין קבוצה מנטאלית וטקטית. בפיגור 1-0 לבוא לאנפילד ולנצח.
מאמן ענק.
מבאס לכתוב את זה*, בהתחשב בזה שמדובר על הקבוצה של הקטארים - אבל הצדק לגמרי נעשה. הקבוצה ללא ספק הטובה ביותר בסיכום שני המשחקים, היא זו שניצחה את ההתמודדות הזו, וליברפול וסלוט יכולים להאשים רק את עצמם על זה שהם המשיכו את המסורת האנגלית הקלאסית, כשכל הדומיננטיות המקומית שלהם התנפצה בבת-אחת ברגע שניסו להביא אותה לידי ביטוי גם בזירה האירופאית.
יש פה כמובן גם את תסמונת ‘הקבוצה שהגיעה לשיא שלה מוקדם מידיי בעונה’, שראינו אינספור פעמים בעבר. מי שרואה את ליברפול בחודשיים האחרונים, לא יכול להתכחש לזה שזאת פשוט לא אותה קבוצה מתחילת העונה, גם אם היא מצליחה לשמור באופן יחסי על התוצאות (עד אתמול בערב). כפי ש @Oleguer23 נוהג להדגיש - ניהול נכון של עומסים ואינטנסיביות לאורך העונה, הוא אחד הגורמים החשובים ביותר להצלחה ספורטיבית של קבוצה בכדורגל המודרני והעמוס בטירוף.
*ומבאס אותי גם לכתוב את זה שמבאס אותי שהתמודדות הסתיימה בצורה הזאת, כשמי שהודחו בסיום ההתמודדות אלה ליברפול וסלאח. בכל מצב אחר כמעט, הייתי שמח מאוד על התוצאה הזו.
אני מקיא קצת בפה על זה שאני אומר את זה, אבל שאפו עצום לפסז’ בכלל וללואיס אנריקה בפרט על איך שהם עלו ונראו בצמד המשחקים הזה. כדורגל באמת סוחף, שוטף ומרשים, עם קצב טוב ואינטנסיביות מעוררת השתאות, וכל זה מול אחת הקבוצות הטובות והאינטנסיביות ביותר בעולם. עבודת הכנה מעולה להתמודדות, ויותר מזה - נראה כמו פרי עבודה מתמשכת, שמביא את פריז להיראות סוף-סוף כמו קבוצה אמיתית.
אבל, וזה אבל משמעותי - כל אלה שמהללים באופן מוגזם את פסז’ ואת אנריקה, וקושרים להם סופרלטיבים מנופחים (גם כאן וגם בתקשורת) - חשוב שייזכרו שעד לפני דקה וחצי, פריז בקושי עברה את השלב הראשון של ליגת האלופות, בפורמט שבו צריך מעט מעט מאוד כדי לעבור שלב, ואפילו בליגה הצרפתית החלשה הם די התקשו בתחילת העונה. “הקבוצה הטובה בעולם”, “דמבלה השחקן הטוב בעולם”, “סתמו את כל הפיות”, “מי צריך בכלל את אמבפה” ועוד ועוד - גם אם זה איכשהו נכון, זה נכון לבערך שבועיים האחרונים. וכמו שזה בא מהר - זה גם יכול ללכת במהירות, וזה אפילו התרחיש הסביר ביותר.
ככה שהייתי מחכה לפני שהייתי קושר כתרים מוגזמים שסביר מאוד שיתפוגגו עוד שנייה וחצי. פסז’ (ואנריקה) צריכים להוכיח הרבה יותר המשכיות מזה, כדי שנוכל לדבר עליהם ברצינות בהקשרים האלה.