תשתחווה, בבקשה!
איזה תשתחווה?
לא ראית את הפייט שהצלחנו לתת לסיטי ברמות העליבות? הסתכלנו להם בלבן של העיניים, והראינו להם שכמה שהם חושבים שהם גרועים - אנחנו יכולים להתקשות אפילו ככה.
חכה איזה תסריט אנחנו מכינים לגומלין. גומלין פלייאוף, בצ’מפיונס, בברנבאו. פיזיקלית בלתי אפשרי להיכנס לדקה 90 כשאנחנו לא בפיגור בהתמודדות כולה.
הייתם שווים יותר, די נו. וזה עוד בחוץ באיתיחאד שפעם היה מבצר.
אתה פסימי כדי לא להתאכזב.
ראיתי רק את החצי שעה האחרונה של סיטי-ריאל.
אני במקום סיטי שופך בוכטה על אינייקי פניה. כמה רמות מעל אליסון המוכחי. לא יודע מה הוא עשה לפני.
לא פלא שכל בורנמות’ מנצחת אותם. בדיחה עצובה סיטי הזאת.
דווקא הוא טעה רק בגול של בראהים. הוא השאיר את סיטי במשחק עם כמה הצלות קשות.
אגב, למה ויניסיוס קיבל שני בישולים? ממתי כדור שחוזר מהשוער נחשב בישול?
לא מסכים. ברוב המקרים אלו היו יותר החמצות (של אמבפה) מאשר הצלות. אבל גם בגול השלישי - היה יותר סיכוי שאני אגיע לכדור לפני ויניסיוס, מרחובות, מאשר הדביל הזה.
ואין לו את התירוץ של שצ’זני מול בנפיקה, של חוסר תיאום וכאלה. סתם קבוק.
מאז שבעיטה דרדלה שלא מגיעה לשער נרשם כבישול
אדרסון !
אליסון השוער הטוב בעולם.
כמו שאתה הצלחת להגיע בסוף למקום 2 בעונה שעברה למרות ששיחקת כמו גרב מסריחה וחטפת גוליאדות.
בסוף לסיטי יש מספיק איכות אישית כדי להביא ניצחונות בלי לשחק טוב או להיות מחוברים.
אני חייב לומר שאחרי 9 עונות בסיטי ציפיתי מפפ למשהו אחר לגמרי בשלב הזה. זה לא עניין המשחק הגרוע והכישלון של העונה הזאת בלבד, כי זה רק הגיוני שקבוצה שהגיע להיי תחווה את הנפילה שלה, ומה שקורה העונה זה דבר לגיטימי(במיוחד עם הטעויות שנעשו שם בעונות האחרונות בתחום הרכש), אלא שציפיתי ממנו לבנות משהו הרבה יותר מרשים שתואם את הכדורגל שהוא מכר לנו בבארסה ובבאיירן, שיקח לידיו גרעין מסוים של שחקנים ויבנה אותם לפיק של המשחק שלו.
פפ הפך יותר מדי פרגמטי בגישה שלו למשחק, הרבה יותר שבלוני ויותר מדי כנוע לשחקנים שיש לו לעומת הכדורגל שהוא פעם הוא רצה ללמד אותם. הוא הפסיק להדריך שחקנים לכדורגל ה-‘‘טוטאל פוטבול’’ והפך למאמן שמשתמש באיכויות הקיימות של השחקנים. בגלל זה הוא גם כנראה הסכים עם ההחתמה של הלאנד שהוא האנטיתיזה הכי גדולה למשחק המקורי שלו. אנחנו מדברים על מאמן שכל-כך רצה מעורבות טקטית של ה-‘9’ שהוא הציב שם את זינצ’נקו.
בסופו של דבר פפ הפך למאמן נבא שהסגל שלו כל הזמן מתחלף, כל הזמן בבנייה והוא מנסה להשתמש בהם בצורה מאוד מובנית. במקום לעשות לזה קאט הוא נכנע לזה ושינה פילוסופיה.
עונת 22/23 הייתה כל-כך מוצלחת בגלל שזו שיקפה בדיוק את השילוב המושלם בין הגישה שלו וההתאמה של הסגל לכך. כל החלקים התחברו(ברנרדו וגריליש באגפים, סטונס וגונדואן כמו שרשרת במרכז).
עכשיו הוא שוב מתרוצץ סביב עצמו לחבר את החלקים לתוך עמדות שלא מתאימות להם(אקאנג’י במקום סטונס, קובאצ’יץ במקום רודרי/גונדואן, דוקו במקום גריליש, פודן לא ברור איפה).
אני לא יודע מה קורה לו ברמה האישית,אבל בתור אוהד הייתי שמח לראות אותו מערבב את הקלפים בקיץ עם בנייה מחדש משמעותית(סביב דיאש, גבארדיול, רודרי, ניקו, מרמוש וסאביו) ונשאר עוד 2-3 עונות.
כשפפ אומר משפט כמו ״אני לא יכול לעזור לקבוצה״ זה נגמר. לא מבין למה הוא האריך חוזה כשהבית שלו מתפורר. זכית בהכל, הגעת למה שרצית-שלטת בליגה ביד רמה, ולקחת גביע אירופה ראשון בהיסטוריה של הקבוצה. נקסט. תשמור על אישתך ועל האושר שלך.
בכנות אני לא יודע על מה אתה מדבר.
פפ הוא לא מאמן נבא שהסגל שלו מתחלף כל הזמן - בדיוק להיפך. הסיבה המרכזית לקריסה השנה היא דווקא זה שפפ לא חידש מספיק את הסגל שלו, ונשען במידה רבה מידיי על אותם שחקנים ששימשו אותו נאמנה במשך כמעט עשור, גם כשהם כבר מבוגרים מידיי ולא ברמה מספקת.
עונת 2022/3 הייתה מוצלחת כ"כ בין היתר דווקא בגלל ההגעה של הלאנד, שהשמצת כ"כ כמה שורות לפני זה (ושבנוחות השמטת מרשימת החלקים שהתחברו בקבוצה). הוא-הוא היה החתיכה החסרה בפאזל המצויין שפפ הרכיב והריץ לאורך כמה שנים. לראות את סיטי של לפני הלאנד היה מתסכל כמעט, לפעמים, בגלל המחסור הבולט כ"כ במישהו שפשוט ישים את הכדור בתוך הרשת, אחרי שהקבוצה הצליחה להביא את הכדור עד לאיזורים הרצויים.
ודי מצחיקים אותי כל ההספדים האלה של סיטי ושל פפ, אחרי קרוב לעשור של שליטה כמעט אבסולוטית בפרמיירליג החזקה, שירי הלל אינסופיים ל’קבוצה החזקה בעולם’, ופחות משנתיים אחרי עונת השיא שלה כנראה. נכון שנפילה כזאת (או בכלל) זה משהו שלא ראינו אף-פעם מפפ ומהקבוצות שלו, אבל אפילו לו מותר. שובע, עייפות החומר והנפש, משברים אישיים ועוד - כולם עשויים ועלולים להשפיע.
את העונה הזאת סביר להניח שהוא כבר לא יצליח להציל. יהיה מעניין מאוד לראות האם ואיך הוא יצליח לעשות זאת לקראת העונה הבאה - מהפכה בסגל? המצאה עצמית מחדש? ואולי בכל זאת ויתור, ומעבר למקום אחר ולאתגר אחר?
שמע אני מתחבר לחלק ממה שאמרת אבל ארלינג הולאנד מבחינת האגו וההתנהלות שלו וכדומה זה לא בדיוק זלאטן איברהימוביץ’ וברצלונה ב-2009 כשסמואל אטו התאים לה הרבה יותר. הולאנד שחקן רעב ואני גם כן חשבתי שהיה חסר לה חלוץ רחבה נגדנו ב-2022, אם כי הולאנד עד אתמול היה חלש בחלק מהמשחקים הגדולים בנוקאאוט ואיכזב. הוא עוד ממש צעיר.
ריאל מדריד לקחה אליפות עם מאה נקודות ב-2012, הביאה את לוקה מודריץ’ ואני ציפיתי שנדרוס ובמקום זאת גמרנו את העונה כל כך מוקדם. לנו היה את כריסטיאנו רונאלדו שזה גול בכל משחק והליגה הספרדית הייתה אז קצת פחות חזקה מהפריימרליג אבל זה היה דומה. אני חושב שיש שם בעיות שובע קשה אחרי טריליון אליפויות וגם המצב של קווין דה בריינה למרות שהצליחו להתגבר על הפציעה שלו וכמובן רודרי.
לא רוצה לדבר על ליגת האלופות אבל אני מניח שבאנגליה הם יסיימו במקום השלישי ויתחילו לנצח יותר משחקים אז כביכול זו תהיה ‘פחות קטסטרופה’.
טיטי אני בדיוק עובר על כל ההודעות. בכנות מה שאמרת הוא במקרה הטוב reach ולא בהכרח מוסבר מפורשות בחוקה.
במחשבה קצרה אני יכול לחשוב על 12 מגנים שעברו אצלו לאורך הקריירה בסיטי.
6 שחקני כנף שהוא רכש ולא הצליח להסתמך על אף אחד מהם לאורך זמן.
ז’ואאו קאנסלו עשה עונה אחת כמגן שמאלי, ועונה אחת כמגן ימני.
ברנרדו סילבה עונה בקישור, עונה בכנף, עונה בחוד(שיחק גם כמגן אגב).
מהאליפות הראשונה הוא איבד את קומפאני, אוטאמנדי, פרננדיניו, סילבה, סאנה, סטרלינג ואגוארו.
ז’סוס הגיע כמחליף של אגוארו, שוחרר בשביל אלבארז, ששוחרר בעצמו.
א. לא השמטתי בנוחות, השמטתי בבוטות.
הלאנד היה לא קריטי בשום צורה להצלחה של סיטי באותה עונה. הסיומת שלו הייתה בעלת תרומה בליגה, אבל בשום צורה לא היה ‘‘החתיכה החסרה’’, בטח שלא בליגת האלופות.
סיטי דרסה את הליגה עונה לפני, והדרדרה איתו לכדורגל משמים. חצי עונה ראשונה בינונית שבו פפ הודה שלשחקנים נהיה נוח מדי להעיף כדורים אל הלאנד, והוא היה צריך להחזיר להם את עקרונות הנעת הכדור.
סיטי שיחקה כדורגל מהפנט ב-21/22 עם פודן, ברנרדו או דה בריינה בחוד. אפילו סטטיסטית הגיעו ליותר מצבים בלי הלאנד מאשר איתו.
ב. במה השמצתי את הלאנד? הוא האנטיתיזה לכדורגל של פפ. האיש שנלחם עם כל מספר 9 שאי פעם פגש בגלל שהם חושבים על הגולים שלהם ולא על הקבוצה.
ג. במה הלאנד היה החתיכה החסרה לקבוצה שהיה לה את אחד מחלוצי ה-9 הגדולים של העידן המודרני? מה הוא הוסיף שלא היה לה עם אגוארו?
החתיכה החסרה הפאזל של פפ היה בכלל רביעיית ההגנה שהוא בנה, ובייחוד הפריצה המדהימה של ג’ון סטונס בעמדת הליברו.
העובדה שסוף סוף היה להם 4 שחקני הגנה שמסוגלים להתמודד עם התקפות היריבות הטובות באירופה. בנוסף היכולת של סטונס להיות בלם ופליימייקר אפשרה להם לעשות את המעבר לרביעיית בלמים ולשמור על איכות בקישור במעבר להתקפה.
בכל מקרה, הנקודה שלי לא הייתה להשמיץ את פפ או סיטי או את ההצלחה שלו שם.
רק נתתי את הזווית שלי בתור מישהו שפפ סיפק לו כל-כך הרבה רגעי אושר ורגעי התלהבות בזכות העבודה שלו.
הכוונה למה שאמרתי על הנבדל ?
1. Offside position
It is not an offence to be in an offside position.
A player is in an offside position if:
- any part of the head, body or feet is in the opponents’ half (excluding the halfway line) and
- any part of the head, body or feet is nearer to the opponents’ goal line than both the ball and the second-last opponent
The hands and arms of all players, including the goalkeepers, are not considered. For the purposes of determining offside, the upper boundary of the arm is in line with the bottom of the armpit.
A player is not in an offside position if level with the:
- second-last opponent or
- last two opponents
אם הכוונה לתמונה שמראה מה זה יד אז היא נלקחה מפה -
ברוז’ קיבלה פנדל מונפץ לחלוטין (מכתב בדרך מנשיא אטאלנטה?), כבשה, וניצחה 2:1 את אטאלנטה, בבלגיה.
אם האיטלקים לא עוברים בסיכום 2 המשחקים, הם סופר פראיירים. בשמינית מחכה אסטון וילה או ליל. אולי האופציה הכי סבירה על הנייר.
טיטי צודק בקשר לנבדל. היד מתחת לבית השחי לא נחשבת גם לצורכי הנבדל, ושם העבירו את הקו.
סנטיאגו חימנס המקסיקני כבש עבור מילאן נגד פיינורד תוך 20 שניות מפתיחת משחק, שער 4 של ב-5 משחקים מאז שהגיע לפני 15 ימים מאותה פיינורד.
הוא למעשה השחקן הראשון בהיסטוריה של ליגת האלופות שכובש נגד ועבור אותה קבוצה באותה עונה.
זהו, עץ סופי או שהולכים לערבב כל פעם את הקוביות?
סוף סופי סופני.
הגרילו את כל המסלול עד לגמר, כולל מי תארח בכל מפגש.
ההגרלה המלאה -
סתם בשביל הקטעים -
- פסז’
- ליברפול
- ברוז’
- אסטון וילה
- ריאל מדריד
- אתלטיקו מדריד
- איינדהובן
- ארסנל
- בנפיקה
- ברצלונה