מחזור 25: תם הרצף - מפסידים 2:1 לאוססונה בתוספת הזמן| כבש: ויניסיוס, בישל באומנות: פדה

לקראת אוססונה

משחק נגד אוססונה מחזיר אותנו למחזור הראשון העונה. ריאל מדריד אירחה את אוססונה בסנטיאגו ברנבאו ועם כל הכבוד לגביע העולם למועדונים: עידן צ’אבי אלונסו יצא באמת לדרך. ריאל התקשתה מאוד על שקיליאן אמבפה סחט פנדל וכבש את ה-0:1 הזה, אבל היינו אופטימיים. חשבנו שנראה קבוצה מודרנית עם לחץ גבוה, שחקנים שמשלימים זה את זה, התקדמות איטית. בחודש ינואר הצדדים נפרדו “בהסכמה הדדית”.

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד מגיעה למשחק במצב רוח מצוין: עם רצף תוצאות טובות, האחרונה שבהן 0:1 על בנפיקה בפורטוגל שהראה את ההתקדמות האיטית של היכולת הקבוצה שקצת חזקה יותר הגנתית גם אם לא מספיק מבריקה התקפית. בליגה? – רצף ניצחונות של שמונה במספר ולראשונה מאז המחזור ה-13 היא מוליכת הטבלה. אם תשיג את הניצחון התשיעי ברציפות – ותשווה את השיא הארוך ביותר העונה בספרד ששייך לברצלונה – היא תוכל לפתוח לפחות זמנית פער של חמש נקודות בפסגה על פני הקטלונים. האם המומנטום קצת משתנה? אלבארו אררבלואה (משחקו העשירי על הקווים) ישמח גם להשוות את שיא הניצחונות של צ’אבי אלונסו ממחזורי הפתיחה. הוא בטח ייקח בחשבון בסל השיקולים שלו את הגומלין ביום רביעי נגד הפורטוגלים. נציין כי אף פצוע לא מתקאמבק. לא רודריגו, לא ג’וד בלינגהאם וכמובן לא אדר מיליטאו. “אוססונה חזקים, הם לא הפסידו בבית כבר חודשיים והמאמן שלהם עושה עבודה נהדרת. כולנו יודעים כמה קשה באל סאדאר תמיד. יהיה קרב גדול מחר ועלינו להיות במאה אחוז”, אמר ארבלואה. לאחרונה הפכה ריאל לקבוצת החוץ הטובה בספרד עם מאזן 8-3-1, 27 נק’ מתוך 36.

המאמן המשיך להחמיא לקבוצה: “השתפרנו הרבה בשבועות האחרונים, ואני חייב לציין שאני נשאר רגוע כמו שהייתי גם כשהייתה ביקורת. אנחנו מודעים לדרישות של המועדון הזה ואנחנו רוצים להמשיך לעבוד”. ארבלואה מבהיר שעם כל הכבוד למקום הראשון ולכך שריאל רק שלוש פעמים בעבר הייתה עם יותר מ-60 נקודות אחרי 24 מחזורים – זה לא אומר כלום. "הליגה עוד ארוכה מאוד. מבחינתי היא בקושי התחילה. יש לנו משחק קשה מאוד והמטרה שלנו היא לא להוריד את הרגל מהגז. אפשר לומר שבמשחקים האחרונים התגבש לו מעין הרכב ברור, למשל ארדה גולר כקשר ההתקפי (ארבעה איומים לשער נגד הפורטוגלים) וברהים דיאס מקבל רק פירורים, וארבלואה אמר: “כמאמן עליך להכיר את השחקנים, לנסות דברים ולראות מה עובד. הביצועים הם מה שמשאיר אותם על המגרש. אבל כולם מגיבים מצוין, זה לא עניין של 11 שחקנים אלא של כל הסגל – 25”. ארבלואה התייחס גם לג’וד בלינגהאם הפצוע שהקבוצה משחקת יותר טוב בלעדיו בשל האיזון במרכז השדה. “אם הייתי יכול לתת יד כדי שג’וד יחזור מיד – הייתי עושה את זה. הוא מנהיג. זה משמח אותי שהקבוצה מתחרה מעולה בלעדיו. זה מצביע על איכות הסגל”. ארבלואה הוסיף כי אין לו ספקות לגביו, אבל בספרד יש.

“הברך של קיליאן אמבפה השתפרה הרבה. הכאבים לא נעלמו לגמרי, אבל הוא מרגיש יותר טוב כל יום”, אמר המאמן בנוגע לחלוץ, שאולי בהחלט המיני-פציעה הזו פוגעת בחדות שלו. הוא לא היה טוב נגד הפורטוגלים וגם קודם לכן. בכל מקרה, נדיר לראות אותו לא מבקיע פעמיים ברציפות. בספרד מניחים שאמבפה יפתח. כן יתבצע שינוי אחד במרכז ההגנה. אנטוניו רודיגר שזכה לשבחים רבים על יכולתו ועל הביטחון שהביא להגנה – היה אמור לקבל מנוחה, אולם ראול אסנסיו שנח בעצמו ולא שותף בשני המשחקים האחרונים מה שעזר לו להבריא במקצת מהפציעה – יחליף את דין האוסן שלא התאמן. “יש לנו חמישה בלמים מעולים, נראה אחרי האימון (ארבלואה דיבר לפני). אנחנו מחכים גם למיליטאו שיחלים”. ארבלואה החמיא לטרנט שאולי לא בישל נגד בנפיקה אבל סידר לאמבפה כדור לגול: “זה ברור. הוא מביא לא רק דיוק אלא גם עוצמה. החלוצים יודעים כשהכדור אצלו הם מתחילים לרוץ. לא קל לחזור לרמה הגבוהה כמו שהפגין בפרק זמן כל כך קצר”.

כמובן שאלו היו ימים סוערים עבור ויניסיוס ג’וניור שכבש גולאסו ענק במשחק וספג ככל הנראה קריאות גזעניות. המועדון עמד מאחוריו וכמובן גם השחקנים, והתשובה הכי טובה של ויניסיוס היא לשחק כדורגל ולהמשיך יחסית את הכושר הטוב שלו. מאז בואו של ארבלואה שלא הפסיק לשבח אותו ולהעניק לו ביטחון – הברזילאי כבש חמישה שערים, שלושה מהם יפים במיוחד, ותרם גם שלושה בישולים בשמונה משחקים. ויניסיוס כנראה בכושר הטוב ביותר שלו מאז אירוע כדור הזהב. ויניסיוס אוהב לשחק נגד אוססונה – כך מראה הסטט’ שלו, כבש צמד במגרש הזה ב-2023-24, שלושער במשחק הבית אשתקד ובסה"כ שמונה שערים ועוד ארבעה בישולים ב-13 משחקים נגדה – מאזן נפלא. ארבלואה אמר: “הוא מכריע משחקים, כובש שערים מדהימים ונושא את הקבוצה על גבו. הוא לא מפחד. הוא עובר מצבים כמו זה נגד בנפיקה וןמיד חוזר למגרש. אני לא יודע אם הייתי מסוגל לעשות את זה. נהיה לצידו, נגן עליו. כולנו נעלבנו עבורו”.

ארבלואה סיפק התבטאות נוספת די יוצאת דופן כשאמר: “אני תואר שיגרום לי להרגיש גאווה כמו מה שהרגשתי בשלישי בזכות החברות של השחקנים (איך שהם עמדו לצד ויניסיוס)”. הוא הוסיף ואמר כמובן את המצופה ממנו – שזה לא צריך לקרות במגרש כדורגל, שחייבים להמשיך להילחם במגפת הגזענות ושכולם זועמים. “אם ויניסיוס היה אומר שהוא לא משחק יותר – היינו עוזבים אחריו כולם”. את אותה אחדות אנחנו רוצים לראות גם מקצועית על המגרש ולא רק במקרה קיצון כמו האירוע הגזעני. לראות מצד בו שחקן מושך את החבר שלו למעלה ולא מוותרים. בהחלט יכול להיות שזה יהיה מחר מבחן אחר עבור ריאל, שלפתע במשחק האחרון בעיית “היצירה” נשכחה, כי כל קשר מרכזי תרם משהו אחר למשחק שלה, בהובלת אורליאן טשואמני.

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| טרנט אלכסנדר-ארנולד, אנטוניו רודיגר, ראול אסנסיו, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה, ארדה גולר| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב אוססונה?

אוססונה מגיעה למשחק כשעליה נאמר “קבוצת אמצע טבלה קלאסית” ואחרי תיקו מאופס במשחק החוץ נגד אלצ’ה שקצת קטע את הממנטום שלה. מאז המחזור ה-17 השיגה אוססונה ארבעה ניצחונות – מחצית מניצחונותיה העונה, והפסידה פעם אחת בלבד. היא מדורגת במקום העשירי (המקום התשיעי היה השיא שלה העונה) כשהיא יותר קרובה למאבק על הקונפרנס-ליג (חמש נקודות מאספניול השישית) מאשר לקו האדום (פער שש נקודות) ונמצאת ברצף חיובי של חמישה משחקים ללא הפסד. בעונה שעברה דורגה תשיעית עם שתי נקודות יותר, ב-2023-24 הייתה עם נקודה אחת פחות (29) וזו בסה"כ עוד עונה דומה. אף פעם לא קל לשחק נגדה. הקבוצה הודחה מגביע המלך בצורה כואבת עת נכנעה 6:5 בפנדלים לריאל סוסיאדד והיא תשקיע את כל הכוחות בליגה. בחזרה לליגה, התיקו נגד אלצ’ה לווה גם ביכולת מאכזבת ואם המאמן ליצ’י בעצמו הודה שהמארחת הייתה יותר ראויה לניצחון זה מסביר הכל. השוער סרחיו הררה הציג יכולת גבוהה. “הררה שמר על הנקודה עבור אוססונה שנפלה מאלצ’ה ביכולת וגם ביצירת המצבים”, נכתב בסיקור המשחק במארקה.

אז יש שוער – ויש גם חלוץ כמובן למרות שהוא לא הבקיע הפעם. כמו תמיד, אוססונה היא אנטה בודימיר ועוד עשרה. 13 שערים יש לחלוץ הקרואטי, 11 מהם בליגה ואחרי שהפגיז 24 אשתקד בכל המסגרות הוא ממשיך להיות רעב, אם כי נהיה הוגנים ונאמר שראול גארסיה מבקיע גם כן והוא עם 11 (שבעה מהם בליגה). בודימיר מחפש את השער ה-85 שלו במועדון. נגד ריאל כבש שלושה ב-13 הופעות. הקאנטראנו שלנו ויקטור מוניוס ערך את הופעת הבכורה שלו בקבוצתו החדש במחזור הפתיחה בברנבאו כשעלה מהספסל, מאז השתלט על העמדה בכנף. קיצוני סופה שתרם חמישה שערים ועוד בישול. בספרד דווח כי אוססונה קיבלה עליו הצעה שמנה מהפריימרליג ונזכיר כי מחצית מכרטיסו עוד שייך לריאל מדריד, וגם מילאן עוקבת. זה מראה על התקדמותו הרבה. הוא נבחר לשחקן חודש ינואר של אוססונה ומועמד לפרס שחקן החודש U23 בספרד. בכל מקרה ההשאלה מוצלחת.

במסיבת העיתונאים לקראת המשחק המאמן אלסיו ליצ’י ציין שוב ושוב את התפקיד המכריע של האוהדים במשחק מחר. בבית היא קבוצה לא רעה בכלל (שביעית בטיבה בליגה, טובה יותר מצמד הבאסקיות למשל) עם מאזן 6-3-2 – אגרה 21 נקודות. האל סאדאר יהיה מפוצץ כנראה לראשונה העונה ב-23 אלף אוהדים. זו הפעם הראשונה ב-2025-26 שאוססונה מארחת קבוצה גדולה. היא נכנעה לברצלונה ולאתלטיקו מדריד במשחקי חוץ וכך גם לריאל מדריד. יש לה תיקו ביתי 2:2 נגד ויאריאל. “במשחקי הבית אני חושב שהיינו טובים מתחילת העונה. אנחנו נרגשים, להוטים ומצפים לעזרה של האוהדים שלנו. האווירה כאן נגד ריאל תמיד מדהימה, שמעתי על זה ואני רוצה לחוות את זה. אנחנו צריכים לתת לעצמינו להיסחף על ידי האוהדים. במשחקים כאלה המוטיבציה ברורה ומגיעה באופן טבעי, עלינו רק לנהל את העוצמה של הרגש”. אוססונה חולמת על ניצחון ראשון על ריאל מאז עונת 2010-11.

ליצ’י מוסיף: “ריאל ברצף ניצחונות נהדר בליגה. אנשים אומרים שהם מתקשים, מציינים את הבעיות שלהם אבל הם מנצחים בכל סוף שבוע והעפילו לפסגה. אנחנו אוהבים את זה, לשחק נגד הטובים ביותר, וריאל אחת מהקבוצות הטובות בעולם. אנחנו מאוד נרגשים לקראת המשחק הזה. המשחקים נגד בנפיקה? אני לא יודע אם זה ישפיע, אולי, אני לא מתעסק בזה. אבל אני חושב שלא. יש להם שחקנים שמופיעים בצורה יוצאת דופן והם רגילים לעומס הזה ויכולים לשחק כל שלושה ימים, אני מתמקד בקבוצה שלי”. המאמן נשאל האם המצב השקט בטבלה מפחית לחץ מבחינת הקבוצה ואמר: “אני שמח שהמצב בטבלה השתפר אבל אסור להתייחס אליו כמובן מאליו”. המאמן עומד על המשמר: “יש לנו משחקים קשי מאוד, אחרי ריאל מצפה לנו ולנסיה ואם אתה מפסיד פעמיים, אתה חוזר לאיזור הקו האדום ומגיע עם לחץ הרבה יותר גבוה למשחק הבית הבא. אני רוצה שהשחקנים יתייחסו למשחק הזה כמו גמר”, הכריז ונתן את הדוגמא של אספניול אשתקד.

הבלם אנסו ביומו לא יהיה זמין שוב, כאשר לצד אלחאנדרו קאטנה, שחקן השדה עם הכי הרבה דקות בקבוצה העונה, ימשיך לשחק חורחה הרנאנדו הבלם בן ה-24 שמתנשא לגובה 1.92. מוניוס סבל מאיזו פציעה קלה אבל יפתח בהרכב. רובן גארסיה יהיה זמין אבל ככל הנראה יוחלף בחלוץ ראול גארסיה שפתח במשחק הליגה האחרון על הספסל. השוער הררה קונצנזוס בקבוצה, אחד ממשחקיו הזכורים בקריירה היה כשעצר שני פנדלים נגד ריאל מדריד לפני ארבע שנים במהלך ההפסד 3:1, ותיסכל את קארים בנזמה. במחזור האחרון הוא רשם מספר הדיפות מעולות ושמר על שער נקי בפעם השישית העונה ולראשונה מאז המחזור ה-17.

אוססונה – הרכב משוער: סרחיו הררה| ואלנטין רויסר, אלחאנדרו קאטנה, חורחה הרננאדו, חאבי גאלאן| ג’ון מונקאיולה, לוקאס טורו, ויקטור מוניוס, איימאר אורוס| רובן גארסיה ואנטה בודימיר

היסטוריה ומפגשי עבר::

לרוב המפגשים בין אוססונה לריאל מדריד צמודים, כמעט שליש מהם מסתיימים בתיקו. אין ניצחונות מפוצצים וגם אין תבוסות ואין רצפים. בעונה שעברה קיבלנו משחק בינוני, כזה שהחל מצוין עם שער יתרון של אמבפה אחרי כדור רוחב נהדר ועבודה טובה באגף מצד ואלוורדה, אלא שבדקה ה-58 השווה בודימיר בפנדל. עוד קודם לכן ג’וד הורחק על ידי השופט מונוארה מונטרו אחרי שאמר “פאק”, ריאל רשמה משחק שלישי ברציפות ללא ניצחון ואיבדה את הפסגה. התיקו המתסכל הזה גם מנע מריאל להשוות את השיא שלה העומד על ארבעה ניצחונות רצופים בפמפלונה. הרצף הזה היה באמצע-סוף שנות ה-2000 כשהמשחק האחרון מרגש במיוחד, והגיע אחרי שלוש עונות ללא ניצחון שלנו כולל שני הפסדים ברציפות. ב-2001-02 הפסד 3:1 בשלהי העונה סגר את סיפור האליפות, וב-2002-03 פיגו הורחק וריאל הפסידה 1:0. מייקל אואן ואיבן הלגרה הפכו פיגור לניצחון 1:2 ב-2004-05, כעבור שנה ג’וליו בפטיסטה גירד שער ניצחון, וב-2006-07 רוד ואן ניסטלרוי רשם רביעייה ענקית בדרך ל-1:4 בעונת הקאפלו.

אבל היו משחקים מרגשים מזה. ריאל הוכתרה רשמית כאלופה בריינו דה נאברה במחזור ה-35 בעונת 2007-08 אחרי דרמת ענק, אליפות שנייה ברציפות – מה שהביא לאירוע נדיר של פאסיו של ברצלונה בקלאסיקו בסנטיאגו ברנבאו במחזור לאחר מכן. בקרב החפירות הזה פאביו קנבארו הורחק בצהוב שני בדקה ה-46, ריאל פיגרה משער מאוחר של פונייאל (83) אך הפגינה אופי מדהים. אריאן רובן נגח את השוויון בדקה ה-87 וכעבור שתי דקות המחליף פיפיטה היגואין קיבל מסירה מסרחיו ראמוס ובעט מכל הלב לרשת - 1:2 גדול! עוד משחק מרגש בפמפלונה היה בעונת 2011-12, ריאל מדריד ציפתה לקרב קשה ואחרי שנתיים בלי שער במגרש הזה אז בכלל (כולל הפסד 1:0 כואב ב-2009-10). אבל ריאל של ז’וזה מוריניו הכתה בכל יריבה וניצחה 1:5 - ניצחונה הגדול ביותר בפמפלונה. בנזמה הבקיע שער כמו מרקו ואן באסטן אחרי בישול של כריסטיאנו שבעצמו כבש צמד ואחד בבעיטה אדירה מ-35 מטר, וגם גונסאלו היגואין הבקיע צמד, אחד בצ’יפ. בעונת הדסימה זה היה פחות כיף למשל עם פיגור 2:0, ריאל חזרה ל-2:2 בזכות שערים של איסקו ופפה וזה לא מובן מאליו בעשרה שחקנים אחרי הרחקה של ראמוס אבל זה גם לא מספיק. ניצחון גבוה הרבה פחות מרגש של ריאל היה 1:4 בעונת 2019-20, אפילו לוקה יוביץ’ הבקיע. רביעייה נוספת הייתה גם בעונת 2023-24, צמד גדול של ויניסיוס ושערים של דני קרבחאל וברהים דיאס בדרך ל-2:4.

ב-20 המפגשים האחרונים בין הקבוצות ריאל הייתה דומיננטית יותר עם עשרה ניצחונות מול ארבעה הפסדים. אוססונה ניצחה את ריאל בפעם האחרונה בעונת 2010-11 בתחילת הסיבוב השני - 0:1 במחזור ה-21 מה שהיה כמו דגל לבן במאבק האליפות. בסה"כ 43 המשחקים עד עתה - המאזן עומד על 19 ניצחונות לריאל מדריד (44%), 13 תוצאות תיקו (30%) ו-11 ניצחונות לאוססונה (26%), יחס שערים 71:48 לטובת ריאל מדריד. אוססונה מצידה הקשתה על ריאל בעיקר בשנות ה-80, כשניצחה חמש פעמים, פעמיים חיברה שני ניצחונות רצופים, בעוד ראל ניצחה רק שלושה משחקים. בעונת 1991-92 ריאל סיימה רק בתיקו 1:1 באוססונה במחזור ה-36 מה שיתגלה כאיבוד נקודות קריטי כשבמחזור האחרון היא תפשל גם נגד טנריפה ותפסיד, וברצלונה של הדרים-טים תנצח ותחלוף על פניה.. בעונת 2000-01 ריאל השיגה 2:3 דרמטי. אוסקר כבש למארחת, ראול ופרננדו מוריינטס הפכו ואז איבן קאמפו כבש שער עצמי. בדקה ה-89 הגיע הלגרה האיש למשימות מיוחדות..

מה זה הפינוק הזה עכשיו ? משחק בשבע וחצי בערב ? אני הארדקור אולד-סקול ! אוהב לסבול פעמיים, גם משחק חרא וגם שיתחיל לפחות ב 10 וחצי בלילה וחסר לארבלואה שזה לא 442 שטוח ומשעמם ! הפינוק הזה של שבע וחצי עוד יקלקל אותי.

שעת המשחק מחר מפתיעה לטובה אחרי יותר מדי מקרים של 22:00 אבל כמובן ש"חווית הצפייה" שלנו מושפעת בעיקר ממה שקורה על המגרש. משחק כלל לא פשוט מחר, עם הבדלים גדולים לדעתי בין אוססונה לבין שתי היריבות האחרות שלנו (בנפיקה כנראה התבלבלה ושכחה את מקומה בעקבות המשחק המצוין הקודם נגדנו, ריאל סוסיאדד הייתה עייפה מהגביע). אין מצד אוססונה ציפיות ואין עליה לחץ, ואני חושב שהיא גם תשחק בסגנון שונה, דווקא התקפי, תנסה ליזום ולא תתבטל נגדנו, כך ההרכב שלה מסתמן. כמאמר הקלישאה גם זה מגרש שאף פעם לא מרגיש קל.

בשנה שעברה התיקו שם היה שעה וחצי של עצבים. יתרון שהושג כל כך בקלות ואחר כך קבוצה שדי מפסיקה לשחק, האדום הכל-כך שטותי של ג’וד, איבוד המקום הראשון..

קודם כל כמובן המשחק זה תלוי בנו ואני מפחד שהשחקנים שוב יכנסו לתחושה הזו של “אנחנו כל כך טובים” שהיא שקרית, יש כל כך הרבה דברים לשפר במשחק שלנו ואם עכשיו משחק ההגנה יציב – גם לזה יש מחיר – אז ההתקפה תקועה ולא מגוונת. יש הבזקים של פדה ואלוורדה וטרנט אלכסנדר-ארנולד מצד ימין ו-ויניסיוס בתקופה נפלאה שצריכה להימשך – הוא היה גרוע כל כך הרבה זמן והוא עדיין צריך לפצות אותנו – אבל קיליאן אמבפה דעך, הוא גם מחמיץ, ארדה גולר איים על השער הרבה במשחק האחרון אבל לא מספיק תורם לדעתי. התקשורת מהללת אותנו קצת יותר מדי.

מתבקש לקחת את הנקודות גם בכוח ולהפעיל לחץ גדול על ברצלונה, גם אם תנצח. אגב, ניצחון שלנו יהיה התשיעי ברציפות בליגה שזה גם ישווה את השיא העונה בספרד – ששייך לקבוצה של האנסי פליק.

מפריע לי שחלוקת הדקות בין ברהים דיאס לארדה גולר נוטה כל כך בפער ענק לטובת הטורקי. הפס שלו לעומק זו האיכות הכי טובה שלו, זה לא שבכל משחק הוא מאיים הרבה על השער כמו נגד בנפיקה. ולעתים הוא מאחר במסירה האחרונה ושוגה בקבלת ההחלטות. הכל בסדר, זה טבעי, הוא לא גרוע אבל גם לא טוב מאוד, לעתים טוב, ואני מחזיק מברהים וחושב שלא כדאי “לאבד” אותו. מה יקרה אם ישחק 60 דקות? ברהים מוסיף לנו תאוצה עם הכדור, הוא שחקן הרבה יותר מהיר וגם דריבליסט.

האמת שאני כבר לא יודע למה להאמין לגבי כל הדיווחים לגבי אמבפה, הוא לא נראה על המגרש פצוע אבל אם נשווה אותו לא לשחקן רגיל אלא לזריזות האופיינית שלו – קצת יותר נרתע ממאבקים, אולי כדאי לשמור עליו, לנסות שוב לעלות עם גונסאלו גארסיה ובעצם למסור את השרביט שוב לוויניסיוס – “סומכים עליך – תביא את הניצחון”.

ויקטור מוניוס מהיר בצורה בלתי רגילה, עושה עונה טובה, כמובן יש את ‘חוק האקסים’. אוססונה תרוץ ותגביהה כדורים, אני לא חושב שדין האוסן באמת כל כך טוב במשחק הגובה למרות שהוא שחקן גבוה, אבל ראול אסנסיו שאני מאוד מחבב קצת לוקה בחסר. חבל שהאוסן לא כשיר כי היה עדיף שאנטוניו רודיגר ינוח. בכל מקרה צריך לסגור את ההגבהות מהאגפים, אנטה בודימיר מאוד מסוכן, ושטיבו ייצא לכדורים בזמן. מהמשחק האחרון אפשר לקבל המשכיות גם מאורליאן טשואמני, וחשוב להוסיף לנו את אלמנט בעיטות מרחוק. להראות לחבר’ה את הגול של כריסטיאנו מ-2012 שהמועדון פירסם. אין כריסטיאנו אבל יש ואלוורדה, גם טשואמני מבחינתי יכול לנסות ואמבפה בשלבים מוקדמים יותר העונה גם היה מומחה מחוץ לרחבה. תנו לנו את זה! האללה מדריד!

מתלהב מהזימון הנוסף של פיטארץ אחרי הדקות שקיבל מול בנפיקה.
אני בטוח שאם המשחק ילך לכיוון טוב נראה עוד דקות של הילד.
אני אישית מאוד התרשמתי מהקצת דקות ששיחק.

מעניין כשהמשחק מוקדם יותר, נראה איך זה ישפיע על השחקנים. על שעות השינה שלי זה בטוח ישפיע.

אני צופה שנעלה עם אותו הרכב כמו במשחק מול בנפיקה מכמה סיבות:

-אגף ימין מתפקד בצורה סבירה עם פדה באגף. וטרנט יכול לעזור עם קצת מסירות עומק, בעיקר כי גולר לא מספק את הסחורה כבר כמה משחקים.

-ארבלואה בטח לא ירצה “לטלטל” את הספינה ולעשות שינויים מעבר למה שהוא חייב, וגם נראה לי שהוא אישית מעדיף את ההרכב הנוכחי גם אם כל הסגל היה כשיר. לדעתי השינוי היחיד יהיה בעמדת הבלם שליד רודיגר, ואולי קרראס יוחלף כדי שלא לספוג צהוב נוסף ולהחמיץ את חטאפה שבוע הבא.

-זה לא שיש לנו מישהו להעלות על הדשא שיכול לשפר את ההרכב פרט לברהים וגונזאלו. חוץ מהם יש לנו את סבאיוס, וחרבסטואונו. שניהם לא בדיוק שדרוג למצב הנוכחי, בטח שלא אם נשארים ב442 המדכא הזה.

נקווה ליום יותר טוב של אמבפה ושויני יתעסק במשחק ולא בשטויות שמסביב.

ההרכב הזה טוב לסוג משחקים שכאלה( ההרכב מול בנפיקה), אוסאסונה השנה היא לא קבוצת תחתית ויש לה את בודימיר שתמיד ידע לעשות לנו בעיות.
מקווה שהשחקנים יבואו מפוקסים ולא תהיה ירידת מתח בין שני המשחקים מול בנפיקה, שבוע הבא אנחנו מול חטאפה בבית ושם נוכל קצת לשחרר.

אני מקווה שארבלואה לא יטחן את רודיגר וארנולד בטווח זמנים הקרוב, שניהם פציעים, כרגע הגנתית אין לנו הרבה אופציות אבל אנחנו צריכים להיות מאוד זהירים איתם.

יש הרכב למשחק נגד אוססונה! – שריקת הפתיחה ב-19:30 באל סאדאר. ריאל מדריד של אלבארו ארבלואה רוצה להאריך את רצף הניצחונות ולהלחיץ את ברצלונה (לפתוח פער זמני של חמש נקודות). ארבלואה חושב על הגומלין נגד בנפיקה ועושה רוטציות בהגנה שעלולות לעלות לנו ביוקר. דני קרבחאל מחליף את טרנט אלכסנדר-ארנולד ודויד אלאבה בהרכב במקום דין האוסן הפצוע כשאנטוניו רודיגר על הספסל. פרט לזה, אותו הרכב שניצח את בנפיקה ביום רביעי. הקישור “מחדר המכונות” – אורליאן טשואמני-פדה ואלוורדה-אדוארדו קמאבינגה, יחד עם ארדה גולר ובחלק הקדמי ויניסיוס ג’וניור שכבש את הגולאסו וקיליאן אמבפה. תנו לנו את זה! האללה מדריד!

ההרכב: קורטואה, קרבחאל, אלאבה, אסנסיו, קארראס, טשואמני, ואלוורדה, קמאבינגה, גולר, ויניסיוס ואמבפה

דין האוסן כל כך חסר תועלת, רצו לתת לאנטוניו רודיגר מנוחה והספרדי לא זמין ועכשיו דויד אלאבה השתחל להרכב, אוי ואבוי. יסלח לי גם הקפטן הנפלא שלי דני קרבחאל - זה גם קצת מלחיץ. הוא לא בכושר ולא מספיק טוב למשחק עם מאבקים פיזיים כאלה מה גם שוויקטור מוניוס סילון. קרבחאל לא פתח בהרכב כמעט חמישה חודשים! הוא צריך להוכיח שהוא עוד מסוגל ולהשתמש בניסיון ובגן התחרותי שלו ובכל הדברים הקטנים.

שינויים כאלה הייתי עושה אולי בסנטיאגו ברנבאו ועדיף היה לפתוח חזק, נניח להוביל אולי 0:2 ובדקה 60 להחליף את השחקנים הבכירים. טרנט לא יכול לסחוב? היו ארבעה ימי מנוחה מאז שלישי, חבל מאוד. אוססונה קבוצה לא רעה, אנטה בודימיר מסוכן. יש קישור חזק אבל זה לא מספיק. מסוכן!

אלאבה? אוי ואבוי,מקווה שמישהו פה שמר שבת.

[quote=“Razik, post:4, topic:3472”]אני אישית מאוד התרשמתי מהקצת דקות ששיחק
[/quote]

@Razik
אתה מטריל את @SantiagoBernabeu בכוונה נכון?

חחחחח האמת שלא😂
באמת מחזיק ממנו

ההרכב הזה קצת בעייתי, אי אפשר לעלות עם 2 שחקני עבר, במיוחד כשיש בודימיר מנגד, הייתי מסכן עוד קצת את רודיגר

גולר הוא פשוט חור הגנתי מהלך.

עומד ליד שחקני אוסאסונה על שפת הרחבה, ופשוט “מצלם” אותם במקום לעזור בהגנה.

מכלום אסנסיו נותן להם פנדל. אני כבר ממש לא סובל את השחקן הזה, אין לו מוח, תשים גוף יא חתיכת אפס !

בודמיר מפרק את ההגנה שלנו מתחילת המשחק, אלאבה לא אמור לפתוח במשחק כזה.
ואני מת לשמוע את דעת ההמונים על הפנדל הזה, אסנסיו נגע בכדור ואז בודימיר חיפש פנדל, אבל השופטים בעד ריאל תמיד.

די כבר עם ההגנה על האפס הזה, אז הוא שחקן בית, אז פאקינג מה ? הוא שחקן חלש.

הקשר שלו שממצב שהוא אמור לקחת בקלות כדור לפני החלוץ, רק לשים גוף הוא מנסה הרחקה מטומטת

חלאס עם החרא הזה. השופט שרק אז היה פנדל וזהו.

מאה אחוז פנדל.
אסנסיו לא במשחק רע, בכללי ההגנה בסדר, לא טובה אבל בסדר…
הקישור וההתקפה לא מתפקדים

עכשיו חייבים 433 לחזור מפיגור, מה ארבלואה יעשה ?

הרי משחקים 442 המשעמם הזה כי ויני התעצבן על אלונסו שביקש ממנו עבודה ב 433 לכן קמאבינגה קשר שמאלי כדי לשחרר את ויני מכל עבודה שחורה, ופדה בימין כדי לעשות בייביסיטר למגן הימני התורן שלא יכול להגן.

אבל עכשיו חייבים להעז, מה עושים ?

ומה עם גולר ? הוא בהרכב רק כדי להרים קרנות ?

טיטי, לקורטאה יש יציאות לא מובנות מהשער, גם בגמר הגביע שנה שעברה ספגנו פנדל/ שער מטעות כזו, אסנסיו היה שם, לא הייתה סיבה שהוא ייצא כל כך רחוק מהשער.

מחצית מאוד מאוד חלשה שלנו, אלאבה ואסנסיו לא מצליחים להתמודד עם בודימיר והחולשה שלנו בכדורי גובה מאוד בולטת.

כרגע השחקן היחיד שבאמת מתפקד הוא ויניסיוס, אני מקווה שארבלואה יגיב מוקדם ולא מאוחר כמו תמיד, גולר כרגע הוא מינוס שחקן, לא עוזר בהגנה ולא תורם בהתקפה, להכניס את טרנט וברהים במקום גולר וקרבאחל, זה מאוד ישפר אותנו התקפית.

יש לנו בעיה עם האמצע הזה. אף אחד מהם לא מבריק, אף אחד מהם לא קשר אחורי, הקבוצה בגישה חיובית ומנסה לשחק כדורגל אבל יש גבול לכמה אפשר לצפות במשחק חוץ קשה עם השחקנים האלה.

אני מאוכזב מאמבפה, אני מצפה ממנו ליותר.

הייתי יכול מאוד להתחבר לארבלואה אם לא היה נותן את הקרדיט שהוא נותן לגולר.

החלוץ לא אמור להגיע בכלל למצב כזה מול השוער, מתחילת המהלך אסנסיו במיקום לא נכון וגם אז בכדור העומר הפשוט הוא רק צריך לשים גוף לפני החלוץ וגמרנו.