פרמייר ליג 25/26 :: Cook the Books

“בוקר טוב לכולם. סיימנו עונה ארוכה בליגה התחרותית בעולם, ואנחנו עומדים בפני עונה ארוכה עוד יותר. פרצופים חדשים, חוקים חדשים, אתגרים חדשים. את התוצאות של 2025 אנחנו חייבים לשפר, כך שבספרים, 2026 תספר סיפור שונה לחלוטין. אני מודע לקשיים, לשלל היריבות מהליגה, מאירופה, ואפילו מהעולם. אני יודע שהפרמייר ליג, והכדורגל בכלל, נעשים קשים משנה לשנה. כולם לומדים, כולם משתפרים, כולם מוצאים דרכים חדשות להערים זה על זה כדי לנצח. אבל, אני גם זוכר מי אנחנו ויודע שלא נכנע בקלות. אנחנו רואי חשבון, וזה הזמן שלנו לזרוח”.

ליגת הכספים הטובה בעולם חוזרת. בכל שנה אנחנו חושבים שזהו, יותר מזה אי אפשר לבזבז, אך רואי החשבון של הפרמייר ליג לועגים לנו וממציאים דרכים יצירתיות לייצר כסף יש מאין ולהעלים אותו בספרים.
חשבנו שצ’לסי לא יכולה להמשיך לנצח עם קרקס ההחתמות - 8 שחקנים חדשים ועוד 500 שחוזרים מהשאלה. אמרו לנו שמנצ’סטר יונייטד הייתה פושטת רגל בכריסמס אם סר ג’ים לא היה מזרים 30 שקל מכיסו - 220 מיליון פאונד על שלושה שחקנים עם אפס מכירות. זכרנו שליברפול מתנהלת בזהירות בשוק ההעברות - 300 מיליון בחלון אחד, אחרי אליפות. וגרוע מכל - ארסנל קנתה חלוץ וטוטנהאם הוציאה כסף. לא היה כדבר הזה.

אז מה מצפה לנו העונה? קודם כל, קשה להמר נגד אליפות נוספת של ליברפול. אחרי האליפות הקלילה ביותר בעשור הנוכחי, ליברפול לא נחה על זרי הדפנה ויצאה למסע רכישות מסיבי. אלא שבמקום להביא כל מיני גלן ג’ונסונים ואנדי קארולים בהרבה כסף כמו בימים הטובים, היא הביאה כמה מהשמות החמים בשוק - פלוריאן וירץ והוגו אקיטיקה למשל, ועוד לא אמרה נואש בנוגע לאיסאק מניוקאסל. לאורך העונה סלוט הציג מכונה מאוד משומנת, ועכשיו קיבל חלקים חדשים ומשוכללים. תמיד קיים הסיכוי שזה לא יתחבר, אבל במקרה הזה הוא נראה יותר קטן מארון התארים של אברטון. על כל זה צריך להוסיף את פטירתו הטראגית של דיוגו ז’וטה, וסיפור שנגמר עם אליפות לזכרו באנפילד פשוט טוב מכדי לא להתממש.

מנבלה אחת לאחרת, סיטי עומדת בפני עונה מעניינת. לראשונה מזה תקופה, היא אפילו לא הייתה מועמדת לאליפות לאורך כל העונה. פפ קיבל בינואר את מוחמד סלאח מעלי אקספרס, אבל זה לא הספיק כדי לשפר את המצב. בקיץ סיטי קנתה את כל השחקנים בעולם ששמם הפרטי ראיאן (2) והוסיפה עוד קשר אמצע. אבל השחקן החשוב ביותר - רודרי - עדיין לא כשיר, ולא צפוי לחזור לפחות בחודש הקרוב. נדמה שהעונה הקרובה היא אתגר משמעותי עבור גווארדיולה, שיצטרך למצוא פתרונות שלשם שינוי לא קונים בכסף.

שלוש העולות החדשות הן לידס ובארנלי, שדי התרגלנו לראות בליגה הבכירה, וסנדרלנד, שחוזרת לראשונה מ-2017, אחרי הקללה של פרגי ודוקו בנטפליקס. אם חשבתם שראיתם את סנדרלנד בעונה שעברה, אתם לא לבד. זו פשוט הייתה סאות’המפטון (שירדה ליגה). הבדל דק שלא ברור לעין הבלתי מזויינת. האסטון וילה ו-ווסטהאם של התחתית.

סיפור מעניין נוסף הוא תומאס פרנק. המאמן הדני המאוד-מוערך עזב את ברנטפורד אחרי 7 שנים, בהן הצעיד את המועדון הצנוע לפרמייר ליג בפעם השניה בתולדותיו. פרנק הצליח להפוך את הדבורים למועדון קבוע בפרמייר ליג, עם כדורגל די מוצלח, אפילו מאוד בהתחשב במשאבים שעמדו לרשותו. הקיץ עבר פרנק לטוטנהאם, שפיטרה את ממציא הכדורגל, המאמן החדשני, המהפכני, המרתק, משהו מרסקה (שלמען ההגינות היה היחיד שהביא לטוטנהאם תואר כלשהו אי פעם, פחות או יותר).
מצד אחד - מעניין לראות האם פרנק יצליח להפוך את טוטנהאם סוף סוף למועדון מוצלח. הוא מקבל לראשונה את המושכות במועדון בעל משאבים, שכאמור אפילו בזבז עבורו כמה פאונדים בצורה לא אופיינית בעליל, ומגיע לציפיות שונות בתכלית מאלו איתן התמודד בברנטפורד.
מנגד - האם ברנטפורד תצליח להתמודד עם העזיבה של המאמן הטוב בהיסטוריה שלה, בפרט לצד עזיבתו של בכיר שחקניה בראיין אמבואמו. ראינו בפרמייר ליג כמה קבוצות (ברייטון, וולבס) שהוכיחו ששדרת ניהול איכותית חשובה ממאמן כזה או אחר. העונה נראה האם ברנטפורד עשויה מהזן הזה או מהזן של מנצ’סטר יונייטד.

בואו לראות את ארסנל צריכה רק עוד קיץ אחד כדי להיות באמת אלופה, את יונייטד רק עוד מאמן אחד, את טוטנהאם רק עוד אצטדיון אחד, את צ’לסי רק עוד מכולת שחקנים מהליגה הצרפתית אחת, ואת ברייטון עוקפת את כל הנ"ל אחרי שמכרה להן שחקן שאף אחד לא הכיר לפני שנה ב-120 מיליון פאונד.

משחקי מחזור הפתיחה:
ליברפול - בורנמות’ (שישי, 22:00)
וילה - ניוקאסל (שבת, 14:30)
ברייטון - פולהאם (שבת, 17:00)
סנדרלנד - ווסטהאם
טוטנהאם - בארנלי
וולבס - סיטי (שבת, 19:30)
צ’לסי - פאלאס (ראשון, 16:00)
פורסט - ברנטפורד
יונייטד - ארסנל (ראשון, 18:30)
לידס - אברטון (שני, 22:00)

איסק עושה שביתה איטלקית…

אם עובד רגיל בשוק האזרחי היה מעיז לעשות את זה הוא היה מקבל כזו תביעה שגם הנכדים שלו היו צריכים לעבוד כל החיים שלהם בשביל להחזיר את זה.

אני מקווה שניוקאסל לא ישברו. מגיע לו להתייבש ביציע. פעם הבאה שלא ילך לנפט הסעודי..

בתחום שלי, אם העובד לא עושה כלום בכוונה, הוא מפוטר.
לא תביעה ולא שום דבר, אפילו יקבל פיצוים.

וזה בדיוק הפרדוקס של התעסקות עם שחקן לא ממושמע במועדון כדורגל (או חייל לא ממושמע בצה"ל, אגב)
העונש הגדול ביותר שהמעסיק יכול לתת - לפטר אותך - הוא הפרס האולטימטיבי מבחינת העובד הסורר

איסק לא סתם לא עושה כלום, אלא גורם נזק למועדון שלו במתכון. ניוקאסל סומכת עליו והוא תוקע להם ברז.

כמ שאדם כתב, הוא רוצה שהמועדון “יפטר” אותו.

אני עכשיו הצלחתי להתקדם לעבודה חדשה, אני הודעתי למעסיק שלי הנוכחי שלי שאני רוצה לעזוב. החדש רצה שאני יעבור כמה שיותר מהר, אתה חושב שיכולתי לשבת בבית ולאיים על המעסיק הישן שלי שישחרר אותי כך סתם? הייתי חוטף ובצדק תביעה ומפסיד בענק בה. הייתי צריך לתת חודש התרעה מראש. המעסיק שלי לא ויתר לי על יום אחד…

אם היתי כמו איסק הייתי יושב בבית ומצפה לקבל את המשכורת .

כדורגלנים פשוט מקבלים יותר מידי זכויות (אני מדבר כמובן על העלית שבהם )

הוא היה מקבל פיצוים גם אם הוא היה מפר את החוזה ויושב בבית ולא עושה כלום? לא מגיע לעבודה בכלל?

בסוף, זה עניין של תרבות, לא של כסף (חוקי העבודה והעונשין לא מסונכרנים עם השכר של שחקני עלית). שחקנים יודעים שהם יכולים להתנהג כמו זבל למועדון שהם תחת חוזה בו, ועדיין להיות מבוקשים על ידי מועדוני על אחרים ומוערכים על ידי האוהדים של הקבוצה הבאה שלהם.

בהקשר הזה מדהימה התרבות ב-NBA (ובכלל בספורט האמריקאי, אני מניח). לא רק שלא תשמע על שחקנים שמורדים בקבוצה שלהם, קבוצות פשוט מעבירות שחקנים ומעדכנות אותם בדיעבד.

@mos56 מזל טוב על העבודה החדשה :slight_smile:

זה נהדר, מי שרוצה משכורות עתק ולא מגיע לאימון כשהוא תחת חוזה, וביותר - מי שמחליט שלא בא לו לשחק בקבוצה x ועושה שביתה איטלקית ופוגע בקבוצה, כשיש את הכוח העצום הזה לשחקנים לא פלא שיש כוח כנגדו לבעלי הקבוצות. אי אפשר רק לרצות חוזה מקסימום ושנה אח"כ לבקש לעבור…

עוד דבר. במקרה הפוך, המועדון הרי לא יכול להיפטר משחקן שלא רוצה לעזוב (מי כמו אוהד ברצלונה יודע את זה…) ואי אפשר לעשות לשחקן כלום בלי הסכמה שלו.

נראה כאילו החוזה אמור להיות משהו שמחייב רק את המועדון של השחקן . שחקן יכול לשבות, לשבת בבית ובד"כ המועדון נשבר…

אני באמת מקווה שניוקאסל ילכו עד הסוף איתו.

@sh4rky סקירת פתיחת עונה נהדרת ושנונה כרגיל! תמיד כיף.

זה לא היה משהו פוסטו? משהו מרסקה ממשיך לאמן בגאון את צ’לסי.

נכון. אתה מבין כמה נשכח הבחור…

מחתימים גם בלם איטלקי חדש מפארמה בגרושים(היון 35-40 מיליון יורו בליברפול זה גרושים :exploding_head:) גםם מארק גהי יגיע ונשאר רק לסגור את העניין של איסאק, מרגיש כמו שנות ה 80 העליזים שהזקנים פעם היו מספרים לנו עליהן.

בקשר לאיסאק והשביתה האטלקית שלו וגם כמובן שאר השחקנים שעושים שטויות כאלה, הדעות חלוקות מאוד, מי שהקבוצה שלו אמורה לקבל את אותו שחקן סורר מאמין שזה זכותו של השחקן וזאת עבדות מודרנית להשאיר אותו בכוח, אבל אותו אחד אם השחקן הסורר הוא מהקבוצה שלו או אחד כזה שרוצה לעבור ליריבה המושבעת של הקבוצה שלו כמובן שיאמין שזה גועל נפש, כפיות טובה ממדרגה ראשונה ושצריך להעניש את השחקן.

לא מסכים איתך הפעם, לא רק שאין לי שום דבר נגד ליברפול, יש לי קשר עם ליברפול דרך אבי ז"ל. זה לא קשור.

אני גם לא מאשים פה אותכם, זה רק נגד איסק.

אם שחקן יכול לכפות על המועדון שלו לעזוב בגלל שהוא “שובר את הכלים” זה צריך להיות גם בכיון השני

כשסוארז נשך שחקן בכוונה לצאת מליברפול , מה חשבת ?
כשקוטיניו התנהג הרבה יותר מגעיל מאיסאק להגיע אליכם, האם דעתך הייתה שונה ?

אגב, אני אישית אין לי בעיה עם הנ’'ל, מי שלא רוצה שיעזוב , כך גם עם איסאק, שחקן שכבר לא מחוייב 100% משחררים.

משה אתה לא חדש בכדורגל, ויודע גם שהשוואה בין זה לבין עובד אזרחי לא קשורה בכלל.

אסק גורם נזק למועדון? באותה מידה איסק יגיד שהמועדון שלו גורם לו נזק בכך שלא משחרר אותו למועדון עם שאיפות מקצועיות גבוהות יותר ושכר גבוה יותר.

בעולם הכדורגל כולם מבינים איך זה עובדים יודעים שלא יכולים להחזיק שחקן לנצח. יש להם מלכתחילה זמן קריירה מוגבל חוזה מוגבלת, וכשהמועדון צריך הוא אז הוא מוכר אותם למרבה במחיר.

הבעיה כרגע היא בסה’‘כ פער של 10-20 מיליון בין ליברפול לניוקאסל, ואיסק לקח צעד כדי להבהיר לניוקאסל כמה הוא מוכן ללכת כדי שהעסקה תצא לפועל.
טקטיקות של מו’'מ שבסוף יסתיים, וניוקאסל תצא ממנו עם סכום עצום.

איסאק לא הולך בחינם כי הוא עושה שביתה, ניוקאסל כבר דחתה הצעה ענקית עליו. 110 מיליון פעם אם אני זוכר נכון.
הם גם יכולים לקנוס אותו אם הוא לא מופיע לאימונים ומשחקים. זה לא שהוא לא ייפגע בכלל, הוא ייפגע קצת.
אני מאמין שהכל עניין של כסף ולכן אני לא בוחר צד. איסאק רוצה שדמי ההעברה יהיו כמה שיותר נמוכים, כי ככה הוא יקבל בונוס חתימה יותר גדול.

בעולם ההיטק, חד משמעית כן.
אם הוא לא הרס משהו, לא מחק מידע , לא הפיץ שקרים ברשתות, יעדיפו להיפרד בשקט.
רק שבעבודה הבאה תהיה לו בעיה כי הוא לא יקבל המלצות.

האקיטיקה הזה נראה מאוד מעניין, לא רק בגלל שהבקיע, נראה מגוון מאוד במשחק שלו וגם עם נוכחות ברחבה עם הגובה והפיזיות.
לא כל כך הכרתי אותו לפני ויש שטענו שהמחיר מנופח, אבל בנתיים במעט ששיחק נראה בול פגיעה גם במחיר ששולם עליו.

ביחס לזה שבורנמות’ איבדה כמעט את כל ההגנה שלה או משהו כזה ומשחק הפתיחה זה נגד האלופה ליברפול ובאנפילד - עבדה יפה מאוד לדעתי. בדקות האחרונות הייתה קרובה לחלץ תיקו, חזרה מפיגור, כן הרגשתי שהיא מסוכנת במתפרצות שלה בעיקר דרך אגף שמאל החלש של ליברפול. כבוד לפריימרליג מה שנקרא, אם ברצלונה הייתה פותחת את העונה במשחק בית נגד מאיורקה נניח זה נגמר ב-0:5.

כמובן שהרגע החשוב מבחינתי זה הפעילות ביציעים והזיכרון לדיגו ז’וטה עם דגל פורטוגל, דקת הדומייה שעברה בשקט מופתי כמו שמצפים, כל שחקן שמבקיע מקדיש לו את השערים, ראו את הפנים של מוחמד סלאח ועוד.

עד לשער שלו סלאח היה די בינוני למעט מהלך בתחילת המשחק, קודי גקאפו ואקטיקה שנראה מאוד משוחרר בבכורה שלו - בלטו יותר. אוהדים שכחו שפדריקו קייזה קיים בכלל והנה הוא הבקיע. אני רוצה להיות זהיר עם פלוריאן וירץ אבל כשאתה מוריד אותו מדרגה אחורה בקישור זה דורש זמן הסתגלות, הוא קצת רחוק מהשער. לא ראיתי את מגן הקהילה למעט תקציר. יקח לו זמן. היו לו מהלכים לא רעים בעיקר בנגיעה רכה אבל זהו. עם תג המחיר הזה, בקבוצה שרצה יפה, הוא כן יצטרך לספק תוצרת די מהר.

אני מתלבט עם עצמי אם אני מתעקש על המשחק ביום ראשון מנצ’סטר יונייטד-ארסנל ועושה הכל להגיע הביתה בול ב-18:30 ולהזיז את השותפות הרשעות מהסלון או שממשיך בסדר יום הרגיל שלי ומתעדכן אחר כך. זה ארסנל קלאסי כשהיא מגיעה פייבוריטית לפשל מול יריבה ותיקה אגב, לא תמיד התוצאות שלה נגד יונייטד בשנים האחרונות תאמו את הפער בטבלה. הלוואי והמשחק הזה אגב יחזור לרגש כמו לפני 25 שנה. אפשר שכחימום לפני המשחק נראה את תיירי הנרי, רוד ואן ניסטלרוי, פטריק ויירה ורוי קין?

קודם כל, המקרים של דמבלה וקוטיניו רק הצדיקו לי את הגישה שלי בקשר לשחקנם שמתנהלים בצורה כזאת.

תשים לב שאני לא בא בטענות לליברפול אז לא מובנת לי ההשואה שלך.

למה לא?

יש לו חוזה שהוא חתם והסכים עליו? שימלא אותו. אני לא דורש ממנו שיתן אקסטרה.

הוא יכול לבקש לעזוב אבל ברגע שניוקאסל דורשת ממנו למלא את המחיבות שלו כלפיה הוא צריך לבצע אותה

אני באמת לא מבין את הנקודה שלך ש"ניוקאסל גורמת לו נזק". הוא זה שלא מגיע לאימונים עכשיו.

ניקאסל בבעלות סעודית אם אני לא טועה, הם לא צריכים כסף, הם רוצים לבנות את המועדון. אם הוא עוזב לליברפול, בטח אחרי כזו גישה, כל שחקן שיגיע לשם יתיחס אליהם בתור מועדון שאפשר לקפוץ ממנו למועדון אחר.

אני חושב שאם ניוקאסל היו באמת רוצים להרויח עליו כסף הם היו מוכרים אותו…

שוב, במקרה הפוך, אם איסק היה פלופ וניוקאסל היו רוצים להיפטר ממנו כולם היו צועקים עליהם שיש לשחקן חוזה והם חיבים למלא אותו…

מנצ’סטר סיטי סופרת הפסד שני ב-3 משחקים. הפעם 1:2 לברייטון בחוץ.

עוד קבוצה שפגרת הנבחרות באה לה בדיוק בזמן.

הכדורגל עדיין לא משהו בכלל, הקבוצה לא מחוברת, וירץ נראה צל של עצמו אבל 3 ניצחונות רצופים וכבר בראש התבלה עם יתרון משמעותי על סיטי וארסנל.

גם ההגרלה של המשחקים הייתה קשה, משחק שני בחוץ בניוקאסל זה תמיד קשה, אבל כל הסיפור עם איסאק הפך את המשחק למלחמת עולם מבחינתם והפך את המשחק פי 10 יותר קשה, ועכשיו גם ארסנל כבר במחזור השלישי ושוב כדורגל לא משהו אבל שער מהסרטים של סובוצלאי.

אם מצליחים לצרף את איסאק וגהי עד סיום החלון לא נראה שמישהו יכול למנוע אליפות שנייה רצופה ולא פחות חשוב אחת יותר מהיונייטד וחוזרים להוביל בראש הטבלה לבד.