פרמייר ליג 25/26 :: Cook the Books

סגרתי את המשחק בדקה 40. זה היה קשה לצפייה. כמעט ואף פעם אני לא סוגר משחקים באמצע אם אין לי משהו חשוב אחר לעשות, אבל זה היה פשוט שעמום טוטאלי מצד שתי הקבוצות. המשפט “22 מטומטמים רצים אחרי כדור” עלה לי בראש כמה וכמה פעמים במהלך המשחק הזה.

יש משחקים כאלה תחת סלוט, מאוד טקטיים ומשעממים אבל כמעט תמיד מביא את התוצאה, עם קלופ זה תמיד היה בפול גז.

אם ארסנל רוצה לזכות באליפות היא לא יכולה להמשיך לשחק בצורה הזו, גם מול יונייטד וגם היום הם פשוט ויתרו על מרכז המגרש וניסו לעקוץ, ככה לא נראית קבוצה שרוצה לקחת אליפות.

ליברפול ממשיכה בקיץ המפלצתי שלה, וסוגרת את חלון ההעברות עם איסאק תמורת 130 מיליון פאונד (כ-150 מיליון אירו) + כל מיני בונוסים -

נראה לי ההעברה הרביעית הכי יקרה בהיסטוריה.
אחרי ניימאר, אמבפה וקוטיניו.

בן 26 עוד רגע, חלוץ של 20 שערים בעונה. לא צפיתי בו מאז ימיו בסוסיאדד. ככה הוא השתפר בטירוף או שעקצו את ליברפול שהשתוללה הקיץ? הייתי מוכר את ויניסיוס במחיר הזה. טירוף מוחלט

אני מניח שאתה “בשוק העבודה” (קרי שכיר) מספר רב של שנים, ומכיר את החוקים הרלבנטיים כמו רובנו. ככלל גם אני הייתי שואל אותה שאלה. אבל ברור שזהו סוג של כשל שוק, כי אין ממש שוק כהגדרתו הכלכלית הקלאסית, שבמהותה אומרת שהצדדים הם בעלי כוחות שמנסים להגיע לעמק השווה תוך משיכה של התנאים מה שיותר לטובתם. בעדינות, ברוב המקרים הכוח החזק הוא עם המעסיק ואנחנו יודעים את זה. לא נשבות ונשב בבית חלף ללכת לעבודה בגלל ההשלכה של להיות מפוטר והנזק שייגרם לנו בעוד שברוב המקרים הנזק למעסיק מינורי עד לא קיים. גם כשאנחנו סופסופ עוברים למקום עבודה חדש, החוק בישראל מחייב הודעה מוקדמת שתלויה בותק ובדרגה. לטעמי דווקא יש איזון ראוי במתן ההודעה המוקדמת כדי שהמעסיק יתארגן להשיג תחליף, ובנוסף הוא הרי יכול לוותר על תקופה זו אם אין לו צורך. בנוסף האיזון הוא דרך חיוב המעסיק להודעה מוקדמת במקרה שירצה לפטר עובד, כך שהעובד ימשיך לקבל את השכר בתקופה שיאלץ לחפש מקום עבודה חליפי. ברור שעובד שמבריז ללא ההודעה המוקדמת מאבד מהמוניטין האישי כי לא יקבל המלצהו אפילו במקום החדש יראו שהעובד ברח מהקודם בלי למצמץ, ויקלטו שזה יהיה גם גורלם בהמשך.
במקרה של טאלנטים, ושחקנים כאלה הם סופר טאלנטים, הם יכולים לעשות כמעט כל מה שירצו, ועדיין המוניטין שלהם כמעט לא יפגע, הקבוצה לרוב תתקפל.
קשה לנו לדעת כמה ממה שפורסם הוא אמת וכמה זה רק עמדת מו"מ ונסיון ללחוץ את הצד השני. בעיני זו התחלה לא ברוח טובה, וגם אם שולם פה סכום אדיר, התהליך מרגיש פגום. בעוד כמה שנים כשישפטו את הרכישה הזו, חלק מהמסקנות יתייחס ללחץ של השחקן.
ואגב סכום השיא- מעניין למה עסקת פרמין לא יצאה לפועל, כי הסכומים שנזרקו הם פנטסטיים ביחס לשחקן שעד הקדם עונה מלפני שנתיים איש לא הכיר. מקווה שזה בגלל אהבת האמת שלו למועדון, שקודמת לאפשרות להכפיל פי 4 את שכרו.

אני עכשיו בתהליך של מעבר עבודה. ברוך השם, שבוע הבא מתחיל חדשה.

הייתי חייב לתת חודש התראה מראש (ונתתי) המעסיק החדש שלי לחץ עלי לעזוב לפני הזמן וכמעט שאיבדתי את זה.

חבל שניוקאסל התקפלו. בסופו של דבר, זה רק יגביר את המוטיבציה של כדורגלנים לעשות שביתות איטלקיות.

זה שאנחנו מקבלים את זה שלהם יש זכויות יותר משלנו זה הבעיה.

דרך אגב מניסיון עם שחקנים מהאופי של איסק, עצה לאוהדי ליברפול שזה בעיקר טיטי פה, אתמול זה ניוקאסל מחר זה אתם.

הוא יעשה את אותו תרגיל לליברפול אם ריאל או ברצלונה יפנו אליו.

נ.ב רק בשביל השאלה, למה שחקן יכול לעשות שביתה איטלקית ולכפות מעבר על הקבוצה אבל במקרה הפוך הקבוצה לא יכולה לעשות אותו דבר?

עוד לא בהכרח לא יצא לפועל, אבל אני מהמר שאחת הסיבות המרכזיות היא המכתבים המאיימים שדקו, פליק, אאא"פ וצ’לסי קיבלו בימים האחרונים.

בדיוק בשיא הקריירה, משתפר כל עונה ומבקיע יותר כל עונה, בעונה האחרונה 23 שערים ו 6 בישולים, תורם מעל 0.8 שערים למשחק, חלוץ 9 השני הכי טוב בליגה.
ו 20 פלוס שערים בעונה למשך 2 עונות רצופות זה הישג גדול בליגה האנגלית ועוד בקבוצה די מוגבלת כמו ניוקאסל.

והכי חשוב, בדיוק מה שליברפול צריכה, יש את אקיטיקה אבל איסאק הוא יותר 9 ויותר גולר שזה בדיוק מה שחיפשו, עם וירץ וסלאח הוא יקבל המון כדורים למצבים מצויינים, הרבה יותר ממה שקיבל בסוסידאד ובניוקאסל.

הנתון המכריע היה אחוז דיוק הבעיטות שלו שבאחוזים מאוד גבוהים מוצאים את המסגרת וגם אחוז ניצול המצבים שלו, כלומר הגיע ל 23 שערים עם מעט מאוד מצבים יחסית, פירסמו את זה אז כשליברפול טענה שהיא מוכנה לשבור עליו את השיא הבריטי.

והכי חשוב, המחיר הוא גבוה מאוד, אבל אם יכול להביא במשחקים החשובים את הגרוש ללירה זה שווה, כי ההבדל בין אליפות שנייה ברציפות לעונה מאכזבת זה לפעמים רק 2-3 שערים בכל העונה אבל במשחקים שקובעים גורלות, ופה לפי הנתונים למעלה איסאק הוא האיש למשימה גם ב 130 מיליון פאונד.

אם באמת המעסיק החדש כמעט התקפל- אולי אני מגזים אבל בראיה הצרה שלי אתה צריך לחשוב אם מתאים לך לעבור לשם, ומה הטולרנס שלו לעובד שאינו שם את העבודה מעל הכל.
בעיני המעביד אמור דווקא להעריך את זה שלא זרקת לעזאזל את המעסיק הקודם, כי במילותיך שלך:

שמע זה אופטופיק, אבל לי אין שליטה על זה. אבל ידעתי שאם אני ידפוק ברז המעסיק הישן שלי יוכל לתבוע אותי על זה.

אולי אם הייתי מגדיר את עצמי בתור כדורגלן אז הם לא היו יכולים לגעת בי :stuck_out_tongue:

המוטביציה קיימת כבר שנים. זה לא דבר חדש.

לשחקנים יש כוח לרצות לעזוב ולהתקדם, למועדונים יש רצון למכור כדי לעשות רווח. אין פה כלום חדש.
לפעמים צד מסויים מפעיל כוח כדי להגביר את הסיכויים לעסקה.
אפילו מסי שלח פקס פעם, ולחץ לייק לצ’לסי.

לשלוח פקס או לעשות לייק זה לא אותו דבר כמו לא להגיע לאימונים ולמעשה לשבות שביתה איטלקית. זה אפילו לא מתקרב.

זה לא צד שמפעיל לחץ זה צד שמפר חוזה בצורה מפורשת וגורם נזק למועדון שלו. אתה סתם מנסה “ליפות” את זה.

אם ירצה לעזוב שיעזוב, לי אין בעיה, לא עם קוטיני ומה שעשה ולא עם ארנולד, הייתה לי בעיה עם סווארז כי מאוד אהבתי אותו אבל ברגע שרצה לעזוב אמרתי שיעזוב.
שישחקו בליברפול רק שחקנים שרוצים להיות בליברפול, הרבה שחקנים עזבו ואנחנו רק הולכים ומשתפרים.

כלומר זאת דעתי האישית, אין לי בעיה עם זה, כל עוד המועדון מקבל את הפיצוי ההולם, אם זה בדמי העברה(קוטיניו) ואם זה בכך שהשחקן משחק עד תום החוזה שלו.

הכל תלוי בסיטואציה.
איסק מיצה והיה ברור עם ניוקאסל שהכוונה היא לעזוב. הם דרשו סכום מאוד גבוה, ליברפול היו מוכנים להתקרב מאוד. היה צריך עוד טיפה לחץ וזהו.

אין פה מה ליפות, אני רק אומר שזה לא חדש בעולם הכדורגל.

אני יודע שזה לא חדש בכדורגל , זה חלק מהבעיה.

במקרה הפוך , קח את טר שטגן בתור דוגמה, ברצלונה היו יכולים לעשות לו משהו דומה?

נגיד איסק יעבור לליברפול יתגלה בתור פלופ וליברפול ירצו להיפטר ממנו בניגוד לרצונו. הם יכולים לעשות לו את אותו תרגיל?

אוקי, אני יסכים להתנהלות הזו, אם זה יעבוד בשתי הכיונים.

ברצלונה למשל, תוכל לזרוק את טר שטגן ליציע ולא לשלם לו בשביל ללחוץ אותו לעזוב בסוף השנה.

עיסקת חבילה.

אני לא בא להגיד לך מה נכון או לא.
אני רק בא להגיד שזה לא חדש, ומקובל מאוד בעולם הכדורגל.
כן, יש גם מועדונים שמעלים שחקן ליציע כדי ללחוץ אותו לעזוב.

אבל הם משלמים לו את השכר שלו עד האגורה האחרונה, מספקים לו את התנאים שהם מחויבים אליו בחוזה . במקרה שלי המועדון יוכל , כמו מה שעשה איסק, לא לקיים את החוזה שלו. וזה אומר לא לשלם לו שכר או לתת לו להתאמן לבד או שום זכויות רפואיות. זה בדיוק מה שאיסק עשה.

זה שזה “מקובל” או לא חדש בכדורגל, שוב אני יודע את זה. זה לא עושה את זה צודק או נכון.

בגלל שזה מקובל, לדעתי אין לך ממה להתרגש.
גם המועדונים מקבלים את זה. בסוף הגיעו להסכם, ואם לא הוא היה חוזר כמו מלך להרכב.