פרמייר ליג 25/26 :: Cook the Books

אולי אני נחרץ מדי בשלב מוקדם אבל לי זה מרגיש שבניית הקבוצה “החדשה” של מנצ’סטר סיטי לא הצליחה. גם הרף של הקבוצה הקודמת גבוה מדי, בחירות לא נכונות של רכש ועוד ועוד. לא מזלזל בתארים הנלווים אבל בליגת האלופות סיטי הייתה מזעזעית ובליגה בינונית מאוד.
לא חשבתי שפפ יישאר שם כל-כך הרבה זמן [ואחרי עונה כל-כך גרועה ב-2024-25 הוא לא רצה להיפרד ככה] הרי בברצלונה אימן ארבע שנים ובבאיירן מינכן שלוש. מה שכן, כשאתה מאמן כבר בבארסה וברור שבספרד אין אפשרויות אחרות, ובאיירן, זה משאיר אותך עם מעט מקומות כשהליגה האיטלקית די חלשה. מעניין מאוד מה הצעד הבא.

אנסו מארסקה הרשים בצ’לסי בפרק זמן קצר ואני חושב שכעת בסיטי יש פרסונות די טובות ולא עם אגו מנופח מדי, אבל שוב, זה היה יותר דומה לספרינט מאשר ריצת מרתון.

אחרי שנים של ביקורות על זה שהוא הולך רק לקבוצות עם כספים בלתי נגמרים, אני אומר שאם הוא גבר - שיבוא לאמן בפלסטין בחינם.

פאקינג ארסנל אלופת אנגליה, אליפות ראשונה מזה 22שנים!!!

סיטי סיימו 1-1

ארסנל אלופת אנגליה!! לראשונה מאז 2004!!

ברכות לארסנל שידעה לעמוד בלחץ, הם המועדון הגדול האחרון לדעתי שהיה בבצורת כל-כך ארוכה מאז 2004. החזיקה בפסגה 33 מחזורים בסה"כ וזה המון, הפגינה יציבות גם בליגת האלופות. לא כל אליפות היא סופר-מרשימה או גורמת לך להחסיר פעימה וזה בסדר [אני זוכר בעיקר את הפספוס שלהם בעונה של לסטר]. בשנה הבאה אשמח לראות אותם משחקים כדורגל יותר אטרקטיבי כי יש כלים טובים בסגל, וגם שיהיו טובים יותר במשחקים הגדולים בליגה.

מחכה לראות כבר את אגדות העבר מפרגנות ומה יש לתיירי הנרי להגיד, פטריק ויירה, דניס ברגקאמפ (קצת נעלם?), ארסן ונגר ועוד.

מנצ’סטר סיטי לא הרשימה השנה, מצטער. הבקיעו הרבה פחות שערים ביחס לבדרך-כלל, אמנם יש עוד מחזור אחד אבל כרגע 78 נקודות (כמו בעונת הבכורה של פפ באנגליה) - הכי חלש שלהם למעט 2024-25. סיטי - גולים ונקודות:

2016/17 - 78 נקודות| 80 גולים
2017/18 - 100 נקודות| 106 גולים
2018/19 - 98 נקודות| 95 גולים
2019/20 - 81 נקודות| 102 גולים
2020/21 - 86 נקודות| 83 גולים
2021/22 - 93 נקודות| 99 גולים

אז… פפ עובר לעזה סוף סוף?

לא, אבל הוא ישמור להם מקום בלב בזמן שהוא בשנת שבתון שלו בספא בקטאר.

תן לנו קצת זמן, אנחנו בדרך.

האפשרויות היו אליפות של גועל נפש של קבוצה מול גועל נפש של מועדון. ברמת האוהד יונייטד לא מפריע לי שארסנל זכתה ואני אפילו מעדיף, אבל מבחינת אוהד כדורגל - הכדורגל של ארסנל לא ראוי לפרסים. אני מעדיף לראות בונקרים מפוארים עם אופי ממשחק הקרנות הדוחה הזה.

בכל אופן נחמד קצת לגוון עם שם האלופה. אולי טוטנהאם תוסיף קצת לגיוון ותרד ליגה.

אני מבין שלא התחברת

בהתחלה אתה רואה אותם נותנים גולים בקצב במצבים נייחים ואתה אומר ‘וואלה זה מגניב’ ויש עבודה טובה וקבוצות יכולות ללמוד, בהמשך זה באמת מתסכל שזה ה-Plan A שלהם ואני מבין מה שאתה אומר. מצד שני הם היו הקבוצה הכי רעבה, יציבה וגם חזקה בהגנה. וציינתי היו להם שנים של כדורגל נפלא והתקפי וסקסי וגולים בפיפ"א וזה נגמר תמיד בכלום. גם 2007-08 למשל והם סיימו רק במקום הרביעי.

אני לא חושב שמנצ’סטר יונייטד תסגור 20 שנה בלי אליפות אבל אני קצת חשדן לגבי העונה הבאה כשהציפיות יהיו אחרות, צריך מחליף לקאסמירו ויהיה עומס בשל ליגת האלופות, הרי זו הייתה עונה בלי אירופה. ליונייטד גם תמיד יש הרבה כסף. לארסנל לא תמיד היה המון כסף. הם בשלבים מסוימים היו מועדון עם מדיניות עקשנית בגלל ארסן ונגר וגם לא תמיד יכלו.

אהבתי את הדיון שהתפתח בין הפרשנים באנגליה לגבי מי שחקן העונה אם זה ברונו פרננדש או דקלאן רייס.

הוא אוהד ליברפול ועושה בדיוק מה שעשיתי בתחילת העונה:

עבד לי, יעבוד גם לו.

מהמשחקים שלנו מולם התרשמתי שזו לא רק התכנית הראשונה שלהם, אלא היחידה. היו בעבר קבוצות שביססו את משחק ההתקפה שלהן על לזרוק חוצים לפיטר קראוץ’, אבל אלו סטוק סיטיז שנבנו בחמישים שקל ולא ארסנל עם שאיפות אליפות ושחקנים ב-100 מיליון. בסופו של דבר גם אין המון תחכום בקרנות, הם מנצלים פער בחוקים כמו שג’יימס הארדן ניצל. די מחוכם לעלות על הטריק, אבל היישום שלו אידיוטי למדי.

‘‘עם העזיבה של פפ’’.
כאילו סיטי לא המועמדת מספר אחת עם פפ או בלי פפ. ועוד לא הגענו לחלון העברות.

כל מה שאומרים אוהדי יונייטד על היריבות נכון, הבעיה שגם יונייטד לא נראית מאיימת במיוחד.

הקבוצה כרגע בלי קישור מרכזי, היכולת תוך חלון אחד להנחית קשרים שגם יגיעו לרמה הדרושה וגם יהיה ביניהם תיאום מוצלח תוך עונה אחת היא סימן שאלה גדול.
מאמן שעכשיו לא צריך רק לייצב את הספינה אלא ליישם שיטה ולקדם שחקנים.

עונה של כדורגל סביר עם טופ 4 ו75 נקודות היא לדעתי מה שצריכים לצפות לו, כשגם יש להודות שעוד התרסקות והחלפת מאמן היא אופציה ריאלית.

בכל מקרה כבר הרבה זמן לא היתה עונת פרמייר ליג שנראתה כל כך לא צפויה.

יש יותר סיכוי שאסטון וילה תזכה בפרמיירליג או בצ’מפיונס מאשר יונייטד תיקח אליפות. ההבדל הוא ניהול מערכתי למופת.

רשמית, פפ עוזב אחרי עשור בסיטי:

https://www.mancity.com/citytv/mens/pep-guardiola-step-down-as-manager-in-his-own-words-63915040

“When I arrived, my first interview was with Noel Gallagher. I walked out thinking, ‘Okay… Noel is here? This will be fun,’” Guardiola said.

“And what a time we have had together. Don’t ask me the reasons I’m leaving. There is no reason, but deep inside, I know it’s my time. Nothing is eternal, if it was, I would be here. Eternal will be the feeling, the people, the memories, the love I have for my Manchester City.

“This is a city built from work. From graft. You see it in the colour of the bricks. From people who clocked in early, stayed late. The factories. The Pankhursts. The unions. The music. Simply the Industrial Revolution and how this changed the world. And I think I grew to understand that, and my teams did too.

“We worked. We suffered. We fought. And we did things our own way. Our way.

“Hard work comes in many forms. Trips to Bournemouth, when we lost the Premier League, and you were there. Trips to Istanbul, when you were there, too.

“Remember, the Manchester Arena attack, when this city showed the world what strength actually looks like? Not anger. Not fear. Just love. Community. Togetherness. A city united.

“Remember, losing my mum during COVID and feeling this club carry me through it. The fans, the staff, the people of Manchester, you gave me strength when I needed it most. Cris, my kids, my whole family, you were there as always. Khaldoon, you were there too.

“Players don’t forget - every single instant, moment, me, my staff, this club, everything. What we have done, we have done it for all of you. And you have been just exceptional. You don’t know it yet, but you are leaving a legacy.

“So as my time comes to an end, be happy. Oasis are back again.

“Ladies and gentlemen, thank you for trusting me.

“Thank you for pushing me.

“Thank you for loving me.

“Tony Walsh said in his unforgettable poem this is the place. I’m sorry, Tony: this is my place.

“Noel…I was right.

“It has been so f****** fun.

“Love you all

https://www.nytimes.com/athletic/7294698/2026/05/22/pep-guardiola-manchester-city-great-sides/?unlocked_article_code=1.kVA.qeQE.6ROWxwAEhrHP&source=athletic_user_shared_gift_article_copylink&smid=url-share-ta
כתבה נחמדה על ההתפתחות הטקטית של סיטי של גווארדיולה בעשור האחרון, לחובבי הז’אנר.

חושב שזה פעם ראשונה שאני רואה ששחקן העונה לא מגיע מהאלופה או לפחות מהסגנית.

ממש מוזר, אני הייתי נותן לראיה או גבריאל

מחזור הסיום באנגליה התאפיין גם הוא בפרידות, טוטנהאם שרדה:
-מעריך את הקריירה האדירה של מוחמד סלאח, המספרים שלו הזויים-הזויים-הזויים, אשכרה גם בישל יותר מסטיבן ג’רארד. איזו הצלחה מסחררת הוא היה. הפרידות האלה תמיד יפות [כנ"ל ברנרדו סילבה], ואני לא אוהד ליברפול. כנ"ל רוברטסון שהיה משמעותי מאוד בעונות הטובות שלו. ללא ספק מאגדות הפריימרליג הגדולות ביותר. פינטזתי לראות את יורגן קלופ נוכח שם.
ויצא לי לחשוב על זה וסליחה על ההשוואה - כמה שסלאח וליברפול היו טובים - יש להם שתי אליפויות בפרק הזמן הזה, כמו ריאל מדריד וכריסטיאנו רונאלדו. איזה מזל הצלחנו לזכות הרבה פעמים בליגת האלופות. איזה מזל שדני קרבחאל עזב עם ארון תארים עצום כזה.

-ברונו פרננדש עשה את זה וקבע שיא בישולים בליגה. בדרך כלל אני נוטה להסתכל על מה שקורה בקבוצה ולא אוהב לנתק את זה להישג אישי אבל הפעם זה שונה. למנצ’סטר יוניטד יש עבודה בקיץ כדי להתמודד על אליפות. ההישג שלו ברונו כביר. כשאני חושב על המבשלים הטובים בליגה היחידים שנמצאים שם במקום גבוה בלי הצלחות של ממש ובלי אליפות - סטיבן ג’רארד וססק פברגאס, וגם הוא שם.
סתם זרקתי לעצמי רשימה של השחקנים שקופצים לי בראש ישר: תיירי הנרי, קווין דה בריינה, דניס ברגקאמפ, ססק פברגאס, פרנק למפארד, ראיין גיגס כמובן, דיוויד בקהאם..

-איזה פחים צ’לסי, באמת. שוב הפסידו, אין להם אירופה. במחשבה שנייה אולי זה אומר להתחיל בקצב איטי יותר עבור צ’אבי אלונסו והעדר עומס ישרת אותם לטובה. צ’לסי לקחה ככה אליפות ב-2016-17 עם אנטוניו קונטה אלף-אלפי הבדלות. ועדיין קשה לי עם השידוך הזה בין אלונסו לצ’לסי כי אני לא אוהב אותם. מבזבזים ללא הכרה וכושלים.