הוא בן 18, הוא אחלה בונוס, הוא אחלה וואו פאקטור, אבל כוכב שתלויים בו? למה? ושים לב שבכלל לא מדובר בו - פליק אמור לבנות קבוצה שלא תלויה בשחקן אחד.
כרגע השחקן היחיד שהיעדרות שלו תשנה לגמרי את המשחק של בארסה זה פדרי. וגם זה ביקורת על פליק.
הוא בן 18, הוא אחלה בונוס, הוא אחלה וואו פאקטור, אבל כוכב שתלויים בו? למה? ושים לב שבכלל לא מדובר בו - פליק אמור לבנות קבוצה שלא תלויה בשחקן אחד.
כרגע השחקן היחיד שהיעדרות שלו תשנה לגמרי את המשחק של בארסה זה פדרי. וגם זה ביקורת על פליק.
השאלה היא אם אתה חושב שימאל לא כוכב בגלל היכולת שלו או בגלל שכל שחקן התקפה שמתרכז בעיקר בהתקפה הוא לא כוכב בעיניך.
ברור שכל קבוצה צריכה תכנית משחק לפני הכל אבל בסוף גם התכנית משחק מתאימה את עצמה לשחקנים ורמת שחקנים קובעת את התקרה שלך.
בלי ימאל אתה הרבה פחות טוב כי יש לו הרבה יותר כלים והוא מבצע אותם באיכות הכי גבוהה שיש(או קרוב לכך).
לאמין לגמרי כוכב! אבל ההשפעה שלו על המשחק היא בשערים ובישולים ו"זהו". הוא לא משפיע מידיי על מהלך המשחק ולפעמים להפך, הוא מושך אליו יותר מעדיי כדורים. כשלא מסתמכים עליו יש הרבה שחקנים שיכולים לזהור. פדרי לעומתו הוא הברומטר של הקבוצה, הכוח המניע. בלעדיו המשחק הברסאי מתפרק.
ליאור, עם כל הכבוד לאידאלים יש גבול לטהרנות. כן חשוב שהקישור יתפקד, אבל גם לבארסה של פפ היה את מסי שיכריע משחקים בזכות אחד על אחד משוגע.
בבארסה הזאת זה עוד יותר קיצוני כי אין לך המון אופציות. עוד לבוא לפליק בטענות שצריך בדק בית זה גם לא הוגן כי הוא הוא מוציא כמעט 120 אחוז מהסגל. אפשר לא להסכים עם חלק מההצבות או הספסלים, אבל אני באמת רואה אותו מנסה למצוא פתרונות גם לרגעים ללא פדרי או לאמין.
מקווה שאיכשהו זה אולי יגרום לו לקחת איזה הימור לא צפוי שישתלם, או שבטעות אחד משחקני הסגל יפתיע את כולם, אבל למשחק כמו זה עדיף היה שלאמין יעלה, אלא אם ראפיניה ילמד פתאום לעבור קונוס או שראשפורד יהפוך לחצי ממה שציפו ממנו ביונייטד.
אז… הקבוצה שלא משלמת ללאמין שקל מהמשכורת הכריחה אותו לשחק בשני משחקים, מה שגורע אותו ללפחות שני משחקים מהקבוצה שמשלמת לו משכורת של בערך סביבות 10 מיליון שקל לחודש.
אני עם משה - צריך להכריז מלחמה ולהתחיל להכניס סעיף ששחקן שלא מקבל אישור רפואי לא יוצא לשחק עם הנבחרת. שחקנים ספרדיים צריכים להימצא כלא כשירים במאת האחוזים לפני כל פגרה שאינה יורו/מונדיאל.
בעיקרון אני בעד לסגור את כדורגל הנבחרות שלא בזמן מונדיאל והכל, אבל יש שתי בעיות מרכזיות עם ההצעה שלכם:
הראשונה - שאתה לא נלחם רק נגד הנבחרות אלא גם נגד השחקנים שלך
השנייה - פלורנטינו יעלב אם ניקח לו את התואר המועדון הבכיין ביותר בספרד
וברצינות, השינוי צריך להיות מערכתי, דרך התאגדות של המועדונים ו/או של השחקנים
עד אז נמשיך לסבול, וכמובן נקווה שצ’אבי ימונה בהקדם לתפקיד מאמן נבחרת ספרד
בהקשר למה שדובי כתב, אז נראה לי שמבחינתו, ואני אסכים איתו, גולים ובישולים ו-‘‘זהו’’ זה לגמרי יכול להגדיר ‘‘כוכב שתלויים בו’’. בעצם גם הגדרת אותו הרגע כוכב.
אפשר להתדיין על האם הוא מושך יותר מדי כדורים(לפעמים בעיה מוכרת אצל שחקנים גדולים, לפעמים בעיה שנוצרת בגלל איכויות הסגל).
האמירה על ההשפעה שלו על המשחק(בצוותא עם ההשוואה למנהל משחק של בארסה, פדרי) היא בעייתית. הוא שחקן התקפה. זו ההשפעה שלו על המשחק. הוא מקבל את הכדור ותוקף.
דריבל, פס, קרוס, בעיטה. זאת ההשפעה שלו, ורוב אנשי הכדורגל יגידו שזאת ההשפעה הכי חשובה.
אם בלי פדרי המשחק שלך מתפרק, אז עם ימאל אתה בכלל לא צריך משחק.
נ.ב.
אני יודע שזה בסוף יתגלגל למסי, אז אני אגיע לשם בדוּח. קל לשכוח שגם מסי התחיל את הקריירה שלו בתור שחקן התקפה ו-‘‘זהו’’.
את צ’לסי בברידג’ הוא פירק בזכות הדריבל שלו ולא בזכות הפאוזה במרכז המגרש או דאבל פסים עם בוסקטס(יודע שהוא לא היה אז).
עברו הרבה שנים עד שמסי הפך את עצמו לשחקן ששולט במשחק כמו פדרי. וזה רק בגלל שהוא רצה את זה, ולא כי זה דבר שמצופה או שקורה לכל שחקן התקפה באופן טבעי.
גילה פרננדז נפצע במשחק האחרון של בארסה אתלטיק ויהיה חודש בחוץ.
האחיין טוני נפצע גם הוא, אבל מסתבר שלא רציני, והוא יהיה בסגל מול ניוקאסל.
שום דבר פה הוא לא אסון כשלעצמו. אני אפילו שמח שטורנטס יקבל דקות, אבל זה משאיר אותנו עם מעט מאוד אופציות לחילופים במהלך המשחק.
מה קורה עם באלדה?
כל ה 4 שצוינו אמורים להיות כשירים לחטאפה.
בעיתונים אומרים שגאבי כמעט ולא מרגיש כאב וכרגע שללו את הניתוח. אם הכל יהיה בסדר, הוא יחזור תוך שבועיים.
אוקי עידכון
“Cubarsí will be available tomorrow, and we will see if he will be on the bench as a starter.” פליק:
פציעת ירך בפגרה.
יקח עוד טיפה.
אני קצת בור בנושאים הללו, אבל כשקראתי שגאבי בחר ללכת בכיוון של טיפול שמרני במקום ניתוח, הותקפתי בזיעה קרה מחשש שנחזור על מקרה אנסו פאטי.
מה הסיפור שם?
אין סיפור. לא גאבי בחר אלא הרופאים של הקבוצה.
המצב שלו משתפר, אז החליטו שאין צורך לעשות ניתוח.
אצל פאטי, אם אני זוכר נכון, היו 2 ניתוחים לא מוצלחים, וכשאמרו לו לעשות את השלישי, הוא מרד. בסוף עשה גם שלישי וגם רביעי.
אולי זכרוני בוגד בי, בטח ל @Aimarito יש יותר ידע.
למיטב זכרוני, אצל פאטי זה סיפור אחר.
פציעה כמו של אומטיטי שלמעשה גומרת קריירה.
לא חושב ששה המקרה אצל גאבי.
טיפול משמר זו לא המצאה של ברצלונה.
כן, אבל פאטי עשה 4 ניתוחים. אומטיטי הלך למכשף שיוציא ממנו את השד הרע שגמר לו את הברך.
יש הבדל.
אז ברצלונה מודיעה רשמית על הפציעות של גאבי ופרמין.
גאבי יעבור ניתוח מחר וייעדר כחודש וחצי.
פרמין עם פציעה ׳קלה׳ ולכן ייעדר רק 3 שבועות שבהם יחמיץ
את אוביידו, סוסיאדד, פריז, וסביליה.
ט.ל.ח
וזה ההסבר של בארסה מאניה לפציעה:
הפגיעה אצל פרמין היא בשריר האילופסואס (מותן כסל) השמאלי, המורכב משני שרירים עיקריים: האיליאקוס והפסואס.
המזל הוא שלא מדובר בקרע משמעותי.
מבאס ששחקנים שצריכים את ההמשכיות כל הזמן נתקעים.
גאבי אפילו לא התחיל את העונה.
איזה ניתוח עושים לגאבי?
מסירים חלק מהמיניסקוס?
חששתי שיהיה עומס שחקנים בקישור אבל אני מבין שזה היה לשווא.