אני בעצמי בנאדם מאוד פרקטי, ואני לא אוהב לתת יותר מדי מקום ל״רגש״ של שחקנים שמקבלים מליונים בשביל לשחק כדורגל. אבל המקרה כאן הוא קצת שונה, ואני חושב שהוא חשוב מאוד בעיקר בשביל הערכים שלנו כמועדון, וזאת צומת דרכים גדולה לזהות שלנו כמועדון.
אין ספק שבשנים האחרונות הנושא של דיכאונות וחרדות בעולם הכדורגל עלה והוא מדובר יותר. גם בברצלונה עצמה היו לנו מקרים שלנו-בויאן קרקיץ׳ ואיניסטה. עם איניסטה המועדון ידע להתמודד והוא היה מספיק אמיץ לבוא ולדבר על זה, אבל עם בויאן המועדון פספס לגמריי והקריירה המבטיחה שלו הלכה לכיוונים אחרים לגמריי. אני חושב שמלבד הפן המקצועי, של האם ״שווה״ לנו לתמוך בו, אני הייתי רוצה שהמועדון שלי יתמוך בשחקן שלו נטו בגלל הפן האנושי.
צריך לזכור משהו, אנחנו מחתימים בסוף בני אדם. אנחנו צריכים לטפל להם גם בנפש, לא רק להסביר להם איפה לעמוד, מתי לנגוח, מתי למסור, ואיך לבעוט את הכדור. אראוחו הוא סיפור של בלם שפרץ מאוד מהר משום מקום, וככה גם הנפילה קשה ומטלטלת נפשית. מדובר על שחקן שהיה סוג של סמל בגיל צעיר במועדון ענק כמו ברצלונה, ועכשיו הוא הפך לסוג של ״נבל״. זאת מכה נפשית חזקה, בלי קשר לאם זה מוצדק או לא. ולדעתי, המועדון צריך להיות בצד הנכון בפן האנושי ולתמוך. לתת לו את כל הזמן שבעולם, את כל התמיכה שיש, גם אם הוא לא יקבל דקה עד סוף העונה ונשחרר אותו בגרושים. אני חושב שהפן המוסרי פה גדול על הכל.
הלוואי שיחזור לעצמו מבחינה נפשית. מבחינה מקצועית הוא יכול להצליח או לא בברצלונה, או במקום אחר. העיקר שהבנאדם הוא יהיה שלם. זה תאכלס הכי חשוב.
בלה ונגרדיה אומרים שאראוחו חווה דכאונות גם אחרי האדום מול psg וגם אחרי ההדחה מול אינטר. אבל לא ברמה כזאת.
עוד אומרים בלה ונגרדיה שהסוכנים שלו נפגשו עם דקו וביקשו טיים אאוט עד שיסדר את הראש. כרגע לא נקבע תאריך חזרה.
אין לי ספק שהוא אוהד אמיתי. לא עוד שכיר חרב שבא לגרוף מיליונים וזורק זין כשלא הולך לו. אראוחו חווה דכאון כי הוא דפק את בארסה במו רגליו. אכפת לו, וזה חשוב .
אני מקווה שיוכל לחזור כמו שצריך. כשהוא טוב, הוא סלע. יכול לעזור לנו מאוד במאני טיים
פליק אמר במסע”ת היום שטר שטאגן יכול לקבל אור ירוק אפילו למשחק מחר נגד פרנקפורט.
לפי MD, פליק שחרר את השוערים הצעירים כבר מהאימונים בבוגרת. נשארו גרסיה, שסני ומאטס.
אבל משהו לא מסתדר לי.
רשמו את גרסיה על השכר של טר שטאגן. התנאי היה שאפשר להשתמש ב 80% מהשכר שלו אם הוא נפצע ל 5 חודשים או יותר. בטראנספרמארקט רשום שהוא נפצע ב 24.7, ונותח ב 29.7, כלומר 5 חודשים עוד לא עברו. אם בארסה תשתף אותו לפני שעברו 5 חודשים, היא תצטרך לשלם קנס גבוה.
בעיתונים לא מדברים על זה בכלל. או שכולם שכחו מהעניין, או שאני מבלבל במוח.